» »

Iz Premiere v film

Iz Premiere v film

Grizzly ::

V Adobe Premiere CS3 (z novejšimi verzijami imam težave, zato sem omejen na starejšo verzijo) sem izdelal nekaj posnetkov v formatu AVI (vsak je dolg največ 20 minut) in sedaj me nekaj zanima:

1. Datoteke so po velikosti dobesedno "gigantske". Za 20 minut videa, je datoteka velika skoraj 3 GB. Če upoštevam, da imam kar nekaj datotek, gre za res veliko prostora in bi rad datoteke nekako kompresiral na določeno velikost, četudi moram spremeniti format datoteke. Kako/s čim bi to naredil?

2. Opazil sem, da datotek ne predvajajo vsi predvajalniki. Če recimo hočem predvajati v nekaterih DVD predvajalnikih (da bi gledal na TV ali na prenosnem DVD playerju), pride do napak... ali se zvok zatika, ali manjka slika ali pa je popačena itd. Kako bi to popravil? Torej tako, da bo posnetek moč pogledati kjerkoli.

refosk ::

Film moraš exportirati v MPEG2 obliki in ga nato zapečeš na dvd najenostavneje z Convertx2dvd: http://www.vso-software.fr/products/con...

Spajky ::

Vprašanje v kakšni resoluciji misliš gledati končni posnetek in na kakšni napravi: npr.640x360 file je 3x manjši od 1024x768 in podobno. Če zapečeš na DVD za gledat na DVD playerju, ti ta najverjetneje ne bo predvajal večje kot 720x576 (ali max 800x600). Torej primerno zase si zmanjšaj rezolucijo posnetka, odvisno na kaki napravi ga boš gledal.

Fajl pri isti rezoluciji je z npr.2Mbit/s streamom enkrat večji kot z 1Mbit/s ... Torej za končno uporabo po editiranju prekodiraj v manjšo resolucijo in hitrost streama, da ne kocka ali se zatika (bo nekaj experimentiranja seveda za najboljši rezultat glede na format izhoda in velikost fajla)

Jest na CRT 29" in DVD predvajalniku zapečem v Xvid 640x360,768kB/s (zvok 32kHz stereo 64kB) posnetke iz npr.YT-a (medium quality). Hitreje DL-a *.mp4 verzijo in je zame solidna, pa še moj zelo star komp prekodira še dovolj hitro v XviD (1h za 1h cca.) Seveda je slika boljša, če je bil že originil posnetek pred obdelavo za YT npr. odlične kvalitete ("fabriški dokumentarci" npr.) ... enako bo pri tebi, ker imaš verjetno že original super ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

mailer ::

Uporabi program za konvertiranje videa. Imaš kar nekaj brezplačnih, ki odlično opravijo svoje delo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Mavrik ::

Joj, kak vam uspe delati s takimi programi pa niti OSNOV digitalnega videa ne poznate.

Če hočeš imeti manjšo datoteko, jo skodiraj z manjšim bitrateom a ne? Če želiš stvar gledati na standardnem DVD predvajalniku, jo pač izvozi v DVD format. Za to ti ni treba nekih tujih programov uporabljati, Adobe podpira vse te izvoze. Samo naučiti se moraš osnove videa ter kaj delajo nastavitve.
The truth is rarely pure and never simple.

gddr85 ::

pomoje še lažje v media encoder, ki je za to namenjen

Mavrik ::

Ja saj Primere odpre Media Encoder za končni encode :)
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

snemanje dvd brez ROOT

Oddelek: Programska oprema
10785 (588) Spajky
»

Več filmov na 1 dvd disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
5821 (722) Spajky
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

Oddelek: Zvok in slika
163106 (2747) wooted
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375332 (4160) m1h4
»

DVD velik 3gb uprašanej

Oddelek: Zvok in slika
141957 (1643) CaqKa

Več podobnih tem