Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kakšna baterija je to?
Kakšna baterija je to?
radmannsdorf ::
negotiator ::
Baterija je LiPo. Najbrž baterija ni kriva, temveč vezje, ali pa preprosto solarne celice (malo denarja, malo muzike), ki ne dajo prav veliko od sebe.
Enkrat sem testiral eno (približno tretjino velikosti te tvoje), ki sem jo vzel iz solarne lučke in od sebe ni dala niti na močnem soncu praktično nič, pa tudi sama luč je svetila zelo kratek čas, po polnjenju akumulatorja čez dan.
LP
Enkrat sem testiral eno (približno tretjino velikosti te tvoje), ki sem jo vzel iz solarne lučke in od sebe ni dala niti na močnem soncu praktično nič, pa tudi sama luč je svetila zelo kratek čas, po polnjenju akumulatorja čez dan.
LP
All easy problems have already been solved.
radmannsdorf ::
a frendom sva z multimetrom merila in baterija in panel daje od sebe 2,7V, ampak zaenkrat še ne vem koliko toka daje.
tukaj piše 55mA
http://chinatopoffers.com/st-38x86-4-5v...
se pravi da se preko takega vezja da polnit samo Lipo baterije ane?
tukaj piše 55mA
http://chinatopoffers.com/st-38x86-4-5v...
se pravi da se preko takega vezja da polnit samo Lipo baterije ane?
negotiator ::
55mA je tako malo, da bo ob popolnem izkoristku pri 8 urah na močnem soncu napolnilo le 440mAh v baterijo, ker pa si napisal, da da od sebe le 2.7V (baterija je 3.7), ima verjetno še boost konverter, ki zviša napetost in s tem pade tudi tok, se pravi, da dobiš še manj v baterijo (+ izgube v vezju).
Baterija v telefonu ima pa recimo od 1000, pa do 3000mAh, zdaj pa računaj.
Baterija v telefonu ima pa recimo od 1000, pa do 3000mAh, zdaj pa računaj.
All easy problems have already been solved.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Power Bank za telefon/tablico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 79981 (8851) | Karen |
» | Scangrip Nova 5k se ne napolni do koncaOddelek: Loža | 1078 (732) | OSA |
» | Kje kupiti Solarne Celice 12V?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1228 (937) | Jst |
» | Polnjenje 16850 battery packaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4456 (3690) | jest10 |
» | prenosni polnilnik baterijOddelek: Loža | 7129 (6417) | SimplTech |