Forum » Omrežja in internet » Težava z internetom preko Wifi in samo v kombinaciji z Windows 8.1
Težava z internetom preko Wifi in samo v kombinaciji z Windows 8.1
demokedes ::
Zdravo. Doma imam Amisov internet, na katerega se povezujem preko wifi routerja, ki sem ga dobil od njih. To kombinacijo uporabljam že 2 let. Najprej ni bilo nobenih težav. Pred cca pol leta, ko sem začel uporabljati windows 8.1 pa imam težave, saj določenih internetnih strani noće prikazati. Našel sem sicer kratkočasno rešitev: zagnati morami ipconfig /flushdns in nekaj časa dela. Težav ni na windows 7, android…
DNS so nastavljeni od Amisa in jih preko DHCP ne morem spremeniti, saj imam na routerju samo user dostop.
Ima kdo podobne izkušnje oziroma ima idejo, kaj bi to lahko bilo?
DNS so nastavljeni od Amisa in jih preko DHCP ne morem spremeniti, saj imam na routerju samo user dostop.
Ima kdo podobne izkušnje oziroma ima idejo, kaj bi to lahko bilo?
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.
s6c-gEL ::
Yes you can.
http://portforward.com/networking/stati...
Če imaš Thomsona
pc1
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.50
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
dns XYZ
pc2
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.51
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
dns XYZ
Dhcp pool je od 192.168.1.100 dalje, lahko ga izklopiš naThomsonu.
Katerih strani ne prikaže ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
:)
To mi je jasno. Vendar uporabljava doma prenosnika, ki jih uporabljava tudi v službi in na ostalih Wifi-jih tako da statično nastavljeni IP-ji ali samo DNS ji niso opcijo. Optimalno bi bilo, da bi na routerju nastavil drug dns, vendar mi v uporabniškem kontekstu tega ne pusti.
lp, RR
To mi je jasno. Vendar uporabljava doma prenosnika, ki jih uporabljava tudi v službi in na ostalih Wifi-jih tako da statično nastavljeni IP-ji ali samo DNS ji niso opcijo. Optimalno bi bilo, da bi na routerju nastavil drug dns, vendar mi v uporabniškem kontekstu tega ne pusti.
lp, RR
Uh samo to je spet en tak bypass na clientu. Jaz bi rad to generalno rešil. Po možnosti na routerju.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus router in Access pointOddelek: Omrežja in internet | 1102 (859) | iglavc |
» | Mikrotik - OpenVPNOddelek: Omrežja in internet | 1710 (1358) | mrsmoke |
» | Težave - internetOddelek: Omrežja in internet | 1576 (1314) | megy |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5421 (4925) | BorutK-73 |
» | ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2054 (1554) | amigo_no1 |