» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
79 / 96
»»

ZveeZ ::

Technics111 je izjavil:

selenci je izjavil:

Kaj naj kupim za 350eur? Želel sem si Poco F4, ampak ga najdem samo za 400eur, take cene pa se mi ne zdi vreden. Gledal pa sem še Redmi Note 11 pro, kdo ve kako se izkažejo? Lahko pa tudi kakšno drugo znamko.

Imel sem ga na testu, bomba telefon, za ta denar ni boljšega novega fona.

€ 242,28 24%OFF | UMIDIGI A11 Pro Max Global Version 6.8"FHD+ Screen Smartphone 8GB 128GB Helio G80 48MP AI Triple Camera 5150mAh Cellphone
https://a.aliexpress.com/_mqFdKJW

Kaj pa je tako posebnega pri tem telefonu napram recimo rn10pro?

m0LN4r ::

Plastik fantastik, oboje.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

Plastik fantastik, oboje.

Ja ja, kot vsi telefoni v tem rangu (Samsung, Apple included). Ma me zanima zakaj je mnenja, "da za denar ni boljsega telefona".

Primi v roke, pa bos videl da ni res, razen ce pavsalno govoris. Pri xiaomijih takoj opazis, celo med vogale lahko noht not porines, grozn obcutek.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Technics111 ::

ZveeZ je izjavil:

Technics111 je izjavil:

selenci je izjavil:

Kaj naj kupim za 350eur? Želel sem si Poco F4, ampak ga najdem samo za 400eur, take cene pa se mi ne zdi vreden. Gledal pa sem še Redmi Note 11 pro, kdo ve kako se izkažejo? Lahko pa tudi kakšno drugo znamko.

€ 242,28 24%OFF | UMIDIGI A11 Pro Max Global Version 6.8"FHD+ Screen Smartphone 8GB 128GB Helio G80 48MP AI Triple Camera 5150mAh Cellphone

Umidigi Telefoni so zelo trpežni in neproblematicni. Glede na to da xiaomi rn10pro ima Amoled Zaslon ta pa ips je to velika prednost,saj ceneni Amoled zasloni predvsem v xiomijih delujejo slabo. (touchscreen,utripanje zaslonov itd..) Sploh pa njihova linija trpežnih telefonov (Bison) je zelo kvalitetna.

jarre ::

ZveeZ je izjavil:

Technics111 je izjavil:

selenci je izjavil:

Dejansko ni nobene prednosti.

V Umidigi A11 Pro je CPU Helio G80, ki je star skoraj 3 in pol leta...izdelan še v 12 nm litografiji, GPU je ARM Mali G52 MP2, ki je hudo podhranjena že proti "sestrski" MALI G57 MP2 (za več kot 50% slabši rezultati v benchmarkih).
CPU (Snapdragon 732 G-8nm) v Redmi Note 10 Pro dosega več kot 50% boljše rezultate, GPU (Adreno 618) je tudi več kot 50% hitrejši. Osebno bi se Umidigija izognil na daleč. Podjetje je znano, da je pred leti oglaševalo, da imajo njihovi telefoni dve zadnji kameri...imeli pa so dejansko samo eno...

robo125 ::

Tale telefon se mi je zdel ok že takoj:
https://geizhals.de/samsung-galaxy-m23-...
Slabosti pa so kratka podpora + bloatware, kamera, virtual proximity in cena mu zopet raste :-)
Aja, pa samo 4Gb RAMa. Sicer ima nek Samsung expansion ROM RAM se mi zdi

Technics111 ::

jarre je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Technics111 je izjavil:

selenci je izjavil:

V Umidigi A11 Pro je CPU Helio G80, ki je star skoraj 3 in pol leta...izdelan še v 12 nm litografiji, GPU je ARM Mali G52 MP2, ki je hudo podhranjena že proti "sestrski" MALI G57 MP2 (za več kot 50% slabši rezultati v benchmarkih).
CPU (Snapdragon 732 G-8nm) v Redmi Note 10 Pro dosega več kot 50% boljše rezultate, GPU (Adreno 618) je tudi več kot 50% hitrejši. Osebno bi se Umidigija izognil na daleč. Podjetje je znano, da je pred leti oglaševalo, da imajo njihovi telefoni dve zadnji kameri...imeli pa so dejansko samo eno...

Daj ne Bluzi če nimaš pojma. Xiomiji so v takem kurcu zadnje čase,da si lahko ti te benchmarke in grafe v rit potisnes. Kaj ti to pomaga če je Hardware pri xiaomijih v osnovi problematičen sploh Lcd zasloni, ki delujejo za en drek, do plat, ki imajo ogromno napak od prekinjanja wifi signala,network,samodejni bootlopi itd itd.. Sicer pa,če se že izbira nizko cenovni jajc, se izbere najmanj problematični brand. Da se ne menimo o Samsungih in njihovih platah v A serijah,ki jih samo grdo pogledaš pa ze crkujejo...

jarre ::

@Techniics111

Pozdravljen.

Na forum sem prisoten od leta 2004. Zelo redko odgovarjam in pišem...ko pa pišem, poskušam podati čim več primerljivih in SLEDLJIVIH podatkov.

Do danes nisem nikogar žalil...ne na osebni, ne na strokovni ali kakršni drugi podlagi. Ne poznaš me in vse kar si zmogel je, da si me takoj napadel, ker sem dal drugačne informacije od tvojih. Zakaj?! Se zato počutiš boljše?! SI zmagovalec?!

Daj...vzami si čas in tudi ti napiši preverljiva dejstva. Prosim. In rad bi, da z dejstvi zanikaš to kar sem jaz napisal. Jaz pa bom bluzil še naprej...ker nimam pojma. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jarre ()

Ni se potrebno razburjati in spuscati na osebni nivo.
Vprasanje sem postavil zgolj zato, ker se mi umidigi res ne zdi nic posebnega in sem mislil, da sem kaj spregledal.

Molnar nisem preprican o katerem modelu givoris, da ima gape med deli ohisja. Po spominu je rn10pro res dobro sestavljen. Budget samsungi (meni) izgledajo kot igracke napram xiaomi rn10 seriji.

Se pa strinjam, da kvaliteta xiaomijev pada. Ampak meni bolj smeta kvaliteta SW kakor HW.

selenci ::

Na koncu sem naročil obnovljen S20 FE iz Anglije, upam da mi zdrži 2 leti pa sem srečen.

Dimnik ::

ZveeZ je izjavil:

Ni se potrebno razburjati in spuscati na osebni nivo.
Vprasanje sem postavil zgolj zato, ker se mi umidigi res ne zdi nic posebnega in sem mislil, da sem kaj spregledal.

Molnar nisem preprican o katerem modelu givoris, da ima gape med deli ohisja. Po spominu je rn10pro res dobro sestavljen. Budget samsungi (meni) izgledajo kot igracke napram xiaomi rn10 seriji.

Se pa strinjam, da kvaliteta xiaomijev pada. Ampak meni bolj smeta kvaliteta SW kakor HW.

Pusti ti molnarja, on je samsungboj...ahahaaaa, nohte si lahko on kam drugam poriva, to moraš bit zategnjen, da take budaleštine izumiš...

OK.d ::

Evo še Xiaomi začel prodajati telefone brez polnilca, ampak zato ni nič cenejši:))
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n...
LPOK.d

Technics111 je izjavil:

jarre je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Technics111 je izjavil:

selenci je izjavil:

Daj ne Bluzi če nimaš pojma. Xiomiji so v takem kurcu zadnje čase,da si lahko ti te benchmarke in grafe v rit potisnes. Kaj ti to pomaga če je Hardware pri xiaomijih v osnovi problematičen sploh Lcd zasloni, ki delujejo za en drek, do plat, ki imajo ogromno napak od prekinjanja wifi signala,network,samodejni bootlopi itd itd.. Sicer pa,če se že izbira nizko cenovni jajc, se izbere najmanj problematični brand. Da se ne menimo o Samsungih in njihovih platah v A serijah,ki jih samo grdo pogledaš pa ze crkujejo...

Seveda, ker si ti to zguglal na "pojamrajmo" oddelku, bo ze tako. Prinas se razni budget kitajci v servisu nabirajo na stotine, pa jih bolj malo prodamo, no ampak so vsaj redne stranke, ki pridejo vsake 1-2 leti po novega chingchonga.

selenci je izjavil:

Na koncu sem naročil obnovljen S20 FE iz Anglije, upam da mi zdrži 2 leti pa sem srečen.

Kok si pa dal?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

selenci ::

m0LN4r je izjavil:

selenci je izjavil:

Kok si pa dal?

270 EUR nisem pa ziher a bo treba se davek placat ko pride al ne.

Evolve ::

kateri andorid telefon poleg s22+ je še vredno pogledat?

s22+ mi je prav zaradi velikosti (s22 ultra je prevelik)

rabim hitro zadevo, 120hz screen, in pa hude kamere. Fast charging ipd mi ni prioriteta

Twixz ::

Evolve je izjavil:

kateri andorid telefon poleg s22+ je še vredno pogledat?

s22+ mi je prav zaradi velikosti (s22 ultra je prevelik)

rabim hitro zadevo, 120hz screen, in pa hude kamere. Fast charging ipd mi ni prioriteta

Xiaomi 12 PRO? Pomoje edini Xiaomi ki je vreden nakupa, pa še tist ne čist :))

link_up ::

xperia 1 iv.
In and Out

Evolve ::

pogoj je edino da je telefon na voljo pri telekomu ali telemachu...
Sony-a vidim da noben nima

link_up ::

Hja, tudi jaz bi si to zelel ja. Ponujajo samo Samsunh ali Apple in tono Kitajckov.
In and Out

Oktan ::

Ima kdo kakšno kodo za popust za Redmi note 11 pro 5G? Lahko tudi iz kitajske brez carine. Hvala

Oktan je izjavil:

Ima kdo kakšno kodo za popust za Redmi note 11 pro 5G? Lahko tudi iz kitajske brez carine. Hvala

Poco x4 pro 5g (rebrandan rn11pro 5g z drugacno zadnjo ploscico), iz amazon warehousa (vrnjen izdelek):
https://www.amazon.it/POCO-Pro-Smartpho...

216EUR + morebitna postnina (-20% at checkout).
Ce vidis da ni ql, preprosto vrnes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

mr_chai ::

Žal ta Poco x4 ni nek čudež, baje je kamera bolj slaba, pa 4k snemanja nima. Jaz se pa o tem nisem prej pozanimal in sem ga že naročil. Sicer je sedaj malo dražji, kot omenja moj predhodnik. Ga bom dal pa moji boljši polovici. Sedaj me pa zanima, kateri mid range telefon za 400 eur naj si vzamem. Razmišljam o Realme GT 2. Mnenja ?

mirkuma ::

Kodrnusa je izjavil:

Ker telefon za 300 do 400EUR xiaomi, oneplus? Samsung odpade...
A je nord 2t ok? Ali je kak xiaomi za priblizno ceno boljsi mogoce?

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Updam da je še dobavljiv.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

wcpapir ::

Iscem fon ki mi bo nadomestil s20ultra. 2x sem ga ze pocil zadaj, zato zadaj naslednji ne sme biti steklen.

Super je ce je mozno kupiti 256GB verzijo, da ima ok kamero, 4k ne potrebujem.

Lahko je velik...skratka pri kameri spregledam napram s20ultra, nek best buy do 400eur.

8Bit ::

Kakšen predlog za androida za okoli 250-350EUR?

Pomembno: tekoče delovanje vsaj nekaj let, podpora za nove android verzije par let, solidna kamera in baterija

Mogoče kakšen A52s?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 8Bit ()

Egidij88 ::

Ja, dobra izbira. V Sloveniji ga ima BigBang za 320€.

Ok, fino.

A se mogoče splača raje vzeti A53 za 80 € več? Je vreden razlike?

Han ::

A53 je pol leta novejši, v povprečju nekoliko slabši, brez jacka za žične slušalke, ima pa malce zmogljivejšo baterijo.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Motion ::

Glede A52s (morda velja tudi za A53 ker uporablja isti chipset) Tri sem jih kupil v razponu dobrega pol leta (nove zapakirane) vsi trije so defektni. Utripanje in sive črte po zaslonu ob zvonenju naprimer.

In kako se primerja linija A3X z A5X? Se splača poseči raje po tej?

Npr A53 in A33 si delita po specifikacijah skoraj vse razen kamere (in zaslona).

Zakaj ne kar pixel 6a za cca 385€?

avtek ::

Kaj pa v tem rangu OnePlus Nord 2(T)?

avtek je izjavil:

Kaj pa v tem rangu OnePlus Nord 2(T)?

Osebno se vedno raje pixla

avtek ::

Meni sta oba za to ceno precej všeč, je pa res da je Pixel cca 50€ dražji.

TehDucky ::

Za 550€ bi dobil Oneplus 9 Pro, a je v tem cenovnem rangu kaj boljšega/podobnega? Dobra ultrawide kamera je dokaj pomembna, IP68 ni mus imeti, dober ekran, baterija da zdrži 1 dan švoh uporabe in pa da zdrži nekaj let. Bo pa zamenjal Pocophone F1.

leeon ::

s21 fe

Nazz ::

Kakšna ideja za telefon, ki ima ohišje iz aluminija in klasičen proximity senzor? S trenutnim telefonom, ki ima samo kamero v ekranu sem znorel in je nemogoče klicat če s tipko ne uganeš zaslona. Dobra baterija, vsaj 128GB in solidna kamera, ostalo je nepomembno.
Jaz ne najdem nič pametnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nazz ()

bajsibajsi ::

Kateri Android za cca. 150 eur?
Najraje Xiaomi z MIUI. Dovolj je do 64/3 GB in ni nujno, da je FHD zaslon. Gearbest ali Banggood ne ponujata nic primernega vec.

Djole ::

Tu ni nic? Kak marketplace?

kanarin ::

bajsibajsi je izjavil:

Najraje Xiaomi z MIUI. Dovolj je do 64/3 GB in ni nujno, da je FHD zaslon. Gearbest ali Banggood ne ponujata nic primernega vec.

Redmi 10C (Gshooper)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanarin ()

Djole ::

Si lasti kdo morda realme 9 pro plus? Predvsem kamera me zanima.

bajsibajsi ::

kanarin je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Redmi 10C (Gshooper)

Ta bo ok ja, hvala. Pocakam crni petek, ce bo se kaj nizja cena. :)

wcpapir ::

mr_chai je izjavil:

Žal ta Poco x4 ni nek čudež, baje je kamera bolj slaba, pa 4k snemanja nima. Jaz se pa o tem nisem prej pozanimal in sem ga že naročil. Sicer je sedaj malo dražji, kot omenja moj predhodnik. Ga bom dal pa moji boljši polovici. Sedaj me pa zanima, kateri mid range telefon za 400 eur naj si vzamem. Razmišljam o Realme GT 2. Mnenja ?

4k tako ali tako ne boš uporabljal ker je pogreb na vseh teh telefonih pod 700eur.

predi ::

Da bi nadomestil OnePlus 6, sem se odločil za OnePlus Nord 2T. Po mesecu dni mi ni prav nič žal, čeprav bi lahko z nakupom počakal do danes. V bistvu gre za spiritualnega naslednika šestice, kar sem tudi želel imeti.

Pros: alert slider, velikost, polnjenje baterije na vsaka dva dni, pride s polnilcem, zvok in vibra dosti bolj izrazita v primerjavi z OP6, boljša kamera, boljši ekran, na voljo dovolj dodatkov neposredno pri OnePlus, ki ima uradno podporo za Slovenijo. Nimam nobenih tehničnih težav pri uporabi same naprave.

Cons: ne-konfigurabilnost navigacije z gestami - kdor si je izmislil Shelf z aktivacijo s potegom navzdol na desni zgornji strani ekrana, je navaden bedak, še večji idiot pa to hardcode-a - moral sem to izklopiti, ker sem namesto top bar-a (Settings, ikone za povezljivost, ipd.) odpiral Shelf, hitro polnjenje je specifično za OP in uporablja USB-A, polnilec je ogromen, ni 3.5 jacka, original polnilni kabel je bil v škatli zvit kot kup največjega d**ka, ne v kolut, ni LEDike za obvestila, senzor za prstne odtise je integriran v ekran, samo dve leti in pol podpore za FW (dve različici Androida). Ni tako popularen kot je bil OP6, kar je definitivno minus.

Poleg sem si kupil case in protektor, polnilec za avto ter OnePlus Buds Pro in Nord Buds, ker so bili vsi dodatki -50% + -10% na celoten nakup z brezplačno poštnino. Vzel sem 12GB/256GB, ker cenejše različice ni bilo na zalogi. Dal sem nekje 620€ za vse skupaj.

Sem gledal Pixle, ampak se mi ni zdelo vredno dajati denarja z nekaj, kar v Sloveniji nima uradne podpore, sploh s toliko težavami, ki jih baje imajo.

TehDucky ::

@predi

Jaz sem dal 320€ pred časom za Nord 2 8gb/128gb. https://www.amazon.de/OnePlus-SIM-freie...

Pri meni in ženi je bil kabel lepo zvit (sicer na Nord 2). Ja ima svoj fast charge, škoda da ni bolj kompatibilen.

Un shelf pa tut men pobera živce, ampak ga včasih uporabljam, zato ga nisem izklopil.

predi ::

Pri OP Nord 2 je bil kabel očitno še lepo zvit v kolut, kot pri OP6, ker mi je sodelavec povedal podobno. Tu pa je bil skupaj dan tako, da ima na vsakih pet centimetrov še zdaj "kolena". Sam telefon me je drugače prišel 467EUR, za OP6 6/64 sem tri/štiri leta nazaj dal nekje 420EUR, kar je cenovno primerljivo. Verjetno ga zdaj na uradni strani dobiš še dosti ugodneje, ker je polno nekih kuponov za black friday.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: predi ()

kuky ::

Je že kakšen info kako se obnese Pixel 7 v slo omrežjih. Baje da so bili s 6ko neki problemi.

Gogo ::

Imel v roki prijateljev Pixel 7 z mojo Telekom SIM. Kot je bilo že rečeno:"Google na Pixlih v nepodprtih državah programsko blokira določeno funkcionalnost, med drugim 5G, VoLTE in VoWiFi. Slovenija ni podprta država." V praksi to drži, žal.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

tikitoki ::

Poteza vredna bojkota. Zal pa ovce se naprej kupujejo robo firm, ki se tko obnasajo.
««
79 / 96
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4381 382 383 384 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
191943636239 (22517) matobeli
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10024044 (5013) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6812104 (9851) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317107332 (65211) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6317567 (15791) boris82

Več podobnih tem