» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
10 / 142
»»

Anney ::

AvtoR je izjavil:

Meni po nadgradnji na 10240 ne dela Store, Mail, Koledar in še ene par drugih metro programov.
Zgleda, da gre za bug,tako da upam porihtajo v naslednjem updatu.

Vse dela normalno, moraš imeti ti neke težave.

andromedar ::

Anney je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Meni po nadgradnji na 10240 ne dela Store, Mail, Koledar in še ene par drugih metro programov.

Ne dela.

Ne dela.

Eh?

AvtoR ::

andromedar je izjavil:

Anney je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Ne dela.

Ne dela.

Ravnokar je prišel nek update in vse mi spet deluje, Store, mail in ostali programi!
Ni mi pokazalo nobenega updata, samo kakih 10 minut mi je nekaj downloadalo in sedaj spet vse deluje;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AvtoR ()

Meni ne dela.

Imam pa še en problem. instaliral sem bittorrent klienta iz bittorrent.com (nisem win uporabnik, pa sem predvideval da "original" bittorent ne bo poln sranja). Ok, vidim, da je kot večina programov poln dr*ka in ga hočem odstranit.
Ok, grem lepo v Settings --> System --> Apps and Features, kliknem na Bittorent -->Uninstall -->This app and info will be uninstalled. Ok, zaprem. Po pol dneva imam app še vedno instaliran in ga ne gre deinstalirat brez linux-like šarjenja po pol skritih %appdata% folderjih.

Ok, zbrišem cel folder Bittorrent v Appdata\Roaming. Bittorent je še vedno na listi instaliranih programov (čeprav .exe fajla davno ni več) in bo tam verjetno na vekomaj veke.

To je očitno normalno. Facepalm.
Eh?

solatko ::

V petih mesecih, kar mi na enem PC-ju dela 10-ka od izida prvega bulid-a, nisem imel toliko težav, kot jih opisujete tukaj. Kar je bilo napak, je bilo hitro popravljeno.
Seveda sem prvega potegnil dol iz uradne strani in potem pobral vse nadgradnje, samo pri 10130 mi je sesulo sistem, ker so pozabili na AMD grafiko, pa sem iz slike še enkrat naložil in še isti dan nadgradil, pa je že delalo.

Imajo pa nemalo težav tisti, ki so vlačili dol iz neuradnih strani, kao ISO bulid-e, ki pa so bili dejansko, večinoma kitajski zmazki.

Meni na originalu teče tako trgovina (nekateri programi za SLO niso registrirani in teh ne moreš normalno instalirat, se pa da, če spremeniš lokacijo).

Vsi programi, ki niso M$-jevi, delujejo normalno od začetka, ko je bil bulid več ali manj 8 -ica z START gumbom.
Po torent pojdite na ninite stran in vzemite g-bittorrent. Je čist in brez reklam.
Delo krepa človeka

Qushaak ::

solatko je izjavil:

Meni na originalu teče tako trgovina (nekateri programi za SLO niso registrirani in teh ne moreš normalno instalirat, se pa da, če spremeniš lokacijo).

Pa mislijo do dneva izida to pošlihtat, da se bo dalo iz povsod al ne?

Spooder ::

Živijo!
Pred kratkim sem si inštalirat 10240 verzijo (piratsko :) ) in sem ravno sedaj inštaliral nekaj programov, ki so se mi vsi pritoževali, da ne morejo urejat svojih datotek, ker so read-only. In ko sem malo pogledal, sem opazil, da so vse datoteke in mape na read-only in jaz tega nemorem spremenit(na klasičen način, über komande ne poznam). Ali je to kakšna nova funkcija, bug wtf? Aja pa med drugim, če spreminjaš atribute v levi kolonci(preko bljižnic), se bljižnice podvojijo(http://postimg.org/image/aqntkjdeh/ ).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spooder ()

BorutK-73 ::

Zakaj piratsko če pa imaš free isote na MS strani.

Spooder ::

BorutK-73 je izjavil:

Zakaj piratsko če pa imaš free isote na MS strani.

Sem šel na MS spletno stran, se prijavil za testiranje in vse kar sem videl je bilo obvestilo, da si Windows 10 Insider Preview ni več mogoče zdownloadit, ker je v zadnji fazi preizkušanja. Če mi linkaš ISO file win 10 verzije 10240 si ga bom z veseljem naložil in reinštaliral.

Buggy ::

jaz sem 10240 verzijo potegnil dol iz tukaj, ter na aktiviranih 8.1 naredil upgrade, ki je sel tudi uspesno cez. Zenkrat so win 10 delujoci in aktivirani, kaj bo pa cez cas bom pa se videl

AvtoR je izjavil:

andromedar je izjavil:

Anney je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Ne dela.

Ne dela.

Ravnokar je prišel nek update in vse mi spet deluje, Store, mail in ostali programi!
Ni mi pokazalo nobenega updata, samo kakih 10 minut mi je nekaj downloadalo in sedaj spet vse deluje;)

Torej program Mail mi sedaj dela, samo nikakor mi ne uspe nastaviti Siol pošte.
Na 10162 pošta dela na 10240 pa ne. M$ čaka še precej dela...

luky ::

Jaz pa sem ugotovil da pošta za dva uporabnika od istega ponudnika (SIOL ) ne dela oz. dela samo prva, ki jo vpišeš, za drugo pa v nedogled preverja oz. dela sihronizacijo in jo nikoli ne konča.
luky!

Imam nastavljen samo en SiOL račun. Sem ga večkrat zbrisal in na novo nastavil, pa ne dela! Nikjer se pa ročno ne da nastavit portov, ker po moje je problem ravno v portih?

Danes sem nadgradil iz 10162 na 10240, še na enem starem prenosniku in dela vse BP, tudi Siol pošta!
Bom počakal še ene par dni in če ne bo popravka, bom naredil clean install.

Na travniku so že Home, Pro in Enterprise verzije.

konspirator ::

Build 10240 je rtm ?

abyssus ::

Vsi preview key-i so bili deaktivirani s strani MS. Tako da namestitev več ni možna. http://www.winbeta.org/news/all-pre-rel...

Aston_11 ::

Kaj clean install pomeni, da mi na prenosniku 8.1 zvleče dol 10 in potem naredi install z nule? Ker prerisovanju nisem nikdar pretirano zaupal.

jest10 ::

Han je izjavil:

V Command Prompt vpišeš wusa /uninstall /kb:3035583 in pritisneš Enter. Po vnovičnem zagonu ročno zaženeš Windows Update, odstraniš kljukico za posodobitev KB3035583, nanjo še desno klikneš in jo skriješ.

Tudi če to narediš, ki jo kmalu spet podturi v update>:D
(videno na 3 sistemih)

Nwanko ::

Jaz sem danes naredil upgrade z 8.1 na 10240 s partisa "final verzija" in mi zadeva dela v nulo,vsi programi,vsi driveri,tudi windows je ostal aktiviran z mak ključem od 8.1. Dobil tudi nek update za windows že. V glavnem, ni pripomb.

pviran3 ::

Ja, preview aktivacije so blokirane, kdor nima aktiviran preview, ne more posodobit in aktivirat RTM.

Če računalnik nima licence(nalepke win7, win8, win10), se še vedno smatra, da ni licenčen, četudi ima aktiviran RTM preko insider preview...

Lonsarg ::

pviran3 je izjavil:

Če računalnik nima licence(nalepke win7, win8, win10), se še vedno smatra, da ni licenčen, četudi ima aktiviran RTM preko insider preview...

Ni res, zdaj je že uradno bilo rečeno da so Preview serijske polno legalne.

Edini hakeljc je, da potečejo v par mesecih, kar pomeni da moraš imeti vklopljene preview builde, ker ti potem na novih buildig spet velja nekaj mesecev. Skratka če si večni tester imaš zastonj Windows 10, velja tudi za slow ring.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

dvihtelic ::

Kako je pa če inštaliram win 10 na prenosnik kjer je original 8.1, a se aktivirajo al kako?

To se pa še ne ve točno kaki bo postopek, ponavadi si moral zagnati upgrade iz aktivirane verzije prejšnega windowsa, da dobiš novo serijsko, ki jo potem uporabiš magar za fresh install. Bomo videli kako bo tokrat.

dvihtelic ::

je kdo poskusil?

potrpi še 10 dni, da Microsoft vklopi zadevo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

aerie ::

Lonsarg je izjavil:

pviran3 je izjavil:

Ni res, zdaj je že uradno bilo rečeno da so Preview serijske polno legalne.

Edini hakeljc je, da potečejo v par mesecih, kar pomeni da moraš imeti vklopljene preview builde, ker ti potem na novih buildig spet velja nekaj mesecev. Skratka če si večni tester imaš zastonj Windows 10, velja tudi za slow ring.

Tole je genialna poteza. Pirate bodo ponucal za testiranje ;)

alexmarsic ::

Se vidi da Microsoft se trudi pripravit vse za 29.7. namreč že nekaj dni je Language pack na voljo :) Tako, da imam nameščeno ga v Slovenščini moji doma bojo zadovoljni da razumejo kaj ahaha :D

gruntfürmich ::

zakaj šele 29.7 nam ga ponujajo, če pa ga eni že imajo dandanes?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Ker ne štekaš, kaj RTM pomeni
#brezpodpisa

Jerry000 ::

Torej če zadevo razumem...imam win 8.1 iz MSDNAA. Update mi je že javil in sem potrdil. Ko izide ven dobim legalen ključ kateri velja lifetime in dobim tudi ISO sliko da si lahko shranim če bom v prihodnosti kaj formatiral. Je to tako?

Zadeva je že na ključku za preorder.

http://www.amazon.com/Microsoft-Windows...

No ampak to je za 200$, jaz sprašujem za free upgrade.

radmannsdorf ::

jaz sem pa šel danes nazaj na win 8.1. bolj navajen, s classic shellom je prav super, bolj enostavno kot 10-ka.
bom pa čez čaz inštaliral 10-ko na drugo particijo :)

wini ::

Včeraj inštaliral rtm x64 pro
Dela super, končno je zrihtan scaling za monitorje ... mam 4k 27 in 1920x1200 24ko ...
na 8ki se ni dalo nastavit ločen scaling za vsak monitor posebej ... se pravi 24 na 100%, 27 pa na 150%

Počakam samo še datum izida in dobim kodo ter aktiviram :)

konspirator ::

2 control panela sta recept za zmedo (kot kot v win8).

Moje vprašanje oziroma nejasnost: Torej če zadevo razumem...imam win 8.1 iz MSDNAA. Update mi je že javil in sem potrdil. Ko izide ven dobim legalen ključ kateri velja lifetime in dobim tudi ISO sliko da si lahko shranim če bom v prihodnosti kaj formatiral. Je to tako?

Pesimist ::

se zaj ne kapiram zakaj so insidere izklopli?

d4vid ::

Ker je dovolj insajderjev in so ze blizu koncni verziji.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Ahiles ::

ker so bli prej insideri na drugem serverju zdej ko je pa 10240 prišla so pa te serverje ugasnil in zadevo prestavl na live win update da stestirajo še te serverje pred 29.7

konspirator je izjavil:

S časoma bo eden odstranjen in bo ostal samo eden, je pa še dosti stvari za spolirati, vendar kot obljubljajo bo s časom in popravki vse dokončano, zato pa je rečeno, da je to sistem, ki nikoli nebo dokončan, podpora pa je najavljena do 2025 leta. Hecni so tudi menuji z desnimi kliki, so skoraj v vsakem oknu drugačni.

Anney je izjavil:

konspirator je izjavil:

S časoma bo eden odstranjen in bo ostal samo eden, je pa še dosti stvari za spolirati, vendar kot obljubljajo bo s časom in popravki vse dokončano, zato pa je rečeno, da je to sistem, ki nikoli nebo dokončan, podpora pa je najavljena do 2025 leta. Hecni so tudi menuji z desnimi kliki, so skoraj v vsakem oknu drugačni.

Win 10 je očitno še globoko v BETA stadiju. Ampak to jih nič ne bo motilo, da ga bodo 29.7. vseeno ponudili proti plačilu.

...vendar kot obljubljajo bo s časom in popravki vse dokončano, zato pa je rečeno, da je to sistem, ki nikoli nebo dokončan

Ja, to je opravičilo, da lahko polizdelke pošljejo na trg.
Eh?

harvey ::

Dobro, za Windows X bi se spodobilo, da se tele menuje poenoti, ter spimpa control panel/settings center in pa seveda še vse tiste stare zadeve, ki se vlečejo še od XP in Viste - Event Viewer, Disk Managment,...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Relanium ::

MS ima smisel za humor, evo ob instalaciji v Virtualbox:

Torej če zadevo razumem...imam win 8.1 iz MSDNAA. Update mi je že javil in sem potrdil. Ko izide ven dobim legalen ključ kateri velja lifetime in dobim tudi ISO sliko da si lahko shranim če bom v prihodnosti kaj formatiral. Je to tako ali ne?

Jerry000 je izjavil:

Torej če zadevo razumem...imam win 8.1 iz MSDNAA. Update mi je že javil in sem potrdil. Ko izide ven dobim legalen ključ kateri velja lifetime in dobim tudi ISO sliko da si lahko shranim če bom v prihodnosti kaj formatiral. Je to tako ali ne?

Boš zvedel na dan izida. Počakaj na uradni izid.

Pesimist ::

In kaj je ova cena 200€? kaj so fukjeni? ni blo receno da bo 100 in 120$?

stara mama ::

Probajo ;)

SimplyMiha ::

Še enkrat, nadgradnja 7 oz. 8 na 10 je brezplačna. Če pa živite od travnika, je pa to vaš problem in se nimate kaj pridušat.

stara mama ::

Že že, ampak, a ti bo MS dal serijsko zraven?

In kaki travnik?
Ne razumeš MSDN sistema!

Zgodovina sprememb…

««
10 / 142
»»