Forum » Programska oprema » VNC resize?
VNC resize?
poweroff ::
Na oddaljenem Mac računalniku mi teče VNC server, na katerega bi se iz Ubuntuja rad povezal na namizje, npr. z xtightvncviewer.
Povežem se takole:
xtightvncviewer IP_od_Maca
Problem je, ko se povežem gor. Resolucija zaslona na Macu je namreč večja kot na mojem Ubuntu računalniku. Ker je lokalno okno, ki se mi odpre na Linuxu manjše kot je resolucija Mac računalnika, se ob strani in spodaj pojavijo sliderji.
Zdaj... zadevo bi rad resizal. Če uporabim parameter npr. -geometry 640x480, pa se mi na Ubuntu mašini odpre še manjše okno (resolucije 640x480), sliderji pa so seveda še daljši.
Če se pa povežem z Ubuntujevim vgrajenim "remote desktop" programom, pa me vpraša za geslo (geslo sicer vem), vendar hoče tudi username, ki ga pa ne vem. In ki ga tightvncviever niti ne zahteva (le-ta zahteva samo geslo).
Kakšna rešitev?
Povežem se takole:
xtightvncviewer IP_od_Maca
Problem je, ko se povežem gor. Resolucija zaslona na Macu je namreč večja kot na mojem Ubuntu računalniku. Ker je lokalno okno, ki se mi odpre na Linuxu manjše kot je resolucija Mac računalnika, se ob strani in spodaj pojavijo sliderji.
Zdaj... zadevo bi rad resizal. Če uporabim parameter npr. -geometry 640x480, pa se mi na Ubuntu mašini odpre še manjše okno (resolucije 640x480), sliderji pa so seveda še daljši.
Če se pa povežem z Ubuntujevim vgrajenim "remote desktop" programom, pa me vpraša za geslo (geslo sicer vem), vendar hoče tudi username, ki ga pa ne vem. In ki ga tightvncviever niti ne zahteva (le-ta zahteva samo geslo).
Kakšna rešitev?
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 12.04 Precise Pangolin (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Operacijski sistemi | 233944 (169078) | Zvezdica27 |
» | Pomoč pri resoluciji v linux-uOddelek: Operacijski sistemi | 1306 (1111) | G-man |
» | Ubuntu - par vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 2442 (1860) | 64202 |
» | Suse 9.0 problemOddelek: Operacijski sistemi | 1199 (1037) | Nerdor |
» | Radeon 9000pro & SuSE 9.0, a komu dela?Oddelek: Operacijski sistemi | 1277 (1190) | ajagodnik |