Forum » Loža » Ziferblat - nov koncept kavarne?
Ziferblat - nov koncept kavarne?
Vajenc ::
Zadnjič, ko sem peljal otroka v glasbeno, sem nasproti šole opazil nov "kafič". Od blizu se mi je zdel preveč hipsterski za moje počutje, ampak v vsakem primeru zanimiv. V glasbeni sem nato opazil njihov flyer in tako ugotovil, da gre za Ziferblat, lokal kjer namesto pijače, ki jo popiješ, plačaš čas preživet v njem.
V novici na rtv pojasnijo, da stane čas 5 centov/minuto, da ideja izvira iz Rusije, kjer je kar nekaj takih punktov. Verigo lokalov so najprej razširili v London, Ziferblat na Vegovi pa je 1. tak poskus v ostalem delu sveta.
Največji problem vidim v tem, da si v lokalu največkrat privoščim pivo in ta žal ne paše v to ceno ;), po drugi strani, pa si ga lahko prineseš sabo. Vzdušje in oprema lokala deluje hipster-avstro-ogrsko iz začetka 20.st, kjer se prilagojeno času v allstarkah igra klavir, šah in na macbooku prebere novosti iz sveta, če je slučajno papirna verzija že zasedena.
Zadeva je zanimiva in glede na celo verigo lokalov tudi profitabilna. Na vsezadnje si lahko privoščiš za par centov kavo in piškot ali pa za nekaj evrov odigraš šah ob toastu in svojem pivu. Moram enkrat poskusit z družbo, edina škoda je, da ne poznam veliko hipsterjev, katerim je tak koncept pisan na kožo.
Temo sem odprl v problemih človeštva zato, ker je ideja tako inovativna in izpade, kot da bi ruski intelektualec želel na glavo postaviti zahodno dojemanje posla in prebuditi stare kavarniške čase v bolj socialni noti.
Še ena frišna ideja. Ko pade mrak s prijateljem po izbrano pivo v trgovino "Za popent" na Starem trgu, potem pa tega spiti na toplem ob debati v arhaičnem ambientu Ziferblata. Prej se moram samo pozanimat, če nimajo prohibicije zaradi ruskih vzorov in navad pitja alkohola.
V novici na rtv pojasnijo, da stane čas 5 centov/minuto, da ideja izvira iz Rusije, kjer je kar nekaj takih punktov. Verigo lokalov so najprej razširili v London, Ziferblat na Vegovi pa je 1. tak poskus v ostalem delu sveta.
Največji problem vidim v tem, da si v lokalu največkrat privoščim pivo in ta žal ne paše v to ceno ;), po drugi strani, pa si ga lahko prineseš sabo. Vzdušje in oprema lokala deluje hipster-avstro-ogrsko iz začetka 20.st, kjer se prilagojeno času v allstarkah igra klavir, šah in na macbooku prebere novosti iz sveta, če je slučajno papirna verzija že zasedena.
Zadeva je zanimiva in glede na celo verigo lokalov tudi profitabilna. Na vsezadnje si lahko privoščiš za par centov kavo in piškot ali pa za nekaj evrov odigraš šah ob toastu in svojem pivu. Moram enkrat poskusit z družbo, edina škoda je, da ne poznam veliko hipsterjev, katerim je tak koncept pisan na kožo.
Temo sem odprl v problemih človeštva zato, ker je ideja tako inovativna in izpade, kot da bi ruski intelektualec želel na glavo postaviti zahodno dojemanje posla in prebuditi stare kavarniške čase v bolj socialni noti.
Še ena frišna ideja. Ko pade mrak s prijateljem po izbrano pivo v trgovino "Za popent" na Starem trgu, potem pa tega spiti na toplem ob debati v arhaičnem ambientu Ziferblata. Prej se moram samo pozanimat, če nimajo prohibicije zaradi ruskih vzorov in navad pitja alkohola.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
- premaknil iz Problemi človeštva: Gandalfar ()
Matako ::
V ZG imajo podoben lokal, Lutajući sat - ni del te verige in bolj "klubska soba" koncept.
http://www.lutajucisat.hr/
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
V ZG imajo podoben lokal, Lutajući sat, vendar niso del nobene verige.
Je omenjen v novici, ampak kolikor sem zastopil je kot ukradena ideja. Fake.
Woody Allen
Woody Allen
Lutajući sat je predvsem najprej klubska soba ("igranje"), potem lokal - grickalice in pijača je bolj za zraven. Tako da niti ne gre za čisto enako idejo, oz. ciljajo na mogoče malo drugačno atmosfero.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Lutajući sat je predvsem najprej klubska soba ("igranje"), potem lokal - grickalice in pijača je bolj za zraven. Tako da niti ne gre za čisto enako idejo, oz. ciljajo na mogoče malo drugačno atmosfero.
Verjetno bi se nas večina počutila bolj domače v Zagrebu, ampak zanimivo je pa verjetno bolj v LJ, ravno zaradi tega hipster okolja. Verjetno se takoj ob prestopu praga počutiš več intelektualca ;)
Še bolj kot hipster scena mi je všeč socialni vidik, da lahko v miru (no ja, škrtice bodo neprestano na uro gledale), na toplem in lepo opremljenem mestu spiješ in poješ v neomejenih količinah svoje ali njihove priboljške. Na nivoju za social klaso se mi zdi.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Verjetno bi se nas večina počutila bolj domače v Zagrebu, ampak zanimivo je pa verjetno bolj v LJ, ravno zaradi tega hipster okolja. Verjetno se takoj ob prestopu praga počutiš več intelektualca ;)
Ja meni je saj po slikah sodeč osebno bolj všeč nevsiljiv, priblžno moderen stil Lutajućeg sata
http://www.lutajucisat.hr/index.php/gal...
... čeprav enostavno je narediti filing dnevne sobe na podstrešju, če _dejansko_ imaš sobo na podstrešju!
Drugače pa meni osebno so "tematski" lokali, ki furajo nek rustikalen retro precej gej. Saj veš finta postaran les, pisalni stroji, kao police s "klasičnimi" knjigami ki jih itak noben ne bere... ponavadi se še postavi kam kak star bicikel ali singerco namesto mize. Ampak hej, stvar okusa.
Govorim na splošno, ne konkretno za Ziferblat.
EDIT
Hja samo tale zagrebški plac pa tudi... izgleda da furajo neko orto sceno družabnih, rahlo gikovskih, namiznih iger. To zna biti ravno tak problem kot hipsterji! Eno je imeti na sosednji mizi hipsterja z macom, ki ti smrdi z rooibois čajem drugo pa je imeti kopico vreščečih igralcev Magic the Gathering ali karkoli že zdaj folk dela. Odločitve, odločitve.... In oboji nimajo piva!! :S
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
kao police s "klasičnimi" knjigami ki jih itak noben ne bere...
Ja, ja :), v Ziferblatu imajo:
In oboji nimajo piva!! :S
Pred resnim obiskom, bi morali najprej preveriti kako je s pivom oz. toleranco do tega.
Woody Allen
Woody Allen
Alkohol ni dovoljen v prostoru.
Saj o tem je govoril Vajenc: včasih si zjutraj v CCCP po lokalih videl strice ki so na veliko srebali "čaj" iz debelih belih skodelic.
Po določeni uradni uri so se skodelice samo zamenjale za konkretne kozarce za vodko.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Alkohol ni dovoljen v prostoru.
Škoda. Še dobro, da si premaknil v Ložo, ker očitno ne bo nič resnega s tega.
Woody Allen
Woody Allen
Kombinacija "Za Popent" in Ziferblat mi ni dala miru in sem se osebno pozanimal... in res lahko prineseš karkoli za jesti in piti, razen alkohola. Oziroma rekla je, da alkohol ni zaželen (morda ruski "čaj" na skrivaj?). Jih razumem po svoje, zloraba alkohola (sploh v Rusiji) prinese več minusov kot plusov. Morda grem naslednji teden vseeno na šalco ča-sa(ja) med čakanjem na konec glasbene ure. Za celo uro bi plačal 3€, kar ni drago, pa še repete in morebitna neprecenljivost hipsterjev sta všteta v ceno. Če je kdo že bil (Gandalf?), prosim opišite izkušnjo. Zagotovo ni povsem vsakdanja?
Woody Allen
Woody Allen
Ja škoda, da je alko prepovedan. Igrati na neko družabno noto brez njega... v teh krajih združuje ljudi že stoletja! Marsikoga brez njegove... združevalne moči sploh ne bi bilo!
Sploh pa ko si iz oči v oči soočen z gručo hipsterjev... rabiš en ruski "čaj". Za lažjo predstavo, s čim boste imeli opravka:
Jup, to so čisto pravi hipsterji, ne bajke.
Sploh pa ko si iz oči v oči soočen z gručo hipsterjev... rabiš en ruski "čaj". Za lažjo predstavo, s čim boste imeli opravka:
Jup, to so čisto pravi hipsterji, ne bajke.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Gandalfar ::
Vajenc: it's ok. Nič posebnega.
Wifi jim dela in folk je pač kot v vsakem kaficu. Samo da ti ne težijo kle kelnarji, da moraš stalno kaj naročvat ampak lahko celo kaj v miru narediš. Načeloma je dosti drago - 3 ure je hitro 10 EUR kar pomeni, da niti ni gužve in je fajn kotiček za to da kaj narediš med sestanki v centru.
Wifi jim dela in folk je pač kot v vsakem kaficu. Samo da ti ne težijo kle kelnarji, da moraš stalno kaj naročvat ampak lahko celo kaj v miru narediš. Načeloma je dosti drago - 3 ure je hitro 10 EUR kar pomeni, da niti ni gužve in je fajn kotiček za to da kaj narediš med sestanki v centru.
Kako je pa narejen sistem merjenja časa? Čisto informativno me zanima
Na slikah imajo veliko ur (hipster varianta ofc) in verjetno ob vstopu vzameš eno in jo nastaviš na poldne.
Woody Allen
Woody Allen
Gandalfar ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Male pivovarniceOddelek: Loža | 2672 (1570) | marvin42 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 53345 (35349) | SonoR |