» »

Avtoradio

Avtoradio

Joseph033 ::

Lepo pozdravljeni zanimam se zanakup avtoradia preko spleta amazon ter ebay in me sedaj zanima, kakšne imaste kej izkušnje s kupovanjem avtoradijev preko the dveh spletnih straneh, iščem pa vtoradio ki ima možnost kamere, radio z več kot 6 postajami shranjevanja, navigacija, bt, usb, sd, če bi mi kdo lahko podal kakšen odgovr.

Scorpia ::

Vsak radio ima vec kot 6 postaj shranjevanja. Verjetno gledas za rabljenimi? Glej tudi, da je znamka dobra pioneer, alpine itn... navigacije, se pri avtoradiju izogibaj. Prej bos imel probleme, s pokritostjo/nadgradnjo, kot koristi.
////

Joseph033 ::

Hvala za odgovor.Drugače pa jst ne gledam na rabljene avtoradije gledam predvsem po novih pa me zanima kaj kej mislite o the dveh modelih http://www.ebay.de/itm/XTRONS-TD607GT-6... , http://www.ebay.de/itm/XTRONS-TD608GT-6... se ju splača kupiti ali ne in rad pa bi imel tudi senzorje za parkiranje zraven povezane.

SeMiNeSanja ::

Ne vem kakšen avto imaš in kje pri tebi pride radio montiran.
V mojem bi bila takšna zadeva povsem neuporabna, saj se radio nahaja v konzoli med sedežema. Med vožnjo odvračati pogled na radio, ki se nahaja na takem mestu, da bi videl, kje je naslednji zavoj je skrajno nevarno. Še tiste navigacije, ki jih pripopaš na šipo, speljujejo pozornost s ceste, ne pa da bi jo imel nekje na višini kolen.

Radio mora za moje pojme biti tak, da ga lahko upravljaš na slepo, brez da ga pogledaš. Te variante, ki si jih ti ogleduješ, pa prej spominjajo na brskanje po pametnem telefonu - kar na slepo nikakor ne gre.
Če mi takega ponujaš zastonj, ga nebi vzel. Tebi pa lahko le svetujem da razmisliš, kam bi rad gledal med vožnjo - na cesto ali v pisan ekran radija.

Joseph033 ::

Mene samo zanima če se kerega od tehdveh splača kupiti ali ne ali je bolje da kupim dražji avtoradijo firme pioneer kaj vi kej predlagate namreč iščem nekaj do 225€.

St235 ::

Te zadeve uporabljajo 10 let stare windows 6.0 CE, glej raje kaj na osnovi andorida, da boš imel vsaj kapacitativen zaslon. Tile imajo še stare zaslone namenjene uporabi s stylusom ali pa tolčeš po ekranu kot konj.

Jaz se trenutno ravno igram z vgradnjo nexusa 7 namesto radija in zadeva v prototipni fazi deluje super. Edino z FM radijem je kar nekaj dela oziroma ni uporabnega softwara.

Vesoljc ::

v evropi se najdejo kake android based double din enote?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Joseph033 ::

samo odvisno za kako ceno se najdejo amapak finta je v tem dasjt ne iščem radia z internetom in igrami amapk da bom lahko priklopil na njega kamero in tiste senzorje za parkiranje.Zanima pa me še nekaj zakaj bi rabil glhi android avtoradijo sej a ni sve en kakšen je samo da vredi dela in da je cena nekej do 225€ pa če bi mi kdo še povedal zakaj majo nekateri avtoradiji še usb vzadi.

St235 ::

Avtoradio z Androidom je smiseln zato, ker je windows ce preprosto povozil čas. In durga bistvena razlika, ki sem ti jo omenil je v touch screenu.

je pa resm da pride cena zato malce višja.
Recimo:
http://www.ebay.com/itm/Android-4-2-2DI...

Pri teh, ki si jih linkal me moti recimo to, da nikjer ni definirana dejanska ločljivost zaslona in ni jasno ali je podpora za A2DP.

Olórin ::

zakaj točno potrebuješ avtoradio s touchscreenom in nekimi fancy zadevami, ki mu samo nabijejo ceno s stvarmi, ki nimajo vrednosti? Jaz na avtoradiu ne rabim barvnega touchscreena. Rabim samo dober zvok. Nič drugega. Sploh.

In me prov malo boli k***c ali laufa na androidu ali windows ali biločem.

Ne mi rečt da se bomo zdaj še pri avtoradijih prepirali ali naj bodo android ali windows O_O


dodatek.: touch v avti, ko voziš po slovenskih luknjastih cestah je no-go. Gumbi so obvezni za neko kulturno upravljanje z radiom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

St235 ::

Osebno imam zato, da mi dela navigacija, da imam lažje upravljanje s playlistami in prostoročno telefoniranje. Je pa res, da ima moj avto radio precej visoko nameščen in ni problem uporabljat navigacijo. In pa zato, ker se mi je zdel zabaven popoldanski projekt in nadgradnja obstoječega radija, ki niti mp3 ni podpiral.

Med vožnjo pa radio tako ali tako upravljaš z volanskimi kontrolami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Joseph033 ::

Je pa problem da vsak android avoradio ne paše v vsak avto problem nastane pri tem Width (178mm) da v ene avte gre samo ta velikost avtoradija in večja velikost ne pride v poštev ali sem motim in to ni res.

St235 ::

Višina in širina jbi morala bit po standardu in bi moralo pašat v vsak avto, ki ima dvojni din. Odprtina za dvojni din je 180x100.

ISO 7736 @ Wikipedia

Iz mojih izkušenj je prej lahko problem z globino, ker le ta ni definirana. Recimo 155mm, kot je tist model ki si ga linkal dvomim, da bi šel v moj avto. Jaz sem ohišje sicer sam delal ampak je bil 140mm globine zelo blizu max kot bi šlo v moj avto, tako da preveri tudi to.

St235 ::

aja, pa usb na zadnji strani je ponavadi namenen kakšnim eksternim napravam, recomo 3g modem ali kaj podobnega. Druga opcija je tudi usb podaljšek, ki ga imaš potem speljanega v predal in nanj priklopljen usb disk/ključek.

Joseph033 ::

Aha najlepša hvala imam pa drgače sedaj navaden avtoradijo z temi merami Širina 7 palčni (178mm)
Višina 2 palca (50 mm)
Globina 6,3-palčni (160 mm)in tudi sedajiščem nekaj s podobnimi merami samo je lcd display na dotik tak kot so ti za katere ste mi vi napisali.

...:TOMI:... ::

Jaz bi vzel takega, ki podpira tudi DAB+.
Tomi

St235 ::

Joseph033 je izjavil:

Aha najlepša hvala imam pa drgače sedaj navaden avtoradijo z temi merami Širina 7 palčni (178mm)
Višina 2 palca (50 mm)
Globina 6,3-palčni (160 mm)in tudi sedajiščem nekaj s podobnimi merami samo je lcd display na dotik tak kot so ti za katere ste mi vi napisali.


Vsi radiji, ki si jih linkal so 2 dinski, torej višina 100mm in ne 50mm.

Glede širine 178, 180, 175mm... je vseeno. Vsi pašejo v enako luknjo vprašanje je sam okrasne letve, ki pride zraven.

s6c-gEL ::

...:TOMI:... je izjavil:

Jaz bi vzel takega, ki podpira tudi DAB+.

Ki jih v Slo ne boš poslušal.

...:TOMI:... ::

Razpis bo še letos.
Tomi

Joseph033 ::

Tista višian ni problem ker bom itak odstranil tisto polico spodi ven tak da 100mm pri meni nebi bil problem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoradio za Nissan Qashqa 2007

Oddelek: Pomoč in nasveti
6977 (648) Vuli
»

avtoradiji - spletne trgovine

Oddelek: Na cesti
282706 (2173) MostWanted
»

carplay / android auto naprave

Oddelek: Mobilne tehnologije
145379 (4965) primo
»

Audi A3 avtoradio CD

Oddelek: Na cesti
213405 (2851) d4vid
»

Tablični računalnik v avtu z fm rds radijem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
539816 (7595) UganiKdo

Več podobnih tem