» »

[Windows 10] Vprašanja in težave

[Windows 10] Vprašanja in težave

««
43 / 142
»»

Lonsarg ::

Potem zelo verjetno tudi na Win7 ne dela? Driver za kamero bi moral biti enostaven in taki driverji se niso spreminjali od W7 naprej, razen grafike bi morli praktično vsi win7 driverji delati na W10. Lahko pa res da je Lenovo kaj sračkal in dodajal v driver od kamere kake specifične win7 low level zadeve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Modri dirkač ::

Hja, vsi ravno ne, imam na dell latitude problem z IDT HD92xxx zvočno, ki po updejtu žal ne dela tako, kot je treba.
Sem inštaliral basic MS driver, ampak ne dela mikrofon.

Zaenkrat sem pustil tako, ker so mi zvočniki bolj pomembni od mikrofona...

Product not tested for Windows 10 upgrade

Dell is not testing or developing Windows 10 drivers for this product. If you choose to upgrade, some features, applications, and connected devices may not work as expected.

See a list of tested products

Pa se hebi...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

enabudala ::

Zdravo
Kako bi lahko rešil naslednji problem. Ko sem hotel ugasniti računalnik sem opazil ob gumbu za zaustavitev klicaj za posodobitve in šel preverit kako velike so in kar naenkrat mi je izpisalo da mi bo posodobilo na Windows 10 (sedaj imam sedmico). Sem prestavljal na nastavitvah za posodobitve da mi jih namesti samo če jih izberem in sem odstranil kljukico pri windows 10 ampak mi pri gumbi za zaustavitev še vedno kaže klicaj pa čeprav nimam nikjer pri posodobitvah kljukice.

lp

Motion ::

:D
Jeba

krneki0001 ::

duff je izjavil:

Pozdravljeni.

Namestil sem si windows 10 (clean install) angleške (ne, niso iz travnika). Vse deluje kot mora, moti me pa ena stvar:

Aplikacije, katere windowsi ob prvi prijavi poberejo iz "Marketa" so v slovenskem jeziku (kalkulator, Budilke in ura,...). Nikakor ne najdem opcije, da to dam v angleški jezik. Očitno glede na regional settings avtomatsko prenese slovenske aplikacije, kar me res moti, saj imam vedno angleške windowse ravno zato, da se izognem več jezikov.

Ve kdo kakšno rešitev? Glede na to, da imam clean install angleške windowse in vse menuje v njih angleške, me ta slovenski jezikk v določenih aplikacijah izredno moti.

LP

Jaz imam regijo ZDA in samo tipkovnico slovensko, pa imam vse v angleščini.

lopov ::

enabudala je izjavil:

Zdravo
Kako bi lahko rešil naslednji problem. Ko sem hotel ugasniti računalnik sem opazil ob gumbu za zaustavitev klicaj za posodobitve in šel preverit kako velike so in kar naenkrat mi je izpisalo da mi bo posodobilo na Windows 10 (sedaj imam sedmico). Sem prestavljal na nastavitvah za posodobitve da mi jih namesti samo če jih izberem in sem odstranil kljukico pri windows 10 ampak mi pri gumbi za zaustavitev še vedno kaže klicaj pa čeprav nimam nikjer pri posodobitvah kljukice.

lp

Morda zgleda takole?

Pravkar sem restartal laptop po zadnjih posodobitvah in se mi je spet pojavil "GWX". Zgleda je M$ izdal nov paket in v enega podtaknil GWX, one prejšnje 4 posodobitve sem onemogočil. Sedaj vsaj ne pretoči namestitve na disk. Pri 18Gb prostega na disku se hitro opazi vsak Gb, ki "zgine" ...

Edit: bo treba čez KB-je, v enem od teh je nesnaga:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Zgleda je že prvi KB3035583 pravi:

This update installs the Get Windows 10 app, which helps users understand their Windows 10 upgrade options and device readiness. For more information about Windows 10, see Windows 10.

This update applies to Windows 8.1 or Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Internet Explorer 11 (IE11). Before you install this update, check out the Prerequisites section.

Za 2952664 pa piše:
This update helps Microsoft make improvements to the current operating system in order to ease the upgrade experience to the latest version of Windows.

Kdor je namestil lahko v CMD vpiše:

wusa /uninstall /kb:3035583 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:2952664 /quiet /norestart (opcijsko, ni tako sranje kot prvi)

... in fingers crossed da izgine ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

enabudala ::

Kaj je potrebno torej narediti?

enabudala je izjavil:

Drži se teh navodil: http://betanews.com/2015/09/11/remove-u...

duff je izjavil:

Pozdravljeni.

Namestil sem si windows 10 (clean install) angleške (ne, niso iz travnika). Vse deluje kot mora, moti me pa ena stvar:

Aplikacije, katere windowsi ob prvi prijavi poberejo iz "Marketa" so v slovenskem jeziku (kalkulator, Budilke in ura,...). Nikakor ne najdem opcije, da to dam v angleški jezik. Očitno glede na regional settings avtomatsko prenese slovenske aplikacije, kar me res moti, saj imam vedno angleške windowse ravno zato, da se izognem več jezikov.

Ve kdo kakšno rešitev? Glede na to, da imam clean install angleške windowse in vse menuje v njih angleške, me ta slovenski jezikk v določenih aplikacijah izredno moti.

LP

Men je to glih kar nardilo z zadnjim updejtom. Katiri j**** kekec pri MS ju je mislu da je met pol windowsov v enem jeziku polovico v drugem, dobra ideja.

solatko ::

Lokalizacija - windows store deluje lokalno in ni del OS-a, temveč samostojen program, tudi na SI verziji, so določeni deli v angleščini.
Delo krepa človeka

Smajo ::

Imam težavo na win 10, ko se hoče povezasti mediaplayer na računalnik ( stream iz hardiska na tv ). Na win 7 je delalo, sedaj pa ne več. Hoče geslo za ID user. Prebral vse živo in ugotovil, da tole kar je na pripeti sliki ne morem spremeniti. ŽE na novo instaliral Win 10, zamenjal firmware na playerju,..... Vse nastavitev za skupno rabo so OK, saj sem probal sosedov nek kitajski mediaplayer, pa je delal.
 win 10

win 10

Alexius Heristalski ::

enabudala je izjavil:

System restore (Obnovitev sistema) na datum, ko ni bilo tega preblema. Potem pa odstranitev KB3035583.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

the_one_1 ::

imam eno težavo, pred kratkim sem nadgradil iz win7 na win10, sedaj kakšen teden po tem pa mi nekaj žere prostor na disku in to hitro, trenutno je na 0.
Sem zbriso nekaj datotek sem dobil 15gb prostora, čez nekaj časa pa mi javi da mi primankuje prostora in pogledam in mi je požrlo vseh 15gb...

Je morda kaka mapa ki jo je potrebno zbrisat, ali kaj drugega?

Invictus ::

Naloži CCleaner in WiCleanup.

Bosta marsikaj našla ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Machete ::

Poglej v appdata folder, če je tam kak folder precej velik oziroma odstopa od ostalih. Lahko ti kak program kot nor shranjuje kake datoteke. Sem že videl..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

našo sem tri mape local(1,2gb), localLow(53mb), in roaming(ta mapa je velika čez 20gb),

pol sem pa za hec zbriso neke stvari, in sem pridobil 500mb prostora, ter sem prevero mapo roaming, ki je bila pred tem vlka 22,7gb, po tem ko pa sem pridobil teh 500mb in je čez nekaj minut zopet požrlo disk na 0, je pa mapa narasla na 23,3gb. Zaj nevem al naj zbrišem to mapo?

z ccleanerom sem že včeraj nekaj probavo pa ni nič pomagalo.

MrStein ::

roaming so nastavitve za razne programe. Poglej katera podmapa je tako velika.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

sem našo mapo tuneUp software je bila velika več kot 15gb, očitno je tuneup utilities delo neke probleme in sem ga zbriso

NejcSSD ::

Tree Size free ti lepo pokaže "porabnike":
https://www.jam-software.com/treesize_f...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

the_one_1 je izjavil:

sem našo mapo tuneUp software je bila velika več kot 15gb, očitno je tuneup utilities delo neke probleme in sem ga zbriso

Zveni kot tipičen crapware.
Motiti se je človeško.

Jerry000 ::

Karnaenkrat vidim da nimam več te ikone za upgrade na win10. Kako lahko upgrejdam (samo upgrade na 10 in ne fresh install. Rabim dokumente in vse še na PCju

Mare2 ::

Jerry000 je izjavil:

Karnaenkrat vidim da nimam več te ikone za upgrade na win10. Kako lahko upgrejdam (samo upgrade na 10 in ne fresh install. Rabim dokumente in vse še na PCju

Med instalacijo klikni "obdržati želim programe", mislim nekaj podobnega piše

https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

solatko je izjavil:

Gonilnike, katere je instaliral windows in so delovali, sem pustil pri miru, ne glede na to pa moraš namestit gonilnike za zvočno, BT, wi-fi, touchpad (da delajo vse možnosti), intel grafiko (da sploh dobiš resolucijo 1600x900, zaščito HDD (sicer imaš klicaj pod neznano enoto), ravno tako moraš namestit čitalec SD (imaš 2 rumena trikotnika), pri chipsetu pa te opozori, da je instalirani novejši.

Problem je, da strežniki HP-ja ne dovolijo M$ direktno pobiranje gonilnikov, zato ti namesti neke generične, pri Intel-u pa izgleda, da M$ ne zna potegniti pravega.

Potem ti itak določene stvari posodobi, vendar osnova nameščenih gonilnikov ostane.

Generika pa je na vseh področjih problematična, tudi v računalništvu, je pač približek.

Sicer pa 10-ka razen pri AMD, prav lepo sodeluje z gonilniki za w7, tudi na testiranjih predhodnih buildov sem jih uporabljal, pa ni bilo nikakršnih problemov (razen z omenjenim AMD).

Sem usposobil. Zvok sicer še vedno kdaj začne trokirat, sam zelo malo. Drugo dela vse brez problema. A se ti da pogledat točno katero verzijo amd jevih gonilnikov za grafično maš inštalinano?

AMD Catalyst™ 15.7.1 & Catalyst 15.10 Beta for Mobility Radeon™
Delo krepa človeka

Ok. Hvala.
Za namestit gonilnike najprej v biosu omogočim dvojno grafiko in nato v varnem načinu inštaliram gonilnike? Namreč prejšnič ko sem omogoču dvojno grafiko in nato zagnal windowse je bil sam črn zaslon in ni tlo it v windowse.

Mare2 je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Med instalacijo klikni "obdržati želim programe", mislim nekaj podobnega piše

https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...

Kako pa sploh pridem do upgrejda? Nimam več one ikone pri uri

Poglej pod windows up date. Če si pa rezerviral (lahko da se da tudi če nisi) pa potegni ustrezen (home ali pro) ISO dol z MSjeve strani in poženi setup. Izberi upgrade opcijo ki ti omogoči da ohraniš podatke.

Motion je izjavil:

Poglej pod windows up date. Če si pa rezerviral (lahko da se da tudi če nisi) pa potegni ustrezen (home ali pro) ISO dol z MSjeve strani in poženi setup. Izberi upgrade opcijo ki ti omogoči da ohraniš podatke.

Sem rezerviral. Bom pogledal pod update ko bom doma

Če ti je ikona zginila, potem imaš že mapo s sistemom za instalacijo, morda boš moral odpreti skrite datoteke mapa pa je ESD velika okoli 3,5GB.
Delo krepa človeka

Kje to najdem?

Lahko pa zaženeš cmd kot skrbnik (administrator), napišeš wuauclt.exe /updatenow, stisneš Enter. Odpreš Windows Update in počakaš, da se nadgradnja prenese. Namestiš.

Jerry000 je izjavil:

Kje to najdem?

c:\$Windows.~BT

vpiši v naslovno vrstico explorer-ja, če ga sicer ne vidiš.
Motiti se je človeško.

Sem videl da me pod windows update čaka win10 :). Sedaj pa samo še backup dokumentov in držat pesti da ne bo šlo kaj narobe

Ganon ::

Kdaj bo na voljo tista večja posodobitev? Prihodnji mesec?

Enkrat novembra naj bi bla. A bo to sam zbirka popravkov al bodo tudi kake nove funkcije kot na primer odgovarjanje na SMS-je (najbrš bo potreben tudi W10 na telefonu za to).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

CyberPunk ::

Je kdo ugotovil, če se da Windows 10 Home "pohekati" tako, da ima tudi Remote Desktop kot host, torej da se lahko na tako mašino na daljavo priklopiš? Za group policy (gpedit.msc) vem, da je to možno, za Remote Desktop zaenkrat nisem ničesar uspel najti.

Od alternativ sem na hitro probal Teamviewer in Splashtop. Pri slednjem sem že takoj skenslal vse, ker hoče account, pri Teamviewerju pa tudi izvaja ene priklope na njihov server (in ni striktno povezava med dvema mašinama v LANu). Probal sem še ene dva VNCja, pa en sploh taskbarja ni kazal, drug je bil precej počasen, noben pa ni direktno sprejemal kontrolnih tipk (Start, Alt, Ctrl...), kar mi je čudno, saj je ene deset let nazaj to delalo na XP.

broken/link ::

nope, home nima RDP opcije.

lahko poskusiš s tem: https://github.com/binarymaster/rdpwrap ... za home verzijo še nisem testiral, uporabljam samo za win7 in dela fenomenalno. piše pa v opisu, da je win10 home supportan. lahko poskusiš pa poročaš ;)

drugače ne vem za kaj potrebuješ, ampak kolega je za svoje potrebe precej navdušen nad "Chrome Remote Desktop". drugače ti pa ostane kak realvnc.

Remote Assistance ne gre?
To je vsaj na prejšnjih Windows delalo tudi v Home verzijah.
In z nekaj konfiguriranja je šlo skoraj enako kot DRP (povezava kadarkoli).
Motiti se je človeško.

CyberPunk ::

MrStein je izjavil:

Remote Assistance ne gre?
To je vsaj na prejšnjih Windows delalo tudi v Home verzijah.
In z nekaj konfiguriranja je šlo skoraj enako kot DRP (povezava kadarkoli).

Se noce povezati. Sem pa pri TeamViewerju videl, da ima opcijo Incoming LAN connections - accept exclusively. Ce je to izbrano, zaenkrat kaze, da deluje le znotraj LANa, tako da mogoce bo to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CyberPunk ()

Netrunner ::

Kako lahko narediš autologin ?? ..na desktopu ni panike, vendar na tablici pa je moteče. Vem da se da če nisi vpisan v noben MS account, vendar to ni opcija.

Če imaš MS account, se ne da.

Alexius Heristalski je izjavil:

Če imaš MS account, se ne da.

..wtf ?? pa kaj je z MS... Se vsaj da, da se nikoli ne zaklene? .. to verjetno bi šlo

Lonsarg ::

Pa kaj vas res čisto nič ne skrbi za varnost, nastavi si picture password, ki je namenjem za logiranje na tablici. Na desktop pa priporočam PIN. Ok po drugi strani je password premalo za ornh varnost, ampak je vsaj za silo.

Če pa si res tako brezbrižen do varnosti pa seveda so hacki, kako mimo vpisovanja gesla, a res ne znate googla tako preprosto vprasanje vprasat, kako pa seminarske pišete, ko rabite do veliko težjih informacij prit?!?

In google pravi vpisi "netplwiz" v start in nato v oknu ki se odpre odstrani kljukico "users need to enter password...". Dodatno je mogoče treba še v nastavitvah nastaviti da se računalnik nikoli ne zaklene, to sicer nisem ziher če je obvezno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

BorutK-73 ::

CyberPunk je izjavil:

Je kdo ugotovil, če se da Windows 10 Home "pohekati" tako, da ima tudi Remote Desktop kot host, torej da se lahko na tako mašino na daljavo priklopiš? Za group policy (gpedit.msc) vem, da je to možno, za Remote Desktop zaenkrat nisem ničesar uspel najti.

Od alternativ sem na hitro probal Teamviewer in Splashtop. Pri slednjem sem že takoj skenslal vse, ker hoče account, pri Teamviewerju pa tudi izvaja ene priklope na njihov server (in ni striktno povezava med dvema mašinama v LANu). Probal sem še ene dva VNCja, pa en sploh taskbarja ni kazal, drug je bil precej počasen, noben pa ni direktno sprejemal kontrolnih tipk (Start, Alt, Ctrl...), kar mi je čudno, saj je ene deset let nazaj to delalo na XP.

Chrome remote desktop? Jaz ga uporabljam od kar so zajebal ThinVNC pred parimi tedni;((
https://chrome.google.com/webstore/deta...

Lonsarg je izjavil:

Pa kaj vas res čisto nič ne skrbi za varnost, nastavi si picture password, ki je namenjem za logiranje na tablici. Na desktop pa priporočam PIN. Ok po drugi strani je password premalo za ornh varnost, ampak je vsaj za silo.

Na picture password sem pozabil :) ... drugače pa kaj ima varnost veze tukaj ?? ... Tablico uporabljam izključno doma, tako da je geslo odveč.

Lonsarg je izjavil:

Če pa si res tako brezbrižen do varnosti pa seveda so hacki, kako mimo vpisovanja gesla, a res ne znate googla tako preprosto vprasanje vprasat, kako pa seminarske pišete, ko rabite do veliko težjih informacij prit?!? In google pravi vpisi "netplwiz" v start in nato v oknu ki se odpre odstrani kljukico "users need to enter password...". Dodatno je mogoče treba še v nastavitvah nastaviti da se računalnik nikoli ne zaklene, to sicer nisem ziher če je obvezno.

Pa poglej ... na googlu so vse informacije več kot enkrat zabeležene. Če bi vedno vsi googlali potem je ta tema brezveze in 3/4 tega foruma tudi. Google uporabljam dnevno in 1/2 dneva imam opravka z angleščino tako ali drugače, tako da, sem pa tja je lepo prebrati kakšen odgovor v materinem jeziku brez da googlam.

martincek1 ::

Zal mi je, da sem sploh nadgradil na W10. Od takrat samo se resujem tezave, en dan driverji, drug dan se mi v zbrisejo vsi fonti (wtf, se dobro da imam backup drugace bi bil v riti), enostavno se mi ne da vec ukvarjati s temi jajci.

martincek1 - Si pač eden tistih (redkih), ki imajo težave s sistemom. Verjetno ni kriv ravno w10, saj takih problemov ni bilo niti v 6 mesečnem testnem obdobju, ko so sistem še delali.

30+ različnih računalnikov, ki sem jim v tem času namestil w10, razen problemov z AMD grafičnimi karticami pri parih (še to se je, kot izgleda, uredilo z update-i), ni nobenih problemov, pa so uporabniki zelo različni, od serviserja registrskih blagajn (s specifično programsko opremo), do arhitektov, računovodij, starih mam in igračkarskih za najstnike, vse deluje b.p.

Mašine pa od Acerjevega One z Atomčkom, do delovnih postaj.
Delo krepa človeka

D3m ::

No meni se sploh ni hotelo nadgraditi. Tako, da sem varen :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ko se boš naučil, se bo.
Delo krepa človeka
««
43 / 142
»»