» »

Konec roaminga dec 2015 - večja konkurenca tujih operaterjev?

Konec roaminga dec 2015 - večja konkurenca tujih operaterjev?

zmaugy ::

Zanima me če je že kdo razmišljal o tem, da bi konec drugega leta zamenjal operaterja mobilne telefonije s tujim operaterjem, saj bo roaminga v EU konec.
Kako bodo oblikovane cene v primeru, da imaš na primer avstrijskega/hrvaškega/češkega/nemškega operaterja in kličeš slovensko fiksno/mobilno številko? Po obstoječi logiki verjetno kot klic v tujino, morda lahko pričakujemo boj za kupce in izenačitev tarif ali celo dodatne administrativne ukrepe za zaščito konkurence na celotnem ozemlju EU?

puginho ::

Po logiki nobeno "gostovanje" ne more bit ceneje kot klici v domačem omrežju tak da sprememb ne pričakuj.

shadow7 ::

Številke med državami še vedno ne bodo prenosljive. Niti odprava roaminga ne pomeni, da bodo čezmejni klici (npr. na tvojo tujo št., ki bo sicer v SLO) po enaki tarifi kot nacionalni.

Teoretično bo tuj operater lahko ponudil cenejše klice kot lokalni. Praktično pa zaradi zgoraj napisanega velike selitve ne pričakujem.

Bolj bo zanimivo, kaj se bo zgodilo z lokalnimi tarifami. Pocenile se zagotovo ne bodo. Kot se ni pocenil prenos podatkov pod ceno roaminga. Npr. 0,43 €/MB Tušmobil brez, 0,60 €/min Telekom mobi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadow7 ()

GTX970 ::

Teoretično bo tuj operater lahko ponudil cenejše klice kot lokalni. Praktično pa zaradi zgoraj napisanega velike selitve ne pričakujem.

Če upoštevaš, da ima mobitelov Mobi z oderuško ceno za 0,18 eur/minuto okoli 220 000 uporabnikov (toliko kot ima Tušmobil skupno uporabnikov), kljub temu da obstaja alternativa predplačniški Izimobil s 0,08 eur/minuto (isto omrežje) oz naročniški bob 4 c (0,04 eur/minuto, Simobil omrežje), potem ti je lahko jasno, da selitev ne bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

tomaz- ::

Ni nujno, da ne bi sčasoma prihajalo do vedno večjih selitev.. IMHO imajo razne mobi pakete in podobne zadeve ljudje, ki izjemno malo porabijo, ali pa so tista "starostna" skupina, ki pač ne menjajo ne bank, ne elektro distributerjev, ne nič.. Zakaj? preprosto zato, ker se jim to zdi bavbav.. Ampak populacija se menja, mlajši del pozna tako Ebay, kot Amazon, kot tuje trgovce, znajo se premikat med bankami, operaterji... Mislim, da bo iz generacije v generacijo to bolj pomembno.. Moja oče in mati imata oba BOB-a , ker sem jima ga jaz usposobil ( stara sta čez 65 ) .. Oba znata viset na netu, nihče pa ne bi niti slučajno naročil naprimer kartuše iz Anglije.. Zato kupita v lokalni trgovini.. No, zdaj največkrat prosita mene, ker dejansko vidita razliko v ceni.

Torej: IMHO menim, da bo migracij vedno več, ne vedno manj..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
490160491 (25212) Steinkauz
»

Izimobil ne dela v italiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9119102 (6905) smile-
»

Bruselj se trudi za ukinitev mobilnega gostovanja v EU (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6927815 (24557) AndrejO
»

Evropska komisija hoče odpraviti mobilno gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7220878 (17662) PrimozR

Več podobnih tem