Forum » Programiranje » word in formule
word in formule
sergejevic ::
Pozdravljeni!
V wordu bi rad naredil template z matematičnima formulama, ki bi avtomatsko izračunavala rezultat glede na vnešene vrednosti. Formula je sledeča:
x=100*(a+b-c-d)/(b+c+a+d) ter x=100*(a-b+c-d)/(b+c+a+d)
V obrazec bi le vnesel vrednosti za a, b, c in d.
Na isti template bi postavil graf, kjer bi na absciso avtomatsko vrisalo vradnosti -a, -b, c in d. Glej sliko.
Kako bi to najlažje naredil? Poskušal sem že z word mathematics addin, pa mi ne izračunava pravilno. Bi morda šlo bolje z acceessom?
Hvala že vnaprej za vso pomoč!
V wordu bi rad naredil template z matematičnima formulama, ki bi avtomatsko izračunavala rezultat glede na vnešene vrednosti. Formula je sledeča:
x=100*(a+b-c-d)/(b+c+a+d) ter x=100*(a-b+c-d)/(b+c+a+d)
V obrazec bi le vnesel vrednosti za a, b, c in d.
Na isti template bi postavil graf, kjer bi na absciso avtomatsko vrisalo vradnosti -a, -b, c in d. Glej sliko.
Kako bi to najlažje naredil? Poskušal sem že z word mathematics addin, pa mi ne izračunava pravilno. Bi morda šlo bolje z acceessom?
Hvala že vnaprej za vso pomoč!
- spremenil: sergejevic ()
prtenjam ::
Pozdravljeni,
Word? Urejevalnik besedila
Access? Podatkovna baza
Mogoče PowerPoint? Program za izdelavo predstavitev (šala!)
Ne ne, za to kar potrebujete bo potrebno izbrati še praktično edinega velikega igralca v zbirki MS Pisarna in to je Excel. To kar potrebujete boste rešili v Excelu.
Word? Urejevalnik besedila
Access? Podatkovna baza
Mogoče PowerPoint? Program za izdelavo predstavitev (šala!)
Ne ne, za to kar potrebujete bo potrebno izbrati še praktično edinega velikega igralca v zbirki MS Pisarna in to je Excel. To kar potrebujete boste rešili v Excelu.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalništvo [programiranje]Oddelek: Šola | 636 (495) | technolog |
» | Računanje vrednosti iz tabeleOddelek: Programska oprema | 1633 (1499) | KoMit |
» | Reši enačboOddelek: Znanost in tehnologija | 3587 (3302) | snow |
» | Americas Army 2.3 - Drugi trainingOddelek: Igre | 1316 (1141) | zvery1 |
» | Kvadriranje matrikeOddelek: Znanost in tehnologija | 6133 (5694) | Thomas |