Forum » Omrežja in internet » Slab prenos preko Wi-Fi
Slab prenos preko Wi-Fi
Bellzmet ::
Zdravo,
kaj bi se dalo narediti za izboljšanje prenosa preko Wi-Fi?
Imam router Linksys WRT54GL, ki podpira standarda b in g. Net imam optiko 10/10. Preko mrežne kartice n standard 150mbps je povezan PC kjer je po Speedtestu prenos 10/10 se pravi vse OK.
Težava pa pride pri prenosu s tablico. Ima standard n, prenos (merjeno s Speedtest) pa zelo niha - večino časa je okoli 1/3 je pa kdaj (redko) že delalo tudi 5/6, več pa ne? Merim 2 metra stran od routerja, vmes ni nič.
Bi novi router s standardom n odpravil težavo? Na router sta vezana še 2 GSMa (oba g standard).
lp
Primož
kaj bi se dalo narediti za izboljšanje prenosa preko Wi-Fi?
Imam router Linksys WRT54GL, ki podpira standarda b in g. Net imam optiko 10/10. Preko mrežne kartice n standard 150mbps je povezan PC kjer je po Speedtestu prenos 10/10 se pravi vse OK.
Težava pa pride pri prenosu s tablico. Ima standard n, prenos (merjeno s Speedtest) pa zelo niha - večino časa je okoli 1/3 je pa kdaj (redko) že delalo tudi 5/6, več pa ne? Merim 2 metra stran od routerja, vmes ni nič.
Bi novi router s standardom n odpravil težavo? Na router sta vezana še 2 GSMa (oba g standard).
lp
Primož
- spremenilo: Bellzmet ()
Nisem.
Samo sem testiral (ene 3x) tablico in čez minuto še PC (vmes je bil še telefon vezan na Wi-Fi) pa so bile vedno takšne razlike v povezavi kot je zgoraj navedeno.
Samo sem testiral (ene 3x) tablico in čez minuto še PC (vmes je bil še telefon vezan na Wi-Fi) pa so bile vedno takšne razlike v povezavi kot je zgoraj navedeno.
hojnikb ::
če je kaka kitajska tablica, so take hitrosti kr normalne. wifi kartice pa antene so v teh zadevah _zanič_
#brezpodpisa
Mah rad bi da dela. Za internet je sicer čisto OK.
Samo zdej, ko je zadeva nova se mi fajn zdi gledat Youtube in tam zadeva šteka. Tako da ja, rabim več.
Samo zdej, ko je zadeva nova se mi fajn zdi gledat Youtube in tam zadeva šteka. Tako da ja, rabim več.
Heh zgleda, da sem najdu "krivca". Sem pred kaksnim letom spremenil "transmit power" routerja na veliko več mW kot je priporočeno in je zgleda bil signal preveč popačen. Sedaj ko sem spremenil na "default" value pa dela 10/10 brez problema povsod. Sicer je ena črta manj pri sprejemu na PC ampak še vedno dela brez problema.
Zdej pa spet 1/3... Res ne vem zakaj je vceraj kaksno uro delal super sedaj pa zopet ne.
Zadeva zgleda da niha, včasih OK potem spet ne.
Menite, da bi nov dual band router rešil zadevo?
Menite, da bi nov dual band router rešil zadevo?
Napajalc ::
Si bom sposodil temo:
Gre se za moalo bolj oddaljeno lokacijo računalnika od routerja (wi fi). Sedaj laptop dela normalno na tisti lokaciji ko naj bi bil PC. Kaj mi priporočate zeno wi fi napravo za PC: usb wi fi, notranji wi fi, zunanji wi fi. Rad bi kar "najmočnejšo" zadevo, vmes je betonska plata, ki ima ogromno železa notri.
Gre se za moalo bolj oddaljeno lokacijo računalnika od routerja (wi fi). Sedaj laptop dela normalno na tisti lokaciji ko naj bi bil PC. Kaj mi priporočate zeno wi fi napravo za PC: usb wi fi, notranji wi fi, zunanji wi fi. Rad bi kar "najmočnejšo" zadevo, vmes je betonska plata, ki ima ogromno železa notri.
powerline. Bo sigurno delalo, če si na isti fazi. Sicer pa kaka interna zadeva na pci-e
#brezpodpisa
prenaša ethernet po žicah od štroma (zato je kritičnega pomena, da je adpater 1 in 2 na isti fazi).
Ni pa to pocen štos, tak da če ti wifi dela ok, potem ostan na tem.
Ni pa to pocen štos, tak da če ti wifi dela ok, potem ostan na tem.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Napajalc ::
Ok, pol bom interno zadevo not utaknu, če eventuelno ne dela bi potem anteno napelu cca 3m stran (da se izognem betonski plati), bo to prenelo? seveda podlašek z primernim kablom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Napajalc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Powerline adapter internetOddelek: Omrežja in internet | 4136 (2720) | MrStein |
» | powerline adapter - kaj izbrati?Oddelek: Kaj kupiti | 5399 (3050) | Markus386 |
» | Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19048 (16431) | Furbo |
» | Internet preko električne napeljaveOddelek: Omrežja in internet | 16591 (14753) | lojze8 |
» | powerline mrežni adapterjiOddelek: Omrežja in internet | 4429 (3423) | Primoz78 |