Forum » Sedem umetnosti » Avengers: Infinity War (part one & part two)
Avengers: Infinity War (part one & part two)
Temo vidijo: vsi
Bwaze6 ::
Po drugi strani pa je bil Disney tudi velik navdušenec nad vesoljsko tehnologijo in ni imel nobenih zadržkov sredi 50' za tri dokumentarce o potovanju po vesolju najeti Wernherja von Brauna, ki je le desetletje pred tem vodil izdelavo "maščevalnih" raket V2 za nacistično Nemčijo, in osebno nadziral tudi delovno silo iz koncentracijskih taborišč, ki je v veliki meri v nemogočih razmerah izdelovala rakete v podzemnih tovarnah.
Von Braun je sicer vodil izdelavo Redstone medcelinske jedrske balistične rakete, a še zdaleč ni bil edini "raketar" v ZDA. Članki v popularnih revijah in predvsem Disneyevi dokumentarci v 1955 in 1957 pa so ga ljudem predstavili kot vodilnega na tem področju. Kljub temu pa vlada za nosilno raketo prvega ameriškega satelita ni želela uporabiti njegove rakete (baje prav zaradi naci preteklosti), šele po polomu mornariškega "kaputnika" z nezanesljivo raketo Vanguard so mu dali priložnost. The rest is history...
Von Braun je sicer vodil izdelavo Redstone medcelinske jedrske balistične rakete, a še zdaleč ni bil edini "raketar" v ZDA. Članki v popularnih revijah in predvsem Disneyevi dokumentarci v 1955 in 1957 pa so ga ljudem predstavili kot vodilnega na tem področju. Kljub temu pa vlada za nosilno raketo prvega ameriškega satelita ni želela uporabiti njegove rakete (baje prav zaradi naci preteklosti), šele po polomu mornariškega "kaputnika" z nezanesljivo raketo Vanguard so mu dali priložnost. The rest is history...
neverlucky ::
Za tiste, ki ste ze pogledali film:
Sem bil vceraj na premieri v Kinu bezigrad in polovica dvorane je v vsaki sceni, ki je pokazala Thora umirala od smeha. So bile vam te scene dejansko tako smesne?
Sem bil vceraj na premieri v Kinu bezigrad in polovica dvorane je v vsaki sceni, ki je pokazala Thora umirala od smeha. So bile vam te scene dejansko tako smesne?
Ciklamen ::
Smešno ker je relatable :D
Po drugi strani pa ne, ni blo vse smešno, overall bi ocenil film s kar ene 9.5, ker se mi ni zdel razvlečen in ker je bil našpanan cel cajt.
Sam osebno ne hodim dosti v kino, ker me filmi ne porajtajo tolko, ampak Avengerse in nasproh Marvel Universe sem pa kar pogledal in ni mi žal :)
Po drugi strani pa ne, ni blo vse smešno, overall bi ocenil film s kar ene 9.5, ker se mi ni zdel razvlečen in ker je bil našpanan cel cajt.
Sam osebno ne hodim dosti v kino, ker me filmi ne porajtajo tolko, ampak Avengerse in nasproh Marvel Universe sem pa kar pogledal in ni mi žal :)
- End of the Post ->
WallSreet ::
Po drugi strani pa je bil Disney tudi velik navdušenec nad vesoljsko tehnologijo in ni imel nobenih zadržkov sredi 50' za tri dokumentarce o potovanju po vesolju najeti Wernherja von Brauna, ki je le desetletje pred tem vodil izdelavo "maščevalnih" raket V2 za nacistično Nemčijo, in osebno nadziral tudi delovno silo iz koncentracijskih taborišč, ki je v veliki meri v nemogočih razmerah izdelovala rakete v podzemnih tovarnah.
Zato pravim da ima Disney večjo moč od nekaterih držav. Pa ne samo Disney ampak tudi ostali konglomerati. Filmi in zabava je ena plat, kontrola nad celotnim planetom pa druga. Zato tudi pravim da je lahko vse skupaj precej nevarno, predvsem če svoj monopol zlorabljaš. V podrobnosti ne bom šel saj tema zato ni primerna.
oo7 ::
Kar se tiče box offica bi rekel, da je MCU zdaj na vrhuncu. Tudi če bodo spet gradili 10 let, do novega finala mislim, da tega ne bodo mogli več ponoviti takega uspeha sploh, ker nekateri najbolj pribljubljeni junaki gredo v pokoj.
Jaz pa mislil da se motiš in to hudo. Disney je nekaj tednov nazaj kupil 21st Century Fox. To kar si lasti Disney svet še ni videl. Ti predpostavljaš da jim bo težko uspelo ponoviti dosežek zaradi tega, ker bodo nekateri igralci odšli. To je še najmanjši problem. Na koncu je bolj pomembno kako dobro promocijo ima film in glede nato da Disney postaja pošast, ki jo je praktično nemogoče ustaviti je samo vprašanje časa, kdaj bodo zgradili novo uspešnico/franšizo, ki bo še bistveno večja od Avengerjev. Poglej si spodnjo sliko da si ustvariš drugačen pogled. Disney ima večjo moč, kot določene države po svetu. Se začneš spraševati če je to sploh dobro, da ima nekdo takšen monopol. Na koncu zna vse skupaj biti celo nevarno, predvsem če začneš ta monopol zlorabljati.
Disney is the army, better yet the navy...
MCU je zdaj na vrhuncu zdaj je finale stvar se bo prej ali slej začela ohlajati to ne more trajati v nedogled še nobena stvar ni bila večna.
Disney lahko pokupi kar hoče ampak to kar so ustvarjali zdaj 10 let in kakršen hype je zdaj tega ne bodo nikoli več ponovili. Najbolj priljubljeni liki z stripov se počasi poslavljajo prihajo novi bolj neznani tako, da tole zdaj je vrhunec MCU-ja.
Samo upam, da ne bodo iskali kakšne zamenjave za Captain Americo in Ironman-a če ju ne bosta igrala RDJ in Evans raje vidim, da so drugi novi liki kot pa neki poceni zamenjavi.
Enako velja za Logana razen če bodo naredili čisti reebot X serije.
Ah, karkoli povem na tole, bo spoiler. :))
Grem danes zvečer gledat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Avengers Endgame Kitajska 151 mio $ pa še vikend ni
Brata Russo, ki sta posnela Winter solider, Infinity war in Endgame sta zaenkrat zaključila z MCU franšizo. Škoda.
Brata Russo, ki sta posnela Winter solider, Infinity war in Endgame sta zaenkrat zaključila z MCU franšizo. Škoda.
WallSreet ::
M-Power
MCU je zdaj na vrhuncu zdaj je finale stvar se bo prej ali slej začela ohlajati to ne more trajati v nedogled še nobena stvar ni bila večna.
Disney lahko pokupi kar hoče ampak to kar so ustvarjali zdaj 10 let in kakršen hype je zdaj tega ne bodo nikoli več ponovili. Najbolj priljubljeni liki z stripov se počasi poslavljajo prihajo novi bolj neznani tako, da tole zdaj je vrhunec MCU-ja.
Prav si zapisal "prihajajo novi". Konec je za Avengerje ni pa to konec Marvela. Prihajajo nove ideje, novi scenariji, novi igralci itd. Pač navadil si se na trenutno igralsko zasedbo kar pa še ne pomeni da je to konec. Pravzaprav je to šele začetek in me prav zanima kaj si bodo omislili pri Disneyu/Marvelu. Danes že skoraj vsak MCU film preseže milijardo Box Offica in je že skoraj samoumevno da bo film prebil to magično mejo. Prišli bodo časi ko bo podobno veljalo pri dveh milijardah na film. Na koncu je vse skupaj odvisno predvsem od promocije.
Bwaze6 ::
Mislim da so ravno ti stripovski univerzumi idealni za razne restarte, alternativne resničnosti, menjavo igralcev oz. oseb za likom superjunaka - saj to že počnejo desetletja v stripovskih ciklih. Tako da je opcij res neskončno, in tako Marvel kot DC imata pri kreiranju zgodb seveda na voljo celotno polstoletno zgodovino in na kupe talentiranih piscev.
Tako da tega ne bo konec, dokler market ne najde nekaj drugega, nad čemer bo očaran in bodo filmi o superjunakih passe in bodo nehali prinašati miljardo do dve na vloženih 200 milijončkov. Do takrat se bodo pa kamere veselo vrtele!
Tako da tega ne bo konec, dokler market ne najde nekaj drugega, nad čemer bo očaran in bodo filmi o superjunakih passe in bodo nehali prinašati miljardo do dve na vloženih 200 milijončkov. Do takrat se bodo pa kamere veselo vrtele!
M-Power
Prav si zapisal "prihajajo novi". Konec je za Avengerje ni pa to konec Marvela. Prihajajo nove ideje, novi scenariji, novi igralci itd. Pač navadil si se na trenutno igralsko zasedbo kar pa še ne pomeni da je to konec. Pravzaprav je to šele začetek in me prav zanima kaj si bodo omislili pri Disneyu/Marvelu. Danes že skoraj vsak MCU film preseže milijardo Box Offica in je že skoraj samoumevno da bo film prebil to magično mejo. Prišli bodo časi ko bo podobno veljalo pri dveh milijardah na film. Na koncu je vse skupaj odvisno predvsem od promocije.
2 miljarde bodo še dolgo nedoseglive za veliko večino filmov. Prihajajoči filmi Guardians of Galaxy 3, Spiderman 2, Black Panther 2, Black Widow, Quan chi... polovica od teh sploh ne bo dosegla miljarde o dveh miljardah pa lahko samo sanjajo.
2 miljarde so, do zdaj dosegli samo 4 filmi. Letos se lahko seznam poveča na 6 ampak samo zato, ker gre za dva velika finala prvi je finale Avengers in drugi je Star wars zaključek skywalker sage.
2 miljarde drugo leto edino Avatar 2 potem pa se upam trdit, da kmalu ne bo filma ,ki bo presegel 2 miljarde.
D3m ::
Me resnično zanima kaj bi na današnji Disney porekel g. Walt Disney, ki je imel res rad otroke in je delal predvsem za njih =)
Požgal Disneyland do tal.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Sem pogledal dober filma ni kaj :)
Mi je všeč, da so večji del filma namenili originalnim Avengerjim.
Thor je bil smešen me pa zanima če se bo njegova pot nadaljevala v ... spoilerjev še ne smemo ?
Kar se pa tiče MVP v tem filmu sta pa dva Captain America in Iron Man.
Mi je všeč, da so večji del filma namenili originalnim Avengerjim.
Thor je bil smešen me pa zanima če se bo njegova pot nadaljevala v ... spoilerjev še ne smemo ?
BigWhale ::
Meh. Vsi so bli, ker ce bi katerikoli manjkal, se ne bi moglo koncati tako kot se je.
Ne ne
Captain America je naredil nekaj kar nobeden drug ne bi mogel no ja zaradi tega ni ravno MVP ampak je pa nekaj zelo posebnega.
Tony in Nataša sta prava MVP-ja.
Vazelin ::
jaz bom šel mal v soboto naokoli. Če bo Avengers preveč polni pa film od Snoop Doga
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
ja a je isto tak bolj temačen movie?
je Thanos še vedno top pizdun?
je Thanos še vedno top pizdun?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
neverlucky je izjavil:
Za tiste, ki ste ze pogledali film:
Je bil kar zabaven čeprav mi ni preveč všeč kaj so naredili z njim.
T-Back ::
Spet kr neki na pamet. Saj pred dobrimi desetimi leti tudi ti liki niso bili tako znani kot sedaj.
ker ti je bil boljši. enka ali ta?
Vsak je bil po svoje zelo dober. Infinity war je bil bolj akcijski medtem, ko je Endgame bolj ukvarja z samimi liki.
End game je mel en tak konkreten fail, ker je celotna zgodba videla na enem nakljucju. Popolnoma brez veze, to je nekaj kar je najbolj za zameriti.
mujek ::
End game je mel en tak konkreten fail, ker je celotna zgodba videla na enem nakljucju.
Nisem gledal endgame (še).
Vendar nekaj takega pričakujem.
Dr. Strange je pogledal 14000605 različnih možnih izidov konflikta z Thanosom. In (po njegovem) je samo ena možna rešitev. Za kataro pričakujem da bo neka glupa zadeva.
Ne, tistih 14 milijonov moznosti nima nobene veze. Vse se je vse zgodil zarad ene podgane. Ko imas celoten plot obesen na nek random dogodek, ki pozene vse skupaj v tek, je to znak povrsnega in lenega pisanja. To bi lahko na bistveno boljsi in bolj eleganten nacin naredili.
Drugace je teh 14mio moznosti totalna neumnost iz prejsnjega filma. Moznosti za razplet je v bistvu neskoncno mnogo in tudi ce bi Dr Strange gledal res samo tiste, ki so pomembne bi jih bilo bistveno vec.
Drugace je teh 14mio moznosti totalna neumnost iz prejsnjega filma. Moznosti za razplet je v bistvu neskoncno mnogo in tudi ce bi Dr Strange gledal res samo tiste, ki so pomembne bi jih bilo bistveno vec.
Jaz ne grem nikoli 2x v kino za en in isti film. Ga bom pa obvezno še enkrat pogledal takoj, ko bo možno doma.
T-Back ::
Take filme je vedno priporočljivo pogledat večkrat, ker veliko malenkosti v prvo zgrešiš. Res pa, da jih gre zelo malo 2x v kino.
Ene moti dolžina in da bi bil bp pol ure krajši
RegulusDraco ::
zagotovo se vsi strinjamo, da je bil pol ure _prekratek_.
Se ne strinjam. 14 milijonov različnih razpletov je očitno obstajalo in samo na točno določen način lahko dolgoročno zmagajo.
Ne, tistih 14 milijonov moznosti nima nobene veze. Vse se je vse zgodil zarad ene podgane. Ko imas celoten plot obesen na nek random dogodek, ki pozene vse skupaj v tek, je to znak povrsnega in lenega pisanja. To bi lahko na bistveno boljsi in bolj eleganten nacin naredili.
Kdo je bila ta podgana? Vse se je zgodilo zaradi ene podgane? Kaj je to vse? misliš Thanosa?
A coding sequence cannot be revised once it's been established.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RegulusDraco ()
Ne preveč spojlat dečki
Vsak normalen se lahko menda ja kontrolira da zdrži 3 ure brez WCja. Saj ni treba popit liter kokakole lol med spredstavo
Za kino je 3 ure veliko če moraš na wc lahko kaj pomembnega zamudiš doma je pa drugače kjer samo pritisneš pavzo. Film drugače definitivno ni predolg čeprav je začetek bolj počasen.
Vsak normalen se lahko menda ja kontrolira da zdrži 3 ure brez WCja. Saj ni treba popit liter kokakole lol med spredstavo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Lahko namigneš kdo je ta podgana ?
Podgana je podgana. Rattus rattus oziroma v tem primeru je morda slo celo za Rattus norvegicus. A sta sploh film gledala? :))) Zaradi tega, ker je bila podgana tam kjer je bila, se je vse skupaj razpletlo tako kot se je. Brez podgane ne bi bilo nic.
Za kino je 3 ure veliko če moraš na wc lahko kaj pomembnega zamudiš doma je pa drugače kjer samo pritisneš pavzo. Film drugače definitivno ni predolg čeprav je začetek bolj počasen.
Meni se je zdel film kako uro prekratek, ravno zaradi pocasnega uvoda. Po tem, ko se mi je ze skoraj zacelo zehati sem se mal razivel in pol je blo pa kr konec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Aja podgana v skladišču ja saj res brez nje ne bi bilo nič ampak vseeno je dolgo trajalo predno se je to zgodilo.
Ne preveč spojlat dečki
če filma nisi videl pač ne brat teme. Koliko časa misliš da te bomo čakali?
Lahko namigneš kdo je ta podgana ?
Podgana je podgana. Rattus rattus oziroma v tem primeru je morda slo celo za Rattus norvegicus. A sta sploh film gledala? :))) Zaradi tega, ker je bila podgana tam kjer je bila, se je vse skupaj razpletlo tako kot se je. Brez podgane ne bi bilo nic.
Meni se je zdel film kako uro prekratek, ravno zaradi pocasnega uvoda. Po tem, ko se mi je ze skoraj zacelo zehati sem se mal razivel in pol je blo pa kr konec.
ah veš da sem na dotično podgano dobesedno pozabil :D
Zgodovina sprememb…
Pač lepo pokaže da so imeli tudi malo sreče.
Situacija je bila že totalno obupana, rešitve ni bilo...potem pa se zgodi nekaj naključnega, kar jim da nov zagon.
Pač Thanos jih je totalno premagal. Popolnoma. Niso imeli rešitve...potem pa pride podgana...
bolj kot podgana mene živcira dejstvo da je bil kombi v skladišču. Na koncu Antman and the Wasp je bil ta kombi na vrhu nekega bloka ali garažne hiše...zdaj pa je v skladišču. Zakaj?! kdo ga je spravil tja in zakaj?!
Podgana je naključni dogodek..to, da je nekdo dal avto v skladišče pa mi pravi da je bil še nekdo v ekipi, za katerega ne vemo. Kaj se s to osebo zgodi? Kje je zdaj? Kaj počne? :... :D razumeš zdaj zakaj je trapasto analizirat fantazijski film?
Situacija je bila že totalno obupana, rešitve ni bilo...potem pa se zgodi nekaj naključnega, kar jim da nov zagon.
Pač Thanos jih je totalno premagal. Popolnoma. Niso imeli rešitve...potem pa pride podgana...
bolj kot podgana mene živcira dejstvo da je bil kombi v skladišču. Na koncu Antman and the Wasp je bil ta kombi na vrhu nekega bloka ali garažne hiše...zdaj pa je v skladišču. Zakaj?! kdo ga je spravil tja in zakaj?!
Podgana je naključni dogodek..to, da je nekdo dal avto v skladišče pa mi pravi da je bil še nekdo v ekipi, za katerega ne vemo. Kaj se s to osebo zgodi? Kje je zdaj? Kaj počne? :... :D razumeš zdaj zakaj je trapasto analizirat fantazijski film?
Zgodovina sprememb…
Aja podgana v skladišču ja saj res brez nje ne bi bilo nič ampak vseeno je dolgo trajalo predno se je to zgodilo.
Ja, ampak je totalno neumen plot. Ze sam to, da se je to zgodilo je ful mejhna verjetnost. Pac, podgane ne pritiskajo gumbov, sploh pa ne ponesreci.
Definitivno majhna verjetnost je pa ena od 14 miljonov, ki jo je videl Dr Strange.
RegulusDraco je izjavil:
Sreča in naključje to je ena od možnosti, ki jo je zgleda Dr Strange videl.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
bambam20 ::
ne, nekje v filmu je dejansko podgana ki pleza po nekem kombiju in sproži neko stvar.
RegulusDraco je izjavil:
Ni problem to, da so imeli malo srece, problem je to, da je to sloppy writing. To je precej zacetniski stil pisanja.
RegulusDraco je izjavil:
Pol clovestva izgine. Zenski zazvoni telefon: 'guspa tle smo en kombi najdl k je od vasga moza, kaj nej z njim?' '*smrck* Vse kar me spominja nanj sem vrgla v smeti, ne rabim ga, lahk ga maste' *click tuuuu*
RegulusDraco je izjavil:
Ne gre za analizo fantazijskega filma. Gre za pisanje in ustvarjanje zgodbe. Celo stvar bi lahko komot izpeljal tko,
da bi tist kombi od Langa ex odpeljala in ga mela pri seb v garazi in pol bi se enkrat skregala s tamalo, k je zdej rebellious teen. Tamala bi sla mulo kuhat v garazo in bi se vsedla v truck in pol bi tam iz dolgcasa zacela pristiskat gumbe. Ali bi bil pa kombi na nekem parkiriscu in bi ga nek scavenger nasel.
Tko bi bla stvar lepse izpeljana ne bi bila prepuscena enemu resnicno neumnemu nakljucju. oo7 ::
Za primerjavo zadnja dva MCU filma.
Captain Marvel film je na Kitajskem v mesecu in pol v blagajno prinsesl 154 mio $
Endgame pa je od torka, do danes 216 mio $
Captain Marvel film je na Kitajskem v mesecu in pol v blagajno prinsesl 154 mio $
Endgame pa je od torka, do danes 216 mio $
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Thor: Love and Thunder [Thor 4] (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 15624 (5578) | Ganon |
» | Captain America : Civil War (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 37413 (13442) | opeter |
⊘ | Avengers - Endgame (!SPOILER alert!)Oddelek: Sedem umetnosti | 2330 (1742) | abyssus |
» | Ant-ManOddelek: Sedem umetnosti | 13275 (11612) | opeter |