Forum » Operacijski sistemi » [Windows 10] Vprašanja in težave
[Windows 10] Vprašanja in težave
splatman ::
Zdravo.
Nekaj mesecev nazaj sem delal modifikacije .dll datotek, ker mi zvok v neki aplikaciji ni delal.
Težavo mi je uspelo odpraviti. Zdaj pa sem po parih mesecih zagnal neko igrico ter opazil, da mi zvok ne dela.
Takoj sem posumil, da je to zato, ker sem spreminjal .dll datoteke, moje vprašanje pa je:
kako bi lahko ponastavil vse .dll datoteke na default?
Nekaj mesecev nazaj sem delal modifikacije .dll datotek, ker mi zvok v neki aplikaciji ni delal.
Težavo mi je uspelo odpraviti. Zdaj pa sem po parih mesecih zagnal neko igrico ter opazil, da mi zvok ne dela.
Takoj sem posumil, da je to zato, ker sem spreminjal .dll datoteke, moje vprašanje pa je:
kako bi lahko ponastavil vse .dll datoteke na default?
MrStein ::
Verjetno bi pomagal ukaz: sfc/scannow
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
tebodi ::
sem že poskusil, vendar brez uspeha
Česa takšnega sicer nisem delal, ali si 100%, da so .dll datoteke/datoteka res spremenjene/-a, ne veš pa, katere/-a?
Najprej, čeprav očitno: pregledati svoj stari backup sistema, spremenjene zamenjaš s starimi...
Meni so pred časom windowsi pri "sfc /scannow" javljali napako, ki je ni šlo popraviti, sfc je po mojih izkušnjah (bil) neuporaben (vendar so sicer windowsi delovali).
Sem pa imel probleme z zvokom, kjer je enkrat delal, enkrat ne, in problem je šlo rešiti z driverji. Poskusil sem s parimi starejšimi verzijami, in potem je ena starejših delala. Kot sem sicer večkrat omenil: snappy driver... ti najde vse možne verzije driverjev, in svetuje, kateri driver je novejši, kateri pa "bolj ustrezen" specifičnemu hardwareu.
Še komu piše "Some settings are managed by your organisation" v Settings / Updates?
Gre za netbook, ni del nobene organizacije.
Window 10 Home edition
Jaz sem opazil isto in nisem vedel, ali je kriva kakšna moja nastavitev ali...
Pravzaprav je to res slabo in žal pogosto: some settings... Zelo uporabna informacija s strani windowsov.
Ok, dobro vedeti, da spet MS "nekaj testira".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tebodi ()
Če je taskbar nastavljen na (auto)hide, a se ne bi moral pojaviti, ko greš z kazalcem na dno ekrana?
Se namreč ne.
Pojavi se, če odprem start menu (z Windows tipko), pa še to ne vedno (start meni se pojavi, taskbara pa še vedno ni).
Se namreč ne.
Pojavi se, če odprem start menu (z Windows tipko), pa še to ne vedno (start meni se pojavi, taskbara pa še vedno ni).
Motiti se je človeško.
klekej ::
Formatiral sem službena računalnika, ki sta bila povezana z domačo skupino. Te po tanovem ni več v win10. Kako sedaj enostavno urediti deljenje omrežnega pogona, tiskalnika itd.?
Je ob namestitvi windowsov bolje izbrati za domačo ali "ne spomnim se točno kakšne naziv ima"? Gre se mi za to, da bi imel čimmanj sranja gor, tukaj vidim, da mi v start meniju kaže xbox, skype, igrice itd..
Je ob namestitvi windowsov bolje izbrati za domačo ali "ne spomnim se točno kakšne naziv ima"? Gre se mi za to, da bi imel čimmanj sranja gor, tukaj vidim, da mi v start meniju kaže xbox, skype, igrice itd..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klekej ()
Jaz nikoli nisem domače skupine uporabljal. Je pa res potem potrebno vpisovati imena in gesla... (samo enkrat, si zapomni).
Načeloma.... before Windows 10 era...
Načeloma.... before Windows 10 era...
Motiti se je človeško.
"Domača uporaba" ali "Organizacija", kakšne so dejanske razlike potem?
Dej malo več o tem, ker sem vedno vse delal z domačo skupino in sem pri tem mrzel.
Dej malo več o tem, ker sem vedno vse delal z domačo skupino in sem pri tem mrzel.
"Domača uporaba" ali "Organizacija", kakšne so dejanske razlike potem?
To je verjetno neka druga nastavitev.
Tam, ko ponudi možnost "Create home group", pač prekličeš/zavrneš.
Motiti se je človeško.
gendale2018 ::
če veš kateri dll ti manjka ga lahko probaš dat not iz drugega računalnika (daš direkt v mapo igre, ki ne dela)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
čuvajte se žene, bit ćete jebene
"Home groupa" ni več v novi verziji win10. Nisem tako dober, da bi sploh vedel kaj je dll, zato prosim po domače kako nastavit stvari kot so bile v domači skupini, da mi bo zadeva špilala. :)
misek ::
A se da mogoče narediti factory reset windowsa 10 brez izgube podatkov ter aplikacij?Reset ponastavi sistem in odstrani vse aplikacije. Edino uporabniški podatki ostanejo nedotaknjeni. Sem "reševal" en tak pc, kjer je reset izvedel otrok :)
https://www.laptopmag.com/articles/rese...
"Home groupa" ni več v novi verziji win10. Nisem tako dober, da bi sploh vedel kaj je dll, zato prosim po domače kako nastavit stvari kot so bile v domači skupini, da mi bo zadeva špilala. :)
DLL je ena druga tema
Motiti se je človeško.
tebodi ::
Noben?
Če prav razumem, želiš narediti dostopne mape v domačem omrežju med pc-ji, o tem je bilo govora malo prej v tej temi, tudi glede reševanja "nepričakovanih" problemov.
Sicer bi PC-ji tudi pod Win 10 morali biti med seboj vidni, če jim določiš isto "workgroup" (si ime zmisliš), to je vse. Ko to narediš, lahko poskusiš, če so pc-ji med seboj vidni, npr. v command prompt s "ping 'lokalni IP pc-ja'" (št. brez '').
Če je taskbar nastavljen na (auto)hide, a se ne bi moral pojaviti, ko greš z kazalcem na dno ekrana?
Se namreč ne.
Jao, ne vem zakaj sem še vedno presenečen ob takšnih "bugih"... Domnevam, da bi moralo iti rešit s kakšnim registry ".reg" popravkom.
Meni npr. redno "izginjajo" opcije za "pin to taskbar" v context menu (na različnih pc-jih, tako da ne more biti nek specifičen bug), ki gre popraviti na tak način.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tebodi ()
treker ::
mogoče bo komu pomagalo.
Na računalniku imam 3 račune, admin (jaz), žena in sin (oba standarda uporabnika). No pri teh dveh so izginile ikone na namizju, ostal je samo podpis ikon. Tudi če sem kreiral novega uporabnika je ta dobil desktop brez ikon, samo podpisi... Na netu je ogromno navodil kako zadevo popraviti, od brisanja icon casha do popravljanja registra...
Delovalo pa je sfc/scannow je našel napake in jih popravil.
Na računalniku imam 3 račune, admin (jaz), žena in sin (oba standarda uporabnika). No pri teh dveh so izginile ikone na namizju, ostal je samo podpis ikon. Tudi če sem kreiral novega uporabnika je ta dobil desktop brez ikon, samo podpisi... Na netu je ogromno navodil kako zadevo popraviti, od brisanja icon casha do popravljanja registra...
Delovalo pa je sfc/scannow je našel napake in jih popravil.
Bye ::
Na kompu sta dva admin računa. Zakaj se prepletajo samo nekateri nameščeni programi in ne vsi? Zakaj se programi sploh prepletajo, saj gre za dva ločena računa?
b3D_950 ::
Zato, ker naredi ikone pod "All users" in jih potem vidiš pod vsako prijavo.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Ne razumem, kaj ima to veze. Če imam dva ločena računa, zakaj prikazuje podatke od drugega? Saj se prijavljam kot admin.
Analogija z avti: v avta A in B vstopam z njihovimi ključi, ne morem uporabljati obeh ključev na obeh avtih. Torej čemu potem admin računi, če je vse vidno v obeh?
Analogija z avti: v avta A in B vstopam z njihovimi ključi, ne morem uporabljati obeh ključev na obeh avtih. Torej čemu potem admin računi, če je vse vidno v obeh?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
Če bi bolj jasno opisal problem, bi dobil boljše odgovore.
Motiti se je človeško.
Torej, v sistemu sta dva admin računa; logično vsak s svojim geslom. Kljub temu se ne glede na uporabljani račun pojavljajo nekateri programi, ki so bili nameščeni na drugem računu. Poleg programov so nekatere datoteke vidne, nekatere pa ne. Čemu potem imeti ločena računa, če sistem vse pomeša?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
Programi so ponavadi vidni vsem uporabnikom.
Motiti se je človeško.
spucek ::
Admin račun lahko dostopa do drugih računov oz profilov, tudi do ostalih adminov. User račun (brez admin pravic) dostopa samo do svojega user profila.
Previdnost je mati modrosti.
Vse to mi je jasno, sam (ne)smiselnost dveh admin računov ostaja. Oba uporabnika želiva nameščati programje in vse drugo uporabljati brez omejitev, za kar je admin status potreben, brezveze pa je, ker sistem potem pomeša tudi programje in datoteke. MS tega ni ravno dobro zastavil. Po meni čisto nekaj osnovnega.
lopov ::
Včasih so vsi programi šli na isto mesto -- "Programske datoteke" in "Programske datoteke (x86)". Tako nameščeni programi so na voljo vsem uporabnikom.
Imaš pa določene programe, ki se namestijo v privzeto skrito mapo uporabnika. Primer za Atom -- pri meni je nameščen v "C:\Users\uporabnik\AppData\Local\atom". Kljub temu, da je na računalniku več računov z admin privilegiji oni tega programa ne vidijo.
Imaš pa določene programe, ki se namestijo v privzeto skrito mapo uporabnika. Primer za Atom -- pri meni je nameščen v "C:\Users\uporabnik\AppData\Local\atom". Kljub temu, da je na računalniku več računov z admin privilegiji oni tega programa ne vidijo.
Lonsarg ::
Programi so jasno inštalirani v mašini, kar pa naj bi bilo različne pa so user podatki, ki jih ti programi vidijo, ki se lahko razlikujejo med uporabniki. Seveda je to lahko odvisno od programa, Steam developerji so recimo neumni in je prijava v Steam neodvisna od profila.
To je davek win32 apija, ki dovoli programom dobesedno vse. Nove Windows Store aplikacije to naredijo kot se šika, kot prvo ne rabiš bit admin za inštalacijo, kot drugo je aplikacija omejena, da bi kaj preveč across profiles delala.
To je davek win32 apija, ki dovoli programom dobesedno vse. Nove Windows Store aplikacije to naredijo kot se šika, kot prvo ne rabiš bit admin za inštalacijo, kot drugo je aplikacija omejena, da bi kaj preveč across profiles delala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
spucek ::
Win10 1809 October Update (build 17763) je na voljo, PC (4th gen i5, 16GB, SSD) se mi je ravnokar posodobil preko Windows Update. Offline del inštalacije (izven desktopa okolja) je trajal 5min, kul :).
Previdnost je mati modrosti.
klinker ::
Dosti programov zna vprasat ob instalaciji, ce bo na voljo vsem racunom, ali samo temu v keremu ga instaliras, overall pa so na voljo vsem, ce eksplicitno ne zaklenes na dolocen racun.
BivšiUser2 ::
Win10 1809 October Update (build 17763) je na voljo, PC (4th gen i5, 16GB, SSD) se mi je ravnokar posodobil preko Windows Update. Offline del inštalacije (izven desktopa okolja) je trajal 5min, kul :).
Bugs incomming.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Bezukhoff ::
Yeah, bugs.
Zdajle mi je windows updejt trikrat cikliral tole zadnjo posodobitev, in mi vedno fuykne vun, er, sorči, računalnik je bil izklopljen, zato nekaterih posodobitev nismo mogli namestiti. Wtf, bro?
Zdajle mi je windows updejt trikrat cikliral tole zadnjo posodobitev, in mi vedno fuykne vun, er, sorči, računalnik je bil izklopljen, zato nekaterih posodobitev nismo mogli namestiti. Wtf, bro?
D3m ::
With the release of the Windows 10 October 2018 Update, version 1809, we're empowering a new era of personal productivity.
Just shoot me.
Se kar bojim v službo iti.
Je tukaj kakšna dušica in mi da link to direktne download povezave tega popravka, da ga malo stestiram doma preden pridem naslednji teden na šiht.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Kak to misliš? Na Windows Update stisneš update oziroma skineš prek Media Creation Tool.
gddr85 ::
med updejtanjem spešl tekst na ekranu...Leave everything to us
uh, pa še nov inetpub folder v c:, thnx MS
uh, pa še nov inetpub folder v c:, thnx MS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
modelno1 ::
Smo pa dobili dark theme za Explorer-ja. Jeej.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Bezukhoff ::
Jeej, VPN programi več ne delujejo, prekinja povezavo, jeej.
Najprej bodem preveril, kaj ga sračka, potlej pa menda revertam back.
Najprej bodem preveril, kaj ga sračka, potlej pa menda revertam back.
Če že omenjate VPN...
Shrew Soft VPN, pozna kdo?
A bi lahko kaki drugi klient SW uporabil za isto povezavo?
Ker tale Shrew rad crkne in vmes še ves network za sabo potegne.
Idealno bi bilo, če bi Windows sam znal povezati (katere VPN prokole podpira out of the box?)
Shrew Soft VPN, pozna kdo?
A bi lahko kaki drugi klient SW uporabil za isto povezavo?
Ker tale Shrew rad crkne in vmes še ves network za sabo potegne.
Idealno bi bilo, če bi Windows sam znal povezati (katere VPN prokole podpira out of the box?)
Motiti se je človeško.
lopov ::
Na desktopu se je pojavila posodobitev, 2 neuspešna poskusa, po zadnjem brisanju fajlov v SoftwreDistribution + fixanju z dism in sfc se update ne pojavi več (dogajalo se je včeraj in pravkar znova preveril), je pa od takrat cca 3x posodobilo defender definicije.
Na enem od prenosnikov Lenovo X230 kjer je nameščen W10 je normalno posodobilo in ne opažam težav.
Na enem od prenosnikov Lenovo X230 kjer je nameščen W10 je normalno posodobilo in ne opažam težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
No sem posodobil. Za enkrat se mi zdi, da nekaj trokira CPU. Upravitelj nič ne pokaže.
|HP EliteBook|R5 6650U|
jej še enkrat custom registre vključit, ker si jih Windows ob updejtu več ne zapomni jeeej
Me zanima kako bo v ponedeljek, ko pridem na šiht in se bodo kompi z Intel CPUji posodobili.
|HP EliteBook|R5 6650U|
P.S.
Fasal (0x8024a223)
DISM.exe sem zagnal. Rečmo, da bo rešilo težavico.
P.P.S
Problem rešen.
Fasal (0x8024a223)
DISM.exe sem zagnal. Rečmo, da bo rešilo težavico.
P.P.S
Problem rešen.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Joze_K ::
a ni v tej zadnji posodobitvi bilo omenjeno, da bo posodobljena beležnica ter copy/crop,.. funkcija...(ko poljuben del prikaza zaslona izrežeš v beležnico in lahko lepiš)
jaz tega nikjer ne najdem..
jaz tega nikjer ne najdem..