Forum » Operacijski sistemi » Zagon RH 7.3???
Zagon RH 7.3???
kuntek ::
Instaliral sem linux RH 7.3 na disk na katerem je že WinXP PRO (particija C in D sta NTFS). Na preostalem prostoru sem instaliral RH 7.3. Ob koncu instalacije mi je naredilo disketo s katero bi naj zaganjal linux. Vstavim disketo, pride do prve možnosti Boot: pritisnem enter nato napiše Loading initrd.img..... in nato javi naslednjo napako:
Boot failed: please change disks and pres any key
Kako naj zaženem linux, ki sem ga instaliral???
Boot failed: please change disks and pres any key
Kako naj zaženem linux, ki sem ga instaliral???
Ne, particije za linux sem formatiral kot ext3 in swap. Izgleda, da je res disketa zanič. Kako pa lahko zdaj naredim novo, ki mi bo delala?
Bom še enkrat instaliral. Kam naj dam LILO? Na primarno particijo kjer so WinXP (MBR) ali na particijo kjer je Linux?
nsignific ::
Primarno. Ce ti lilo nastavitev za zagon windowsev ne bo vnesel, jih bos kasneje sam, ne skrbi zaradi tega.
Sem intaliral še enkrat in dal lilo na primarno particijo. Iz diskete lahko zaženem brez problemov o lilotu pa ne duha ne sluha.
Kako pa bi bilo, če bi instaliral linux na čisto svoj disk? Bi potem lahko normalno uporabljal dual boot (lilo) brez diskete?
Kako pa bi bilo, če bi instaliral linux na čisto svoj disk? Bi potem lahko normalno uporabljal dual boot (lilo) brez diskete?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LILO Bootloader?Oddelek: Operacijski sistemi | 1437 (1307) | ank |
» | winXP in Linux (najboljsi nacin za zdruzitev?)Oddelek: Operacijski sistemi | 1889 (1617) | dr.J |
» | Kako odstraniti LILO?Oddelek: Operacijski sistemi | 1131 (961) | ABX |
» | Linux bootOddelek: Operacijski sistemi | 1487 (1270) | Brane2 |
» | Linux RH7.1 newbie help!Oddelek: Programska oprema | 1729 (1430) | lordgreg |