» »

WD ohišje (My Book, Essential,...) - vstavitev različnega WD/drugega HDD

WD ohišje (My Book, Essential,...) - vstavitev različnega WD/drugega HDD

Kamran ::

'Čer,

A lahko v WD ohišje, pa naj bo različica My Book, Essential, itn., vanjga vstavim katerikoli WD trdi disk ali celo trdi disk od drugega proizvajalca (Samsung, Hitachi,...) ali samo in zgolj le istega kot je bil prvotno notri ? :|

Ne ker imam doma nekaj teh WD trdih diskov na SATA vodilu in ko gledam recimo 320 GB različico ali pa 750 GB trdi disk, so podatki za amperažo isti (5 V DC - 680 mA, 12 V DC - 550 mA). Tako da če gledam izključno to in upoštevam, da mora imeti SATA vodilo, bi rekel, da lahko v to ohišje vtaknem kateregakoli WD trdega diska. Ali se motim ?

Kaj pa možnost vstavitve drugega trdega diska od drugega proizvajalca ? Zaradi (verjetno) drugih podatkov o amperih to ne bi šlo, ne ? Kaj pa če bi dobil iste podatke za tok, bi se srečno izteklo ?

Kako potem vpliva recimo uporaba tistega programa od WD (WD SmartWare), če imaš drug WD trdi disk vstavljen v to ohišje ali celo od nekega drugega proizvajalca ? :P

Ali je to ohišje od WD-ja (nasplošno) samo neko generično ohišje in vstavljeni trdi disk, za razliko od navedenih parametrov, nima nekega pomembnega vpliva na samo delovanje in seveda zaznavo komponente ?

Hvala za pojasnila. 8-)

jurre ::

jaz ti potrdim da lahko z WD diskom, ceprav sem bral po netu da baje pri enih ne deluje zaradi elektronike v ohisju.

Imel sem stari WD Mybook 500Gb (izhoda usb in FW), pa se mi je zacel ugasat in stalno zaganjat. Uspelo mi je ga dokaj lepo odpreti in priklopiti HDD direktno na PC (mislil sem, da je kriva elektronika v ohisju), vendar se je z diskom dogajalo enako. Zato sem dal notri WD Green 2TB, ki sem ga kupil posebej in mi zdaj deluje normalno v istem ohisju.

Glede programske opreme bi moralo zaznati pac novi disk, ki je notri. To moje ohisje za Mybook je nekako genericno ja. Vem pa recimo za 2,5" diske passport, da je na novejsih verzijah elektronika z USBjem pricinjena kar na disk, tako da ne mores samo diska zamenjat v isto ohisje. Na starih (tiste bolj kvadratne oblike) se je dalo.

Za amperazo pa tudi ne bi smelo bit problema, ohisje je ohisje, saj nima WD drugacne amperaze kot drugi modeli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurre ()

Kamran ::

jurre je izjavil:

Imel sem stari WD Mybook 500Gb (izhoda usb in FW), pa se mi je zacel ugasat in stalno zaganjat. Uspelo mi je ga dokaj lepo odpreti in priklopiti HDD direktno na PC (mislil sem, da je kriva elektronika v ohisju), vendar se je z diskom dogajalo enako. Zato sem dal notri WD Green 2TB, ki sem ga kupil posebej in mi zdaj deluje normalno v istem ohisju.

No saj meni je uspelo na relativno poceni način dobiti 2 takšna My Book ohišja. Eden ima notranji priključek za IDE trde diske, drugi pa za SATA2. V tistem, kjer je IDE, je bil notri WD3200JB-00KFA0, pri SATA2 pa WD5000AAKS-00TMA0. Za tega, ki ima SATA2 priključek, lahko notri dam res katerikoli WD SATA2 (Green) trdi disk.

jurre je izjavil:

Za amperazo pa tudi ne bi smelo bit problema, ohisje je ohisje, saj nima WD drugacne amperaze kot drugi modeli.

Hja no tukaj imam pa zanimivo nasprotujočo-si štorijo... Imam WD15EARX in ta ima na nalepki napisano, da pri 5 V DC potrebuje 700 mA (gre se ta WD Black izdajo). :|

A tega lahko vstavim potem v to ohišje, kjer sem imel WD5000AAKS ali ne ? Za 12 V DC se pa podatka ujemata (550 mA). Pri 5 V DC je razlika samo za sicer 20 mA, vendar, ker je to zunanje ohišje, kjer potrebuješ 220 V napajalnik, ki ti potem to pretvori navzdol na 12 V DC (2 A), so sigurno kakšne rezerve (nihanja napetosti/toka navzgor, glede na predpisano), ko gre tok iz vezja iz ohišja na sam trdi disk - ali ne ?

Nasplošno me zanima kakšne so možne kaj okvare trdega diska/ohišja, če v le-tega vstaviš malce "prepožrešnejšega" HDD-ja oz. kje je meja. 8-)

MIHAc27 ::

Meh, bi moral delat.
Tale običajna ohišja nimajo nič posebne elektronike za detekcijo diska. Daj notri in probaj. Če dobi premalo elektrike enostavno ne bo delal.

Problem so le ohišja, ki imajo tudi mrežo. Na teh sem ugotovil, da imajo še neko skrito linux particijo, in menjava ne deluje brez tega softwera. Klonirati na drugi disk mi je uspelo, a ni mi pa uspelo uporabiti celo kapaciteto (Originalni disk je bil 500Mb, nov pa 750gb... po kloniranju ga je zaznal kot 500Gb in mi ga ni uspelo povečat na več)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ocenite računalnik PROSIM

Oddelek: Strojna oprema
482926 (901) bluefish
»

Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678929 (7486) ngc2392
»

Nov comp ali nove komponente (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
786451 (3209) smarty
»

Usb disk me zaj...va

Oddelek: Strojna oprema
131454 (1274) miranb
»

Racunalo AutoCad in pisarniske zadeve 24/7

Oddelek: Kaj kupiti
251766 (1201) Avby

Več podobnih tem