» »

tight vnc, kako preko firewalla ?

tight vnc, kako preko firewalla ?

#000000 ::

Vem da treba odpreti porte, in so odprti, nočem se konektat na PC v LANU, to dela BP že precej let, nikakor ne najdem vodiča kako to izvest na zunanjem PCju

Kaka ideja kako če je več routerjev na moji in strani kjer teče vnc server ?
  • spremenilo: #000000 ()

Ales ::

Na strani, kjer teče VNC server, moraš nastaviti port forwarding na routerju (in firewall, če je vmes tudi ta). Na strani, kjer teče VNC klient, ni treba praviloma nastavljati ničesar. Povezava se namreč inicira s strani klienta, povezave navzven pa so običajno že dovoljene. Vse kar moraš narediti je, da na strani VNC serverja spraviš povezavo do njega.

Druga opcija je, da uporabiš reverse VNC. Pri tej vrsti povezave se VNC server poveže na VNC klienta (VNC klient mora čakati na povezavo). V tem primeru moraš nastaviti port forwarding na routerju, ki je pred VNC klientom, na strani VNC serverja pa praviloma ni treba nastavljati ničesar. Enako torej, kot zgoraj, le v obratni smeri.

Še lažje je, če imaš nastavljen sistem z VNC repeaterjem, tako da povezava med VNC serverjem in VNC klientom teče preko nekega vmesnega serverja in se izogneš večini zezancij... Ampak tega kot kaže nimaš.

Omenil si, da bi lahko bilo več routerjev vmes. Potem je verjetno možno tudi, da so kake povezave navzven blokirane, kar še dodatno zaplete zadevo... V osnovi sicer ni zaradi tega nič drugače, nastaviti moraš da signal pride od enega konca do drugega, več routerjev vmes pomeni samo več nastavitev.

No... če se ti ne da zezat in če ne gre za poslovno uporabo, uporabi TeamViewer. Lepo dela in za zasebne potrebe je zastonj.

#000000 ::

Aha cool hvala za izčrpen info :)

torej če na oddaljenem PCju nastavim opcijo reverse mi ni tam treba odpret nobenga porta, moram pa v tem primeru pri sebi, kar lahko naredim tako da enostavno izklopim firewall za tistih 10 minut na vseh routerjih.

Zdej še ena težava ravno zvedu, človek uporablja nek instant internet ne vem katerega mobilnega ponudnika, je v tem primeru tud treba odpirat kake porte na USB ključku ali modemu ipd. ?

teamviewer bi bila varijanta, ampak je ne morem uporabit ker pravi da je on na black listi, mu ga namreč izklpaplja, po parih minutah za nekaj minut (skriti feature ko smatrajo da služiš s tem, čeprav to ni res ampak nimaš se komu žalit) + končno bi rad enkrat usposobil tight vnc ker je free in dela dokaj zadovoljivo za moje potrebe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Ales ::

Na strani oddaljenega računala je mobilno omrežje? Hm. Izhodne povezave bi morale delovati brez dodatnih nastavitev, ampak ne boš vedel dokler ne probaš. :)

Drugače pa, tako je, v primeru reverse VNC pri sebi odpreš dostop, torej na strani VNC klienta. Na tvojem koncu boš poleg firewalla moral nastaviti port forwarding na vmesnih routerjih.

Stestiraj konfiguracijo brez VNCja - na svojem računalniku zaženi kak enostaven testni strežnik, SSH naprimer. Lahko tudi na istem portu, kjer bo kasneje poslušal tvoj VNC klient. Najprej poskusi dostopati lokalno, to mora delati. Nato nastavi firewall in port forwarding, potem pa poskusi priti do SSH s kake druge lokacije....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači strežnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8011864 (9957) Zalachenko
»

VNC preko ruterja

Oddelek: Omrežja in internet
162751 (2566) Karen
»

VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??

Oddelek: Omrežja in internet
354211 (3227) flisko
»

Real VNC Server

Oddelek: Omrežja in internet
102151 (1936) mat3
»

VNC problemi

Oddelek: Operacijski sistemi
51015 (1002) shock

Več podobnih tem