» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
12 / 95
»»

JamesTheKing ::

Pozdravljeni,

potekla mi je naročnina pri Telemachu (Tušmobil) in izbiram kateri telefon vzeti.
Izbiram med:
- Sony Xperia Z5
- Apple iPhone 6S 16gb
- Samsung Galaxy S6
- Nokia Lumia 950

Cena prvih dveh je 27€, zadnjih dveh pa 24€.
Rabil bi telefon:
- ki deluje tekoče (da ne bo po 1 letu začel štekati) - sem imel prej Nexusa in je delal skos gladko
- ima dobro baterijo
- fotoaparat pa imajo tako usi dobr ali?

Hvala :D

SumTingWong ::

Odvisno od OS, ki ga želiš. Vsi bi morali tekoče delovati, saj so "top ranga".

Matevz96 ::

Sony Xperia Z5

Invictus ::

Matevz96 je izjavil:

Sony Xperia Z5

Glasujem zanj. Sam imam Z3 Compact, pa OS deluje hitro in celo zanesljivo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nocutius ::

Za očeta bi rabil en poceni nerabljen telefon do 70e v prosti prodaji brez vezave, mogoče lahko malce več, če se res močno splača.

Gledam nekaj v rangu Lenovo A1000.
Je sploh smisel karkoli komplicirati v tem nizkem rangu?

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nocutius ()

JamesTheKing je izjavil:

Pozdravljeni,

potekla mi je naročnina pri Telemachu (Tušmobil) in izbiram kateri telefon vzeti.
Izbiram med:
- Sony Xperia Z5
- Apple iPhone 6S 16gb
- Samsung Galaxy S6
- Nokia Lumia 950

Rabil bi telefon:
- ki deluje tekoče (da ne bo po 1 letu začel štekati) - sem imel prej Nexusa in je delal skos gladko
- ima dobro baterijo

Kaj si vzel?

JamesTheKing ::

SumTingWong je izjavil:

JamesTheKing je izjavil:

Pozdravljeni,

Izbiram med:
- Sony Xperia Z5
- Apple iPhone 6S 16gb
- Samsung Galaxy S6
- Nokia Lumia 950

Rabil bi telefon:
- ima dobro baterijo

Kaj si vzel?

Zaenkrat še nič. Čakam na konec meseca :)

bRigit ::

Živjo,

odločam se za nakup novega telefona in kolebam med Huawei p8 lite in Samsung a3 2016. Kaj priporočate? Morda kaj drugega v tem cenovnm razredu? Pa vzela bi telefon preko Telekoma.

Hvala

facepalm ::

V tem cenovnem rangu, bi vzel HUAWEI-a ali pa Xperio M4 aqua.
Xperio bi vzel ker je odlicen allarounder, je pa problem ker nasi vrhunski operaterji ponujajo le 8gb razlicico.
Torej, ce nimas namena rootat in pobrisat bloatware vzami HUAWEI-a, ce ne pa Xperio.

A3 2016. Oblikovno super mobitel, specifikacije niso nek napreden versus 2015, ampak P8 lite ni nič posebnega ...

A3 2016? v tem rangu (+1eur/mesec) dobis xperio z3 compact in ta dva se res ne moreta primerjat.
v nizjem rangu (cca polovica cene) pa se nahaja huawei p8lite, m4 aqua, zenfone 2 laser..
katerega izmed treh se najbolj izplaca pa je odvisno od osebnih preferenc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Nisem šel gledat cene. Med P8 lite in A3 2016 je A3 zmagovalec. Z3 je super telefončič, ampak naj ga prvo v roke vzame (meni osebno so gumbi katastrofalni) če ji sploh je všeč.

matobeli ::

Zdravo, iščem telefon (ni zame):
-android
-preko Telekoma
-do 5" ekran
-čim boljša baterija
-čim manj bloatware-a
-cena do 150€

Gledam modele kot so Asus Zenfone 2 Laser, Galaxy J5 in podobni.

Najbol se še nagibam k Zenfonu, predvsem ker ima 2G ram-a in planiran upgrade na Marshmallowa, pa cena je kar dost ugodna za kar ponuja.

Imam kakšno pametno aletrnativo, recimo nekaj v smeri boljše baterije?

Kar se tice zenfone2 laser..
Jaz imam "non laser" zenfone2. Ima cel kup asus aplikacij ampak za razliko od bloatwera drugih proizvajalcev, je vecina aplikacij uporabnih. Performance je odlicen, sprejem signala vrhunski. Je pa malo bolj pozresen pri bateriji in kamera je podpovprecna (laser ima drugi senzor).

Kljub temu da je se vedno na androidu 5.0, je to najstabilnejsi android, katerega sem si kdaj lastil.
Ni flagship, ampak za to ceno je odlicen.

Ce te 8gb internega pomnilnika ne moti, je pa xperia m4 aqua najboljsi allarounder za ta denar.

globoko grlo ::

Kaj za en telefon bi bil primeren za potovanja? beri ne preveč nežno rokovanje in padanje po tleh itd
Se prav dobra baterija, malo bolj robustno ohišje + display, ostalo pa ni tak pomembn.

Al se motim? Pa jasno za ne preveč dnarja, če ga slučajno zgubim :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Jaz bi ti predlagal rabljenega Z1 Compact, se dobijo precej ugodno (cca 100€), ima kar dober fotlc, relativno dobro baterijo, je vodoodporen, ima kovinsko ohišje, je še vedno dovolj zmogljiv... zanj pa potem kupiš eno lepo debelo gumasto ohišje za dodatnih 5$, pa recmo eno dodatno šipco za čez šipco.

babl ::

Pozdravljeni,

Pri Telekomu sem iskal najbolj samostojne telefone, ker na občasnih poteh v tujino uporabljam na telefonu GPS, Wi-fi, fotoaparat, kamero in se baterija hitro izprazni. S ceno se vrtim okoli 150 - 200 evrov, da ga ni preveč škoda. Zato na primer Huawei Ascend Mate 7, ki ima pri njih najbolj zmogljivo baterijo, odpade.
Našel sem nekaj zanimivih aparatov. Zanimajo pa me drugi predlogi in izkušnje s temi telefoni v praksi, ali zdržijo in česa pač ne zmorejo, glede na to, da niso špica.

Asus Zenfone
Lenovo p70
Microsoft Lumia 640

Hvala in lp.

Zraven bi šla še Sony M4 Aqua.

Glede baterije, nabavi si tole (klik) in baterija ne bo več tak hud faktor.

Sem gledal te telefone za fotra, kjer naj bi tudi baterija bila čimboljša, nekako ni kaj dost boljšega za vzet v tem rangu.
Lahko bi dobil kakšnega dobrega kitajca npr. Xiaomi Redmi 3, ki ima večjo (4000mAh) baterijo.

@babi
na tvojem mestu bi dal 240eur za xperio z3 compact. 40eur cez budget ni veliko, dobis pa veliko telefona:)

Thunder wave ::

facepalm je izjavil:

@babi
na tvojem mestu bi dal 240eur za xperio z3 compact. 40eur cez budget ni veliko, dobis pa veliko telefona:)

Tudi jaz ti priporočam tega, ker izpolni vse tvoje zahteve, še posebej pa ima dobro baterijo.

RC14 ::

Meizu telefone se ne da kupit nove pri nas?

Ima kdo Meizu MX5 , akko se kaj obnese telefon?
Gledam za telefonom Meizu PRO 5, ki ima zelo dobro baterijo in zelo dobre slike dele telefon.

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

Rias Gremory ::

Živjo,

odločam se za nov telefon in bi prosil za pomoč.
Trenutno imam Sony Ericsson Xperia Ray (moj prvi touchscreen in pametni telefon) in sem razočaran nad Androidom, je stanje zdaj kaj boljše?
Najbolj me zanimajo sledeči telefoni:

• Lumia 550

• Lumia 640 LTE

• Lumia 640 XL

Od Androidov pa gledam Samsung Galaxy Core Prime VE, Samsung Galaxy Grand Prime VE, LG G4C in Huawei P8 Lite.
Moram še pogledati katere aplikacije so na voljo za WP ampak načeloma se zelo nagibam k Lumii 640 XL.
Izkušnje z omenjenimi telefoni?

Lep pozdrav
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

Siddh ::

Imam lumio 640 dual sim, deluje zelo tekoče, baterija mi zdrži dobra dva dni, ob redni uporabi. Dela dobre slike, možno je snemati fullHD video. Ekran je odliče. Je pa glede aplikacij stanje bolj slabo, ampak se vseeno najde vse kar potrebuje povprečen uporabnik od telefona.

OvCa77 ::

Enako, lumia 640 lte, tekoče, baterija res zdrži dva do tri dni, za 160€ za kolikor sem ga dobil odličen
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

vrossi46 ::

En vprašanje,glede aplikacij in iger ( malo sem laik ).
Če igram igro BoomBeach in Clash of clans na Androidu,pol te iste igre ne morem igrat na Nokii ki ima Windows gor,oziroma obstajajo te igre za Microsoft?

treshold2 ::

Pozdrav, kateri telefon da kupim z povezava, zelo so dobri toda ne vem kaj da kupim . Mobitele sem gledal v telekom.si in zamimajo me ovi mobiteli :

* LG Magna
* Huawei Y6
* Samsung Galaxy Grand Prime

Kateri je najboljši da kupim ? Hvala za pomoč !

Za ta denar raje vzemi Lumio (Windows).

SumTingWong je izjavil:

Imam Windows Phone 8.1 in mislim da ni za me, na Windows sem že od WP7, pa mislim da vporabljam Android, da malo spremenim.

Alexius Heristalski ::

vrossi46 je izjavil:

En vprašanje,glede aplikacij in iger ( malo sem laik ).
Če igram igro BoomBeach in Clash of clans na Androidu,pol te iste igre ne morem igrat na Nokii ki ima Windows gor,oziroma obstajajo te igre za Microsoft?

Če obstajajo, preveri v Trgovini Windows Phone.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Clash Of Clans nima za Windows, toda imaš Cloud Raiders.
N2820 2.13 Ghz,4GB DDR3,500GB,Windows 10 Pro x64,Intel HD Graphics Mobile

scipascapa ::

Lumia 550 ima kdo morda?

treshold2 je izjavil:

SumTingWong je izjavil:

Imam Windows Phone 8.1 in mislim da ni za me, na Windows sem že od WP7, pa mislim da vporabljam Android, da malo spremenim.

Pravim samo, da za ta denar boš pri Androidu zelo nezadovoljen.

trnvpeti ::

za 130e dobis v tednu xiaomi redmi 3
za ta denar pri androidu ne bos nezadovoljen

On govori o nakupu na telekomu.

Mislim kupiti LG Magna in flash CM13 ker nima lag in min. Google app in to je to. Ne igram igre (imam tablični računalnik),a vse kaj vporabljam so 9Gag,Wikipedia,Facebook,Whatsapp,Messenger,Instagram in B612,nič več.

scipascapa ::

trnvpeti je izjavil:

za 130e dobis v tednu xiaomi redmi 3
za ta denar pri androidu ne bos nezadovoljen

link.

vilonja ::

http://www.aliexpress.com/store/product...
ali pa to
http://www.aliexpress.com/store/product...

Odloči se glede na to, kaj ti je najbolj pomembno.
Nujno izberi dhl shipping (ne bo treba plačat carine). Že 100x predebatirano.

starboi ::

treshold2 je izjavil:

Mislim kupiti LG Magna in flash CM13 ker nima lag in min. Google app in to je to. Ne igram igre (imam tablični računalnik),a vse kaj vporabljam so 9Gag,Wikipedia,Facebook,Whatsapp,Messenger,Instagram in B612,nič več.

Telefon ima samo 1gb RAMA, tako da ti bo telefon kar štekal in zgoraj omenjene aplikacije ti bodo telefon še dodatno upočasnile. Moje priporočilo bi bilo, da si nabereš še malo cekinčkov v "šparovčku" in kupiš nekaj bolj kvalitetnega ali pa presedlaš/ostaneš na Windows telefonu, kjer bo za ta denar telefon deloval še najbolje. Lp

treshold2 je izjavil:

Imam LG Spirit kot nadomestek, dokaj ista scena kot LG Magna. Je rootan, veliko aplikacij odstranjenih/force stopped, imam samo najnujnejše, pa se še vedno zatakne že pri odpiranju brskalnika.

Hm,nisem vedo. Da li je morda G2 boljši izbor (2GB) ?

Veliko boljša izbira. Samo da je 2GB RAM je takoj bolje, teli štirijedrni procesorji so načeloma vsi dovolj dobri za te aplikacije.

PS : Kje ga boš pa dobil? Sploh novega?

SumTingWong je izjavil:

Veliko boljša izbira. Samo da je 2GB RAM je takoj bolje, teli štirijedrni procesorji so načeloma vsi dovolj dobri za te aplikacije.

PS : Kje ga boš pa dobil? Sploh novega?

Rabljen .

Miha9888 ::

Zivjo!
Gledam za telefon do 300€ najvec najraje 250€, lahko iz nemcije...
Mel bi za internet, kamero, cim boljsi ekran klasika ;)
Kaj se zdaj dobi za tak denar lahko tudi kaksen asus oziroma kaj takega ce je vredu za ceno

uros123 ::

Če želiš asusa ti svetujem asus zenfone 2 551ml. Delovanje tekoče, baterija dobra, hitro polnjenje je, android M bo tudi, 4gb rama in procesor pa je tudi dovolj zmogljiv, prostora je tudi dovolj 64gb. Sam ga imam in je izpolnil zgoraj navedena pričakovanja, sem bil nad asusom kar konkretno pozitivno presenečen kaj jim je uspelo narediti. Nekdo ga prodaja na bolhi ravno za 300EUR. Pomojem je za ta denar to to.
http://www.bolha.com/telefonija/mobilna...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: uros123 ()

Slayer69 ::

Tudi jaz kupujem nov/rabljen telefon in kakšen predlog bi bil dobrodošel. Še moje želje in potrebe:
- cenovni rang nekje okrog 300e, bistveno pa mi je nekako razmerje price/performance (če je kak utemeljen argument, bi šel tudi npr do nekje max 500e - prav tako gre tudi v drugo smer, če je cena ugodna je lahko tudi slabši/starejši)
- android
- velikost nekje med 5" in 5.5" (malo me mika da bi probal tudi kaj večjega - sicer mi trenutno izgledajo absolutno preveliki, vendar verjetno se navadiš)
- pomembno mi je delovanje (da se ne zatika, zmrzuje ipd), torej je važen tudi OS oz bloatware / p.s.: trenutno imam Samsung S2 (torej slab HW) z nameščenim Cyanogenom in sem s samim delovanjem še vedno zadovoljen. Torej, če kdo ve za telefon, ki ima oz bo (verjetno) imel dober Cyanogen support je to seveda dodaten plus.

Ogledujem si nekako tole (razdeljeno v več kategorij):
- starejši/cenejši: nexus 5, samsung s5, samsung s5 neo
- zlata sredina: nexus 5x, samsung s6 / note 4, nexus 6 (če bi poizkusil z večjim)
- dražji: nexus 6p, Sony Xperia Z5, samsung s7 (ko pride)
(trenutno se najbolj nagibam k nexus 5x ali samsung s6)

Skratka, mogoče je malo čudno, ker je res zelo širok nabor, ampak bi vseeno rad slišal vaša mnenja (mogoče po kategorijah, ali pa v stilu "za XX se splača dati nekaj več €, ker je veliko boljši od YY / ZZ je absolutno predrag za kar ponuja ipd). Lahko tudi predlagate, kje nek dotični model kupiti (odprt sem za vse opcije - tujina, bolha, pri operaterju z vezavo...)
Hvala že v naprej za vse info in upam, da nisem preveč zakompliciral =)

uros123 je izjavil:

Če želiš asusa ti svetujem asus zenfone 2 551ml. Delovanje tekoče, baterija dobra, hitro polnjenje je, android M bo tudi, 4gb rama in procesor pa je tudi dovolj zmogljiv, prostora je tudi dovolj 64gb. Sam ga imam in je izpolnil zgoraj navedena pričakovanja, sem bil nad asusom kar konkretno pozitivno presenečen kaj jim je uspelo narediti. Nekdo ga prodaja na bolhi ravno za 300EUR. Pomojem je za ta denar to to.
http://www.bolha.com/telefonija/mobilna...

300eur je prevec za rabljenega. V tujini te stane novi toliko.
Sam sem kupil 4gb/32gb verzijo za 200eur zapakiran.
Je super telefon s slabim fotoaparatom. Za 300eur se dobi boljse telefone, sploh rabljene.

Strinjam se,če želiš za 300€, LG G3 je dobar izbir. Toda tudi mogoče je in kupiti Redmi za 125€ , sem gledal na Salomon. Xiaomi Redmi so kitajci,toda zelo dobra znamka .

Aha hvala. Mozen je tudi nakup iz nemcije pa me zanima katere trgovine so zdej v redz z telefoni, da ima kdo kaksne izkusnje?

Xiaomi telefoni. Dobri izdelki za dobro ceno.

Xiaomi Mi4c (5 inch - 250€) (http://www.aliexpress.com/store/product...
Xiaomi Redmi Note 3 (5,5 inch - 250€) (http://www.aliexpress.com/store/product...

A potem najvec kupujete iz aliexpressa?

Oziroma kera trgovina je zdej "in" pa da je cenejsa kot v slo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miha9888 ()
««
12 / 95
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4376 377 378 379 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
189393440126 (1728) c0ck4m0u53
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10023207 (4176) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6811406 (9153) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317104530 (62409) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6316977 (15201) boris82

Več podobnih tem