Forum » Navijanje » AMD XP 1600+ overclock
AMD XP 1600+ overclock
Iztok Smolic ::
Imam AMD XP 1600+. Ko sem se učil navijati se mi je nekaj zalomilo in moral sem resetirati BIOS. Od takrat mi je tekel na 1.05 GHz. No zdaj sem spremenil fsb na 138 faktor pa je na x10.5 (ni zakljenjen).
Na koliko bi se ga dalo varno naviti in kaj naj spreminjam: FSB ali faktor?
p.s. sem še velik začetnik
hvala
Na koliko bi se ga dalo varno naviti in kaj naj spreminjam: FSB ali faktor?
p.s. sem še velik začetnik
hvala
rap3r ::
Na levi strani strani maš članke in si jih preberi ko boš use prebral glede navijanja pa sprašuj. Kako bi blo če bi usak to sprašvou? Zato pa so članki pa noben ti nemore povedat do kolk bo šou tvoj proc to boš mogu probat sam...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Iztok Smolic ::
Ok razumem. Vseeno me pa zanima kakšna so tveganja pri navijanju količnika?
Pri FSBju lahko uničimo rame ali AGP.... kaj pa če spreminjamo količnik?
Pri FSBju lahko uničimo rame ali AGP.... kaj pa če spreminjamo količnik?
Glej mislm da tud pri fsbji nimaš kej uničt pač povečuješ po korakih po 1Mhz in vidš če mašina dela se prav predusem špili če enkrat zmrzne se resetira pol zmanšaš in ko dosežeš mejo pri FSB nevem naprimer 150Mhz pol maš tle še multiplayer to pomen da daš pol multiplayer tapru na 9,5 in spet greš mal špile nabijat in pol po korakih ker multiplayer lahko sam po pol spreminjaš in probavaš skurš pa lahko sam procesor pa še to ne če boš lepo spremlu njegovo temperaturo ki naj nebi bila nad 60 skoz. Do 60 je tista temp ki nej bi bla ok če bo več ni narobe kratek čas ker zdržijo nekje do 90 samo na dolgi rok pa ni ql...
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
dobr usi vemo kaj sm mislu
pač se mi je zatipkal in ne to enkrat ampak večkrat se zgodi tudi najbošim
pač se mi je zatipkal in ne to enkrat ampak večkrat se zgodi tudi najbošim
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6407 (5010) | Davidf1 |
» | Odklenjen Athlon - problemOddelek: Navijanje | 1035 (728) | Tilen |
» | "težava" z NF7-S in AthlonXP 2500+ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5499 (4240) | Tilen |
» | athlon xp 1600+ do 1680 mhz brez odklepanjaOddelek: Navijanje | 1355 (1034) | bodom |
» | tb 1000 na 133Oddelek: Navijanje | 1727 (1584) | VASkO |