Forum » Kaj kupiti » Kateri telefon?
Kateri telefon?
Temo vidijo: vsi

Kodi ::
Kateri telefon podpira dve sim kartici različnih operaterjev različnih držav? Konkretno slovensko in avstrijsko?

MrStein ::
Če podpira 2 SIM, potem podpira za več držav, saj to je tipična raba te funkcije.
Bi bil presenečen, če je več telefonov, ki tega ne podpirajo. En ali dva čudna bi se sicer našla.
Bi bil presenečen, če je več telefonov, ki tega ne podpirajo. En ali dva čudna bi se sicer našla.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::
Mama bo kupovala nov telefon, kjer bo edina aplikacija viber. Je ta xiaomi redmi 10 prevec dober za tekoce delovanje te aplikacije?
Ni prevec dober, je pa predrag za kar ponuja.
Za tak budget bi jaz vzel:
https://www.amazon.it/Xiaomi-Redmi-Note...
Ni 4 GB RAM-a premalo oziroma tesno te dni?
(sem malo poguglal, ampak članki, ki jih najde so 99% neuporabno nakladanje. Primera:
https://www.androidauthority.com/how-mu...
https://www.makeuseof.com/how-much-ram-...
)
Motiti se je človeško.

Če podpira 2 SIM, potem podpira za več držav, saj to je tipična raba te funkcije.
Zakaj nekaj na pamet! Zakaj potem Samsung tega ne podpira! Verjetno ne bi spraševal, če bi to podpiral eden od največjih proizvajalcev-prodajalcev.

SmeskoSnezak ::
Mogoce je nekdo kupo "Zaklenjen" Samsung.
BTW, a XIAOMI REDMI 9A za 70 eur je dober nakup? Al se da kaj bolsega dobit?
In , kaksno je vase mnenje o OnePlus Nord CE 2 Lite 5G?
Hvala, lep dan.
Smeskica
Hvala, lep dan.
Smeskica
@ Pusti soncu v srce... @
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()

SmeskoSnezak je izjavil:
Mogoce je nekdo kupo "Zaklenjen" Samsung.
Telefoni niso več oziroma ne smejo več biti zaklenjeni.

ZveeZ ::
Zakaj nekaj na pamet! Zakaj potem Samsung tega ne podpira! Verjetno ne bi spraševal, če bi to podpiral eden od največjih proizvajalcev-prodajalcev.
Kaksen je problem?
SLO - SLO dela?
AT - AT dela?
SLO - AT pa ne dela?
Jaz bi ugibal, da je potrebno urediti APN nastavitve + roaming. Mi ni logicno, da bi telefon ne registriral sim kartici razlicnih drzav.

Kaksen je problem?
SLO - SLO dela?
AT - AT dela?
SLO - AT pa ne dela?
Jaz bi ugibal, da je potrebno urediti APN nastavitve + roaming. Mi ni logicno, da bi telefon ne registriral sim kartici razlicnih drzav.
Ne vem no a tukaj kdo kaj prebere preden komentira.
Konkretno slovensko in avstrijsko?
Če je vstavljena samo ena kartica, katera koli, potem telefon deluje, kliče lahko brez problema, kamor koli. Potem verjetno niso nastavitve, če je vstavljena še druga simka roaming vklopljen tudi za drugo simko.
Lahko kdo potrdi, da deluje iz prve roke, ne pa preko ugibanja. Da ima v telefonu slo simko in avstrijsko(ali pač katero koli druge države) in da lahko kliče in sprejema klice, kamorkoli v katerokoli državo. Da res vem ali je problem v telefonu ali v nastavitvah. Telefon A53 5G

Kaksen je problem?
SLO - SLO dela?
AT - AT dela?
SLO - AT pa ne dela?
Ne vem no a tukaj kdo kaj prebere preden komentira.
Konkretno slovensko in avstrijsko?
Če je vstavljena samo ena kartica, katera koli, potem telefon deluje, kliče lahko brez problema, kamor koli. Potem verjetno niso nastavitve, če je vstavljena še druga simka roaming vklopljen tudi za drugo simko.
Lahko kdo potrdi, da deluje iz prve roke, ne pa preko ugibanja. Da ima v telefonu slo simko in avstrijsko(ali pač katero koli druge države) in da lahko kliče in sprejema klice, kamorkoli v katerokoli državo. Da res vem ali je problem v telefonu ali v nastavitvah. Telefon A53 5G
Ne moremo ti pomagat, ce niti problema ne opises dovolj podrobno.
Ko das obe sim notri se zgodi kaj?
Zazna samo eno? Zazna obe a klici/smsji/data gre samo preko ene?
Da deluje bp lahko potrdim za 2 telefona: redmi note 10 pro in asus zenfone 8

Zadeva rešena. Težava bila v simki - avstrijski. Sicer telefon ni moj zato nisem vedel vseh podrobnosti. Ko so zamenjali simko zadeva deluje.

SmeskoSnezak je izjavil:
Hvala, lep dan.
Smeskica
Komentar?

kanarin ::
Ja, za 70€ je "dober" nakup - če iščeš oz ti zadostuje res zelo osnovni lowest budget telefon telefon s skromnimi karakteristikami in zmogljivostmi za današnje pojme. Kaj boljšega za tak denar boš težko našla (edino če iščeš med rabljeno robo).

Drugače pa za osnovni telefon toplo priporočam vsaj kakšen Redmi Note 12 (dobi se ga že za 140€), ki je za ta cenovni rang že pa res spodoben in vsestransko uporaben telefon.

Ja, za 70€ je "dober" nakup - če iščeš oz ti zadostuje res zelo osnovni lowest budget telefon telefon s skromnimi karakteristikami in zmogljivostmi za današnje pojme. Kaj boljšega za tak denar boš težko našla (edino če iščeš med rabljeno robo).
Drugače pa za osnovni telefon toplo priporočam vsaj kakšen Redmi Note 12 (dobi se ga že za 140€), ki je za ta cenovni rang že pa res spodoben in vsestransko uporaben telefon.
OnePlus Nord CE 2 Lite 5G bi naj bil okoli 140e, neka akcija... ce se to lahk primerja s Redmi Note 12 po tvojem mnenju?
Isce se pa res samo "skromen" telefon, ampak tud da bi delal brez tezav vsaj do 2025.

Lahko se primerja, v določenih lastnostih je celo boljši. Glavne razlike so v tem da ima OnePlus 5G pa malo hitrejši procesor, prednost (zame kar velika) Xiaomija pa je AMOLED zaslon. Pa v domenizijah in teži so neke razlike, Xiaomi ima malenkost večji zaslon, je tanjši in lažji. OnePLus je za leto dni starejši model. Sicer najboljše da si sama pogledaš primerjavo:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...
Po moje za tako ceno in glede na skromne potrebe ne moreš pri nobenemu od obeh zgrešit. Še moja osebna izkušnja - doma že kar nekaj let uporabljamo izključno Xiaomije (različnih rangov) in lahko povem, da so izkušnje samo pozitivne, dosedaj namreč nismo imeli še prav nobenih težav, kaj šele da bi kakšen telefon crknil.
Po moje za tako ceno in glede na skromne potrebe ne moreš pri nobenemu od obeh zgrešit. Še moja osebna izkušnja - doma že kar nekaj let uporabljamo izključno Xiaomije (različnih rangov) in lahko povem, da so izkušnje samo pozitivne, dosedaj namreč nismo imeli še prav nobenih težav, kaj šele da bi kakšen telefon crknil.

Hangman ::
Kateri mobilni telefon priporočate za starejše? Pommebno je, da je pisava na tipkah in displeju čim večja, da je klasičen (ne na dotik, ne preklopni), da čim dlje zdrži baterija. Kakšne funkcije za starejše (recimo tipka SOS) so dobrodošle. Cena pa naj bo nekje do 60€.

matobeli ::
CAT B40, večji ekran kot pri nokijah, tipke, vodoodporen, velika baterija, USB C, celo svetilko ki je enostavno dostopna ima, tudi odporen proti padcem, ampak je cca 100eur.

Lahko se primerja, v določenih lastnostih je celo boljši. Glavne razlike so v tem da ima OnePlus 5G pa malo hitrejši procesor, prednost (zame kar velika) Xiaomija pa je AMOLED zaslon. Pa v domenizijah in teži so neke razlike, Xiaomi ima malenkost večji zaslon, je tanjši in lažji. OnePLus je za leto dni starejši model. Sicer najboljše da si sama pogledaš primerjavo:
Malo zmede nastalo...
Xiaomi Redmi Note 12 je drazji in zgleda bolsi, ceprav je Xiaomi Redmin 12 ravnokar bil izdan. In nobeden od njiju nima wifi poljnjenja, da?

Redmi 12, Redmi note 12, Redmi note 12 pro, Redmi note 12pro+
In ne, noben nima brezžičnega polnjenja. (wifi je oznaka za brezžični internet)

Sploh kaksen budget telefon, aka pod 200, z wifi charging?

Mislim, da pod 350-400€ ne bos dobil wireless charging.
Bi mogoce wireless lahko zamenjalo zelo hitro zicno polnjenje?
V tem primeru se (obcasno) dobi Redmi note 11 pro+ za 250-280€ na amazonu.
0-100% v cca 20min.
Bi mogoce wireless lahko zamenjalo zelo hitro zicno polnjenje?
V tem primeru se (obcasno) dobi Redmi note 11 pro+ za 250-280€ na amazonu.
0-100% v cca 20min.

Kje bi nasel primerjavo med fotoaparati teh naprav? Oziroma, kateri dela dobre slike "overall"?
LP, Smeska

Na gsmarena porocajo, da je kvaliteta posnetkov med rn12pro 5g (50mpx ois) in pro+ 5g (200mp ois) zelo podobna in se zato splaca kupiti cenejsi model (pro+ je enak proju z razliko v kameri ter v hitrosti polnjenja baterije).
Zeni sem nabavil rn12pro5g za 230EUR in je s kamero povsem zadovoljna. Pred tem je imela rn10pro skoraj 2 leti in pol.
Zeni sem nabavil rn12pro5g za 230EUR in je s kamero povsem zadovoljna. Pred tem je imela rn10pro skoraj 2 leti in pol.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()

globoko grlo ::
Najboljsi hack je, da zamenjas operaterja na 2 leti, evo, zdej heckam :)
A je a54 nekak best buy pr telekomu za 16 ojrov al recimo kj druzga v tem cenovnem razredu?
A je a54 nekak best buy pr telekomu za 16 ojrov al recimo kj druzga v tem cenovnem razredu?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

issak ::
globoko grlo je izjavil:
Najboljsi hack je, da zamenjas operaterja na 2 leti, evo, zdej heckam :)
16*24 + koliko naročnine zraven? Na amazon.de je ceneje, pa še vezati se ne rabiš: https://www.amazon.de/dp/B0BYMRY1SP
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Spider9 ::
iščem nov budget (do 150eur) telefon kateri ne bi bil večji od 150mm. Zaenkrat najdem samo Xiaomi Redmi 5A. Se še kaj najde? Mogoče na alixepres? Tam najdem samo zelo velike.
LP

-žiga- ::
Ne morem se odločiti med Samsung Galaxy A53 in A54. Cena je približno ista.
A54, poleg tega, da je novejši model, ima po specifikacijah več RAMA in nekaj hitrejši procesor. E-sim ne potrebujem. Ima pa manji ekran a je večji in težji.
Ima kdo izkušnje z obema in kako se obneseta med uporabo?
A54, poleg tega, da je novejši model, ima po specifikacijah več RAMA in nekaj hitrejši procesor. E-sim ne potrebujem. Ima pa manji ekran a je večji in težji.

issak ::
iščem nov budget (do 150eur) telefon kateri ne bi bil večji od 150mm. Zaenkrat najdem samo Xiaomi Redmi 5A. Se še kaj najde? Mogoče na alixepres? Tam najdem samo zelo velike.
Nokia C02? Redmi 5A ima prastar Android, tako da je možnost da bi pol aplikacij ne bo delovalo.
Ali pa rabljen iPhone 6s, 7, 7s, 8...
Sicer nimam izkušenj, ampak A54 ima boljšo kamero, močnejši procesor, boljšo baterijo (čeprav ima isto kapaciteto), in je novejši, torej bo dalj časa deležen programskih posodobitev. Za probližno enako ceno je A54 bolj smiselna odločitev, četudi ima malenkost manjši zaslon. Razen če zelo veliko gledaš filme, potem je zaslon A53 malo bolj primeren ker je malenkost višji, ampak če želiš večji zaslon, bi mogoče v poštev prišel M54/M53.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()

issak, hvala za odgovor.
Vsekakor mi je prednost, da je telefon novejši, čeprav bo v uporabi verjetno okoli 3 leta, tako da konec posodobitev ne bi smel predstavljati problema. Pri zaslonu me ne moti toliko to, da je za par mm manjši, ampak da so kljub zmanjšanju uspeli narediti telefon večji in težji.
Vsekakor mi je prednost, da je telefon novejši, čeprav bo v uporabi verjetno okoli 3 leta, tako da konec posodobitev ne bi smel predstavljati problema. Pri zaslonu me ne moti toliko to, da je za par mm manjši, ampak da so kljub zmanjšanju uspeli narediti telefon večji in težji.

mancini ::
Ce bi bral malo nazaj bi videl, da je kar nekaj ljudi napisalo da je A52 boljsi od A53.
Tako da o A53 niti ne razmisljaj in vzami A54

GenZNPC ::
Ja tisti 3 milimetri in 13 gramov, ti bodo zlomili roko, zato vzemi rajsi starejsi in slabsi telefon.
skibidi

Ce bi bral malo nazaj bi videl, da je kar nekaj ljudi napisalo da je A52 boljsi od A53.
Ok, hvala. Res nisem šel gledati starih objav.
Ja tisti 3 milimetri in 13 gramov, ti bodo zlomili roko, zato vzemi rajsi starejsi in slabsi telefon.
Hvala za koristen prispevek /s
Se mogoče poznava, da veš, kaj mi ustreza?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -žiga- ()

avtek ::
Fantje,
Kaj se priporoča za 200-300€ in da je "največ" kar lahko dobiš za to ceno?
Gre za dokaj nezahtevnega uporabnika, klici, smsi, brskanje po spletu ter facebooku, messenger in pa fotografiranje? Skratka nič posebnega.
Hvala za predloge :)
Kaj se priporoča za 200-300€ in da je "največ" kar lahko dobiš za to ceno?
Gre za dokaj nezahtevnega uporabnika, klici, smsi, brskanje po spletu ter facebooku, messenger in pa fotografiranje? Skratka nič posebnega.
Hvala za predloge :)

Verjetno bo to kakšen Xioami Redmi Note 12 Pro 5G
Še bolj verjetno pa je da bo tudi Xiaomi Redmi 12 povsem dovolj.
Še bolj verjetno pa je da bo tudi Xiaomi Redmi 12 povsem dovolj.

bbobst ::
Zdravo.
Ali se kje v Slo da kupiti Xiaomi Redmi Note 12 Turbo.
Kot vidim je največja razlika med njim in Poco F5 v ekranu,zato bi si raje kupil Redmi Note 12 Turbo
ker je veliko cenejši.
Ali se kje v Slo da kupiti Xiaomi Redmi Note 12 Turbo.
Kot vidim je največja razlika med njim in Poco F5 v ekranu,zato bi si raje kupil Redmi Note 12 Turbo
ker je veliko cenejši.
AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK PRO 4, MSI MPG X570 GAMING PLUS
Palit RTX3070 Gaming Pro OC 8 Gb , Team Group T-Force Zeus 32GB Kit (2x16GB)
Team Group T-CREATE NVMe SSD, Corsair CX650M, Be quiet! Silent Base 601
Palit RTX3070 Gaming Pro OC 8 Gb , Team Group T-Force Zeus 32GB Kit (2x16GB)
Team Group T-CREATE NVMe SSD, Corsair CX650M, Be quiet! Silent Base 601

Kje pa je razlika v ekranu? Men se zdita praktično identična.
Se pa strinjam... dobra cena!
Se pa strinjam... dobra cena!

abiz ::
Jaz zaj uporablam wikota staro rezervo za 30eur, ker sem pred kratkim zgubo honorja.
Pa so mi A1 ukinli 3G, dela samo 2G, cakas 5min da ti kaj odpre haha, sem nabavo net2go za 1eur, pa dela 3G.
Grem zaj v nabavo pri A1 alphaeco, poceni pa solidna zadeva TCL40se...res da bom rabo kako uro servisa da ga zrihtam, ampak more da dela ko raketa.
Se mi pa dopade, 4G cat4, lukna za slusalke, microsd, stereo zvok, 90hz screen, 5010mah baterija.
Ekran nima neke loclivosti, ampak v bistvu je to dobro za baterijo, opazne razlike pa ni vlke.
Edino ekran je verjetno se vedno v temi prevec svetel, pa vem da se da barve zrihtat pa to, ampak se vedno sem mogo met dimer pred leti na tcl20y.
Bomo vidli kaj bo, stari tcl ni bil slab za podobn gnar.
Pa so mi A1 ukinli 3G, dela samo 2G, cakas 5min da ti kaj odpre haha, sem nabavo net2go za 1eur, pa dela 3G.
Grem zaj v nabavo pri A1 alphaeco, poceni pa solidna zadeva TCL40se...res da bom rabo kako uro servisa da ga zrihtam, ampak more da dela ko raketa.
Se mi pa dopade, 4G cat4, lukna za slusalke, microsd, stereo zvok, 90hz screen, 5010mah baterija.
Ekran nima neke loclivosti, ampak v bistvu je to dobro za baterijo, opazne razlike pa ni vlke.
Edino ekran je verjetno se vedno v temi prevec svetel, pa vem da se da barve zrihtat pa to, ampak se vedno sem mogo met dimer pred leti na tcl20y.
Bomo vidli kaj bo, stari tcl ni bil slab za podobn gnar.

Na 20y so slike ble zelo lepe...naravne, pa se kolk se spomnim sem call of duty spilal brez problema, tak da ma novi 40se malo bolsi procesor, in tudi zato bo bolse delalo vseskup.
Ampak malo spilam igrce na telefonu, pa slikam tud bul malo.
Ampak malo spilam igrce na telefonu, pa slikam tud bul malo.

Ma pa 40se moznost 1tb microsd, tak da ga lahko mas za prenosni oz. dodatni disk, prav pride ko ga das polnit pa downloadas vecje zadeve.
Pa tud igrc, slik, videov mas lahko dost gore.
Pa tud igrc, slik, videov mas lahko dost gore.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro se samo na amazonu dobi za oko 230/240eur (trenutno je sam ena taka ponudba) ali tud v kaki normalni trgovini? Prek geizhals.de prve 3/4 trgovine nimajo niti svoje spletne strani, temvec kar amazon in povezavo na uradno xiaomi... razmislja se o nabavi se kakega fona, zato se sprasuje. (Enga poceni x12 za okol 120eu se ze nabavlo pred mescom.)
Smeska
Smeska

SmeskoSnezak je izjavil:
Xiaomi Redmi Note 12 Pro se samo na amazonu dobi za oko 230/240eur (trenutno je sam ena taka ponudba) ali tud v kaki normalni trgovini? Prek geizhals.de prve 3/4 trgovine nimajo niti svoje spletne strani, temvec kar amazon in povezavo na uradno xiaomi... razmislja se o nabavi se kakega fona, zato se sprasuje. (Enga poceni x12 za okol 120eu se ze nabavlo pred mescom.)
Smeska
https://geizhals.de/xiaomi-redmi-note-1...
A to so preverjene firme?
DC Interservice?
Sasaf IT?
Damars?
Ker potem bi mogoce se kuplo prek amazona.

Kaj pa je zate "normalna trgovina" oz v čem je sploh problem ? Sam sem ravnokar kupil Redmi Note 12 Pro 5G preko DHGATE, 240€ dobil v enem tedenu. Že kar nekaj let kupujem telefone in tablice (izključno Xiaomi) iz tujine (predvsem iz kitajskih trgovin) - nikoli ni bilo nobene težave, dosedaj nobene okvare, same pozitivne izkušnje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4 … 382 383 384 385 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 3732250 (6858) | AnubisOfDoom |
» | Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 24734 (5703) | kanarin |
» | Nov telefon (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12645 (10392) | matobeli |
» | best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 109499 (67378) | vonmimek |
» | Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18188 (16412) | boris82 |