» »

Šola za popravljanje ur

Šola za popravljanje ur

VISOGuy ::

Ročnih ur pa drugih. A to obstaja v Sloveniji kje?

Isotropic ::

finomehanična šola, če je še kakšna kje. sicer pa bolj ne kot ja.
kaj lahko delaš z elektro, ampak bolj malo. za mehanske pa rabis verjetno pač tečaj pri firmi (in srednjo strojno izobrazbo).

Pro_moted ::

Pa v Švico se moraš preselit.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Unknown_001 ::

Ti bi rad bil urar?

Na prvo mi pade misel da boš moral obvladati strojništvo in štrom. To mi najbolj diši po mehatroniki.

Drugače pa sem ravnokar našel na googlu:http://www.ess.gov.si/ncips/cips/opisi_...

Znanja in spretnosti

Izobraževanje za poklic urarja sodi v okviru programa srednjega poklicnega izobraževanja in traja tri leta. Poklic je primeren za fante in dekleta. Udeleženec si z izobraževanjem pridobi temeljna praktična in teoretična strokovna znanja ter potrebne spretnosti in veščine. Spozna urarsko tehnično in tehnološko dokumentacijo, obvlada in razume splošne principe v strojništvu. Zna načrtovati in pripraviti potek dela, kot tudi kontrolirati in oceniti rezultate dela. Spozna materiale, ki se najpogosteje uporabljajo v urarstvu, tehnologijo izdelave mehanskih in elektronskih ur. Spozna in razlikuje kovinske prevleke ohišij ur. Spozna principe delovanja mehanskih, električnih in elektronskih ur. Zna brati vezalne sheme električnih in elektronskih modulov.
Usposobi se za odkrivanje napak in njihovo odpravljanje. Pozna dele, sklope in sisteme urnih mehanizmov ter principe njihovega delovanja. Obvlada meritve ur in njihovo umerjanje. Zna popraviti mehanske, električne in elektronske merilnike časa. Zna izdelati posamezne sestavne dele mehanizma ure, ugotavlja napake ter zamenja poškodovane ali izrabljene dele. Spozna postopke za restavriranje starih ur, psihologijo prodaje in osnove ekonomike, osnove podjetništva, obvladovanje stroškov in kalkulacij ter obvlada varno in pravilno ravnanje z delovnimi sredstvi in predmeti dela.

Izobraževanje

Izobraževanje za poklic urar sodi v okvir programa srednjega poklicnega izobraževanja in traja tri leta.

Izgleda da je to nek poseben program.
Tole sem našel na spletni strani šolskega centra: http://www.sc-nm.si/eio//izobrazevanje/...

Se pravi tehnik mehatronike, kot sem že prej sklepal.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stopnja izobrazbe !

Oddelek: Šola
1616202 (9291) Phantomeye
»

izbira srednje šole-nekaj vprašanj

Oddelek: Loža
61637 (1455) Siddh