Forum » Pomoč in nasveti » Logitech anywhere mx - dvojni klik
Logitech anywhere mx - dvojni klik
Blum ::
Na omenjeni miški se mi je začel pojavljati dvojni klik, kadar pritisnem samo enkrat (z levim) - kot da bi pritisnil 2x. Na spletu sem opazil, da je to še kar pogost problem pri teh in podobnih miškah, ter da naj bi se to dogajalo zaradi statične elektrike. Naj bi se dalo tudi popraviti tako, da jo odpreš in prilepiš male koščke debelejšega papirja tam, kjer se plastika dotakne gumba na vezju - poizkusil, delovalo le kratek čas, sedaj je isto kot prej.
Ima kdo izkušnje s tem oz. je to kako popravil? Morda z zamenjavo gumba (se to splača?)
Stvar je zelo moteča, sploh kadar delaš z grafiko oz. fotografijo.
Seveda se pa to začne dogajati, ko je miška že izven garancije. :)
Ima kdo izkušnje s tem oz. je to kako popravil? Morda z zamenjavo gumba (se to splača?)
Stvar je zelo moteča, sploh kadar delaš z grafiko oz. fotografijo.
Seveda se pa to začne dogajati, ko je miška že izven garancije. :)
pharaon ::
Tako kot si ugotovil, zamenjava gumba (micro switcha) bo rešila zadevo, žal izdelujejo danes tako slaba stikala.
Je pa ta problem prisoten pri skoraj vseh Logitech miškah zadnjih let, ne glede na ceno.
Je pa ta problem prisoten pri skoraj vseh Logitech miškah zadnjih let, ne glede na ceno.
matobeli ::
Tudi moja je imela ta problem. Na eni točki in kar nekaj poizkusi da bi delovala je nažalost romala v kanto.
Ko sem pospravljal razne račune sem ugotovil da je bila še v garanciji.
Kdo bi si mislil da ima kar 3 leta garancije...
Drugače pa super miš, prijela res povsod. Edino baterije so držale nekam malo časa in ni marala NiMh akumulatorjev.
edit: so pa razni tutoriali kako popravit to in vključujejo odpiranje stikala in "krivljenje" tiste vzmeti notri. Vse skupaj je res slabo narjeno in meni ni uspelo.
Ko sem pospravljal razne račune sem ugotovil da je bila še v garanciji.
Kdo bi si mislil da ima kar 3 leta garancije...
Drugače pa super miš, prijela res povsod. Edino baterije so držale nekam malo časa in ni marala NiMh akumulatorjev.
edit: so pa razni tutoriali kako popravit to in vključujejo odpiranje stikala in "krivljenje" tiste vzmeti notri. Vse skupaj je res slabo narjeno in meni ni uspelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
mtech7 ::
imam 3kom performance z istim problemom poleg tega so bile predrage da bi jih vrgel stran...
popravljanje - tržna niša?
popravljanje - tržna niša?
Za Anywhere MX bi se tole dalo nardit:
https://www.ifixit.com/Guide/Logitech+A...
Performace ima pa malo bolj zoprna mikro stikalca
Oziroma niti ne, sem mislil da ima vse pade za spajkanje pod ohišjem, v resnici so "trough hole". To bi se dalo zamenjat.
http://www.amazon.com/OMRON-Micro-Switc...
https://www.ifixit.com/Guide/Logitech+A...
Performace ima pa malo bolj zoprna mikro stikalca
Oziroma niti ne, sem mislil da ima vse pade za spajkanje pod ohišjem, v resnici so "trough hole". To bi se dalo zamenjat.
http://www.amazon.com/OMRON-Micro-Switc...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Oziroma iz ebaya še malo ceneje:
http://www.ebay.com/itm/2pcs-Brand-New-...
mprose7, a se želiš kakšne izmed tvojih mišk poceni znebiti
http://www.ebay.com/itm/2pcs-Brand-New-...
mprose7, a se želiš kakšne izmed tvojih mišk poceni znebiti
Blum ::
Sem jo ponovno odprl in dodal na že stare sloje papirčkov še ene - tako da je zdaj debelejše. Zaenkrat deluje dobro, je vredno poskusit.
vir:
Če to ne bo delovalo, bom naročil nove senzorje. Škoda mi je tako dobro miško stran vržti zaradi take zadeve. (Ali novo kupiti)
vir:
Če to ne bo delovalo, bom naročil nove senzorje. Škoda mi je tako dobro miško stran vržti zaradi take zadeve. (Ali novo kupiti)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blum ()
nova stikala misliš? kar naroči par komadov in potem jih menjaš vsako leto/dve leti. Je pa super miš. Mogoče jo bom spet kdaj vzel če ne bo nove boljše
JerryP ::
Stikala sem mislil, da. Kaj pa zdaj ta model mx refresh, je to novejša ali kaj?
Vmes je bila anywhere mx osvežena z novo texturo ohišja in sicer ta refresh ima bleščeč gladek finiš, drugače sta miški enaki.
Drugače pa me zanima po kolikem času uporabe se vam je pojavil ta dvojni klik na miški? Sam jo imam že več kot 4 leta in jo redno uporabljam pa nimam takšnih težav :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JerryP ()
[D]emon ::
Sam sem imel identicen problem z m185. Je pa meni pomagalo sprejanje s kontakt sprejem.
Poskusit te nic ne stane.
Poskusit te nic ne stane.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Meni po cca 2h letih. Mogoče tudi prej. Nisem pa gamer ali hud klikač da bi bila hudo obremenjena. Sem imel pa, če se prav spomnem, že novo obliko.
SaXsIm ::
Sam sem včeraj popravljal performance mx. Mi je na gumbu za naprej stikalo nehalo klikati (pa je še delovalo) in je bilo neverjetno nadležno. Sem iskal nadomestno, pa ga nisem našel, sem pa potem probal zamenjati z enim drugim stikalom na miški (od gumba pri palcu - te tipke ne uporabljam) in sta po menjavi obe stikali delovali kot novi. Izgleda, da se je samo preveč dotikalo PCBja, pa zato ni bilo klika.
SaXsIm
[D]emon ::
Sem pozabil dodat, meni je m185 delovala brez problemov dobro leto, potem sem malce prcal tisto tipko s kontakt sprejem in zdaj bo ze prvo leto od takrat, novi problemi pa se niso pojavili. Le obcasno mi kolescek zacne nagajat, ampak tudi to neha, ko misko za nekje pol minute izklopim preko stikala na dnu.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Runnagain ::
Eh, tole ni tako težko popravit. Sem imel dve takšni, obe popravil.
Fora je, da se tisti kontakti (bakreni) zamažejo in malce pokrivijo.
Rešitev je v podrtju mikro stikal in čiščenju, šmirglanju kontaktov, tako bakrenega vzmetnega lističa kot trdnih kontaktorjev v stikalu.
Fora je, da se tisti kontakti (bakreni) zamažejo in malce pokrivijo.
Rešitev je v podrtju mikro stikal in čiščenju, šmirglanju kontaktov, tako bakrenega vzmetnega lističa kot trdnih kontaktorjev v stikalu.
To za performance ali anywhere?
Fora je ta da so v anywhere MX kontakti in stikala res majhni, meni ni uspelo da bi jih odprl ne da bi polomil vse stranske zatiče, notri so bili pa kontakti tako majhni da sem se jih bal dotikati. performance ima to kar nekaj večje in malo bolje narejeno.
Ko sem polomil tiste zatičke pa stvari niso več hotele stati skupaj. Je tisti bel zatiček ven padal (kar je rešljivo z selotejpom, ko bi prej vedel...)
Fora je ta da so v anywhere MX kontakti in stikala res majhni, meni ni uspelo da bi jih odprl ne da bi polomil vse stranske zatiče, notri so bili pa kontakti tako majhni da sem se jih bal dotikati. performance ima to kar nekaj večje in malo bolje narejeno.
Ko sem polomil tiste zatičke pa stvari niso več hotele stati skupaj. Je tisti bel zatiček ven padal (kar je rešljivo z selotejpom, ko bi prej vedel...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero brezžično miško kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 29270 (10877) | Kayzon |
» | IE 3.0 Explorer - podobne miškeOddelek: Kaj kupiti | 1972 (1596) | hyuga |
» | Top gaming miška (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 99156 (56052) | Kr_Edn |
» | Nakup miškeOddelek: Pomoč in nasveti | 1140 (944) | zahec |
» | Gaming miškaOddelek: Kaj kupiti | 17577 (15887) | Antares88 |