» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
31 / 95
»»

gusto ::

Dimnik je izjavil:

240e je preveč za mi a1

Odvisno kako zelo ga rabiš. Če rabiš hitro, ne moreš čakat Kitajcev. Jaz bi raje vzel A1 kot G5.

Dimnik ::

Od določenih kitajcev dobiš tudi v roku 8 dni...tako je prišel moj mi note3

phixion ::

No potem pa kar na dan s predlogi:) Slišim samo graje. Pa kolikor gledam reviewe kamera niti ni tako slaba pri G5S. Overall je kar pri vrhu za ta denar ta telefon.

polde66 ::

G5S ima spodobno kamero, čeprav ni dual je mneje nekaterih da je boljša od G5S plus.
polde

Nevem...predlagam, da med omenjenimi telefoni pogledaš malo na youtube primerjave med hitrostjo delovanja in kamero....

Pri meni bi g5 in g5s odpadla....izbiral bi med a1 in g5s plus

koprive ::

Lep pozdrav, lahko kdo strese iz rokava predlog za telefon ki bi ustrezal nekaj pogojem?

- dual sim, od tega mora biti vsaj ena micro sim (srednja velikost)
- cena do 200 eur
- po možnosti čim novejši model
- na zalogi pri nas, da pridem danes v trgovino in odnesem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koprive ()

gusto je izjavil:

Huawei P9 Lite Dual Sim?

https://mobitrgovina.com/izdelek/huawei...

Kot kaže podpira samo nano sim, torej ne bo ok.

facepalm ::

Kaj pa je narobe z nano sim? Sej ti operater izda novo sim v istem dnevu

matobeli ::

Če ni res pogoj _takoj_danes_ imajo pri mimovrste.com in bigbangu xiaomi telefone po, za slovenijo, relativno OK cenah. Recimo Redmi Note 4 za 200€ (5.5"). So tudi manjši in cenejši.

Imajo večinoma nano+micro slot.

facepalm je izjavil:

Kaj pa je narobe z nano sim? Sej ti operater izda novo sim v istem dnevu

Tuji operater je tako da to ni takoj izvedljivo.

Bom šel pogledat v Bigbang kaj imajo na zalogi. P9 je zelo všečen ampak žal ne paše srednji sim notri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koprive ()

Za prvo silo lahko micro sim sam obrežeš, dokler ti operater ne zamenja z nano. Bi se bilo škoda omejevati pri nakupu telefona zaradi tega.

overload ::

A se dobi kakšen telefon do 350€, ki je water resistant / waterproof in ima zelo dobro baterijo (da drži veliko časa)?
Navajen sem na android lahko je tudi iOS vendar je tukaj vprašanje ali npr. rabljen iPhone 7 ima še dovolj dobro baterijo in je vreden denarja...

Samsung Galaxy A5 (2017) ima precej dobro baterijo. Še boljšo ima večji model A7, vendar je preko budgeta.

scipascapa ::

matobeli je izjavil:

Če ni res pogoj _takoj_danes_ imajo pri mimovrste.com in bigbangu xiaomi telefone po, za slovenijo, relativno OK cenah. Recimo Redmi Note 4 za 200€ (5.5"). So tudi manjši in cenejši.

Imajo večinoma nano+micro slot.

zakaj ne raje direktno na xiaomi slo spletni?

No sej, pač, kakorkoli. Nisem se spomnil na xiaomi slo. Tam kjer je na zalogi in z najnižjo ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

gusto je izjavil:

Za prvo silo lahko micro sim sam obrežeš, dokler ti operater ne zamenja z nano. Bi se bilo škoda omejevati pri nakupu telefona zaradi tega.

Se je izkazalo se najde ena mikro in ena nano reža na Asus Zenfone 3 Max https://www.gsmarena.com/asus_zenfone_3...

Sem spraševal kako je z rezanjem sim kartice in nekateri pravijo da so lahko nano sim kartice tanjše od starejših kartic mikro velikosti. Pri nekaterih telefonih lahko zato pride do poškodbe, torej na lastno odgovornost vkolikor je to res. Ker je še ne morem menjati tako kmalu sem se raje odločil za drug telefon.

polde66 ::

Koprive, neseš do prvega A1 bivši simobil centra ala Merkator, prosiš če ti jo odreže in ti jo, imaš rešeno. Vmes pa operaterja zaprosiš za novo micro ali nano SIM kartico, katero ti brez stroškov pošlje.
polde

jusv ::

Kaj pa ta Galaxy J5, ko ga imajo pri Telemachu za 6e na meesec? Ga kdo ima, kako dela?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

jusv je izjavil:

Kaj pa ta Galaxy J5, ko ga imajo pri Telemachu za 6e na meesec? Ga kdo ima, kako dela?

Mama ima 2016 verzijo. Moram reči, da deluje precej dobro, kompaktno, 720p sploh ni problem, je hiter in odziven. Mogoče me je presenetilo, da nima senzorja za svetlobo in samodejnega prilagajanja svetlosti ekrana, vendar so to v 2017 verziji dodali, juhej! Kamera je spodobna, v slabi svetlobi dela slabše slike (kot vsi v tem cenovnem rangu), spet govorim za 2016 model. Nad battery life nisem nikoli slišal kakšnih pripomb, je pa po specs-ih/testih v '17 modelu še izboljšana in ena boljših. 2016 model je precej ok, 2017 izgleda še nekako izboljšan, tako da je za tak denar čisto solidna izbira.

V resnici je 6,83€ na mesec, kar bo v dveh letih 163,92€. Za ta denar se v redni prodaji (slovenija) dobi enakovredne, oziroma tudi boljše telefone, odvisno od perferenc.

MrStein ::

koprive je izjavil:

Sem spraševal kako je z rezanjem sim kartice in nekateri pravijo da so lahko nano sim kartice tanjše od starejših kartic mikro velikosti. Pri nekaterih telefonih lahko zato pride do poškodbe, torej na lastno odgovornost vkolikor je to res.

Debelina je pri vseh enaka*.
Večina novih kartic je mini velikosti in imajo zarezano, da samo izpuliš mikro ali nano velikost. Torej ne more biti različne debeline.
Tudi če obstajajo tanjše nano kartice, mora telefon sprejeti tudi "debelo" varianto, saj sicer kup nano kartic ne bi pasalo not.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Shakey ::

Jst bi tud A1 mel.

Pod 200EUR, črne barve, se ne mudi. Pa da se ne tresem, da bom kasiral še carino ali da se bo pošiljka izgubila.

A to gre? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Shakey ()

Tomson ::

Ta hip imaš dobro opcijo za Xiaomi Mi A1 sicer v belo/zlati barvi, s kodo: bla1dp za 169€ iz EU skladišča (dostava 2-5dni, brez dodatnih stroškov), kar je kar huda cena, sicer pa lahko vzameš v črni barvi iz MiStore z DHL poštnino CustomsFree za skupno 192€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Shakey je izjavil:

Jst bi tud A1 mel.

Pod 200EUR, črne barve, se ne mudi. Pa da se ne tresem, da bom kasiral še carino ali da se bo pošiljka izgubila.

A to gre? :)

Na gearbest je prek email only, 4/64, črne barve 183,30e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

jusv ::

gusto je izjavil:

jusv je izjavil:

Mama ima 2016 verzijo. Moram reči, da deluje precej dobro, kompaktno, 720p sploh ni problem, je hiter in odziven. Mogoče me je presenetilo, da nima senzorja za svetlobo in samodejnega prilagajanja svetlosti ekrana, vendar so to v 2017 verziji dodali, juhej! Kamera je spodobna, v slabi svetlobi dela slabše slike (kot vsi v tem cenovnem rangu), spet govorim za 2016 model. Nad battery life nisem nikoli slišal kakšnih pripomb, je pa po specs-ih/testih v '17 modelu še izboljšana in ena boljših. 2016 model je precej ok, 2017 izgleda še nekako izboljšan, tako da je za tak denar čisto solidna izbira.

Hvala!! A sem bil žal prepozen, je že nov telefon v akciji ... https://telemach.si/mobilna-telefonija/... mislim, da bom tega vzel.. tudi videl neke dobre ocene.. ima kdo mogoče kakšne izkušnje s tem modelom LGQ6?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

scipascapa ::

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...

črn 174,99 + ptt HK skladišče

6151 ::

Kaj priporočate do 350€? Obvezen B20, vsaj 5,5", čimvečji screen/body ratio, lahko tudi kitajc vendar mora biti software na nivoju. Če je možno, brez back/home tipke na ekranu. Dobra kamera nebi škodila, prav tako baterija.

V oči mi je padel mi5s, vendar nima B20, zdaj pa nimam pojma kaj naj kupim.
LG V20?
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Če se lahko "stegneš" še za 50€ je odgovor povsem preprost, za 399€ dobiš namreč OnePlus 5T s kodo: GBNSB07. Overall boljšega telefona za to ceno ni ...

6151 ::

Tomson je izjavil:

Če se lahko "stegneš" še za 50€ je odgovor povsem preprost, za 399€ dobiš namreč OnePlus 5T s kodo: GBNSB07. Overall boljšega telefona za to ceno ni ...

Hvala za predlog. Kako je pa z davkom?
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Če naročiš preko PriorityLineEU Express gre glede na osebne in izkušnje mnogih soforumašev vedno skozi brez dodatnih stroškov, sicer pa GB preko poštne opcije Registered Air Mail v primeru dodatnih stroškov le te v celoti povrne.

starboi ::

6151 je izjavil:

Kaj priporočate do 350€? Obvezen B20, vsaj 5,5", čimvečji screen/body ratio, lahko tudi kitajc vendar mora biti software na nivoju. Če je možno, brez back/home tipke na ekranu. Dobra kamera nebi škodila, prav tako baterija.

V oči mi je padel mi5s, vendar nima B20, zdaj pa nimam pojma kaj naj kupim.
LG V20?

Mogoče bi bilo dobro v tem rangu pogledati še za Lg G6, ki ga dobiš za smešen denar pri severnih sosedih :

https://geizhals.at/lg-electronics-g6-h...

Za ta denar dobi tudi pri nas novega, brez vezave...kupi od nekoga, ki vzame novega pri operaterju in takoj proda

starboi ::

Dimnik je izjavil:

Za ta denar dobi tudi pri nas novega, brez vezave...kupi od nekoga, ki vzame novega pri operaterju in takoj proda

Lahko linkaš kje točno se ga da dobiti pri nas za tak denar ? Hvala za info. Lp

Na letgo, verjetno na bolhi tudi

adinfinito ::

Pozdravljeni, :)

Ozadje: Trenutno uporabljam še star Galaxy S1, ki ga sem kupil leta 2010, mislim da je bil okoli 400 evrov takrat. S telefonom sem bil zadovoljen, dokler ga ni povozil čas. Trenutno sem na bobu in zaenkrat bi ostal brez vezave, razen če so ugodnosti za nov telefon res velike.

Ker začenjam s iskanjem telefona, bi vas prosil, da me usmerite, v katero smer naj gledam.

1. Po eni strani mi ni žal dati malo več, če mi bo telefon držal več let in je res top kvaliteta
2. Po drugi strani pa če se ne splača kupovati telefona na daljši čas, raje vzamem nekaj za do 200 evrov in kupim novega čez 2 leti.

Glavne stvari pri telefonu so mi:
- da je fotoaparat soliden za vsakdanjo uporabo
- da je baterija avtonomna vsaj cel dan ali pa dva
- da zadeva poganja lahko applikacije bp in je recimo android proof za naslednje 2 oziroma 4 leta odvisno od izbire opcije

Hvala za odgovore in želim vam prijeten nedeljski popoldan!

V osnovi se moraš najprej sam odločit glede cenovnega ranga. V zadnjih letih so pametni telefoni precej napredovali v tehnologiji, kar pomeni, da za 200€ dobiš precej soliden telefon na vseh področjih, ki so za nekega ne-posebej-zahtevnega uporabnika pomembna. V tem cenovnem rangu je nekaj dobrih modelov od Xiaomi (Mi A1/Redmi 5 Plus/ RedmiNote 4/5), Huawei (Honor 9 Lite), Moto (G5S/Plus), ki ustrezajo tvojim potrebam. Za okoli 400€ pa že dobiš bistveno boljši overall telefon, pravzaprav praktično flagship z nižjo ceno, odličen OnePlus 5T, ki je po mojem mnenju telefon z daleč najboljšim razmerjem med ceno/zmogljivostjo kvaliteto.

Tako na hitro, za 200€ bi priporočal kakšnega Xiaomija, tule okoli 300 luknja, mogoče LG G6 (debelih 300), za 400€ Huawei P10 ali Galaxy A8.

Za premislek, Telekom ima zopet akcijo za 50% popusta na naročnino za eno leto, recimo paket Brezskrbni A (imam tudi sam z enako akcijo, kode ni težko dobiti), prvo leto 11.5€/mesec, potem 23€. Pa vzameš z vezavo kakšen Huawei P10, Galaxy A8, (cca 100€ kot v prosti prodaji). Info: http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Če bi izbiral zase, bi vzel Galaxy A8. Sem pa trenutno zadovoljen uporabnik Huawei P10.:D

klinker ::

Xiaomi A1 je ok, z izjemo povprecnega fotkica, ki pa je se vedno soliden za to ceno, OP5T hvalijo, tu se lahko pogledas za Samsung A serijo ali kak Huawei, ce ti UI odgovarja, saj kamere in avtonomijo imajo ok, pa kak LG G6 tudi pride not.

Ehh, zgoraj sem linkal napačno akcijo od Telekoma, ne morem več popraviti, pravilna je ta na spodnjem linku, velja še tri dni, pa ne rabiš nobenega prijatelja ali kode.

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

adinfinito ::

Hvala fantje za hitre odgovore!

Sicer nisem uspel še pogledati vseh telefonov, ki ste jih predlagali, pa me zanima kako je s temi kitajci? A je preveč paranoidno, če razmišljaš o varnosti podatkov na telefonu napram drugim firmam v smislu stranskih vrat ipd.

Glede ponudbe gusto sem si mal pogledal, ampak moja računica je takšna:

Če se vežem recimo za 24 mesecev in dobim galaxy A8 za recimo 120 evrov ceneje pri vezavi, kot da bi ga kupil severno https://geizhals.at/samsung-galaxy-a8-2..., mi še se vedno bolj splača, http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc..., kjer bi namesto 413 evrov za narocnino pri mobitelu porabil le 239 evrov, kar je 174 evrov manj in to brez vezave (razlika je pač neskončno minut vs 3000, ampak mislim, da mi je to dovolj). Če sem kaj narobe zračunal, me prosim opozori.

Zgodovina sprememb…

Xiaomi A1 ima Googlov android, ne pa MIUI.
Velja se pogledat za kakim rabljenim Nexus 5X z garancijo, saj so po 120€, kamere boljse ne bos imel za ta denar, oz. do 400€, garantiram!

adinfinito je izjavil:

1. Po eni strani mi ni žal dati malo več, če mi bo telefon držal več let in je res top kvaliteta

Glavne stvari pri telefonu so mi:
- da je fotoaparat soliden za vsakdanjo uporabo

Dobra kamera in dolgo trajanje? iPhone
Motiti se je človeško.

A ceno si pa namerno izpustu ;((

Tole misliš: "mi ni žal dati malo več" ?
Lepo piše v njegovem sporočilu.

Še kakšno vprašanje?
Motiti se je človeško.

A malo vec je zate 800-900€, ko sprasuje o Xiaomi A1 za 200€?

iPhone dobiš že za 550 EUR.
Težko poguglat?
Motiti se je človeško.

Nov? Keri model?
Pa se vedno to ni malo vec kot 200€
Malo vec napisi od par besed, ker nimamo kristalne kugle, ki bere tvoje misli...tudi kak link je ok :)

Glej, če nisi sposoben cen za aktualne telefone najti, potem debata s tabo ni smiselna.
Razen tega, če si spregledal:
okoli 400 evrov takrat
ni žal dati malo več
če mi bo telefon držal več let
je res top kvaliteta
fotoaparat soliden
recimo android proof za naslednje 2 oziroma 4 leta
- ni android ampak iOS in je za 4 leta "proof"
Motiti se je človeško.

Egidij88 ::

Nokia se očitno vrača, Android One telefoni.

https://www.androidpolice.com/2018/02/2...
««
31 / 95
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4377 378 379 380 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
189813478038 (11967) matobeli
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10023361 (4330) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6811563 (9310) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317105261 (63140) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6317107 (15331) boris82

Več podobnih tem