» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
96 / 96
»
»»

Pinturicchio ::

Večinoma vsi telefoni delajo odlične slike v dobrih pogojih, če pa hočeš imeti dobre slike v low light boš pa moral kupiti fotoaparat, kajti noben telefon tega ne zmore.

BojanE ::

Zdi se mi, da se danes telefoni še najbolj ločijo po fotografskih in video možnostih. Danes so že telefoni za 200 € večinoma dovolj dobri za osnovno rabo, a za 300 € se že dobi vse, kar velika večina potrebuje (tudi za fotkanje prvega kakanja v kahlico in deljenje le tega na omrežjih :)). Malce višje se pokuka, ko so večje zahteve za kakovost slike (beri OLED in 90 - 120 Hz zaslon) in telefon zamenja domači računalnik, a znova ostanemo v srednjem razredu do 500 €. Po mojem mnenju ima smisel kupiti telefon višjega razreda predvsem v primeru, če imaš malce ambicioznejše foto želje in ne želiš s sabo tovoriti foto opreme. Druga niša so mobilne igre, kjer pa najbrž vse potrebe in želje pokrije že malce višji srednji razred. Iz izkušenj vem, da moj Galaxy S22 zadosti nekako 99 % mojih fotografskih potreb, ko ne pogrešam česa boljšega. Itak je najbolj pomemben fotograf in ne tehnika. Vsak ima na izbiro - bo naklikal nekaj 100 fotk slabe kakovosti ali eno ali dve, ki jih bo najprej temeljito premislil in potem kliknil. Sicer so shrambe mogočne, niso pa neskončne in hitro se nabere težava s porabo tistih 15 GB na Googlu.
Seveda pa je vedno skupina uporabnikov, ki radi preštevajo GHz, GB, Hz, MP ipd. merske enote in kupujejo predvsem tehnične specifikacije. Povsod so navdušenci, zato bodo večne debate o tem, kateri telefon je najboljši in v tej debati najbrž ni zmagovalca. Tudi sam sem že v kakšni takšni debati slučajno sodeloval.

vidkul ::

Zdravo družba,

telefon mi je pristal na tleh in je šel ekran, ker gre za malo starejši telefon Huawei P30, se mi ga ne splača popravljati. zato sedaj išečm novi telefon. Gledam v smeri Pixelov, kaj bi priporočili 7, 7a/pro ali 8a? ali mogoče kaj četrtekga. do nekje 500 e.
lp Vid

ZveeZ ::

Jaz bi priporocal pixla 8a za 380€ oz, pixla 7a za 300€, ce ga kje najdes.
Razlika med dvema je predvsem v ekranu. Ostalo so malenkosti.

matobeli ::

Pixel 8a zgleda kar kul zadeva. Pri cenejših imaš pa tudi Kakšnega iz Xiaomi Redmi serij.

Magic1 ::

Človek je imel telefon 6+ let. Le pixel in Samsung bo za take s dolgo podporo! Seveda če imaš kaj varnostnega na telefonu.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

MrStein ::

Huawei je imel tako dolgo podporo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

matobeli ::

Ne, zadnja 4 leta je ostal na isti verziji androida. Je pa dobival malenkostne posodobitve in popravke še v 2023, kar je relativno dobro. Zdej so šli praktično vsi glavni igralci na daljše roke že. Ampak Pixel 8a je kle dobra izbira tako po p/p kot tudi po sistemskih nadgradnjah.

Za Asusa sem videl telefon v trgovini še potem, ko mu je potekla vsa podpora. Dobesedno so dve leti po izidu ukinili vso podporo... To bi morali prepovedat v EU. Podpora bi morala bit vsaj dve leti končani prodaji.
Magic

Benny123 ::

BCSman je izjavil:

A izimobil sploh podpira 5G?
Navadni note 13 ima gorila glass 3, napram pro-ju ki ima 5, bolje se stegnit po pro-ju torej kar se razbijanja tiče.

Jaz sem dajal za izi Mobil mislim da 6.90 al neki takega. Vsakič ko me je kdo klical je vrglo 4g ven, ko sem klical jaz je trajalo sto let da se je povezalo, internet spet out. Zvok zelo slab. Sedaj imam A1 midi za 10 EUR do nezavesti, 5g, Volte, HD zvok, ni da ni.. priporočam

Magic1 je izjavil:

Za Asusa sem videl telefon v trgovini še potem, ko mu je potekla vsa podpora. Dobesedno so dve leti po izidu ukinili vso podporo... To bi morali prepovedat v EU. Podpora bi morala bit vsaj dve leti končani prodaji.

Se strinjam. Ta bullshit v kombinaciji z zaklenjenim bootloaderjem je edini razlog zakaj si ne lastim zenfona 10.

Točno tako, zenfone 10 dobi letos še A15 in potem bo konec s podporo. In kar je najhuje, da v kakršnem koli že bo ta verzija, s tem moraš potem živet. V mojem primeru je idle poraba na zadnji verziji šla gor za 50%. Majke mi, da je bilo to nenamerno.
Magic

Magic1 je izjavil:

Točno tako, zenfone 10 dobi letos še A15 in potem bo konec s podporo. In kar je najhuje, da v kakršnem koli že bo ta verzija, s tem moraš potem živet. V mojem primeru je idle poraba na zadnji verziji šla gor za 50%. Majke mi, da je bilo to nenamerno.

Dvomim, da bi to naredili namerno, ker Asus itak nima nadomestnega produkta, ki bi zanimal uporabnike kompaktnih zenfonov.
Tej ki se vztrajajo, gredo h konkurenci takoj ko bo cas za menjavo.

Kiwix ::

Še en glas za pixla :). Sem pa za brata vzel: Motorola Edge 50 Neo, super telefon za cca 350€ (256gb), obljubljajo 5 let posodobitev :).

https://www.gsmarena.com/motorola_edge_...

Hvala za vaša mnenja.Mislim, da bom kar pixel 8a vzel. samo še najti najboljšoi ceno.
lp Vid

ZveeZ je izjavil:

Kje pa si videla Pixla 8a za 380€?
lp Vid

vidkul je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

V casu pisanja mojega posta je bil 379€ na amazonu in v mediaworld (ita). Sedaj je pri obojih 399€.

Kiwix je izjavil:

Še en glas za pixla :). Sem pa za brata vzel: Motorola Edge 50 Neo, super telefon za cca 350€ (256gb), obljubljajo 5 let posodobitev :).

Sedaj se prodaja za 320€ 12/512gb (amzn it).
Sem si lastil to motorolo. Vse ok, samo kameta je imela nor lag. To do baje porihtali z updatom na android 15.
Pa tudi 5 let posodobitev je bolj tako.. Security patchi zamujajo in tudi bodo zamujali. Novi android releasi bodo verjetno kot sedaj, par mesecev za konkurenco (Xiaomi, Samsung).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

ZveeZ je izjavil:

vidkul je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

V casu pisanja mojega posta je bil 379€ na amazonu in v mediaworld (ita). Sedaj je pri obojih 399€.

Kiwix je izjavil:

Sem si lastil to motorolo. Vse ok, samo kameta je imela nor lag. To do baje porihtali z updatom na android 15.
Pa tudi 5 let posodobitev je bolj tako.. Security patchi zamujajo in tudi bodo zamujali. Novi android releasi bodo verjetno kot sedaj, par mesecev za konkurenco (Xiaomi, Samsung).

Zanimivo, kak hitro ce cene spreminjajo. Sem šel na amzn it, pa je cena že 449€.
lp Vid

Kiwix ::

Mogoče pa si prej gledal ceno rabljenega...

esel ::

vidkul je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

vidkul je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Kiwix je izjavil:

Zanimivo, kak hitro ce cene spreminjajo. Sem šel na amzn it, pa je cena že 449€.

https://www.electronic4you.si/motorola-...

vidkul je izjavil:

449€ je pixel 8a 256gb (ta je bil 429€ pred kratkim).
Standardni 128gb je 399€.

Jaz sem imel sreco in sem dobil 8a za 300€ od tipa, ki ga je dobil promocijsko ob nakupu pixla 9pro.

Djole ::

vidkul je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

vidkul je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Kiwix je izjavil:

Imas zapakiranega na marketplacu za 360€, pa če se še zdilaš za kak € dol...če je še na voljo.

Alpa pocakas do konca marca, bom prodal mojega 8a, ko izide 9a :)

Yossarian ::

Katerega? Honor 70, Redmi Note 12 Pro 5G ali Redmi Note 12 5G? Cena zelo podobna , le Redmi Note 12 Pro 5G je dražji za kakšnih 30 EUR. Nič zahtevnega, samo kak klic, internet in navigacija.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Twixz ::

Yossarian je izjavil:

Katerega? Honor 70, Redmi Note 12 Pro 5G ali Redmi Note 12 5G? Cena zelo podobna , le Redmi Note 12 Pro 5G je dražji za kakšnih 30 EUR. Nič zahtevnega, samo kak klic, internet in navigacija.

Za to kar rabiš vzam najcenejšega oz. nevem kako je s supportom za android update...
Redmi je malo mlajši pa ima malo boljšo (za 200 mAh) baterijo :)

scipascapa ::

ZveeZ je izjavil:

Alpa pocakas do konca marca, bom prodal mojega 8a, ko izide 9a :)

mogoče bi bil jaz zainteresiran, če še imaš.
««
96 / 96
»
»»