» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
32 / 96
»»

klempo ::

V kratkem naj bi prišel G5S Plus tudi k našim operaterjem

sm4rt4ss ::

Kakšne so kaj vaše izkušnje s kupovanjem telefonov preko Amazona? Kupil bi Xperio XZ1 Compact. Je treba plačati še kak davek? Kako je s carino? Cena je odlična po tem, ko je Sony predstavil novejše modele.

https://www.amazon.de/dp/B074PZJXKP?cre...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sm4rt4ss ()

rokp ::

Upam, da nisi predolgo razmisljal...
Ampak, saj enkrat v zadnjem mesecu je ze bilo podobno, cena je bila ze okrog 380, pa je potem skocila na 420+, ce se ne motim. Danes (ali vceraj) je bila okrog ~345, sedaj je ~375. Matr, pa saj to je telefon, ne pa kojn, da bi mu cena tako nihala... ;)

seba-beba ::

Zdravo!

Za nezahtevnega uporabnika iščemo telefon. Odločamo se med:
- Nokia 3
- Samsung J3 (2016)
- LG K8 (2017)
- Huawei P9 lite mini

Katerega izbrati in zakaj?

p.s. najraje bi vzeli čim bolj "čistega" Androida oz. takega, ki bo najdlje tekoče delal...

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: seba-beba ()

Tomson ::

seba-beba je izjavil:

p.s. najraje bi vzeli čim bolj "čistega" Androida oz. takega, ki bo najdlje tekoče delal...

Potem nimaš kaj izbirat, Lenovo Moto G5! ;) odličen telefon za 135€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

rokp je izjavil:

Upam, da nisi predolgo razmisljal...
Ampak, saj enkrat v zadnjem mesecu je ze bilo podobno, cena je bila ze okrog 380, pa je potem skocila na 420+, ce se ne motim. Danes (ali vceraj) je bila okrog ~345, sedaj je ~375. Matr, pa saj to je telefon, ne pa kojn, da bi mu cena tako nihala... ;)

Bom počakal do aprila, ko bo prišla XZ2 Compact na trg. Bi še mogla cena kr pasti. :D

Tomson je izjavil:

seba-beba je izjavil:

Potem nimaš kaj izbirat, Lenovo Moto G5! ;) odličen telefon za 135€ ...

Izbiramo samo med zgoraj naštetimi telefoni.
Se pa strinjam, da bi bila Motorola najboljša opcija.

Torej, katerega od zgoraj naštetih vzeti?

Jah, Nokia bo verjetno edina na Android 8.0, a bolj slaba zmogljivost in avtonomija baterije, Huawei ima najboljšo baterijo a slabo kamero, Samsung ima najboljši zaslon, a zopet slabša zmogljivost in pod povprečna kamera, LG ima slabšo kamero in zaslon, tudi težave s prostorom ker sistem in neodstranljive aplikacije precej zasedejo, sicer overall soliden telefon.

Skratka, ni nekega favorita tukaj, vsi imajo svoje minuse in pluse, sedaj pa odvisno katera področja so ti najbolj pomembna...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Kot sem rekel uporabnik je nezahteven. Uporabljal se bo predvsem za klice in fotografiranje. Drugega se ne bo počelo z njim.

Sam se najbolj nagibam k Nokii.
Kateri telefon od teh pa ima najmanj odvečnega balasta? Oz. najbolj čisti android?

broken/link ::

nokia.

Hvala!

chrush ::

Zanima me, kateri andorid telefon kupiti, ki ima kar se da malo programja prednameščenega. Kar si bom želel si bom sam namestil iz google playa, nočem pa da je že en kup crapa gor. Obstaja sploh kaj takšnega?

NejcSSD ::

Stock androidi.. Googlovi Nexusi, Pixli ..

Cenejša Motorola G5 s Stockandroidom recimo
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

matobeli ::

Xiaomi A1 tudi

nerro32 ::

Da kar tukaj vprašam: ali res novi telefoni znamke Sony niso blindirani v škatli (nimajo original nalepke na robu škatle)? Kupil sem XA1 v Big Bangu in prodajalec je rekel, da noben Sonyjev telefon ne pride blindiran. Zdaj sem pa doma opazil prasko pri type-c konektorju na telefonu...
 Evo, še fotografija.

Evo, še fotografija.

Tole je za nov telefon iz trgovine res nedopustno, ker je vidna kar precejšnja poškodba, če je čisto nov in je to že res bilo, nesi nazaj, je pa odvisno od trgovca, lahko bo rekel, jok, tole pa ob prodaji še ni bilo! ;)

nerro32 ::

Sem šel nazaj, telefon so korektno menjali, brez problema. Ampak res lahko vsak bizgec vzame telefon iz škatle in dela z njim kar želi, preden sploh pride na prodajne police. Sem preveril še škatlo prejšnjega Sonyja, ki sem ga vzel pri Simobilu, tam je pa bila nalepka, a ne proizvajalčeva, temveč Simobilova.

Jerry000 ::

Je tole legit? Ne vem zakaj ampak sem v dvomih. Imajo EU polnilec, UK je samo dodan zraven

http://www.kuponlandia.com/ponudba-sams...

Nateg

matobeli je izjavil:

Nateg

Argument?

Gregex ::

Naroči, pa potem poročaj, če je legit.

Jaz vas sprašujem. Mogoče ima kdo izkušnje s tem, mogoče je kdo že kaj kupil, mogoče kdo kaj več ve, mogoče...zato sprašujem tukaj. Seveda pa bi prosil argument, da vem vsaj za kaj se gre

Sej je isto kot pri vseh drugih nategih. Prenizka cena precej zaželjenega izdelka, sumljivo predplačilo poštnine, nobenih pametnih podatkov prodajalca, nobenih zagotovil, znana (slaba) zgodovina portala...

Če pa želiš nekaj v stilu "tržni inšpektorat svari pred nategovalskim trgovcem samsunga s8" pa počak en teden.

Super, hvala.

barossa45 ::

Pozdravljeni,

isce se mobitel (android) tam do 400€ z dobrim fotoaparatom. Vem da imajo danes ze vsi dobrega, samo ce mogoce kaksen iztopa. Drgac bo kaksen samsung.

Lp.

Če greš malo višje, na 500€ dobiš na Amazon.de Samsung S8 za 500€, pač top fotoaparat na telefonu, lahko pa prihraniš in vzameš lanski model Samsung S7 za 380€, tudi zelo dober fotoaparat. Huawei P10 Plus za 490€ ima precej dober fotoaparat, dd cenejših opcij pa kakšen Xiaomi Mi Note 3, s precej dobrim fotoaparatom za 315€, tudi kakšen OnePlus 5T ko se dobi za 400€ ni slaba opcija, ali HTC U11 za 485€, ostali ki še bolj izstopajo na področju fotografije pa so vsi žez 500€ (Pixel 2, Huawei Mate 10 Pro, LG V30) ...

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Od kod si vzel "ocene" za fotoaparat?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

adinfinito ::

Pozdravljeni še enkrat, bolj ko razmišljam, se bolj nagibam k temu, da bi vzel kak telefon za 200 evrov in ne 400 ali več.

Razmisljam nekaj v stilu xiamoi redmi note 5 oziroma mi a1.

- Igric ne rabim na telefonu
- Kamera se mi zdi sprejemljiva za tisto kar rabim
- Performance/baterija se mi zdi dovolj

Kar bi bilo fancy je:
aku menjliv
wiresless charging
quick charge

Pri katerem cenovnem rangu bi to dobil?

Druga vprašanja:

1. Kaj bi več dobil za dodatnih 200 evrov? Torej pri telefonu za 400+ evrov.
2. Kakšne so izkušnje z naročanjem iz honkonga vs evrope pri gearbest?

Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

@MrStein:
Glede na razne teste in reviewe ter primerjave med njimi. (techradar, trustedreviews, expertreviews, androidauthority, tomsguide), dobra stran za oceno kvalitete kamere na telefonih pa je tudi dxomark ...

@adifinito:
Definitivno so danes telefoni za 200€, sploh Xiaomiji, na nivoju, ko povprečno zahteven uporabnik dobi prav vse kar je pomembno. Od kvalitete izdelave, dobrih specifikacij, kvaliteten zaslon, dober softwer, zelo zmogljivo baterijo itd. Kaj več bo nudil telefon za 400€? Top OLED zaslon, še zmogljivejši procesor, boljšo kamero ... Zamenjljivo baterijo danes že težko najdeš (zakaj jo potrebuješ? dobri modeli zdržijo 1-2dni), wireless charge (to res potrebuješ? ta priboljšek je na bistveno dražjih telefonih, osebno mislim da ni vredno), quick charge dobiš ... Razmišljaj o Xiaomi Note 5, bo verjetno kmalu dobavljiv (tudi Xiaomi Mi A1 je dober stock Android telefon) za 200€ ali OnePlus 5T za 390€, to je sploh top zadevca z OLED zaslonom. Če naročaš iz GB EU skladišča dobiš paket v nekaj dnevih, carine sigurno ni, če naročaš iz HK/China skladišča imaš nekaj opcij, carine ne bo ali dobiš le to povrnjeno, dostava pa je nekje 3-tedne ...

Zgodovina sprememb…

VANR ::

Kateri telefon je bolje kupiti: Samsung A8 ali LG G6? Oba lahko dobim za približno enako ceno..

Kar sem do sedaj gledal:
G6 ima:
- precej zmogljivejši GPU (se ta performance pozna še kje drugje, kot v igrah?)
- boljšo kamero
- boljši single core performance

A8 je pa:
- je novejši (ne vem, ali je to sploh relevantno)
- boljše benchmark rezultate v veliko CPU testih (1%-10%)
- Bluetooth 5.0

Oba naj bi kmalu dobila Oreo 8.1, pa po drugih karakteristikah sta si tudi kar podobna. Hvala za nasvete :D

zero_max ::

Živjo,
telefon bi uporabljal predvsem za klice, sms, kaka fotka, internet (branje novic, krajši video na youtube-u) in branje dokumentov (pdf, epub, mobi...), zato mi je najbolj pomembna baterija, dobra povezljivost (internet, bluetooth), cena in tekoče delovanje pri prej omenjenih opravilih.

Razvrstite od najboljšega do najslabšega:

a. Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB

b. Redmi Note 4 32 GB LTE

c. Xiaomi Redmi Note 4X 32 GB

d. Xiaomi Redmi Note 4 32GB

Hvala za pomoč in LP!

VANR je izjavil:

Kateri telefon je bolje kupiti: Samsung A8 ali LG G6? Oba lahko dobim za približno enako ceno..

Kar sem do sedaj gledal:
G6 ima:
- precej zmogljivejši GPU (se ta performance pozna še kje drugje, kot v igrah?)
- boljšo kamero
- boljši single core performance

A8 je pa:
- je novejši (ne vem, ali je to sploh relevantno)
- boljše benchmark rezultate v veliko CPU testih (1%-10%)
- Bluetooth 5.0

Oba naj bi kmalu dobila Oreo 8.1, pa po drugih karakteristikah sta si tudi kar podobna. Hvala za nasvete :D

G6 je superioren skoraj na vseh frontah. Jaz bi še pogledal za Xperio XZ1.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sm4rt4ss ()

J-ronimo ::

Verjetno spada pod telefone, da ne odpiram nove teme.

Kupujem micro sd kartico za snemanje 4k/30fps in 1080p/60fps na telefonu. V bližnji prihodnosti verjetno še 1080p/120&240fps. Hitra podučitev pravi, da je priporočljiva najmanj UHS-3/V30 (@sdcard.org).

Ciljam nekje v rang 25€ in 32/64gb. Primerni kandidati:
- SanDisk Ultra SDXC 64GB C10 UHS-1 A1 (25€@Enaa)
- SanDisk Extreme 100MB/s SDHC 32GB C10 U3 V30 A1 UHS-I (21€@Enaa)
- Samsung UHS-3 64GB Micro SDXC (25€@GB)

Ima kdo izkušnje z omenjenimi karticami za snemanje?
Morda še kakšen drug predlog, ki bo pokril namen uporabe?

Sem bil ful zagret za Xiaomi Mi A1, zdaj pa nisem več prepričan, če hočem SAR Head:1.75W/Kg :(

A se kdo spozna na SAR, kako je s tem?

Zgodovina sprememb…

Tole na National Cancer Institute je npr. zanimivo branje na to temo. Povzetek pa nekako tole:

The only consistently recognized biological effect of radiofrequency energy is heating. The ability of microwave ovens to heat food is one example of this effect of radiofrequency energy. Radiofrequency exposure from cell phone use does cause heating to the area of the body where a cell phone or other device is held (ear, head, etc.). However, it is not sufficient to measurably increase body temperature, and there are no other clearly established effects on the body from radiofrequency energy.

Sicer pa imaš kar nekaj dobrih alternativ Mi A1 modelu, če te to skrbi ...

Zgodovina sprememb…

Ja to sem zdaj malo pobrskal in pomiril glede tega :). Zdaj samo moram ugotoviti, če naročim preko Gearbesta, ali pa se raje nabavim, kje v Sloveniji, glede na to, da sem slišal da GB lahko imaš tudi carinske stroške tudi iz EU skladišč (potem pa si na isti ceni ko kaki mimovrste).

Pač pogledaš kje dobiš najugodneje in najhitreje (če se ti mudi). Iz EU skladišč ni dodatnih stroškov (če pa do njih teoretično pride, jih GB v celoti povrne, čeprav še nisem slišal za niti en sam primer), če pa naročuješ iz China/HK skladišča imaš pa RegisteredAirMail, kjer zopet v primeru dodatnih stroškov GB le te povrne, je pa tukaj dostava nekje 3-tedne v povprečju ... Sicer je pa Mi A1 zelo soliden telefončič, sploh pa je AndroidOne res dober stock Android OS, če ti to kaj pomeni ...

Shakey ::

adinfinito je izjavil:

Sem bil ful zagret za Xiaomi Mi A1, zdaj pa nisem več prepričan, če hočem SAR Head:1.75W/Kg :(

A se kdo spozna na SAR, kako je s tem?

Tudi jaz enako. Sem se takrat odloču da bom zaradi tega še mal počaku.
Bom vidu kako bo z novim Redmi Note 5, če bo že enkrat na voljo.
Kolkr sem gledal so pri večini telefonu te vrednosti okoli ali pod 1.0, tko da pri temu to res izstopa, ni pa edini.

mrbungle ::

Evo, še jaz bi prosil za nasvet, gsm do nekje 700 €, služba časti, mora biti preko Telekoma.
Gledam sledeče:

- Samsung Galaxy A8 2018
- LG G6
- Huawei P10
- Huawei P10 Plus
- Nokia 8
- Samsung Galaxy S8
- Samsung Galaxy S8+
- iPhone 7 128 GB
- iPhone 8 64GB
- Sony Xperia XZ Premium

Hvala.

Uf ... Sam bi se verjetno odločal med Samsung S8+ in Sony XZ Premium. Tudi Huawei P10 Plus, LG G6 in Nokia 8 so precej dobri modeli, a gledano overall za Sony in Samsung modeloma ...

XZ Premium. No brainer.

toro69 ::

LG G6 ne spada več v ta cenovni razred ker ga dobiš za 350€. Če služba časti potem najdražjega....

AvtoR ::

Kakšna je kaj kvaliteta fotografij z G6?
ga ima kolega, pa me fotografije niso ravno impresionirale...

- Camera quality isn't much better than on the G5
- Decent image quality but not a match for the best camera phones

toro69 ::

Odvisno za kaj rabiš. Ima širokokotno kamero.
Kvaliteta fotografije je 90% odvisna od tistega ko slika...

miraldi ::

Zdravo.

Je ta novi Huawee P20 Lite ok fon al raje dalje furam Galaxy S5?

Predvsem me zanima kamera in trpežnost.

Lp
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

starboi ::

miraldi je izjavil:

Zdravo.

Je ta novi Huawee P20 Lite ok fon al raje dalje furam Galaxy S5?

Predvsem me zanima kamera in trpežnost.

Lp

Misliš Huawei P20 PRO verzijo ? Po vseh testih sodeč ima izjemno kamero , kar se tiče trpežnosti pa ovitek od spigena naredi svoje pa si na konju. Lite verzij telefonov se definitivno ne kupuje v nobeni izvedbi.

jero_no1 ::

Eni ste pa res hecni - človek sprašuje za telefon v rangu slabih 400€, ti mu pa ponudiš telefon za 900€.
Nis(m)o vsi tolk bolani na telefone, da bi dajal zanje 800+€, nekaterim zadostujejo tudi tisti za 300€.

@miraldi: če misliš, da je prišel čas za zamenjavo, potem bi znal bit P20 lite OK. Ne poznam pa tolk, kaj je še drugega v rangu okrog 350€.

miraldi ::

Sprašujem za Huawei P20 LITE Verzijo. Mogoče celo Galaxy A8..več mi ni smisla dajat za telefon.

Lite je na mojem paketu 8€/mesec
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

klinker ::

A8 bo v tem primeru boljsa izbira.
««
32 / 96
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4378 379 380 381 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
190073496526 (71) ZveeZ
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10023446 (4415) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6811652 (9399) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317105565 (63444) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6317225 (15449) boris82

Več podobnih tem