» »

Canon iP4950 ne dela

Canon iP4950 ne dela

krebs11 ::

Imam tiskalnik Canon iP4950, delal je brez težal, zdaj pa se noče vklopit. Ko ga vključim in pritisnem tipko za vklop na tiskalniku, se ne vključi, tudi lučka se ne prižge. Sem vzel ven ac adapter, izmeril napetost in je bila komaj 10-11V, na adapterju piše 32V 0,75A in 24V 0,5A, slike od adapterja so tu:http://www.bolha.com/racunalnistvo/ohis...
Verjetno je adapter zanič,zdaj pa nevem, ali naj ga nesem na servis, star je 2,5let, prej je delal v redu, ali je bolje, da kupim drugega?
Hvala za odgovore

FX6300B ::

servis se nesplača če že stestiraš z novem adapterjem drugače pa novega ali pa ga priklopiš na nek 24V polnilec in stestiraš

aja samo pazi na polarnost + in -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FX6300B ()

Adapter ima 5 izhodov, kateri je kaj + in -? Adapterja pa nobeden od servisov nima. Ali ima kdo podoben adapter, ali pa ve, kateri so +in-?
LP

francek1 ::

Ti adapterji dajo ven polno napetost šele pri impulzu, ki jih aktivira....mogoče ti pomaga ta post.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

Danes sem odstranil konektor, pa ga večkrat vstavil noter, pa je začel delat, tako da je bil slab stik. Zdaj je pa drug problem, ko se je vklopil, je rumena lučka utripnila 5x, nato pa spet čez nekaj sekund 5x,... ko sem pa hotel nekaj natisnit, pa je napisalo opozorilo, da glava ni vstavljena, ali pa da ni prava. A je možno, da je glava zanič, ker ta ima samo 5 ločenih kartuš brez glav.
LP

Se kar pogosto dogaja, ja. Canonovi tiskalniki so vse slabši...preveri(očisti) še kontakte na glavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

S kom pa lahko očistim kontakte? Glavo sem vzel ven, pa jo dal nazaj noter pa ni nič boljše. Jo bom še očistil, če bo kaj bolje.

Kontakt spray in potem obrisat s suho krpo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb C kabel iz kitajske

Oddelek: Pomoč in nasveti
295522 (4395) VIP58
»

Led lučke + adapter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
365301 (3550) mirator
»