Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave
morosito ::
update KB4056892 ki naj bi pokril luknjo v škandalu za intel procesorje....evo ta update trenutno povzroča težave 3/4 proizvajalcem matičnih plošč (asus, gigabyte, asrock, msi)...dogaja se da ko narediš update po neznanem nehajo delati usb porti....od 2.0 do 3.1...
predvsem so več ogroženi Asusovi uporabniki ki imajo nameščen ai suite program..
predvsem so več ogroženi Asusovi uporabniki ki imajo nameščen ai suite program..
ziga1990 ::
Evo jaz imam ASUS samo sem AMD in nimam AI suite in mi vsi porti delajo
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
BorutK-73 ::
Seveda nimaš problemov, če je pa problem samo na Intel platformi.
ps
Še dobro da imam update na "manual".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
BivšiUser2 ::
To za Windows 10 asistive technologies še vedno velja? Nekaj se je windows united razpisal o tem. Če da kako to naredim?
https://windowsunited.de/2018/01/02/win...
https://windowsunited.de/2018/01/02/win...
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
Alexius Heristalski ::
Jaz sem 1. januarja nadgradil kar z datoteko ISO Windows 10, ki sem jo prenesel z Microsoftove strani. Dobil digitalno licenco in jo vezal na Microsoftov račun. Razen tega, da je bila po nadgradnji ločljivost nastavljena na 1024*768 namesto 1366*768, nisem imel nobenih težav. Pravzaprav sem prijetno presenečen nad odzivnostjo sistema. Imam 3 leta star Toshibin prenosnik z i3 4. generacije, 4 GB rama in 500 GB HDD. Pomočnik za nadgradnjo, ki sem ga dobil na strani Win10 assistive technologies, mi je tik pred namestitvijo metal neko napako, ne spomnim se, katero, ni se mi ljubilo ukvarjati s tem. Lepo ISO in gasa.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
BivšiUser2 ::
Se pravi, da si direkt z mediacreation tools to naredil in te ni prosilo nobenega novega key-a?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
ST-777 ::
BivšiUser2 je izjavil:
Se pravi, da si direkt z mediacreation tools to naredil in te ni prosilo nobenega novega key-a?Z mediacreation tools sem tudi sam zapekel ISO Windows 10 na DVD in po instalaciji ni W. zahteval nobenega novega key-a, ker se je key že ob prvi instalaciji zapisal v BIOS-u. V Nadzorni plošči/Sistem je zapisano, da je Windows aktiviran.
klinker ::
BivšiUser2 je izjavil:
No, ker jaz posodabljam z 8.1
Instaliras na sveze 10ko in aktiviras s kljucem od 8.1. Mogoce bos rabu edino genericni w10 kljuc za tvojo verzijo da gre instalacija skozi, nato pa v OSu zazenes aktivacijo in vpises kljuc od 8.1.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Lonsarg ::
Ne med inštalacijo se da pri W10 skipat vpis ključa, zgolj kasneje za aktivacijo ga rabiš.
Alexius Heristalski ::
BivšiUser2 je izjavil:
Se pravi, da si direkt z mediacreation tools to naredil in te ni prosilo nobenega novega key-a?
Z MCT sem naredil ISO, le-tega odprl in zagnal setup.exe. Ključa izdelka mi ni bilo potrebno vpisovati v nobenem koraku. Ko sem prišel na namizje Win10 in odprl nastavitve aktiviranja, je že pisalo, da je aktiviran z digitalno licenco. To sem potem povezal z Microsoftovim računom, da je ne izgubim ob menjavi strojne opreme.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
D3m ::
Smem vprašati zakaj MS ne zaupa power userjem?
Primer: UAC onemogočen oz. minimum, profil določen za skrbnika.
CMD pa ne dela dokler nisem v registru DWORD 0 vnesel v EnableULA
WTF!
Primer: UAC onemogočen oz. minimum, profil določen za skrbnika.
CMD pa ne dela dokler nisem v registru DWORD 0 vnesel v EnableULA
WTF!
|HP EliteBook|R5 6650U|
MrStein ::
Hmm, če dam restart, po ponovnem zagonu trdi, da je en user že prijavljen.
A je to neki novi..... standard?
Optimizacija, da se tisti user, ki je bil nazadnje prijavljen, lahko na novo hitreje prijavi?
A je to neki novi..... standard?
Optimizacija, da se tisti user, ki je bil nazadnje prijavljen, lahko na novo hitreje prijavi?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
orreel ::
Ali zadnje varnostne posodobitve zaradi intela, vplivajo tudi na AMD procesorje in hitrost SSD diskov, oziroma če sploh dobimo te popravke tisti ki nimamo intel procesorja ?
Zaenkrat še nisem dobil teh famoznih popravkov.
KB4056892 in KB4073117
https://support.microsoft.com/en-us/hel...
https://support.microsoft.com/sl-si/hel...
Zaenkrat še nisem dobil teh famoznih popravkov.
KB4056892 in KB4073117
https://support.microsoft.com/en-us/hel...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: orreel ()
Očitno nihče nič ne ve.O KB4056892 težavah pišejo na spletu.
KB4056892 bugs: Install fails, browser crashes, PC freezes, and more: http://windowsreport.com/kb4056892-issu...
morosito ::
evo si reku da si na amd...starejsa generacija am3+ in prejšnje....pišejo da zadnji update povzroča veliko težave uporabnikom
Jaz nimam težav z mojim Ryzenom in Win 10
solatko ::
Jaz z mojim i7 950 ne zaznam težav, bom pa videl kaj bo s tremi i5 II. generacije in kaj z i5 šeste.
Delo krepa človeka
CyberPunk ::
A se da windows update na win10 nekako resetirati? Zaznal in instaliral mi je natanko samo en Office 2013 update, ceprav jih je bilo ene par, in nobenega sistemskega apdejta. Glede na loge in 2% baterijo jutro pred tem je ocitno nekaj mlel ponoci, ko bi moralo biti v hibernaciji - takrat pa seveda ni bilo niti internet povezave niti antivirus apdejta (ki je predpogoj za tele zadnje kolobocije na temo meltdown/spectre) na voljo.
Ce dam check for updates, ne najde nicesar.
Ce dam check for updates, ne najde nicesar.
winto ::
Ali je za zascito pred meltdown in spectre dovolj update windowsov z zadnjimi popravki ali je potrebno updatat tudi bios?
MrStein ::
V Windows (PowerShell) je programček, ki pove status zaščite. Googlaj ga in poženi.
Motiti se je človeško.
Ali je pametno vključiti ročno posodabljanje windowsa zaradi zadnjega popravka, ki ga še nimam.?
Saj sem onemogočil posodabljanje za 35 dni in že prej nastavil internetno povezavo kot omejeno, da mi samo pokaže posodobitve drugače jih kar namesti če povezava ni omejena.
http://www.slovenskenovice.si/novice/te...
Saj sem onemogočil posodabljanje za 35 dni in že prej nastavil internetno povezavo kot omejeno, da mi samo pokaže posodobitve drugače jih kar namesti če povezava ni omejena.
http://www.slovenskenovice.si/novice/te...
Kakšna je sploh razlika v windows 10 verzijah med 1709,1703,1607,1511 ter prvotno različico ?
Število procesov,porabi rama,procesorja,zagonski čas na SSD-HDD diskih ?
Jaz imam verzijo 1709 na SSD in mi ob zagonu porabi 1.1 GB rama zagonski čas 15 sekund po prvem napisu na zaslonu ob vključenem- omogoči hitri zagon windowsa.
Število procesov,porabi rama,procesorja,zagonski čas na SSD-HDD diskih ?
Jaz imam verzijo 1709 na SSD in mi ob zagonu porabi 1.1 GB rama zagonski čas 15 sekund po prvem napisu na zaslonu ob vključenem- omogoči hitri zagon windowsa.
lopov ::
KB4056892 nameščen ... Do sedaj stabilen računalnik zmrzuje oz. se samodejno resetira. Zdaj sem se že navadil, da ga po zagonu ponovno resetiram & običajno nato ni problemov
i7-6800 + MSI X99A-SLI
i7-6800 + MSI X99A-SLI
Po update na KB4056892 v Win 10 pro nisem opazil, da bi se pojavile kakšne težave ali da bi bil računalnik počasnejši, kot je bil prej.
KB4056892 nameščen ... Do sedaj stabilen računalnik zmrzuje oz. se samodejno resetira. Zdaj sem se že navadil, da ga po zagonu ponovno resetiram & običajno nato ni problemov
i7-6800 + MSI X99A-SLI
Poskusi odstraniti update pa počaki, da naslednji pride in namesti oba
lopov ::
Čakam, če bo MSI izpljunil kakšen bios update, zadnji je iz 2016. Glede na to, da je "mrtva" platforma, dvomim. Je pa Lenovo poskrbel za update, celo "stari" T430 (2012) je dobil posodobitev ...
mulc007 ::
Pišete o popravkih pa me zanima če je DVD Windows 10 ki ga kupiš v trgovini vedno enak-ob izidu in ob zatonu?
Po moji logiki je saj se popravki itak prenesejo iz interneta. Ali pa je stvar drugačna kot si jaz to predstavljam?
Po moji logiki je saj se popravki itak prenesejo iz interneta. Ali pa je stvar drugačna kot si jaz to predstavljam?
Pišete o popravkih pa me zanima če je DVD Windows 10 ki ga kupiš v trgovini vedno enak-ob izidu in ob zatonu? Po moji logiki je saj se popravki itak prenesejo iz interneta. Ali pa je stvar drugačna kot si jaz to predstavljam?Bolje je, da kupiš le kodo, nato preneseš najnovejši Win 10 iz MS strani in ga zapečeš na svoj DVD.
Aar2rk ::
Mi lahko kdo pomaga z networking problemi?
Imam 10 računal z Win10Pro, razen dveh vsi na zadnjem buildu (1709/16299,192), ter en prastar server SBS 2003 (brez domene, in ja vem, bo kmalu zamenjan),Vsi so v istem Workgroupu, peer2peer mreža, za bonus pa še dva računala z Linuxom in Sambo. Zadnje dni se dogajajo čudne zadeve v mreži. Še pred dobrim mesecem je vse lepo delovalo, vsi so se videli in dostopali, zdaj pa par Win10 računal (različni buildi) ni vidnih na mreži, čeprav jih ročno (vtipkam ime) lahko najdem in dostopam. SBS2003 se je v istem obdobju odločil, da do Win10 računalnikov ne bo več dostopal (ampak zato pa vidi čisto vse računalnike v mreži). Med iskanjem rešitve po netu sem nastavil en win10 firewall da ima Remote Desktop omogočen in tisti računalnik je zdaj viden na mreži, vendar do SBS2003 še vedno ne more (medtem ko dejanski Remote Desktop s istega računalnika do SBS2003 računala dela že leta). In predvsem drugih z enakimi nastavitvami nisem tikal in še vedno lahko dostopajo do vseh, tudi SBS2003.
Tolko na kratko Kakšen predlog, kje naj začnem iskati in odpravljati probleme?
Imam 10 računal z Win10Pro, razen dveh vsi na zadnjem buildu (1709/16299,192), ter en prastar server SBS 2003 (brez domene, in ja vem, bo kmalu zamenjan),Vsi so v istem Workgroupu, peer2peer mreža, za bonus pa še dva računala z Linuxom in Sambo. Zadnje dni se dogajajo čudne zadeve v mreži. Še pred dobrim mesecem je vse lepo delovalo, vsi so se videli in dostopali, zdaj pa par Win10 računal (različni buildi) ni vidnih na mreži, čeprav jih ročno (vtipkam ime) lahko najdem in dostopam. SBS2003 se je v istem obdobju odločil, da do Win10 računalnikov ne bo več dostopal (ampak zato pa vidi čisto vse računalnike v mreži). Med iskanjem rešitve po netu sem nastavil en win10 firewall da ima Remote Desktop omogočen in tisti računalnik je zdaj viden na mreži, vendar do SBS2003 še vedno ne more (medtem ko dejanski Remote Desktop s istega računalnika do SBS2003 računala dela že leta). In predvsem drugih z enakimi nastavitvami nisem tikal in še vedno lahko dostopajo do vseh, tudi SBS2003.
Tolko na kratko Kakšen predlog, kje naj začnem iskati in odpravljati probleme?
Joze_K ::
jaz imam sicer iz mreže problem za NAS
network-error-0x80070035
mogoče kaj takega?
Ti kak error ven vrže ko poskusiš klikati na drug network računalnik?
network-error-0x80070035
mogoče kaj takega?
Ti kak error ven vrže ko poskusiš klikati na drug network računalnik?
WMI lahko ustaviš.
"WMI runs as a service with the display name "Windows Management Instrumentation" ... The following procedure describes how to stop the WMI Service. ... At a command prompt, enter net stop winmgmt. Other services that are dependent on the WMI service also halt, such as SMS Agent Host or Windows Firewall." https://msdn.microsoft.com/en-us/librar...
"WMI runs as a service with the display name "Windows Management Instrumentation" ... The following procedure describes how to stop the WMI Service. ... At a command prompt, enter net stop winmgmt. Other services that are dependent on the WMI service also halt, such as SMS Agent Host or Windows Firewall." https://msdn.microsoft.com/en-us/librar...
Uporabnix ::
Preko Windows 10 media creator tool izdelam USB ključ s sistemom, s ProduKey pridobim na tem istem sistemu Key, ki je originalen btw (W10 enterprise). Začnem postopek sveže inštalacije na tem istem PCju, vnesem ta key in mi napiše da ni pravi. Preostala je torej možnost Windows RESET znotraj sistema.
?
?
...na dnu PCja se sicer še nalepka s Keyem za W7. Bi morda ta delal ob namestitvi W10, če bi probal?
modelno1 ::
Ne. Zastonjska nadgradnja 7 v 10 ni več mogoča.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Ampak Key, ki sem ga hotel uporabiti za novo svežo namestitev W10 sem pobral z že nameščenega W10. Zakaj ga ni sprejel?
AFAIK, če že imaš nameščene Windows 10, ne vnašaš nobenega ključa, ker se sami aktivirajo, ko se povežejo na internet.
Hm, hvala za info.
Torej, če imam W10 nameščen, aktiviran z originalnim keyem, preko windows media creator toola naredim zagonski USB ključ, tekom inštalacije preskočim korak kjer se vnese key, formatiram diske (clean install), naredim local account in potem se bo na novih W10 samo aktiviralo?
To je super, samo mi ni logično. od kje bo pa potegnil podatek o aktivaciji? Je vezano na napravo ali na ustvarjen USB ključ na isti napravi?
Torej, če imam W10 nameščen, aktiviran z originalnim keyem, preko windows media creator toola naredim zagonski USB ključ, tekom inštalacije preskočim korak kjer se vnese key, formatiram diske (clean install), naredim local account in potem se bo na novih W10 samo aktiviralo?
To je super, samo mi ni logično. od kje bo pa potegnil podatek o aktivaciji? Je vezano na napravo ali na ustvarjen USB ključ na isti napravi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uporabnix ()
Vezano na napravo. Načeloma so težave le, če menjaš matično, sicer bi moglo it skoz.
Hvala!
In to se bo zgodilo tudi, če je star sistem W10 Enterprise, novi pa W10 Pro? Al bo WInodws media creator tool avtomatično naredil USB z Enterprise?
In to se bo zgodilo tudi, če je star sistem W10 Enterprise, novi pa W10 Pro? Al bo WInodws media creator tool avtomatično naredil USB z Enterprise?
Zgodovina sprememb…
Če se prav spomnim, imaš ob bootu z USB na izbiro katero verzijo boš namestil, pač izbereš, kar imaš sedaj.
Edit: glede na te slike, Enterprise ni del običajnega ISO.
Edit: glede na te slike, Enterprise ni del običajnega ISO.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: modelno1 ()
Točno to sem zdajle tudi sam gledal. Kaj mi torej preostane, poleg "Windows reset" funkcije? ...da bom lahko uporabil ta ključ.
Sicer mi je tudi W10 Pro super (mogoče je clo bolje, ali isti drek), samo da bo ta isti key od w10 enterprise delal :)
Sicer mi je tudi W10 Pro super (mogoče je clo bolje, ali isti drek), samo da bo ta isti key od w10 enterprise delal :)
Zgodovina sprememb…
...no, kot sem pregledal, je očitno edina opcija preko VOlume Licencing Service Center, karkol že je to.
Vprašanje pa, če se bom lahko registriral in kaj urejal te licence, glede na to da je bil ta sedanji W10 Enterprise inštaliran s strani neke druge (pravne) osebe. Osebno verjetno nimam "Open License agreement-a"...
Poleg tega se v ta VLSC ne morem vpisati, ker je bil na tem PCju samo lokalni račun. Za prijavo pa rabiš work ali microsoft account. matr so zakomplicirali.
https://www.microsoft.com/Licensing/ser...
Vprašanje pa, če se bom lahko registriral in kaj urejal te licence, glede na to da je bil ta sedanji W10 Enterprise inštaliran s strani neke druge (pravne) osebe. Osebno verjetno nimam "Open License agreement-a"...
Poleg tega se v ta VLSC ne morem vpisati, ker je bil na tem PCju samo lokalni račun. Za prijavo pa rabiš work ali microsoft account. matr so zakomplicirali.
https://www.microsoft.com/Licensing/ser...
Zgodovina sprememb…