» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
77 / 142
»»

Malajlo ::

Tale s cross načinom dela preglavice tudi pri zbujanju iz sleep/stdby. Pa se jajc vsake toliko (ne vedno) po updateu ponastavi. In kot nalašč tako poredko, da vsakič pozabim, kateri konc registra moram gledati (da bi si shranil reg, mi še ni padlo na pamet ... Bom naslednjič ;))

solatko ::

Pri windows 10 je zagon sorazmerno dolg, verjetno zato, da se vse poveže in zloži, zato sem vedno na hibernaciji, saj sleep mode tudi ne deluje v redu, pa še za okoli prenašat, se zna prenosnik zaradi kakšnega impulza zbudit iz spanja ali po sploh ne. Hibernacija in to pomeni 15-20 sekund za delo, ne glede na vrsto diska, SSD je samo nekaj sekund hitrejši.

Ta ULSP pa se vžge ponovno pri velikih update-ih, pri ta kratkih ni problemov.
Delo krepa človeka

MrStein ::

Ja, samo BIOS porabi 10-15 sekund, da se zbudi. Potem 10-30 sekund za dejansko nalaganje z diska.
Kar je skupaj od 20 do 40 sekund (dvakrat več od tvojih številk).

Z fast boot BIOS-om (1 sec to boot) in PCI Express SDD bi šlo manj. Na tipičnem latopu pač ne.

Prednost je, da so vsi programi pognani kot so bili pred hibernacijo. (pa še ti potem lahko crknejo, mi je pravkar ena Java aplikacija, sicer na srečo med postopkom njegovega zapiranja - upam, da ni kakih lastnih config fajlov pokvaril... gre za Eclipse)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein - Ne vem kaj imate za ene mašine, jaz imam dva prenosnika z i5 3gen. 8GB RAM-a, 128 SSD in v vsakem disk namesto DVD-ja 1GB WD BLACK in en i7 4 gen., pri nobenem mi bios ne porabi več kot 3-5 sekund, do 10 sekund za namizje, ki je takoj uporabno, imam vse programe v ozadju ugasnjene, razen AV in jih pač zaženem, ko jih rabim. Vsi programi iz bivšega Metroja so onemogočeni,....

Tudi mašine, ki jih urejam za druge od A-1 do zadnjih 7-ic zaženejo iz hibernacije v maximalno 30-ih sekundah, so pa veliko počasnejši AMD-ji (A-2 še nisem probal, A-1 pa me je presenetil, ker je kar odziven) A6 in A8 pa katastrofa, ki jo še nisem uspel poštimat.
Delo krepa človeka

japol ::

Meni prav tako ni jasno kaj bi bil razlog za tako počasen boot. Par sekund od zagona in sem na namizju. Še iščem kaj in kako? A ma vse update nameščene?

Folk ma po 3 AV programe aktivne, pa Skype, Viber, čistilce sistema vse, ki jih net ponudi, vlečejo dol s Softonica in ni čudno, da jim, če sploh jim, zaganja po nekaj minut, da lahko premaknejo kurzor.
Videvam vse živo, na prenosnikih, ko jih dobim v roke.
Delo krepa človeka

Čas od vklopa do zagona boot sektorja je 10-15 sekund na 95% vseh PC-jev.
Če si našel izjeme, me zanimajo točna imena modelov.
Motiti se je človeško.

Ja to je bilo včasih, ko je potekal selftest celotne konfiguracije, sedaj je samo hiter test 1-5sekund, ker pregleda samo na hitro, točno določene stvari, quick start, lahko pa naštimaš, da ti pregleda celo konfiguracijo, potem pa boš čakal toliko časa.
Delo krepa človeka

Pred sabo imam čist nov laptop, Lenovo Thinkpad P50 in ima taki čas kot sem napisal.
Zdaj pa čakam, da ti izpljuneš ime modela, ki je hitrejši.
(je kdo opazil vzorec?)
Motiti se je človeško.

klinker ::

Naredi fresh install in se cudi.

Ker fresh install spremeni karkoli v BIOS-u, kajne?
Oh, ja vzorec je definitiven...
Motiti se je človeško.

Mare2 ::

Razlika je, če je na računalniku instaliranih že več programov. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

lopov ::

@Mare2 -- napisal je "Čas od vklopa do zagona boot sektorja je 10-15 sekund na 95% vseh PC-jev.", ne do logina & desktopa :)

@MrStein -- mislim, da si vseeno previsoko nastavil cifro. Moja draga ma nek Compaq desktop s Q6600. Vgradil sem ji MX100 SSD in toliko časa porabi do desktopa.

Doma imam (in uporabljam) Dell X1, ki ima še IDE vmesnik, na katerem je SSD. Zmerim in postam podatke, na njem je ubuntu x86 16.04 in no way, da se postavlja 15 sekund (do logina).

Zmeri.
Jaz sem.
Motiti se je človeško.

Namestil Win10 na en prenosnik, skoz blu-skrina, hočem nazaj, ampak... ni nikjer opcije Go back to Windows 7 (internet pravi, da bi bil v Settings / Update & security / Recovery, a ga ni).

windows.old folder je na C:\ , upgrade je bil včeraj.
Motiti se je človeško.

Q6600 (desktop) -- 16 sekund od vklopa do loadanja windows (ko zgine napis compaq in se pojavi windows logo), pri 21. sekundah je desktop naložen. Imaš prav glede zagona, je pa teh 21 sekund tudi svoj dosežek in imam najbrž zaradi tega občutek, da je prvi del hitrejši. Moj desktop s klasičnim diskom in W8.1 rabi cca 3 minute do logina in dodatnih ~5, da sploh postane uporaben ;((

Glede X1 je pa tko, da je to laptop in ne desktop s PIII procesorjem in IDE SSD. Od vklopa do biosa 3 sekunde, v 5 sekundi prikaže boot meni, 26 sekund do logina (spet -- ubuntu in ne windows 10). Radosti starih in nekompliciranih naprav :))

Update:
Da ni Go back opcije je baje, ker nisem bil prijavljen kot Admin (zgleda, da se je sam prijavil kot en ne-admin user).
Če se prijavim kot admin, ne dela noben "new style GUI" program, torej niti settings.

Nekaj rebootov (v safe mode, ker sicer crkne).
Zdaj celo pokaže Settings ter Go back, ampak ko štartam, izpiše "this wont take long" in po par sekundah izgine in se nič ne zgodi.
No, vsaj zlagal se ni...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Rešitev: Go back to the previous build v boot meniju je deloval in lepo povrnil prejšnje stanje (Windows 7)
Motiti se je človeško.

Kaj ::

Zadnje čase se mi je parkrat zgodil, da sem ob zagonu sistema naletel na tole, namesto na klasično prijavno stran. Če kliknem X, pa se odpre prijavna stran. Kaj bi blo to?

Nastavitve logiranja - varnosti, verjetno v bios-u.
Delo krepa človeka

BivšiUser2 ::

http://prnt.sc/dbzxv0 ? Probal s downloadanimi šoferji, pa piše install failed? Trenutno poganjam Sfc.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

hyuga ::

zadnje čase mi windows zmrzne ob zagonu... izklopil sem tudi fast start v power options... so še kakšni triki da bi rešil tole zadevo? včasih zmrzne včasih ne... če na računalniku pritisnem restart tipko se potem ponavadi drugič loada v windows. ko ugasnem računalnik in ga prižgem se ponavadi ne loada v windows in vedno moram restartati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

Diši kot napaka na hardveru.
Motiti se je človeško.

Dajarra ::

Že dolgo nisem kupil novega računalnika..Kako je dandanes z Winsi, se da neuradno namestit trdne Winse, da ni vseskozi problemov z updati kot včasih ali bolje kupiti uradno?

Če je vprašanje neprimerno, se opravičujem. Lp

andromedar ::

Eh?

Zgodovina sprememb…

Lep ja tale bugič. In zaradi tega se potem zdgražajo, da kako moreš da ne bi upgrade delal. Zato ker: "Security upgrade makes bug/hole not to be secure."

Lonsarg ::

Windows 10 buildi imajo zgolj cirka 1 leto podpore. Torey delay za največ en build je najbolj varen in stabilen (to bodo delale firme) in to lahko delajo tudi domači uporabniki v kolikor imajo Pro verzijo.

Drugi po vrsti po varnosti je da dobiš build takoj, najbolj NEvarno pa je seveda imeti nek build več kot eno leto, kar pa itak lahko dosežeš samo z popolnim izklopom Windows update.

Kar se tiče buga zgoraj(pravo ime bi bilo varnostna pomankljivost bitlockerja), si komot izkoristih tudi v Windows 7, zgolj dlje si moral čakati(oziroma si sprogramiral aplikacijo, ki se je izdajala za Windows update strežnik in kompu poslala naj gre v update mode). Ta "bug" je unfiksable, pač če imaš naštiman bitlocker, da se sam odklene je itak sto in en način da ti pridejo v komp, ta z updatom zgolj eden izmed mnogih!

Če hočeš imeti res secure bitlocker moraš pač nastaviti da se NE odklene sam od sebe, enako velja za KATEROKOLI kriptirno rešitev, to je splošen fakt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Jerry000 ::

Ne spoznam se toliko na to reč, kako bi lahko to rešil:
http://imgur.com/a/QeywL

Problem je, ko se PC štarta nimam interneta. Po nekem času (po urah) se mogoče pojavi nazaj potem pa spet zgine. Kdaj pa se ne pojavi sploh. Kako bi lahko to rešil? To se je zgodilo kar od enkrat, prej je lepo delovalo.

pudl ::

Pojdi v CMD (windows/cmd) in napiši ipconfig. Verjetno boš imel IP naslov podoben 169.254.x.y.
To se je v zadnjih dneh začelo pojavljati tudi pri meni (40+ PC). Računalnik dobi pravilne DNS, GW, WINS IP naslove, samo lasten naslov ne.
Pomaga ipconfig /renew.
Ima še kdo podobno težavo? Sumim kakšen popravek s strani MS.

Jerry000 je izjavil:

Ne spoznam se toliko na to reč, kako bi lahko to rešil:
http://imgur.com/a/QeywL

Problem je, ko se PC štarta nimam interneta. Po nekem času (po urah) se mogoče pojavi nazaj potem pa spet zgine. Kdaj pa se ne pojavi sploh. Kako bi lahko to rešil? To se je zgodilo kar od enkrat, prej je lepo delovalo.

Torej rešitev za to težavo je, da grem v CMD in vpišem not ipconfig /renew?

pudl ::

Začasna rešitev je. Vsaj v mojem primeru takrat PC dobi pravilni IP naslov.
Mi je pa zanimivo kako da ni več ljudi prijavilo enake težave:
https://answers.microsoft.com/en-us/win...

Ja pa ko zmanjka štroma, ne moreš printat, ker je treba na novo dodat wifi printer ker zbrka DNS itd. enostavno ne najde linije. kr neki, včasih sploh ni blo problemov.
Tako da se bo treba navadit, pa tukaj pisat oz. si pomagat.

http://winaero.com/blog/how-to-remove-a...

A ta navodila za odstraniti app-e delujejo?

Meni vsaka javi napako (unspecified, seveda).
Ja, pognano kot admin. (v safe mode)
Motiti se je človeško.

Lonsarg je izjavil:

kar pa itak lahko dosežeš samo z popolnim izklopom Windows update.

Kako to naredim?

- Ja s powerSheel odstraniš večino aplikacij, le Search, Contact support, Settings, Feedback ne gre
- popolni izklop Windows update pa je: vtipkaj Services.exe, nato pa poišči Windows Update proces in desni klik nanj izberi Properties, nato pa 1. Stop (da ustaviš ta proces) in pa 2. Disable (da se nikoli več ne vklopi). Seveda pa potem ne pozabi, da če boš v prihodnosti želel kako nadgradidi winse, da si to izklopil.

A je našel kdo celotni seznam oz. ga je sam sestavil kaj vse se naredi, da ni bloatware, da ni vohunjenja (recimo),... da so počiščeni?

japol je izjavil:

- Ja s powerSheel odstraniš večino aplikacij, le Search, Contact support, Settings, Feedback ne gre
- popolni izklop Windows update pa je: vtipkaj Services.exe, nato pa poišči Windows Update proces in desni klik nanj izberi Properties, nato pa 1. Stop (da ustaviš ta proces) in pa 2. Disable (da se nikoli več ne vklopi). Seveda pa potem ne pozabi, da če boš v prihodnosti želel kako nadgradidi winse, da si to izklopil.

A se da to npr. 1 x na mesec Enable-at?

crniangeo ::

bos na roke enablal _:)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

klekej ::

Se je še komu zgodilo, da mu utripa namizje kot novoletna jelka? Ne morem narediti nič, tudi zagnati run v safe načinu.

klekej je izjavil:

Se je še komu zgodilo, da mu utripa namizje kot novoletna jelka? Ne morem narediti nič, tudi zagnati run v safe načinu.

Sej je pa božič blizu :P

klekej ::

Ni prijetno, sploh ko se ti to zgodi na službenem računalniku.

klekej je izjavil:

Zjeban hw?

bigbada ::

Sem novi uporabnik windows 10. Imam nekaj vprašanj.
1. Ali uporabljate windows defender ali ste ga dali na off? Poskusil sem ga dati na off, vendar ko restartaš pc se znova ponastavi na ON.
2. Uporabljate microsoft edge ali kaj drugo in ste ga odstranili iz taskbara?
3. Kaj moram kot čista novi uporabnik win 10 paziti oz. odstraniti kake nameščene nepotrebne zadeve?

Hvala, LP

1. Brez zascite ni pametno bit. Ce bos dal kak drugi antivirus se pa defender sam izklopi.
2. Jst sem na FF.
3. Vsak ve zase kaj rabi in kaj ne.

Fora je v tem da na prejšnih windowsih nisem nikoli uporabljal kaj od tega (defender, firewall etc.), pa nisem imel problemov. Common Sense se mi zdi se najboljse. Sem pa 1x mesečno pognal malwarebytes. Ampak malwarebytes ni ravno antivirus, tako da ne vem koliko veze ima, da se defender sam izklopi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

bluefish ::

Defender kar pusti, ker itak ni pretirano požrešen.

Ko grem pod "apps and features" imam tam not polno nečesa čudnega (nek minecraft igra, onenote, skype preview, 3d builder, facebook..). Se to splača odstranjevati ali ne? Zanimivo je, da ta facebook, ki ga kaže tam zasede kar 300MB. Ne vem v več me fora, če facebook uporabljaš preko browserja, zakaj bi moral imeti še to? Kako imato vi to kaj poštimano?

Evo to: http://imgur.com/a/UMgVT

Jaz sem vse te appe odstranil. Je pa žurka, ko se po kakem večjem paketu popravkov vrnejo.

A to si enega po enega z desnim klikom uninstall? Ker pod "Programs uninstall jih ne najdem". Mogoče bi z CCleanerjem jih šlo hitreje odstraniti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

W10 imam na prenosniku in ga bolj redko uporabljam ter se v tem hipu niti ne spomnim. Ti ne pokaže gumba za odstranitev, če normalno z levo klikneš na program v tem oknu, ki je na slikah?
««
77 / 142
»»