» »

Vprašanje okoli lizinga ali kredita za avtomobil

Vprašanje okoli lizinga ali kredita za avtomobil

wcpapir ::

Trenutno sem na zavodu za zaposlovanje, socialne pomoči ne vlečem, ker je ne potrebujem. Zdravstveno zavarovanje si plačujem sam.

Do nedavnega sem imel status študenta, sedaj pa sem en mesec na zavodu. Preko študenta sem imel 3 leta rednih dohodkov cca 1100€ + nakazila privat človeka okoli 500-700€, to še dobivam sedaj in še bom.

Delam tudi v tujini, tam pa dobivam nakazila na banko, ki je zaprt komitent in slovenska davčna nima vpogleda v njihove evidence.

Zanima me če se ta privat nakazila štejejo ko jemljem lizing ali kredit ali ne?

Zanima me lizing ali kredit brez plačilnih list in brez poroka. Prosim ne pametovat da to negre, ker sem se zanimal, bral forume in gre če se plača npr. 30-50% kupnine avtombila ki ga kupujem.

Zanima me katerega ponudnika priporočate, na kaj je treba biti pazljiv itd.

Smurf ::

wcpapir je izjavil:


Delam tudi v tujini, tam pa dobivam nakazila na banko, ki je zaprt komitent in slovenska davčna nima vpogleda v njihove evidence.

Hmm... takih bank se je v zadnjih letih precej zmanjsalo. Upam, da se ne nahaja v EU/USA, ker sedaj cisto lepo porocajo, samo traja.

betmen ::

Pa kaj pol če si imel 3 leta nakazila? Štejejo se zadnje 3 plačilne liste. Povdarek na plačilne, kar ti kot študent tega nimaš.

Kot študent ne dobiš lizinga brez poroka - ni šans. Ni tega lizinga, niti te banke, ki ti bo financirala avto samo na osnovi študentskih nakazil in brez porokov.

Tist ki ti nekdo nakazuje privat, niti nima neke težnosti.

Kredit dobiš na bankah do 800€ brez poroka in zadnja 3 meseca morš imet prilive.

Pri lizingih pa ti mora ostat tistih 500-600€ za življene. OK, sej se da včasih kakšen euro tud spustit.

Pa ne tud ti pametovat, da če plačaš 30-50% kupnine, ker 20% moraš itak plačat, če pa daš 30% si pa kao neki bl sposobn oz. resen? To je sam 10% več če še ne veš.

Moj predlog je (čeprov ga nočeš slišat, ampak če ti to rata in čez par let se me boš spomnil), da se pokriješ tolk, kolikor si dolg. Preplaču ga boš in žau ti bo.

Pa še moje mnenje: nekdo ki je na zavodu, in ki neki "muti" da dela oz. ne dela (na zavodu pa delaš wtf?) je tipičen malce zahojen študentek. Tvojo vlogo za lizing bojo vrgli v koš, še preden bojo prišli do konca :)

Tilen ::

Pazljiv bodi na oderuške obrestne mere. Način, na katerega poskušaš priti do posojila, samo kliče po težavah.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

betmen ::

Tako je. Poleg tega to ni investicija, ki se ti obrestuje, ampak je velik strošek.

Mesečno boš imel:
lizing obrok
kasko zavarovanje
tankanje

V peroidnem času
servis
gume
vinjeta

Daj si to malo na papir pa izračunaj. Najbolje bi ti bilo, da kupiš leto-dve-tri star avtomobil, v dobi 2h let odplačevanja. Tako se boš izognil vsaj popravilom okvar, gum.

Amapk sem 95% prepričan, da gledaš neke bemveje, audije itd. :D Samo pazi študentek na zavodu, ker avto mora bit največ 8 let star na dan zadnjega obroka ;)

Spajky ::

Prevozno sredstvo : Kupi rabljen avto do max 10 let star v dobrem stanju za gotovino od privat prodajalca (vzemi frenda mehanika zraven-priporočljivo na ogled, da te kdo ne nategne). na avtoNet-u jih je na tone. Vzami takega, katerega ev.servisi te ne bodo obrali do kosti (material+delo lokalca) ... avto na leasing ali kredit (če ni na firmo ampak zase privat) je IMHO oslarija. Večina ima km števce zavrtene nazaj (nacionalni šport slo prekupčevalcev), zato se ne oziraj preveč nanje ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

RejZoR ::

Če si v dobrih odnosih s starši prosi enega od njih, da kredit vzame zate, ti pa jim ga odplačuješ na roko. Vrži predsodke v stran, za marsikoga je dandanes to edini način, da sploh prideš do kredita.

Sam sem ubral tako pot, ker so mi zavrnili čeprav stanja niti enkrat v vseh letih nisem imel v minus, kaj to, ves čas sem imel orenk pozitivno stanje in to redno zaposlen, ampak ker so presrane banke v času kvazi krize meje za kredit tolk dvignile so mi zavrnili samo na podlagi plače, pa čeprav bi kredit odplačeval z levo roko. Pol pa je oče vzel kredit zame, jezst pa sem ga odplačeval njemu. Servise in bencin pa sem si itaq sam plačeval in zdej je že eno leto uradno povsem moj, ker sem ga v celoti poplačal v 3 letih.

Lizing, čeprav ti ga bojo hitreje odobrili ti ga odvsetujem. Folk premami to, da ga dobiš hitreje, pol pa imaš lahko cel kup zajebavanja, če se vmes karkoli zgodi (prometna nesreča, nekdo ti ga zanalašč poškoduje, opaziš defekt) in se stvari zakomplicirajo, ker ničesar ne moreš urejat sam ampak vse preko lastnika, ki pa do poplačila nisi ti ampak dajalec lizinga... pol pa si predstavljaj kako je vse urejat preko tretje osebe ali pa pri kreditu kjer vse urejaš osebno. Imo ni vredno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

Malajlo ::

Lizing ni noben bavbav. Je dražje zavarovanje, ampak če dobiš ugodne pogoje, je primerljivo s kreditom. S to razliko, da imaš še vedno luft za kredit vzet, če ga slučajno moraš. Lizing je pač samo še en račun.

RejZoR ::

To da ni noben bavbav rečejo vsi ampak samo dokler se kaj resno ne zakomplicira pol pa je jok in stok po TV-ju pri tedniku, preverjeno in poročilih...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

wcpapir ::

Smurf je izjavil:

wcpapir je izjavil:


Delam tudi v tujini, tam pa dobivam nakazila na banko, ki je zaprt komitent in slovenska davčna nima vpogleda v njihove evidence.

Hmm... takih bank se je v zadnjih letih precej zmanjsalo. Upam, da se ne nahaja v EU/USA, ker sedaj cisto lepo porocajo, samo traja.

So take banke, v avstriji jih imas kar nekaj, je pa 70 do90 eur mesecnega stroska

Steinkauz ::

A ni tko, da ti potem poberejo 35% pa 75% tega anonimno nakažejo SLO?

Loocas ::

če jemlješ lizing s preko 75% pologa, potem se zna zgodit, da ne bodo niti zahtevali rednih prihodkov
Matev - najslabši troll vseh časov

LeQuack ::

Zakaj si na zavodu če maš denarja na pretek?
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

Tear_DR0P ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj si na zavodu če maš denarja na pretek?

Tole je nerelevantno vprašanje. Na Zavodu si lahko tudi če imaš službo. Pač išče drugo. Dokler ne dobiva socialne pomoči ali kako drugače goljufa, je tole OK. Je pa res, da se izogiba FURS-u :) Ampak ta ga lahko eventuelno povpraša od kod mu avto.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Mavrik ::

Torej če prav razumemo.

1.) Ti nimaš nobene zaposlitve ali dela.
2.) "Neki neznanec" ti daje denar... in ti bo dalje dajal denar ker ti tako praviš brez obrazložitve in nakazila.
3.) Očitno se zelo trudiš skrivati svoje prihodke in bilanco pred vsemi, kar verjetno vključuje FURS.

In ti bi ta dejstva nesel na banko/lizing hišo in jim rekel "ej, jaz bi od vas denar ki ga bom vrnil. Obljubim. Kljub temu da pred nekom nekaj HUDO skrivam in očitno nočem plačevati davkov ali še česa drugega. Samo VAM pa bom vrnil.".

Zdaj ali si preprodajalec drog, druge vrste kriminalec ali preprosto nategun... ne vem. Si pa optimist :D
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

matijadmin ::

Do posojila z normalno obrestno mero, ki je kot produkt dostopen le ljudem z redno zaposlitvijo ali tistim, ki lahko ponudijo banki/lizingodajalcu ugodno zavarovanje, ne bo prišel.

Vsekakor pa očitki o preprodaji drog niso na mestu. Veliko ljudi dela v Avstriji, Italiji in na sploh po Evropi, pa davščin od teh dohodkov doma, čeprav nimajo drugje urejenega davčnega rezidentstva, ne plačujejo. To seveda ni na mestu, a je včasih tudi naša država preveč toga, da bi nekatere dohodke lahko prijavil, da ne bi terjalo človeku neprijaznih postopkov, tavanja v temi nevednosti, kaj in kako ter negotovosti in nenazadnje astronomske obdavčitve (da pomorcev niti ne omenjam, tako je denimo nekaj poklicev v turizmu v tujini, ki praviloma ne prijavijo nobenih dohodkov doma - dva zanimiva poslovna modela tujih korporacij: tour operatorjem/managerjem dajo simbolične dnevnice v gotovini na roke, ostalo pridelajo z v aranžmaju zapovedano napitnino ali pa jim prodajo avtobus s turisti za keš na roke, vse kar ti nadalje prodajo, seveda na poti, je potem njihovo).

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kredit/leasing

Oddelek: Loža
4813890 (11380) Mavrik
»

lizing ali kredit?

Oddelek: Loža
103111 (2548) Invictus
»

Kredit

Oddelek: Loža
228921 (7977) mitja73
»

nakup avtomobila kredit leasing ipd..

Oddelek: Na cesti
2222846 (21775) Spajky
»

Kreditna sposobnost in stanovanjski kredit

Oddelek: Loža
307605 (6953) Invictus

Več podobnih tem