» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
6 / 141
»»

mitja73 ::

Klikni nanjo in prberi vse kar na povezavah piše.

Lonsarg ::

Če bi jaz bil Microsoft bi vsaj parkrat na leto dal update, ki ožigosa piratske verzije, ampak bi naredil dokaj nenadležno, enostavno bi samo prikazal sporočilo uporabniku in link do nakupa poceni nekomercialne(da ne bi firme prepoceni skozi prišle) W10 licence, potem pa uporabnika spet pri miru pustil par mesecev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Tarzan ::

Spet so dali notri pokvarjen Windows update. Tokrat je masovno skvaril taskbar in start meni. Se bodo morali navadit, da najprej forcajo update vsem svojim zaposlenim v Redmondu, potem, če se ne sesuje vse skupaj pa še ostalim. :P

Motion ::

Je technical preview kaj si pričakoval? BTW kakšen hrošč pa te muči, jst nisem še nič opazu?

s1m0n ::

Čas bi že bil, da se naslovne vrstice v oknih na temnih podlagah kakšne druge barve kot črne :)

D3m ::

Vprašanje je sledeče.

Ali je brezplačna nadgradnja iz licenčnih win 7 na 10 zares brezplačna ali me čaka v roku recimo enega leta plačilo za win 10?

LP.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Lonsarg ::

Si okoli 500-ti, ki je to vprašal. Očitno folk res ni navajen, da Microsoft da kaj zastonj in vedno pričakuje, da mora biti nek catch zadaj.

Ne nobenega catcha ali drobnega tiska ni zadaj, upgrade je pač free, jesus christ nejeverni Tomaži. Se ti ne zdi da če bi tak catch obstajal bi folk popenil in bi samo o tem bral na forumih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

D3m ::

Moram se prepričati. In res je 180° twist za Microsoft.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Motion ::

Legalno aktivirano 10ko se bo dalo dobit zastonj tudi če si trenutno ne lastiš 7ke ali 8ke. Sam tazaden build morš inštaliart ter ga povezat z MS računom. Ta se bo potem updejtu na končno verzijo ki bo legalna in aktivirana.
http://www.theverge.com/2015/6/20/88183...

Fairplay ::

Pa so novi windowsi že dovolj stabilni tudi za kakšno resnejšo uporabo? Oz. delujejo photoshop, android studio, visual studio in podobni programi v redu?

abyssus ::

Delujejo OK, sem testiral par buildov nazaj ampak verjetno ni najbolj kul za resno delo, vsaj moji emulatorji za Android so bili precej počasnejši kot na WIN8.1. Ampak to je bilo nekaj buildov nazaj.

Fairplay ::

Hvala. Potem bom pa še raje mal počakal :)

abyssus ::

Itak je še dober mesec do uradne izdaje pa se potem presedla. Predvidevam (upam), da bodo zadevo tokrat res izpilili.

Motion ::

Še naj več problemom sem jst meu z gonilniki od grafične. Tazadnji od nvidie (za 10ko kao) so kar hroščati. Stalno sem dobival pop up dispaly draiver not responding. Sam starejši (347.26 še od osmice) delajo brez problema. Prav tako performans v igrah ni na nivoju od 8.1 še.
Druge nestabilnosti so pa omejene predvsem na app in ne jebajo celga sistema. Recimo Mail, photo, music, appi dekaj pogosto krešajo, sam je pričakovano ker so pač še v razvoju.
Sam sistem se mi zdi dokaj stabilen in ne dobivam nobenih modrih zaslonov ali česa podobnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Motion ()

BorutK-73 ::

Še imate več kot leto dni da se odločite za nadgradnjo na 10.

sajmon ::

Če kdo uporablja win10 + VPN in želi izklopit default gateway preko vpn-ja:

You have to open PowerShell as an Administrator and input these two commands in the Command Line Interface :
Get-VpnConnection
Set-VpnConnection -Name "VPN Name" -SplitTunneling $True

Qushaak ::

Imam občutek, da se bo "odzivnost" 10-ke dvignila šele po nekaj Update-ih, da bo na nivoju 8.1 U3. "unifikacija" je očitno pustila svoj pečat. Samo so pa to tako malenkostne razlike, da skoraj ni omembe vredno.

Don Vincenzo ::

Ikona Windows 10 za posodobitev je že marsikaterega uporabnika spravila v slabo voljo!Ikona Windows 10 za posodobitev je že marsikaterega uporabnika spravila v slabo voljo!
Na začetku junija je podjetje Microsoft najavilo pričetek prednaročil za prihajajoči operacijski sistem Windows 10. Številni uporabniki licenčnih operacijskih sistemov Windows so namreč že prejeli povezavo do namenskega portala, preko katerega je mogoče opraviti prijavo za prejem brezplačne različice operacijskega sistema Windows 10. Mnogim uporabnikom pa se je s posodobitvijo operacijskega sistema Windows 7, Windows 8 ali Windows 8.1 pričela prikazovati ikona Windows 10 za posodobitev, ki pa je za marsikaterega uporabnika sila moteča in nepotrebna.

Na srečo lahko ikono Windows 10 za posodobitev odstranimo na sila enostaven način, saj je bila nameščena na naš računalnik skupaj z drugimi posodobitvami. Novo ikono odstranimo tako, da najprej odpremo nadzorno ploščo (Control Panel) in poiščemo Windows posodobitve oziroma Windows Update. Nato v zgornjem desnem kotu okna poiščemo iskalno okno in vpišemo »KB3035583« (brez narekovajev). Nato le še kliknemo na posodobitev ter potrdimo z »DA« oziroma »Yes« da sporno posodobitev odstranimo iz našega računalnika. Da se ta ne bo pojavila tudi ob naslednji posodobitvi vam priporočamo, da posodobitev »KB3035583« skrijete v sistemu.

Qushaak ::

http://www.anandtech.com/show/9392/wind...

Tu mi nekaj ni jasno. Imam Windows 10 Insider kot virtualko (VHD) nativno boot-ano. Tudi prijavljen sem v svoj MS račun za Windows (in ne lokalnega). To se pravi me Windows 10 čaka popolnoma brezplačno ko izde final za "neomejeno" časa?
Drugo kar me zanima pa je število. Imam več računalnikov in sedaj ko berem, da je licenca vezana na online račun pri Microsoft-u me zanima, če imam lahko te Windows legalno na več računalnikih? Tega nikjer nisem zasledil ali se bo to dalo ali ne. GLede na to, da je licenca vezana na MS account bi se po logiki moralo dat.
Hvala za pojasnila.

sajmon ::

@Qushaak: Moje predvidevanje in ugibanje:
pomoje bo nadgradnja vezana na pc in ne uporabniško ime. Glede pogoja, da se je treba prijavit z MS računom, je pa mogoče razlog v tem, da bo nadgradnja na končno verzijo preko updata. Tako ne bo možno preko Insider programa potegnit dol končne verzije win10 v iso obliki. Tako bomo samo aktivni uporabniki Insider programa dobili nadgradnjo in ne vsi, ki so samo prijavljeni, pa niti niso naložili Win10.

Še vprašanje, glede na to, da imaš win10 na vhd + boot. Ali lahko namestiš nov build kot popravek? Meni se je popravek vedno začel nameščat, potem pa javi napako (cannot install on virtual drive). Tako da moram čakat na build v obliki iso datoteke.

klinker ::

Kak dan nazaj sem nekje slucajno najdu da bi naj blo mozno dobit free Win 10 tudi za tiste ki imajo XP ali Visto.
Ve kdo kaj o tem?

Qushaak ::

Even better, once you have upgraded, you can then do a clean install of the operating system from an ISO and you will still be active. The product activation will be tied to your Microsoft Account.
Ja, če boš lahko delal clean install potem boš lahko snel uradni image in še enkrat inštaliral.
Zato mi pa je tole malo čudno vse skupi, ker ne razumem na kaj točno se potem veže v "ozadju".

mihec87 ::

Ma so že neki spreminjali..http://www.theverge.com/2015/6/20/88183...
"Update, June 21st 9:45AM: Microsoft has updated its blog post today and removed references to "remain activated." The stealthy edit isn't acknowledged, and we've reached out to the company for comment."

Pesimist ::

btw. meni je taskbar ikona zginla danes for good, pa se nisem rezerviral.
Je pa zaj veliko blue sporocilo tu Control Panel\System and Security\Windows Update

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Spc ::

Pesimist je izjavil:

btw. meni je taskbar ikona zginla danes for good, pa se nisem rezerviral

Torej se ne moreš več rezervirati preko Win7 Ultimate (applikacije v taskbarju) ? nekaj mojih prijateljev razmišlja če bi šli na 10ko.
 

Pesimist ::

maybe je bug ali kaj druga broken.
Je pa zaj veliko blue sporocilo tu Control Panel\System and Security\Windows Update
ampak se nic ne zgodi ce kliknem razen peščena ura za sekundo. Win 8.1 pro

andromedar ::

Članek, kjer je dokaj dobro pojasnjeno zakaj in kako to delajo:

"...Microsoft gives away Windows 10 to anyone who asks"
http://www.zdnet.com/article/with-a-nod...
Eh?

trnvpeti ::

Microsoft promising a free upgrade to Windows 10 for Windows 7 and 8.1 users is definitely a great thing, but it seems that Redmond still can't its strategy pinned down. It once sent confusing messages regarding Windows 10 updates for those running on non-genuine (read: pirated) copies of the operating system. Now it's muddling the waters again for their own testers, at first saying the Windows Insiders who have been testing Windows 10 will get the update for free, backtracking on that position, and then ambiguously confirming it again.

The one hard requirement for the free upgrade to Windows 10 was that the user should be running Windows 7 or Windows 8.1. This was later clarified to include only genuine copies to rule out pirates. This posed a problem for Windows Insiders who volunteer to test Windows 10. Since they would normally have to install fresh from a PC, it meant they don't really have a genuine Windows 7/8.1 copy to upgrade from anymore once July 29 comes around.

Previously, Microsoft was silent on this predicament of their own testers, but last Friday, it finally said something. In essence, if the Windows Insider is coming from the preview build and using the same Microsoft account they used to register, they will get the final Windows 10 build and remain activated.

Well and good, except for the part where Microsoft silently modified its blog post to remove the emphasized parts above. Receiving the final form of Windows 10 is only half the story. Having it stay activated as a genuine copy is just as important. Of course, this caused more confusion than it sought to clarify, putting Windows Insiders again in no man's land. Microsoft's Gabe Aul, who wrote the post, later clarifies on Twitter that Insider will remain activated as long as they are running a preview build on the same registered MS account.

The flip-flopping was attributed to Microsoft's attempt to move attention away from this particular corner use case, which could be open to abuse for those who want to get a free copy of Windows 10 without having to pay for a legit Windows 7 or 8.1. That said, the Internet can be an unforgiving place to send confusing messages, and it paints an image of a Microsoft that might be equally confused about its upgrade path.

BorutK-73 ::

Mora biti live OS ali virtual in ga kasneje uporabiš kot live OS?

Lonsarg ::

sent confusing messages regarding Windows 10 updates for those running on non-genuine (read: pirated) copies


Ja edino normalno. Kaj zdaj folk pričakuje da bo vsaka firma pred izzidom softwera že naokoli natančno povedala kako deluje njihova zaščita lastnine, folk je res na glavo padu.

Pesimist ::

Windows Insiders running the Windows 10 Insider Preview (Home and Pro editions) with their registered MSA


kdo je windows insider in kaj točno pomeni registered account.

broken/link ::

kdo je windows insider? resno?

Pesimist ::

yes wtf dude?
sej te to ni baba iz trznice kar


Welcome to the Windows Insider Programme,

evo zaj sem joino. prej nisem bil ceprav mam 10 preview ze od zacetka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

sajmon ::

Pesimist je izjavil:

Windows Insiders running the Windows 10 Insider Preview (Home and Pro editions) with their registered MSA


kdo je windows insider in kaj točno pomeni registered account.


windows insider

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sajmon ()

Pesimist ::

ok tosem zaj, jutri se pa na laptop te vrzem 10ko gori, keri je nekoc imel orginal 7, predno disk razleto.

solatko ::

Pesimist - Nimaš nalepke na spodnjem delu prenosnika?
Delo krepa človeka

sajmon ::

BorutK-73 je izjavil:

Mora biti live OS ali virtual in ga kasneje uporabiš kot live OS?


Lahko rešiš tako, da uporabiš vhd in dualboot

Pesimist ::

solatko je izjavil:

Pesimist - Nimaš nalepke na spodnjem delu prenosnika?


imam samo sem na novi disk kar 8.1 pokno pol.

solatko ::

Pesimist - Si na drug disk posnemi W7, registriraj, prijavi na M$, ko bo pa uradno download, boš potegnil iso in dal frišen instal in registriral, kakor bo pač šel postopek. Na podlagi licence za W7 boš dobil kodo ali pa bo registracija potekala avtomatsko na podlagi MSA.
Delo krepa človeka

sajmon ::

Tu en podroben članek kako bo z licencami v insider programu.

Pesimist ::

to je ok in lari fari iz mojega vidika. Kaj bomo imeli od zaj naprej 10.1 do 10.xx builde? (android, xbox one style) ali še vedno service packe? Sej te win 8.1 in lower se ni nikdar nadgrajeval tako. Jaz sem pripravlen biti insider do next win na mojem main kompu

Vbistvu zaj to pomeni joinas insider, instalas win10 kateri se sam aktivira na vsakem pcju ki jih imas. Si pa prisiljen updejtat builde.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Lonsarg ::

To je dejansko dost normalna zadeva. Pač neka minimalna nagrada testerjem. Minimalna zato, ker pač 100€ je malo v primerjavi z zapravljenimi urami za testiranje.

Sicer je res, da če daš na slow insider ring po RTMu boš dobival dokaj stabilne builde z minor bugi.

Pesimist ::

Ja ze samo zakaj bi cele builde dobivali in isntalali in ne samo teh malih par mb updejtov?
To je res minimalno kaj lahko naredijo za testerja, samo ponavadi vsak tudi nemore bit tester. Tu pa zgleda ni omejitev.

Jaz sem recmo odklono da bom tester na Xboxu ker mi niso nic ponudli zastojn :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

solatko ::

Zato, ker rabijo čimprejšnji odziv na nove stvari, da lahko kupcu ponudijo kolikor toliko popolno stvaritev.
Saj avtomobilska industrija dela enako, toliko in toliko vozil se uniči, preden pridejo v prodajo, določene rešitve, se montirajo samo v nekaj vozil, da se pred množično proizvodnjo dobro stestirajo.
To je veliko ceneje, kot reševanje poznejših reklamacij na nekaj k ali mio proizvodih.

Kaj ti pa zato ponudijo, je pa stvar politike proizvajalca. Pri testnih izdelkih, je možnost tožb in negativnih posledic veliko manjša.

Če si tester HW ali SW opreme, se boš pač navadil, da imaš vedno pripravljeno sliko delujočega sistema, da v primeru, ko ti build sesuje cel sistem, zaradi nekega hrošča ali nekompatabilnosti postaviš sistem nazaj, napako pa sporočiš na M$.
Za to ti nudijo vedno najnovejši sistem, zastonj. Če ni dovolj, lahko kupiš OS in ga uporabljaš brez obveznosti do M$.
Delo krepa človeka

Bizkit45 ::

zadnji release (10147) mi naključno ugaša/resetira wlan autoconfig servis.
atheros qualcom je pa chipset - najnovejši driverji.
kakšen predlog in ali ima mogoče kdo isti problem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bizkit45 ()

Pesimist ::

Ja jaz bom na mojem home takaltak imel ta prerelease winse te. Na laptop bom pa vseeno te vzpostavo nazaj windows 7. Ceprav še ne vem kako.
Kaj Window 10 home ima remote desktop serer? Ker to mi je najbolj nujna stvar, 7 home ga nima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

solatko ::

Bizkit45 - si ga dobil na torrentu? Imam zadnjega 10130, ki je bil nadgrajen z posodobitvijo, čakam da pride uradno install 10147, zaenkrat ga še ni. Mi je pa prvi 10130 sesul cel sistem, ker je bil crash zaradi napake pri AMD gonilnikih, so pa hitro poštimal, ker mi je čez nekaj ur sliko posodobil, pa je šlo skozi lepo in tudi stabilno dela.
Je škoda, da ne dajo vsakega builda ISO na uradni strani windows 10.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Bizkit45 ::

jp, ni uradni. leaked release. dela veliko lepše kot 10130, ampak le s to napako pri meni da štekne wifi from time to time.
zdej sem naredu še en clean install, bom vidu kako bo zdej.

solatko ::

Nisem tako nestrpen, bom počakal na uradni update. Meni 10130 dela čisto v redu.
Delo krepa človeka

Bizkit45 ::

mene je motil reboot/shutdown..vedno se je obesil, vsaj pri meni in pri mnogih, kot sem bral.
««
6 / 141
»»