Forum » Pomoč in nasveti » fuč ekran ali inverter
fuč ekran ali inverter
drzni86 ::
Rihtam enega prenosnika in bi rad da mi nekdo potrdi ali je fuč inverter ali ekran.
Torej računalnik se vžge in na ekranu ne vidim slike ampak samo črno in belo barvo, ki se prelivata ena v drugo (niso črta ali kaj podobnega, ampak čisto naključni prelivajoč vzorec kot da bi ga narisal s čopičem).Vzorec se kot rečeno spreminja in izgleda kot da bi se barvi prelivali.
Če priklopim prenosnik na zunanji monitor dobim normalno sliko.
Sumim na okvaro inverterja, ampak ker nimam doma primernega da bi probal me zanima še vaše mnenje preden naročim novega!
Hvala!
Torej računalnik se vžge in na ekranu ne vidim slike ampak samo črno in belo barvo, ki se prelivata ena v drugo (niso črta ali kaj podobnega, ampak čisto naključni prelivajoč vzorec kot da bi ga narisal s čopičem).Vzorec se kot rečeno spreminja in izgleda kot da bi se barvi prelivali.
Če priklopim prenosnik na zunanji monitor dobim normalno sliko.
Sumim na okvaro inverterja, ampak ker nimam doma primernega da bi probal me zanima še vaše mnenje preden naročim novega!
Hvala!
SimplTech ::
Inverter skrbi za napajanje CCFL "žarnice" ki daje osvetlitev ekranu. Tako da če odleti inverter imaš na ekranu čisto temno sliko in ko notri posvetiš s svetilko vidiš normalno sliko.
To kar ti opisuješ zgleda kot okvara LCD panela.
To kar ti opisuješ zgleda kot okvara LCD panela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik lcd problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1021 (804) | moat |
» | Prenosnik zatemni slikoOddelek: Pomoč in nasveti | 1197 (972) | uporabniik |
» | Prenosnik - ni slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 2936 (2775) | solatko |
» | pomoč pri monitorju...Oddelek: Pomoč in nasveti | 804 (707) | afroangel123 |
» | Na prenosniku ne dela backlightOddelek: Strojna oprema | 2212 (1992) | knesz |