» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
86 / 142
»»

MrStein ::

vednoježrtevkriva.press
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Malajlo ::

Spc je izjavil:

Ima kdo kakšno idejo kako shraniti route z netsh, da zavedno ostane, tudi po reboot-u ?

Recimo primer:
netsh interface ipv6 add route ::/0 interface=10 store=persistent

Ta primer mi ne ostane po reboot-u.

ali še moram kaj druga dodat?

add route
Adds a route for a specified prefix. Time values can be expressed in days (d), hours (h), minutes (m), and seconds (s). For example, 2d represents two days.
Syntax
add route [prefix=]IP4Address/Integer [[interface=]String] [[nexthop=]IPv4Address] [[siteprefixlength=]Integer] [[metric=]Integer] [[validlifetime=]{Integer | infinite}] [[preferredlifetime=]{Integer| infinite}] [[store=]{active | persistent}]
Parameters

[ prefix=] IPv6Address/Integer
Required. Specifies the prefix for which to add a route. Integer specifies the prefix length.

[[ interface=] String]
Specifies an interface name or index.

[[ nexthop=] IPv6Address]
Specifies the gateway address, if the prefix is not on-link.

[[ siteprefixlength=] Integer]
Specifies the prefix length for the entire site, if the prefix is not on-link.

[[ metric=] Integer]
Specifies the route metric.

[[ validlifetime=]{ Integer| infinite}]
Specifies the lifetime over which the route is valid. The default value is infinite.

[[ preferredlifetime=]{ Integer| infinite}]
Specifies the lifetime over which the route is preferred. The default value is infinite.

[[ store=]{ active| persistent}]
Specifies whether the change lasts only until the next boot (active) or is persistent (persistent). The default selection is persistent."

Čeprav bi persistent moral ostati, ga po rebootu odstrani.
:|

Kaj pa navaden route add?
http://www.itsyourip.com/networking/how...

Dzhimen ::

solatko je izjavil:

Dzhimen - verjetno si eden redkih s takimi težavami, ki si jih po vsej verjetnosti povzročil sam. Računaj, da je več kot pol poslovnega sveta na M$ in bi bila cela štala, če bi bile take težave, kot jih imaš ti, pogoste.
Verjetno je malo tudi to, da ne moreš imeti dva M$ računa, na isti napravi in se ti vse pomeša, ko iz starega kopiraš podatke na novega.
Meni je takole sral gmail, ko sem spremenil račun, pa sem hotel podatke in vse faile prenesti iz starega. Sem ravno tako čakal več kot mesec, da so se zadeve, zadovoljivo uredile.
Bil je namreč problem, ker mi je bil stari račun hackan in je bil potem neuporaben (enkrat je, drugič ne).

Za mojo osnovno težavo glede preverjanja identitete MS računa zagotovo nisem sam kriv. Njihovo preverjanje preko SMS kode ne deluje pravilno (SMS pride, ampak ne vsebuje kode) in ne vedo zakaj in posledično ne vedo kdaj bo težava odpravljena. To mi je potrdil tehnik pri MS Slovenija in mi povedal da imajo tudi drugi to težavo (ne vsi, nekateri - spet ne vedo zakaj), tako da tole ni moja krivda. Da zadeva ne deluje še nekako pogoltnem, ampak da ni nekega normalnega workarounda, razen "počakaj 30 dni", tega pa ne morem razumet.

Glede outlook kontaktov:
https://answers.microsoft.com/en-us/out...
https://answers.microsoft.com/en-us/out...

Zadeva definitivno ne deluje kot bo morala. In glede tvojega "dva računa na ena napravi" komentarja: PC je še vedno povezan z samo enim računom, in to z mojim prvotnim MS računom (dokler drugega ne porihtam do konca), vse kar sem delal na novem računu sem delal v brskalniku, pa še brisal poškotke in vse druge podatke za vsak slučaj. A zdaj ne moreš met dveh mailov pri microsoftu al kaj? Se pravi: Pobrišem VSE podatke v brskalniku, se prijavim v outlook z prvim računom, dam export kontaktov, prenos CSV-ja se uspešno zaključi, brskalnik zaprem, pobrišem še enkrat VSE podatke v brskalniku, se prijavim v drug račun, importam CSV, import se uspešno zaključi, vsi kontakti so importani, ampak manjkajo podatki. Ne vidim možnosti da bi bil jaz kriv za to. Import preprosto ne deluje, in to za njihov lasten sistem.

Pol poslovnega sistema je lahko na microsoftu, ampak to velja za operacijski sistem. Nevem koliko jih koristi polno storitev (onedrive, kontakte, mail, trgovino...), kjer se je treba ukvarjat s tem Microsoftovim računom - "en račun za vse storitve". :)

modelno1 ::

Jaz pri Microsoftu sploh nisem mogel vklopiti 2FA preko SMS, ker nisem dobil SMSa. Sem si naložil Authenticator na telefon in dela b.p.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Lonsarg ::

Jaz imam pri Microsoftu vklopljeno oboje in lahko izbiram, kar je morda še najbolj ziheraško(težko izgubiš hkrati dostop do mobilne številke in dostop do auhenticator ključa).

Spc ::

Malajlo je izjavil:

Kaj pa navaden route add?
http://www.itsyourip.com/networking/how...

Bom še to probal, čeprav sem že rešil z registrom.

Vanadium ::

Pozdravljeni.

Na windows 10 imam težave z gonilnikom od mrežne kartice. Zadeva je sledeča da vsakič ko prižgem računalnik mrežna kartica ne deluje (rumen klicaj na ikoni). Ko grem v device manager pa naredim disable in potem enable device se pa potem mreža lepo postavi do naslednjega reboota. Kolikor sem uspel prebrati po internetu je to znani problem z mojo mrežno Intel 82578DC. Rabil bi neki batch file ki bi ob zagnu računalnika ko se postavi sistem avtomatsko disabla in potem enabla driver ker je res PIA to delat manual. Se komu sanja kako napisat taki batch file?

l.p.

broken/link ::

klinker ::

Vanadium je izjavil:

Pozdravljeni.

Na windows 10 imam težave z gonilnikom od mrežne kartice. Zadeva je sledeča da vsakič ko prižgem računalnik mrežna kartica ne deluje (rumen klicaj na ikoni). Ko grem v device manager pa naredim disable in potem enable device se pa potem mreža lepo postavi do naslednjega reboota. Kolikor sem uspel prebrati po internetu je to znani problem z mojo mrežno Intel 82578DC. Rabil bi neki batch file ki bi ob zagnu računalnika ko se postavi sistem avtomatsko disabla in potem enabla driver ker je res PIA to delat manual. Se komu sanja kako napisat taki batch file?

l.p.

Kaj pa ce si poberes driver direkt od proizvajalca mrezne?
Ker tej, ki se sami instalirajo znajo zajebavat, sploh ce si posodabljal iz starejsih winsev.

simnov ::

Zakaj mi postane ekran črn , ko premaknem miško je za 10s ok potem pa spet črn.

Vanadium ::

@broken/link: hvala za link bom probal zadevo

@klinker: nažalost intel ne prdne in ne naredi driverja za win 10. Zadnji podprti sistem je win7 pa še tam baje zajebava. Sem imel podobo izkušnjo z intel wifi kartico pred cca 15 leti na prenosniku, intlu se je pač je*alo za probleme z gonilnikom.

Instaliraj rocno driver od 7ke.
Jst imam na enem laptopu Vista driver za X1250 :)

lopov ::

Windows 10 CU, (1703, 15063.332)

Plus -- kalkulator ima nov videz.

Minus -- kontekstni meni (hamburger) ne deluje, ne morem zamenjati prikaza (znanstveni, pretvorbe, itd), ves čas le standardni.

Za vsak primer preskusil sem še mail in koledar in deluje. Ne vem, kaj so čarali, kalkulator je srsly br0ken ...

Modri dirkač ::

Kalkulator dela normalno.
Everybody lies!

krneki0001 ::

Kalkulator tudi meni deluje brez problemov.

Še komu začela hecati wifi povezava?
Zadnji teden dni je vedno "connected, but no internet" po vklopu tablice*.
Ko dam "shoot the trouble" pa vedno začne delovat.

* regularni Intel CPU in Windows
Motiti se je človeško.

Duhec ::

lopov je izjavil:

Windows 10 CU, (1703, 15063.332)
Plus -- kalkulator ima nov videz.
Minus -- kontekstni meni (hamburger) ne deluje, ne morem zamenjati prikaza (znanstveni, pretvorbe, itd), ves čas le standardni.
Za vsak primer preskusil sem še mail in koledar in deluje. Ne vem, kaj so čarali, kalkulator je srsly br0ken ...

Imam isto (zadnjo) verzijo in lepo dela, tudi iz hambi menuja se lepo izbira ostale načine.
Poizkusi kot drug uporabnik. Mogoče je s profilom kaj.
Še druge telovadbe: https://www.drivereasy.com/knowledge/wi...
http://blackbird.si/

Meni se je včeraj na PC-ju posodobil kalkulator, lahko da je bil kakšen bug in so zdaj popravili. Nevem, nisem uporabljal kalkulatorja zadnje dni, razen za osnovno uporabo, tako da sam napake nisem zaznal, ampak mogoče je bla kaka povezava... :)

Da bo nedvomno, kaj mi ne dela:

Glede na to, da hamburger ne dela ne morem preveriti znotraj programa, katero verzijo imam. Če grem v klasične nastavitve je tkole:

Vsakodnevno uporabljam lokalni račun, imam pa definiran tudi windows račun in tudi pri tem uporabniku je obnašanje enako.

Preskusim še ostale predloge, vsekakor pa zaradi enga kalkulatorja *ne* mislim ponastaviti windows 8-)

EDIT: sfc ne najde nič -- "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."
Malo sem skeptičen glede reseta aplikacij, sem našel nekaj negativnih izkušen :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Podatki za calc.exe so enaki kot moji, tako da dvomim, da je to krivec. ALi pač, lahko ga deinštaliraš in preko Windows Store inštaliraš nazaj.
Že pri prehodu miške čez menu kvadratek okoli 3h črtic rahlo spremeni barvo.
Še prej poizkusi, če deluje preklop med načini preko tipkovnice. Odpri kalkulator in preko Alt-1, Alt-2, Alt-3 preklapljaš med načini.
Če to ne deluje imaš lahko nek grafičen problem ali pa heca kak gonilnik (Logitech :P ) za miško/tipkovnico.
Imaš mogoče spremenjeno velikost merila/besedila več kot 100%? Ali pa spremeni npr. na 125%, se izpiši, ponovno vpiši in testiraj calc, če odpre hambi menu.

Alexius Heristalski ::

Je možno resetirati Kalkulator prek Aplikacije in funkcije?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Ghost007 ::

Kaj mikrosoft ze forsira na to skropuculo od katastrofe ki se imenuje kreator update? Ker studiram da bi danes formatiral pa prejsno gor dal. Tu nic zares ne deluje vredu.

Modri dirkač ::

Nope, so uvidli, da je ta creators update en velik "mess".
Everybody lies!

harmony ::

Ghost007 je izjavil:

Kaj mikrosoft ze forsira na to skropuculo od katastrofe ki se imenuje kreator update? Ker studiram da bi danes formatiral pa prejsno gor dal. Tu nic zares ne deluje vredu.

Kaj tocno ne deluje? To "nic ne deluje" pomeni kaj?

Meni npr. vse bp dela.

krneki0001 ::

To tudi mene zanima, ker laufam CU na kr nekaj mašinah (1x server, 1x desktop, 2x tablica in 2x prenosnik ter 2x telefon) in nimam nikjer takih problemov, kot jih tukaj naštevate.

Duhec je izjavil:

Podatki za calc.exe so enaki kot moji, tako da dvomim, da je to krivec. ALi pač, lahko ga deinštaliraš in preko Windows Store inštaliraš nazaj.
Že pri prehodu miške čez menu kvadratek okoli 3h črtic rahlo spremeni barvo.
Še prej poizkusi, če deluje preklop med načini preko tipkovnice. Odpri kalkulator in preko Alt-1, Alt-2, Alt-3 preklapljaš med načini.
Če to ne deluje imaš lahko nek grafičen problem ali pa heca kak gonilnik (Logitech :P ) za miško/tipkovnico.
Imaš mogoče spremenjeno velikost merila/besedila več kot 100%? Ali pa spremeni npr. na 125%, se izpiši, ponovno vpiši in testiraj calc, če odpre hambi menu.

Edit 2 se mi ni shranil -- preklaplanje z Alt deluje, a le med tremi načini kalkulatorja. Težavo sem pravzaprav opazil ker sem potreboval pretvornik za maso :P

Opazil sem še eno cvetko in sicer z windows mail -- spodaj levo, kjer so ikonce za koledar in ljudi deluje le koledar, klik na ljudi pa ne zažene aplikacije. Če pa zaženem aplikacijo ročno in v mailu zopet kliknem na ikono, bo znal preklopiti.

Moram pa povedat, da so to sedaj prvi opaženi problemi, ki jih mam z win10 na tem računalniku in da takoj po namestitvi CU tega ni bilo, prinesle so jih kasnejše posodobitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Meni najpomembnejsa stvar ker dosti remote desktopam in over the internet. VPN inbuilt server ne deluje vec. Ni ga mozno startati.

Ko upotabljam remote desktop, pa odpiram razne stvari se grafika cudno obnasa. Kot da bi bili driveri fuč. Pink zelene crtice ali nekaj podobnega. Sicer se zjasni hitro ampak vseeno nadlezna stvar. Ko rebootam mi nikdar ne nastavi ure pravilno, ceprav je na auto. Vedno imam 2 uri nazaj. Ko sam prestavim urni slider da se posodobi pa me diskonekta iz omrezja za do 2 minuti, predno se nazaj vspostavi. Kot da bi resetiralo omrezje.

Zdaj sem izdelal USB kluc z meda toolom od MSja. Vendar mi ni ponudilo moznosti izbire verzije windowsa!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ghost007 ()

crniangeo ::

Verjetno ker so ugotovili, da windows niso zate :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Verzija se sama izbere, ko serijsko vpises.

Sem mogo z Android telefonom downloadat Windows ISO da je ponudilo kaj druga ko media creation tool in obe verziji. Jau MS vedno slabsi.

Seveda, ker s tem toolom lahko direkt iso downoadas al pa direkt kljucek nardis.
Simpl ;)

CyberPunk ::

A se še pri komu dogaja, da se "lock" zaslon (oz. tisti, ki ga "dvigneš", da se potem logiraš) po prižigu, rebootu ali zbuditvi iz hibernacije ene parkrat obrne okoli, preden se postavi v dejansko orientacijo naprave?

klinker je izjavil:

Seveda, ker s tem toolom lahko direkt iso downoadas al pa direkt kljucek nardis.
Simpl ;)

ja ampak ne ponudi izbire med creators in anniversary ampak ti vsili creator ki je broken pice of garbage.

creators verzija je z polno broken stvarmi. Razen ce si link odpr na linux/mac/android/Ios :D

Zgodovina sprememb…

ali3n ::

Mene moti, da ob boot-u NumLock ni vklopljen? Tečno, če za login uporabljaš PIN. Vmes je že delovalo ok, sedaj ga pa ob boot-u Win spet izklopijo. Imam občutek, da je krivec en od updejtov po CU.
(V BIOSu je vse tako kot mora biti.)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Jaz mam PIN in mi numlock ne dela težav (Verzija OS-a: 1703-15063.332).

1703 15063.296
zdajle mi vleče dol (večjo) posodobitev; morda bo spet delovalo...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Update: po updejtu na 332 NumLock spet dela :)
... dokler spet ne pokvarijo :(
- "Rozi vidm." "S psom!"

Jaz sem lihkar instalo AU, potem updejto CU po pometi ker nic ne pise kake updejte ti na zacetku predlga in VPN se vedno broken. Ponovni reinstall AU in VPN fucking works again!!! Yuhey!!!

Zgodovina sprememb…

Meh...

Motiti se je človeško.

:D:));)

ameba ::

Zdravo.

Namestil sem windows 10 PRO. Ko sem dobil še zadnjo posodobitev imam sedaj novo mapo windows.old in 20gb zasedenega prosstora.
Kako bi se lahko znebil te mape?
Hvala za pomoč.

ST-777 ::

Windows.old ... Removal in 5 Steps: http://www.techspot.com/guides/1219-del...

ameba je izjavil:

Zdravo.

Namestil sem windows 10 PRO. Ko sem dobil še zadnjo posodobitev imam sedaj novo mapo windows.old in 20gb zasedenega prosstora.
Kako bi se lahko znebil te mape?
Hvala za pomoč.

Disk cleaner pocisti te zadeve.

gslo ::

Imam težavo z USB napravo, konkretno neko pametno uro, ki se povezuje na računalnik preko micro USB. Ura brez težav deluje na Windows 10, verziji 1607. Na Windows 10, verzija 1703 pa se ura non-stop reconnecta. Kar generira nadležne "usb plugged in-out" zvoke, problem pa je, da se ura tako ne more povezati s svojim softwareom na računalniku.

Testirana je na več mašinah, očitno ne deluje na ver. 1703. Kdo ve, kaj se je v tem updejtu spremenilo? Obstaja kak workaround.

Poskusil sem že s power saving (da ne izklaplja USB portov), update driverjev, remove driverjev, driver signing sem blokiral, začasno sem blokiral tudi nalaganje driverjev z windows stora (predpostavljal, da MS morda forsira svoje, nedelujoče). Igral sem se tudi v registru, brez uspeha. Ker na istem računalniku, s starejšo verzijo Windows 10 (verzija 1607) zadeva dela brez problemov, brez telovadbe kot jo izvajam na verziji 1703.

je imel kdo podobno težavo z USB napravami v verziji WIN10 - 1703? Konstantno prekinjanje/povezovanje?

Hvala za vsako uporabno informacijo. Počasi mi zmanjkuje idej za trubleshooting.

solatko ::

Še enkrat instaliraj SW, ki ga uporablja ura.
Delo krepa človeka

gslo ::

no go. v glavnem, začasna rešitev: povedat Windows 10, naj se downgrejda iz creators update nazaj na 1607. Takoj po downgradeu vse dela iz prve. Preprosto je creators update ustvaril pogoje, ki jih trenutno ni za rešit z "normalnim" trubleshootingom.

res, šel sem extra mile za to, da bi ura delovala v trenutnem creators update. brez uspeha. če koga zanima, gre se za uro, ki se prodaja v Dechatlonu - Geonaute Onmove 200. Trenutna rešitev za problem z USB konektanjem je downgrade na verzijo 1607.

Današnji update -- še vedno mam probmem s kalkulatorjem. Ostalo je začelo delovati :)

D3m ::

Wow. Kako vznemirljivo je imeti win 10.

A je podobno, kot Windows Me?
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
86 / 142
»»