» »

HP-XW8400 razširitev pomnilnika

HP-XW8400 razširitev pomnilnika

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Lastim si delovno postajo HP-XW8400. Rad bi razširil pomnilnik za 4 GB. Trenutno sta v postaji naslednji "palčki" ECC RAM-a:

Rad bi dokupil še dve palčki in sicer takšne:

http://www.strezniki.net/pomnilniski-mo...

Zanimajo me izkušnje tistih, ki so kaj podobnega že naredili. Lahko pričakujem kakšne težave? Glede na specifikacije jih menda ne bi smelo biti. Vprašujem pa zaradi tega, ker sem poskusil nekaj let nazaj razširiti drugo HP delovno postajo, pa je bila zelo izbirčna glede RAM-ov.

LP

Jože

krneki0001 ::

Te palčke bi morale delat, čeprav bi jaz na tvojem mestu raje postajo odnesel do servisa, kjer boš ram kupoval, pa lahko takoj sprobaš, če deluje.

XW 8400 podpira 4GB module, tako da bi ti jaz predlagal da tisti ram, ki ga imaš notri pustiš in kupiš še 2x po 4GB. (itak imaš 8 slotov za ram).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Pozdrav

Sem se odločil, da poskusim z omenjenimi RAM-i. Več kot 4GB pa ne bom nabavljal, bo zadostovalo. Poročam, ko jih stetstiram.

LP

Jože

Mesar ::

krneki0001 je izjavil:

Te palčke bi morale delat, čeprav bi jaz na tvojem mestu raje postajo odnesel do servisa, kjer boš ram kupoval, pa lahko takoj sprobaš, če deluje.

XW 8400 podpira 4GB module, tako da bi ti jaz predlagal da tisti ram, ki ga imaš notri pustiš in kupiš še 2x po 4GB. (itak imaš 8 slotov za ram).

Nimajo vsi XW8400 8 slotov. Pa jaz sem imel z eno podobno boxo čudnje izkušnje...

recimo sprejme DDR2-667 rame, vseeno kak jih naložiš pa kolko... (2x2gb + 2x1gb)

ko sem dal noter 4x 2gb DDR2-533 pa se je ustalov in z DDR2-533 rami je vžgal samo če sta bli 2 palčki... tak, da na tvojem mestu bi se DDR2-533 preventivno izogibal.
Your turn to burn!

Pozdrav

Jaz bom poskusil DDR2-667 RAM-i. In postaja ima 8 slotov. Zdaj sem že naročil, bom videl, če je bil strel v koleno, ko bodo prišli...

LP

Jože

Pozdrav

Na žalost je šlo za strel v koleno. RAM moduli fizično ne ustrezajo slotom. GLavna težava je utor na drugem mestu, kot je na originalnih modulih, pa tudi vogali, ki sedijo v konektorjih, so malo drugače izvedeni.

Primerjava ponilniških modulov.

Primerjava ponilniških modulov.

Ker se na različne izvedbe modulov res ne spoznam, me zanima, ali si je HP privoščil "kustomizacijo" oblike, ali pa obstajata dve standardni obliki priklopa? Edina opazna razlika je črka P ali F v oznaki (in pa del oznake za številko 555)....

Bom poskusil zamenjati pri prodajalcu. Me pa zanima, kako pogosta je "originalna" oblika modula, oz. ali bom moral HP-ju odšteti več šumečih papirčkov zanje....

LP

Jože

hojnikb ::

tole ni fully buffered ram, ampak samo ecc registered. Zato je tut notch drugačen.
#brezpodpisa

Pozdrav

Hvala hojnikb. Spet se je pokazalo, da je RTFM pomembno:

HP XW8400 Specifikacije

HP XW8400 Specifikacije

Such small sentence but such big difference....in očitno je, da je črka F v oznaki pomembna.

Bom kontaktiral dobavitelja, če mi bo voljan RAM module zamenjati (ob doplačilu seveda)....

LP

Jože

Pozdrav

Malo pozno, a vendar. Sem se z dobaviteljem uspešno dogovril, poslal RAM-e nazaj, dobil in doplačal nove. Jioh včeraj vstavil v kišto in stvar dela...

LP

Jože

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WACOM DTF 720 "crknil" - kako popraviti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51153 (900) CRTbraun
»

Starejši računalnik občasno zmrzne.

252290 (1501) Riff
»

3D print - kje?

308444 (6938) cekr
»

Magnetna zavora - izračun sile