» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
52 / 142
»»

Buggy ::

Jaz pa na eni masini se zdej nisem dobil 1511 upgrade-a pa sem preveril vse kar je bilo nastavitev. Cleanup diska, privacy pravi, nisem pred 31 namescal niti nisem reverta delal. Kaj torej sracka :D

dottor ::

Aja pa da poleg ure ne omenjam še, da ga ne morem ugasnit brez Alt F4 pa se pol melje ne da bi se dejansko ugasnu ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Cervantes ::

Vsi nazaj na sedmico!
Dost je tega sr@nja.

Mare2 ::

Cervantes je izjavil:

Vsi nazaj na sedmico!
Dost je tega sr@nja.

OK. Gremo. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Danes prehiteva za 10 minut... Sem jo že 2x nastavil nazaj na pravi čas ampak se vedno čez nekaj časa ponastavi na 10 minut naprej ;((

BorutK-73 ::

dottor - probaj "ntp1.arnes.si" za časovni strežnik.
Obklukaj "sinhroniziraj..."

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

A pa si ziher, da ni ura na pcju bolj prava kot tista na turnu?
Sicer pa poglej v eventlog, kaj pravi windows time service (source je w32tm).
Aaaa... Pa lahko da imaš offset nastavljen.

http://serverfault.com/questions/653727...
Pa startaj v elevated načinu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Evo ko rabiš search še ta neha delat... Kako sem vesel ko se to dogaja :))

Nič bo treba res dat sedemko nazaj gor 8-)

solatko ::

Kaj še čakaš?
Zlato pravilo, stvari, ki deluje ne menjaš. Sem na desetki že skoraj leto, pa sem imel samo nekaj manjših problemov na začetku testiranja - AMD, sicer pa 2 svetlobni leti pred 7-ico.
Delo krepa človeka

Anney ::

Heh, tudi meni je smešno kako narod jamra vsepovprek čez winse, če ti ne odgovarja pač greš korak nazaj, samo zakaj, ljubibog, na 7, potem se prestavi vsaj na 8.1. Sam sem moral storiti enako, zaradi popravka Threshold 2 in določenih driverjev, ki se nikakor niso ujeli z mojo plato, zdaj pa čakam na drugi večji popravek in grem nemudoma nazaj, če bo vse ok.

jest10 ::

samo zakaj, ljubibog, na 7, potem se prestavi vsaj na 8.1.

Ne boš verjel, eni imamo legalne, kupljene winse, v tem primeru W7

krepki ::

Mene zanima zakaj se mi na win 10 večkrat izpiše Display Driver Stopped Responding and Has Recovered.

jest10 ::

Ker se ti sesuje driver ane

Ah cajt si je treba vzet namestit OS in pol še vse programe... Najmanj dela je s Steamom, ker imam en disk samo za njega in ga samo podam not in nardi vse sam :)

PikM5 ::

Pojavlja se mi en problem od kar imam naložen win 10. Ko računalnik ugasnem, se ventilator na procesorju (amd FX 8350) še vedno vrti, prav tako sveti lučka spredaj na kišti (ne vem točno na kaj je vezana), zgleda, kot da matična (gigabyte 970A-UD3) deluje še nekaj sekund (cca 5s) po tem, ko ugasnem računalnik. Ko ugasnem računalnik se po pravilih ugasne tudi razsvetljava tipk na tipkovnici (Razer Blackwidow Ultimate), ampak, če pritisnem na bilo katero tipko, po tem ko se je računalnik ugasnil, se mi prižge celotna razsvetljava tipkovnice nazaj.
Ima kdo podobne probleme, oziroma ve kako rešim zadevo?

Alexius Heristalski ::

Izgleda, da gre v spanje namesto v zaustavitev sistema. Pomeni, da zafrkava upravljanje porabe energije matične plošče. Posodobi BIOS.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

PikM5 ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Izgleda, da gre v spanje namesto v zaustavitev sistema. Pomeni, da zafrkava upravljanje porabe energije matične plošče. Posodobi BIOS.

Sem preveril BIOS in je posodobljen na zadnjo verzijo FC, na voljo le novejša beta FDe verzija, katero nevem ali naj naložim glede na to da je BETA?

CyberPunk ::

Se za Win10 dobi kaksen program/app, ki bi meril in prikazoval, koliko casa je minilo od zadnjega polnjenja baterije, pa koliko od tega casa je bilo porabe v sleepu in v dejanski uporabi? Na podoben nacin, kot pri iOS in Android, recimo.

PikM5 je izjavil:

Sem preveril BIOS in je posodobljen na zadnjo verzijo FC, na voljo le novejša beta FDe verzija, katero nevem ali naj naložim glede na to da je BETA?

Sem preveril, še ta beta BIOS je iz 2014. Slaba. Tudi gonilniki za W10 so samo za zvočno in mrežno, za matično jih ni. Torej uradno ne podpira 10.

Se bo treba začet izogibat parnim številkam Windowsov (10, 8, 6(vista), ...) :))

solatko ::

dottor - Glede na tvoje težave, je najbolje, da se začneš izogibat M$. Prešaltaj na Mac ali linux, pa bodo težave čudežno izginile.
Nekateri na nobeni verziji nismo imeli težav.
Delo krepa človeka

Sej jaz na Win7 tudi nisem imel težav, pa na 8.1 niti. Updejtat sem samo iz firbca pa sem se opekel. Za linux pa žal je problem v igrah in Adobe paketu.

kotnikd3 ::

Meni se raziskovalec (explorer.exe) na računalniku z Windows 10 x64 sesuje vsakič, ko odprem katerokoli mapo, tako da je računalnik praktično neuporaben. To se je kar naenkrat pojavilo, obnovitev sistema pa ne odpravi težave.
Ima kdo kakšno idejo? Hvala.

D3m ::

Win8.1?
|HP EliteBook|R5 6650U|

andromedar ::

kotnikd3 je izjavil:

Meni se raziskovalec (explorer.exe) na računalniku z Windows 10 x64 sesuje vsakič, ko odprem katerokoli mapo, tako da je računalnik praktično neuporaben. To se je kar naenkrat pojavilo, obnovitev sistema pa ne odpravi težave.
Ima kdo kakšno idejo? Hvala.

Ja, reši se Win10. Čimprej.

Če pa si mazohist pa ga iz nule ponovno instaliraj in si naredi Ghost image particije, da boš vsak drugi teden zgubil malo manj časa. Pa ko imaš delujoč sistem (good luck with that) izklopi posodobitve.
Eh?

kotnikd3 ::

Hvala za predlog, če ne bo druge, grem na 8.1.
Kakšnega malo bolj "inženirskega" odgovora bi bil bolj vesel. Ne bi rad ob vsakem hrošču nekega sistema šel na prejšnji sistem.
Pri windows 8 mi metro vmesnik ni všeč, z 10 sem pa do tega hrošča bil zadovoljen. Reinstall vseh gonilnikov zaenkrat tudi ni pomagal, prav tako windows repair ne ...

m0LN4r ::

A se še komu dogajajo zanimive stvari odkar je prišel upgrade na Build 10586.63 ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

D3m ::

Like what?
|HP EliteBook|R5 6650U|

kotnikd3 je izjavil:

Hvala za predlog, če ne bo druge, grem na 8.1.
Kakšnega malo bolj "inženirskega" odgovora bi bil bolj vesel. Ne bi rad ob vsakem hrošču nekega sistema šel na prejšnji sistem.
Pri windows 8 mi metro vmesnik ni všeč, z 10 sem pa do tega hrošča bil zadovoljen. Reinstall vseh gonilnikov zaenkrat tudi ni pomagal, prav tako windows repair ne ...

Po mojih izkusnjah se je explorer ponavadi sesuval, ce je bil nanj "obesen" kaksen hroscat 3rd party dodatek, ki se je nalozil ob nalaganju sistema ali odpiranju menuja z desnim klikom. Nisem pa na kaj takega naletel ze par let.

Z metro vmesnikom pa se niti ne rabis ukvarjati - instaliras Classic Shell in ga nastavis po zelji, pa je mir.

pacek ::

Kaj narediti? Imam windows 10/64bit- slo različico in pa office 2016. Problem je v tem, da v windows defenderju ne morem dodajati izjem / za skeniranje(kje naj ne skenira) in pa za programe, ki se naj izvajajo (Defender pa jih zazna kot grožnjo). Defender ima zamrznjena podokna v nastavitvah (sklicuje se na "Nekatere nastavitve upravlja vaša organizacija")...

Kakšen namig kako rešiti zadevo bi bil dobrodošel...

Hvala...

Nekatere nastavitve upravlja vaša organizacija

To se bere, kot da si na domeni. Pomeni, da nimaš lokalnega računa, ampak ti nastavitve in dovoljenja določa domenski strežnik. Tako imajo ponavadi urejeno v večjih podjetjih. Nastavitve lahko spreminja skrbnik domene, torej se moraš obrniti nanj.

To napise tudi takrat, ko je bila kaksna nastavitev spremenjena v Registryju ali skozi Group Policy, ne skozi "redne" nastavitve.

To je moja domača "kišta"... Samo nadgradil sem windowse in office, pa še to z originali... Poskušal sem se igrati z nastavitvami v urejevaliku nastavitve skupine pa brez uspeha... Pa nimam nobene mreže... direkten priklop na modem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pacek ()

NAŠEL rešitev.... (mogoče pride komu prav)

Go to All Settings section in the local system security policies (Local Computer Policy -> Computer Configuration - > Administrative templates). This section contains the list of all policies available for configuration in the administrative templates. Filter the policies in the State column and find all active policies (Disabled or Enabled). Disable all or some of them by making them Not configured.

m0LN4r ::

Jutr spet novi build 10586.71
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

stalker ::

Imam 2 problema:
1) Kupil sem SSD in na frišno namestil WIN 10. Na sekundarnem HDD-ju imam nameščene WIN 10 z istim M$ računom. Iz SSD-ja lahko dostopam samo do nekaterih datotek na HDD-ju, pri drugih mi napiše, da nimam dovoljenja za dostop. Kako to spremenim iz SSD-ja?

2) Sekundarni HDD se po minuti neaktivnosti izklopi. Kako ga pripraviti do tega, da se bo skozi vrtel? Imam prenosnik, pod Power settings imam nastavljeno na High performance in da mi trdi disk izklopi po 6000 minutah (karkoli vpišem, nič ne pomaga, 1, 0, Never, 100000000...).

crniangeo ::

nastavi na 0 , (never)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

BorutK-73 je izjavil:

dottor - probaj "ntp1.arnes.si" za časovni strežnik.
Obklukaj "sinhroniziraj..."

Sem poizkusil pa še vedno... Sem pa opazu da to dela 2-3 dni po updejtu in pol dela normalno...

krneki0001 ::

stalker je izjavil:

Imam 2 problema:
1) Kupil sem SSD in na frišno namestil WIN 10. Na sekundarnem HDD-ju imam nameščene WIN 10 z istim M$ računom. Iz SSD-ja lahko dostopam samo do nekaterih datotek na HDD-ju, pri drugih mi napiše, da nimam dovoljenja za dostop. Kako to spremenim iz SSD-ja?

take ownership

galu ::

Če na prenosniku nastavim scaling na kaj več kot 100% se pojavijo megleni meniji, tekst, ...
Rešitev je bila uporaba tega programa http://windows10_dpi_blurry_fix.xpexplo... in uporaba Win8.1 scalinga. Meglina je izginila, ampak je potem forsiralo isti scaling na vseh monitorjih - jaz bi pa rad mel na mojem 24" monitorju 100% scaling, na prenosniku pa 125%. Če uporabljam Win10 scaling to dejansko gre, ampak kot rečeno, prav grdo zamegli določene gradnike oken. ;((

Ma kdo rešitev?
Tako to gre.

stalker ::

crniangeo je izjavil:

nastavi na 0 , (never)

Če prebereš moj post, boš ugotovil, da to ne deluje. Gre se za sekundarni disk.

@nebivedu: hvala, sem že rešil

Malajlo ::

Za scaling poišči en app, ki popravi register, da deluje kot win8 scaling. Fix win10 dpi nekaj.

galu ::

Malajlo je izjavil:

Za scaling poišči en app, ki popravi register, da deluje kot win8 scaling. Fix win10 dpi nekaj.

Kar sem že naredil in tudi napisal, zakaj ne deluje optimalno.
Tako to gre.

Motion ::

še tukaj
ČE Še kdo ni naredu. Danes je zadnji dan za potrditev računa če hočete obdržat 15GB + 15GB zastonjskega prostora na Onedrive-u. V nasprotnem primeru boste imeli sam 5GB.
http://wmpoweruser.com/184818-2/

Ganon ::

Motion je izjavil:

še tukaj
ČE Še kdo ni naredu. Danes je zadnji dan za potrditev računa če hočete obdržat 15GB + 15GB zastonjskega prostora na Onedrive-u. V nasprotnem primeru boste imeli sam 5GB.
http://wmpoweruser.com/184818-2/

Hvala za tole, nisem vedel. 8-)

andromedar ::

Zanimivo, MS Edge browser in "InPrivate" mode:

http://betanews.com/2016/01/30/stop-usi...
Eh?

tedy199 ::

Pozdravljeni majstri. Torej imam en precej moteč problem z Windows 10ko. Skratka: ob namestitvi programa DaemonTools (navidezni pogon) je zaštekalo nekaj osnovnih funkcij Windowsa. Najbolj moteča je ta, da ne deluje tako kot bi morala orodna vrstica namizja - torej glavna orodna vrstica na dnu ekrana. Vse kar delam na lahko delam na njej je le levi klik miške. Desni ne obstaja, torej brez prilagajanja ure, nastavljanja glasnosti itd itd... Kot da ni te funkcije.

Glavno kar pa napiše je pa tole: Ko kliknem z levim klikom miške na ikono "Start", se mi na enkranu izpiše naslednje sporočilo: "Začetni meni ne deluje. Težavo bomo skušali odpraviti, ko se naslednjič vpišete.

Izpisal sem se že stokrat, resetiral comp prav tako, a še vedno ista težava. Po nekih stranskih poteh sem tudi prišel do upravitelja programov, kjer sem uništaliral DaemonTools program, a težava ostaja. Kakor sem zasledil, DaemonTools NI - NE OBSTAJA - ZA WIN10 in jih posledično tudi uniči po korakih.

Kako bi lahko rešil zadevo, ne da bi bilo potrebno naložiti na novo Windowse?
Mogoče obnovitev sistema? Kako sploh poteka - priznam, še nikoli ga nisem uporabljal.

Prosim za (hitre) odgovore. LP T.

Motion ::

obnovitev sistema na točko preden se je to zgodilo, če jo maš.

krneki0001 ::

Obnovitev sistema z ohranjanjem podatkov.

Zakaj rabiš daemon tools, če pa ti windows 10 isote odpira kot da bi bili DVD-ji?

tedy199 ::

Danes sem se prvič srečal z Windows 10 (staromoden, a zaupljiv do Win7... jebi*a... :) ).

Kasneje sem izvedel da se da ISO datoteke z Win10 res odpirati brez dodatnih programov - ampak takrat je bilo že malo (pre)pozno - škoda narejena.
Kako poteka ta "obnovitev sistema z ohranjanjem podatkov"? Kako do nje, kako to naredim, kako bla bla bla vse? (oprostite, res počnem to prvič... )

LP T. Hvala za hitre odgovore.
««
52 / 142
»»