» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
91 / 142
»»

SimplyMiha ::

Imam Radeona, vendar tam v Radeon Settings nisem spreminjal, barve mi je spremenil Fall Creators update, zato sem hotel najprej zrihtat tam. Zgleda da so povozili predhodno kalibracijo.

Alexius Heristalski ::

Pa saj Night Light je bil že v 1703.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Lonsarg ::

Tudi meni se je potemnil po update, ampak se še nism odločil ali mi je bolje ta svetilnost ali prejšna:) Night lamp imam vkloplen in porumeni zaslon zvečer, na samo osvetlitev night lamp ne vpliva.

fast1slow ::

Zdravo. Imam problem z windows store. Kupil sem forzo horizon 3 in ko želim zadevo prenesti ne gre in ne gre. Poleg tega imam šibko internetno povezavo in je kr moreča situacija. Igra je velika 55GB tk da se downloada dan, dva. No težava je da sem pač včeraj zvečer začel z prenosom je lepo delal, normalna hitrost, grem spat zjutri preverim pa mu je čez noc uspel sam nevem 2GB zloadat. Ok grem delat, pridem domu, pogledam failano na 20GB in sn mogo dat na novo. Zdaj pa nove težave da prenos kar stoji in ne gre nikamor, stisnem pavzo pa naprej, nardi par mega in se spet ustavi... grozno.
Trenutno sem se spravo prenašat Windows 10 update (1709), če bo potem kaj boljše... nevem imate kak predlog, bilokaj? Mislim nevem kaj silijo s tem če ne delajo prav downloadi... Z steamom, originom, gogom nikol nobenih težav, lahko normalno pavziras download in nadaljuješ tut če dropne povezava tuki se pa vse zacikla in haltne.

Lonsarg ::

Nekaj sem nahitro pogooglal in zgleda da je zabugan zgolj counter, dejansko pa v ozadju nadaljuje, vsaj nekateri tako trdijo, spet drugi da se dejansko resetira vsakič...

https://answers.microsoft.com/en-us/win...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

filip007 ::

Z 31.12 ukinjajo brezplačne nadgradnje, je treba imeti registriran račun, če hočeš na novo inštalirat, je digitalna licenca vezana na ploščo?
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

ziga1990 ::

^^ licenca naj bi bila vezana na hardware na kerega pa ne vem
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

zvezdav ::

zdravo,

Imam prenosnik HP 25o g3, včeraj popoldne so zginile barve ,slika na namizju prenosnika je samo v črnobeli barvi, zanimivo je ,da ko se windowsi nalagajo je barvno , potem pa je namizje samo črnobelo, in tudi kateri koli program odprem(google...) ni barv , pred kratkim se je windows 10 posodobil na zadnjo verzijo 1709; računalnik sicer dela brezhibno, samo vse je črnobelo, kot pri črnobelih televizorjih , tudi na zunanjem monitorju, ki je priključen na prenosnik je slika črno bela.
Prosim, če imate kakšno idejo v čem je težava... gonilniki , strojna oprema(grafika), zadnja posodobitev windowa 10

LP

MrStein ::

Mogoče kaka nastavitev za slabovidne?
Poglej pod Accessibility nastavitvami.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

BorutK-73 ::

Poglej tudi lastnosti grafične.

zvezdav ::

problem rešen : tipke ctrl + windows key + c in zaslon je spet v barvah , očitno sem pomotoma pritisnil na to kombinacijo tipk (fat finger error)

Rešitev našel na WindowsTenForums

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zvezdav ()

Motiti se je človeško.

settler ::

Pozdravljeni,
jaz imam probleme z diski ki gredo spat. Disk se lepo vstavi in potem v roku pol urce se kar na lepo zbudijo.
Malo sem po netu iskal vendar nič uporabnega. Mogoče kdo ve zakaj se to dogaja?

Goran's Blog ::

settler je izjavil:

Pozdravljeni,
jaz imam probleme z diski ki gredo spat. Disk se lepo vstavi in potem v roku pol urce se kar na lepo zbudijo.
Malo sem po netu iskal vendar nič uporabnega. Mogoče kdo ve zakaj se to dogaja?

Je problem ker gredo spat ali je problem ker se "zbudijo ?
Predvidevam da v Power options si vse izklopil glede spanja diskov ?

settler ::

Ne to da gredo spat je ok, ker jih ne uporabljam.
Moti me da nič ne delam oz recimo gledam film, pa se kar zbudijo...

Joze_K ::

Hm, meni pa se ne odziva opravilna vrstica, niti se noče skriti, pa ne deluje ikona za zvok, včasih zelo dolgo odpira raziskovalec ... v enem od Task shutdownov je izpisalo nek HOST potrebno posodobit... sedaj tega nikjer ne najdem... vse pa še dalje brez odziva... (računalnik 2 dni nazaj posodobljen na jesensko verzijo)

Alexius Heristalski je izjavil:

http://aka.ms/diag_StartMenu

To kaj pomaga?

hm,.. kaj tole dela,.. nek autostart se izvaja?

sicer pa sem našel te rešitve
Napaka je tale: Task Host is stopping background tasks. Microsoft\Windows\Plug & Play\Device Install Reboot Required
... popoldne jih preizkusim:

http://windowsreport.com/task-host-wind...

https://bobmckay.com/cloud-sass/solved-...

https://appuals.com/solved-task-host-wi...

Mahagonij ::

Imam tablico z Win 10. Tablica je ekstremno počasna. Razlog je ker je disk večino časa obremenjen na 100%. Po malo googlanja sem probal izklopit windows search, ki ne pomaga. Proces, ki večino časa nabija disk je system. Kako ugotovit kaj je razlog za to? Sem pa ravno naredil clean install, dodatno imam inštaliran samo Chrome in Plex media player.

solatko ::

Mahagonij - Če bi napisal model tablice, bi verjetno lažje dobil pameten izgovor. Sicer pa vrzi dol Chrome in uporabljaj Edge, plex media player pa itak skozi nekaj čara po disku.
Potem se pa čudiš, da stvari delujejo počasi.
Delo krepa človeka

Sorry Prestigio Visconte je tablica. Sem probal dal stran Chrome in Plex in ostaja isto. Še kakšna ideja? :)

mihagr ::

Mahagonij
Daj še enkrat preveri kateri service ti obremenjuje disk. Proces "system" ti ga ne more, ker tega procesa ni, oziroma je morda kaj drugega v povezavi s sistemskimi procesi.

Zgodovina sprememb…

misek ::

Za ugotavljanje aktivnosti diska je izjemno uporabno orodje DiskMon: https://docs.microsoft.com/en-us/sysint...

Pri meni je med drugim Skype neizmerno veselo pisal po disku in trošil SSD.

OK, krivec so bili updati, ki se nočejo prenest oziroma namestit. Zdaj sem ugasnil Windows update servis in je OK. Vprašanje za naprej pa je kako prepričat Prestigio Visconte, da se bo posodobljal na Win 10.

Tnx za DiskMon, nisem poznal tega.

NoXy ::

Odkar sem namestil posodobitve Windows 10 1709 imam težavo da če je računalnik izklopljen oz na spanju. Ko ga vključim mi prikaže samo to:
Kvadrat na sredini je "miska" in ga lahko premikam. Edini način je da resetiram računalnik in potem mi prikaže normalno namizje. Poskusil sem že posodobiti driverje.

NejcSSD ::

Lohk tudi malo napišeš specifikacije, da bomo vedl.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

i5-6600K z integrirano grafično povezan na 4K monitor preko Displayport.
Pred posodobitvijo Windowsov nisem imel nikoli takega problema.

ST-777 ::

NoXy je izjavil:

Odkar sem namestil posodobitve Windows 10 1709 imam težavo da če je računalnik izklopljen oz na spanju. ... i5-6600K z integrirano grafično povezan na 4K monitor ...
Imam Windows 10 1709 in ni težav s sliko. Nimam pa priklopa na integrirano grafično, ampak uporabljam ločeno pasivno grafično kartico. Tvoj grafični procesor ima base frequency 350 MHz, svetujem nakup ločene pasivne grafične kartice, nekatere so neslišne in precej zmogljive. https://www.amazon.com/MSI-GT-1030-2GH-...

MSI GEFORCE GT 1030 omogoča tudi igranje iger:
(Ima Core Clock 1468 MHz v Gaming Mode, ter Maxmium Digital Resolution 7680 x 4320 Hz.)

Če te igre ne zanimajo, bi morda prišla v poštev Inno3D grafična kartica GeForce GT710, ki ima base frequency 954 MHz, ter Maxmium Digital Resolution 4096 x 2160, stane pa pri nas le 34,10 €: http://www.inno3d.com/products_detail.p...

Računalnik uporabljam za fotografijo. Tako da ne vidim potrebe po nakupu dodatne grafične kartice, saj mi ta integrirana zadostuje. Problem je samo nekje pri software-u ker, so se po posodobitvi začele težave. Zaenkrat še nisem našel koga z podobnim problemom.

NoXy je izjavil:

Računalnik uporabljam za fotografijo. Tako da ne vidim potrebe po nakupu dodatne grafične kartice, saj mi ta integrirana zadostuje. Problem je samo nekje pri software-u ker, so se po posodobitvi začele težave. Zaenkrat še nisem našel koga z podobnim problemom.

glede na to da gre za integriran GPU, a si poskusil pogledati če ima proizvajalec matične kak update gonilnikov?

NoXy je izjavil:

Računalnik uporabljam za fotografijo. Tako da ne vidim potrebe po nakupu dodatne grafične kartice, saj mi ta integrirana zadostuje. ...
V prenosniku imam integrirano grafično kartico in zelo pogrešam NVIDIA nadzorno ploščo, ko imam opravka s fotografijami, ker lažje nastavim zaslon preko te plošče. Kako uporabna je NVIDIA nadzorna plošča vem zato, ker jo imam v namiznem računalniku, ki ima ločeno grafično kartico.

Če ti ne bo uspelo rešiti tvoj problem s softwarom, ne vidim druge rešitve, kot nakup ločene grafične kartice.

Sem pogledal tudi za posodobitvami za grafično kartico na strani od matične plošče, vendar sem našel novejše gonilnike na strani od Intel-a, ki sem jih tudi namestil ampak ni rešilo težave. Zanimivo je da se težava pojavi samo če je računalnik dlje časa izključen.

Izbrisal sam zadnjo varnostno posodobitev Windows in danes zjutraj se je računalnik normalno vključil. Kot kaže je nekaj z zadnjo verzijo Windows narobe oz. ni kompatibilna z strojno opremo.

Uporabnix ::

Nastavitve nočno svetlobe se mi po vsakem ponovnem zagonu ponastavijo (naštimano želim imeti, da je nočna svetloba na določeni stopnji ves čas vklopljena). Ima še kdo podoben problem?

A je Remote Desktop oziroma Assistance po novem dosegljiv vsepovsod? Ali so ostali v letu 2004?

Niso že v Visti neke tunele in bog ve kaj uvedli za boljšo povezljivost? (no, niso, ker v Win7 vem da ni)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Hmm, po nadgradnji na Fall... mi je izginila ikona za on screen keyboard iz systray-a.
Ve kdo kako jo nazaj dobiti?
Za trenutek se je po nekaj čaranja po nastavitvah pojavila, a potem spet izginila.
Motiti se je človeško.

paco ::

Meni pa od Fall vse fullscreen igre ~3sec nalaga ko alt-tabam. Sem moral vse spremeniti v borderless. Mogoče kdo ve fix? "Disable fullscreen optimisations" ne pomaga, gamebar pa imam disablan.
It iz aj.

MrStein je izjavil:

Hmm, po nadgradnji na Fall... mi je izginila ikona za on screen keyboard iz systray-a.
Program Winaero Tweaker omogoča kar dosti nastavitev, morda tudi to, kar si zapisal.

spucek ::

MrStein: desni klik na taskbar -> show touch keyboard button.
Previdnost je mati modrosti.

klinker ::

ST-777 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Program Winaero Tweaker omogoča kar dosti nastavitev, morda tudi to, kar si zapisal.

A zato ker MS sere z 10ko, bomo kupovali drugi HW in namescali dodatni SW, ker osnova ne dela??? :))

klinker je izjavil:

A zato ker MS sere z 10ko, bomo kupovali drugi HW in namescali dodatni SW, ker osnova ne dela???
@klinker, po nadgradnji na Fall nisem nameščal dodatnega SW, ker sem Winaero Tweaker imel že prej.

klinker je izjavil:

ST-777 je izjavil:

MrStein je izjavil:

A zato ker MS sere z 10ko, bomo kupovali drugi HW in namescali dodatni SW, ker osnova ne dela??? :))

osnova della samo najti jo je treba

solatko ::

Kaj, ko bi se malo sprehodil po nastavitvah, ne pa da serete tle po S-T.
Delo krepa človeka

dc10 ::

Mi lahko kdo pove, kako naj preprečim namestitev tega zadnjega Fall.... updejta 1709, ker mi vedno zašteka računalnik, ko ga želi namestiti in to tako, da moram spet cel sistem na novo namestit....ampak potem spet pride do tega updejta in se vrtim v "začaranem krogu"...;((
V verziji 1703 še dela OK, potem pa updejt in ..... za po.....;((

Ne morem in ne morem ugotoviti, kje je problem, ker tudi če poskusim čisto namestitev verzije 1709 računalnik zmrzne po prvem restartu...

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dc10 ()

dc10 je izjavil:

Mi lahko kdo pove, kako naj preprečim namestitev tega zadnjega Fall.... updejta 1709
S programom Winaero Tweaker lahko preprečiš namestitev updejtov.

Behavior/ Windows Update Settings/ Method 2/ Disable the Windows Update service/ "Method #2 will disable the service "Windows Update", so Windows 10 will not download and install any updates. ... restart your PC."

Več o tem - How to disable Windows Update in Windows 10 https://winaero.com/blog/how-to-disable...

"Now, the Home edition and the Pro edition do not allow the user to easily control how updates are delivered and installed on their OS. In the Windows Update UI of the Settings app, the user can only defer or postpone updates, but there is no option to disable them entirely and check for updates manually and selectively install them. If you cannot tolerate this automatic update nonsense and want control over your updates once again, here is what you can do to stop and disable Windows Update in Windows 10"

dc10 ::

Ok hvala, bom probal to...
Ne gre pa več kot je bilo včasih, da si kakšno posodobitev, ki je bila kritična "skril" in se ni namestila...

lp

Spc ::

dc10 je izjavil:

Mi lahko kdo pove, kako naj preprečim namestitev tega zadnjega Fall.... updejta 1709, ker mi vedno zašteka računalnik

Ena taka lepa rešitev je, da začneš uprabljat Windows Server 2016.
Tako ostaneš zavedno na 1607, ki je najbolj stabilna verzija.

dc10 je izjavil:

Ok hvala, bom probal to...
Ne gre pa več kot je bilo včasih, da si kakšno posodobitev, ki je bila kritična "skril" in se ni namestila...

lp

Gre s "Show or hide updates" troubleshooterjem:
https://support.microsoft.com/en-us/hel...

jaz imam pa manjšo težavico:

vsakič ko zaženem računalnik in se logiram se mi odpre virtualna tipkovnica.Sedaj me pa zanima kako to izključim?
««
91 / 142
»»