» »

Kredit kot freelancer

Kredit kot freelancer

Mamun ::

Zanima me, če morda kdo ve katera banka bi bila pripravljena dati kredit, če delaš kot freeancer. Imam fiksne dohodke, tako da odplačevanje ni problem, je pa dobiti kredit problem...

Ciljam na kakih 25k, za nakup stanovanja. Sem tudi lastnik polovice stanovanjske hiše in manjše parcele.

Obstajajo kake opcije?

Kurzweil ::

Če nimaš dohodke zajamčene s pogodbo mislim, da bo kar nemogoče (lahko probaš z izpiski zadnjega leta, če je res redno mogoče kako gre skozi). Sicer lahko vprašaš, mislim pa da ti bo v naslednjem stavku začel oz. začela s porokom ali s čimerkoli kar bi lahko zatavil (npr. hipoteka). Seveda boš naredil precej več, če greš fizično tja in se pogovoriš. Če kot Freelancer delaš po možnosti za isto stranko pa se lahko mogoče tudi dogovoriš preko kakšne pogodbe, tudi če je stranka iz Indonezije to danes ni več takšna ovira.

Mamun ::

ja... sem si kar mislil da bo težka. Hvala za odgovor.

Bom videl, morda se bo v prihodnje možno za kako pogodbo zmenit. Samo te frustrira, ker mesečen obrok bi bil res le delček mojih prohidkov, ali to je to...

Kurzweil ::

V vsakem primeru še vedno predlagam, da obiščeš vse banke in imaš s seboj naprimer izpiske zadnjih 6 mesecev, kar jih seveda najbolj zanima. Mimnogrede najdeš kakšno banko, ki se je pripravljena malce prilagajat, pred leti vem, da je bila Deželna banka ali kakorkoli so se že imenovali oz. se imenujejo pripravljena edina dati/urediti Mastercard, drugje se recimo ni dalo. Kot rečeno obišči banke.

Kurzweil ::

Kaj pa če bi se nakako dogovoril z lastnikom stanovanja, da mu daš na začetku malce večji znesek, potem pa mesečno odplačuješ najemnino, seveda vse pod pogodbo. Obstaja pa še najbolj radikalna možnost, to pa je kakšen leasing, kjer se bo našla kakšna podgana, ki ti bo v višave nabila obresti oz. prvem neplačilu obroka na datum pa vzela stvar (verjetno veš kako običajno gre leasing). Torej morebitno odplačilo staovanja direktno od lastnika, če že imaš sploh zacahnjeno kakšno stanovanje?

Mamun ::

To so zanimive ideje, Kurzweil. Kaj pa vem, morda je za probat... saj še malo mislim počakat in nekaj prišparat, potem pa resneje v akcijo.

mihec87 ::

Hipoteka?

Invictus ::

Pojdi vprašat na banko, ne na Slo-Tech ....

Boš dobil boljše informacije.

Pa zraven prinesi papirje o lastništvu in GURSovi cenitvi.

Brez tega boš bolj težko kaj izvedel.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GGGGG ::

Hipoteka ali poroštvo. Če si s.p. ali zaposleni v lastnem relativno mladem d.o.o. (2, 3 leta) te večinoma tretirajo kot klošarja, tudi, če imaš 5 mestne mesečne dohodke.

Sem pa slišal, da so na Sberbank zadnje čase še najbolj liberalni, kar se tiče kreditov.

fosil ::

A bi morda lahko kdo od staršev/sorodnikov vzel kredit, če ste v dobrih odnosih?
Žalostno dejstvo je, da danes penzionisti lažje dobijo kredit kot mladi.
Tako je!

BigWhale ::

fosil je izjavil:

A bi morda lahko kdo od staršev/sorodnikov vzel kredit, če ste v dobrih odnosih?


Ne. Nikoli. Nikakor in ne it zajebat sorodnika/starsev, ce te avto zbije. Zresnite se.

MaterVola ::

Pred krizo se je dalo dobit brez problema. Samo pogodbe so hoteli videt in izpiske za pol leta nazaj.

fosil ::

BigWhale je izjavil:

fosil je izjavil:

A bi morda lahko kdo od staršev/sorodnikov vzel kredit, če ste v dobrih odnosih?

Ne. Nikoli. Nikakor in ne it zajebat sorodnika/starsev, ce te avto zbije. Zresnite se.

Ti se zresni.
Če te avto zbije bodo dobili stanovanje, tako da jim ne bo hudega.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

urli ::

Pred leti sem bil na podobnem in ni varjante, da bi dobil kredit za par 1000€, kaj šele, da bi mi dali 25000€. Niti v sanjah. Pa sem imel na računu krepko nad 25.000€. Pri nas smo zadevo rešili samo tako, da je kredit vzela mama, ki ima zaposlitev za nedoločen čas. Potem pa smo uredili trajnik, da se ji samodejno iz mojega trr vsak mesec nakaže z kredit. To je bila edina možnost. Niti kreditno sposobnega poroka niso sprejeli. Nič od nič. Je pa res, da je bila to NLB. mogoče je na drugih bankah drugače.

Mesečni dohodki so bili pa tudi takšni, da si lahko samo gledal samo dam po svoje banki prav, po parih letih so moji dohodki le majčken delček tistega kar so nekoč bili in že težko odplačujem kredit. Ni se za zajebavat s tem freelance zadevami :/ je fajn met tut kak redn šiht.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urli ()

bobby ::

Če imaš osnovne prihodke in potem še dodatno, ki pa so variabilni in ti jih banka ne prizna kot fiksni dohodek, naredi sledeče.
Čar se da razpotegni kredit, na 30 let če je treba in naj ti odtegujejo iz fiksnega dohodka. bodi prepričan, da bodo želeli in poroka in zavarovanje.

Potem pa od variabilnega dela shranjuješ in ko nabereš nekaj tisoč eur, jih neseš na banko in položiš in narediš prestrukturiranje kredita na manjše časovno obdobje. pozanimaj se prej, koliko stane prestrukturiranje, če se ti bo splačalo.

kot tretja pa je ja, kar je urli napisal, naj nekdo drug vzame kredit, ti pejdi pa za poroka in naredi trajnih za vsakomesečni priliv na tistega, ki ti je kredit vzel. Ciljaj pa spet v to varianto, da našparač čimprej in ko imaš dovolj, uletita z kreditojemalcem na banko in poplačata vse.

definitivno pojdi pa od banke do banke, jim razloži situacijo in tista banka, ki je fleksibilna (Sperbank se je v mojem primeru pokazala za flex), se da marsikaj dogovorit.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

BigWhale ::

Če te avto zbije bodo dobili stanovanje, tako da jim ne bo hudega.


Tega ne ves, v tem je problem. Lahko, da ga bodo, lahko da ne.

Enako je s porostvom. Ne gres kar nekomu jamcit za njegov kredit. Ce se mu karkoli zgodi, potem ti odplacujes zadeve.

bobby ::

Lahko gres za poroka, ni problema ampak potem obvezno oba zivljenjsko/nezgodno zavarovanje za visino kredita. Ce je to samo za 25k eur, potem so mesecne anuitete okoli 25eur, da ne potunkas drugega v drek, ce eden umre, zato so ta zavarovanja. Bi se pa izogibal hipoteke, ce je le mozno se posebej, ce poleg tebe se nekdo zivi notri.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

marceb ::

pa ima kdo izkušnje s tem, da se da zmenit za stanovanje, da ga odplačuješ z najemnino v bistvu? jaz ne poznam nobenga :)

Šimpanz ::

Jaz imam slabe izkušnje s poroki. Kolega je imel že nekaj let punco in je bejba zanosila, pa sta se odločila da gresta na svoje. Seveda jima banka ni hotela dati kredita za stanovanje (obrok 400 eur/mesec)brez porokov. Od kolega starša sta se z veseljem ponudila kot poroka in tako so speljali nakup. Po nekaj letih pa se je modelu malo sfezlalo in je skočil čez plot s svojo sodelavko. Bejba je itak zvedla in ga kiknila ven iz stanovanja. Model je potem odšel delat nekam na Švedsko in je še zmeraj tam. Ene dva meseca po tem, ko ga je bejba kiknila ven je še ona zgubila službo in zato nehala plačevati kredit. Banka se je seveda usedla na penzije od njegovih staršev. Tako babi pa dedi vsak mesec plačujeta skoraj 400 eur že več kot 4 leta. Vmes je bivša mela službo pa ni mogla (ali hotela) plačevati, sin pa pravi da se v to ne bo spuščal ker si je življenje uredil na Švedskem. Aja kredit je bil na 20 let, tako da morata dedi pa babi živeti še malo manj ko 10 let pa bo vse odplačano.

Invictus ::

Nikoli ne iti za poroka.

Čeprav ti ne plačuješ obrokov kredita, se ti na banki tvoje poroštvo šteje kot obroki kredita.

Če bi rad dobil svoj kredit, ti bodo upoštevali tudi poroštvo za koga drugega. Se pravi mesečlno anuiteto zanj. In za to vrednost se bo zmanjšala tvoja kreditna sposobnost. In tako lahko spušiš priliko za svoj kredit. Banke imajo centralni register kreditov kjer lahko preverijo ali imaš na kaki drugi banki že kak kredit.

Been there, done that ...

Nikoli več, nikomur ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

fosil ::

Mimogrede, hipoteko lahko na nepremičnini vpiše tudi fizična oseba.
Če recimo starš namesto tebe vzame kredit, lahko potem on vpiše hipoteko na tvojem stanovanju.

Torej če se hoče, se stvari lahko uredi tako, da so ustrezno zaščitene vse strani.
Tako je!

Šimpanz ::

Ja itak. Banka najprej vpiše hipoteko, potem pa se lahko vsi drugi samo slikajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

Oddelek: Loža
4713413 (6177) Invictus
»

Se splaca kredit vzeti na polovico z nekom ali sam v celoti ?

Oddelek: Loža
305674 (4558) Gambino
»

Vprašanje okoli lizinga ali kredita za avtomobil

Oddelek: Loža
155586 (4691) matijadmin
»

Ali se da tako do kredita?

Oddelek: Loža
356234 (5007) xxxul
»

Kreditna sposobnost in stanovanjski kredit

Oddelek: Loža
307581 (6929) Invictus

Več podobnih tem