Forum » Elektrotehnika in elektronika » Android in arduino
Android in arduino
diversee ::
Pozdravljeni
zanime me, če bi bilo možno narediti program na android smart phonu, ki bi komuniciral z arduinom.
Rad bi naredil app na androidu, kateri bi arduino posredoval kodo RFID tag-a preko bluetootha ali
usb kabla na podlagi rfid senzorja priključenega na arduino.
Rad bi preko smartphona določal, kateri tag bo "valid" in kateri zavrnjen.
Hvala in lp
zanime me, če bi bilo možno narediti program na android smart phonu, ki bi komuniciral z arduinom.
Rad bi naredil app na androidu, kateri bi arduino posredoval kodo RFID tag-a preko bluetootha ali
usb kabla na podlagi rfid senzorja priključenega na arduino.
Rad bi preko smartphona določal, kateri tag bo "valid" in kateri zavrnjen.
Hvala in lp
- spremenil: diversee ()
systx666 ::
Pozdravljeni,
Arduino sem preko modula povezal na internet po sledečem vodiču:
Link.
Sedaj me pa zanima kako bi izdelal android aplikacijo za upravljanje arduinota():
Izdelati bi hotel aplikacijo ki ima:
Button - Se poveže na arduino
togglebutton - on/off led
Pri vseh vodičih upravljajo arduino preko spletne strani.
Prosim za pomoč in Hvala.
Arduino sem preko modula povezal na internet po sledečem vodiču:
Link.
Sedaj me pa zanima kako bi izdelal android aplikacijo za upravljanje arduinota():
Izdelati bi hotel aplikacijo ki ima:
Button - Se poveže na arduino
togglebutton - on/off led
Pri vseh vodičih upravljajo arduino preko spletne strani.
Prosim za pomoč in Hvala.
trojnis252 ::
Kako točno to narediš ti nebi znal povedati, ampak boš po mojem moral naredit aplikacijo, ki pošilja http ukaze (ali celo svoj protokol) do arduinota (ta mora biti nastavljen kot server) in jih tam prebrati ter narediti določeno stvar. Problem lahko mogoče nastane pri connection timeoutu, ko se povezava po nekaj sekundah ali minutah prekine.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ARDUINO MEGA 2560 TežavaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1886 (1652) | m123l |
» | Android aplikacija - vprašanjeOddelek: Programiranje | 1420 (903) | d4vid |
» | Avtomatizacija sobe - drugičOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4281 (3240) | Smrkc |
» | Napajanje servo motorja(modelarski)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1164 (1001) | Gladi |
» | Teagueduino - Arduino brez lotanja ali programiranjaOddelek: Novice / Modifikacije | 12791 (10395) | Karlos |