» »

Vlada 2014 -

Vlada 2014 -

Temo vidijo: vsi
««
11 / 69
»»

Fritz ::

driver_x je izjavil:

jype je izjavil:

Pomoje je samo nekoliko nerodno ubesedil: Hotel je povedat, da so se volilci ustrašili, da če bi on zmagal, bi spet imeli komunistično represijo in so zato ostali doma.

Ja, tole. Izostali so predvsem njegovi volilci. Pa tudi ostale stranke se ne poslužujejo metod, znanih iz časov komunistične represije, v taki meri.

Preveč resno branje Jajotovih umotvorov očitno pri bralcih povzroča podobne simptome kot jih je zaznati pri avtorju...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

jype ::

Fritz> resno branje

Kako pa zgleda neresno branje?

Ko se ob branju rahlo hudomušno nasmihaš zaradi cvetk in obenem rahlo kislo, ker se zavedaš, da je ta človek vodja opozicije. Vsekakor pa ne trzaš na retoriko iz obdobja hladne vojne.
A. Einstein

jype ::

A tebi se zdi norčevanje iz zapisanega "trzanje"?

Okapi ::

Prav tragikomično je opazovati tale za zdaj sicer samo predlog, da je "šivilja" postala podpredsednica Evropske komisije. Naši politiki bi se radi veselili uspeha, pa se ne morejo, oziroma ne smejo ali ne upajo. Erjavec je recimo prijavil - big deal, slovenska vlada ima tri podpredsednike, pa nihče ne ve zanje. A če bi bil slučajno on podpredsetnik, bi bil to največji dosežek po osamosvojitvi.>:D

Cerar se izmotava, da je imel zvezane roke in ne mogel storiti ničesar.

Juncker pa medtem da zaušnico slovenskim politikom - jaz sestavljam komisijo in jaz odločam. Potem pa še navrže - obnašate se, kot bi bili najmanj ustanovna članica EU.

O.

Cervantes ::

Res je zanimivo. Pop tv recimo sploh ne more začeti oddaje 24ur, ne da bi konkretno udarili čez AB. Nikoli ne pozabijo poudariti, da se je sama predlagala in koliko bo zaslužila.

Okapi je izjavil:

Potem pa še navrže - obnašate se, kot bi bili najmanj ustanovna članica EU.

O.

Od kod ti to?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

http://www.delo.si/svet/evropa/komisarj...

Tudi negativno razpoloženje glede Bratuškove da ne bo vplivalo na interese Slovenije, ki da se že tako vede, »kot da bi bila ustanovna članica«.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

ulemek ::

Okapi je izjavil:

Če bo počel tako, kot je počel prej, z obtožbami, proti katerim se ni mogoče pritožiti in dokazati svoje nedolžnosti, potem nisem čisto prepričan, da se bo dobro končalo.>:D

O.

Spet ti je udarila peesovska barva čez profil.

Da bi razumel situacijo, ki se je zgodila takrat, moraš vedeti, da je tak postopek oz. takšno delo KPK predpisovala zakonodaja idr. predpisi v RS. Zato te situacije nikakor ne moreš pripisati komur koli od vpletenih osebno, še najmanj Goranu Klemenčiču.

Njegov odstop je povezan prav s tem, deloma s čudno situacijo kot posledico zakonodaje in seveda, najbolj zaradi topih zob (premalo pooblastil in/ali sodelovanja z drugimi organi pregona). Sploh pa s sodno prakso situacija docela še ni razčiščena, saj so nekateri postopki ŠE v teku (zato je tvoje nabijanje prej ideološko in nič kaj faktološko).

Zdaj se lahko šele izkaže in zdaj mu bomo lahko sodili za zakonodajne reforme in tegobe, ki jih bodo imeli drugi javni funkcionarji oz. državni organi.

Okapi je izjavil:

Prav tragikomično je opazovati tale za zdaj sicer samo predlog, da je "šivilja" postala podpredsednica Evropske komisije. Naši politiki bi se radi veselili uspeha, pa se ne morejo, oziroma ne smejo ali ne upajo. Erjavec je recimo prijavil - big deal, slovenska vlada ima tri podpredsednike, pa nihče ne ve zanje. A če bi bil slučajno on podpredsetnik, bi bil to največji dosežek po osamosvojitvi.>:D

Cerar se izmotava, da je imel zvezane roke in ne mogel storiti ničesar.

Juncker pa medtem da zaušnico slovenskim politikom - jaz sestavljam komisijo in jaz odločam. Potem pa še navrže - obnašate se, kot bi bili najmanj ustanovna članica EU.

O.

Juniper je čisto prav povedal do točke, v kateri dela razlike med članicami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ulemek ()

Res. A kdo ve, kakšen je status ustanovnih članic vs. pridruženim?

Cervantes je izjavil:

Načeloma ni nobenih razlik. Ustanovne sicer imajo morda kakšno ugodnost kot je npr. britanski rabat. Pa tudi to, da nekatere nimajo evra, kar pa niti ni povezano z vrsto članstva.

jype je izjavil:

A tebi se zdi norčevanje iz zapisanega "trzanje"?

Zgleda, da sem zgrešil vklopljen humor, ironijo, sarkazem, nekaj...se opravičujem.

ulemek je izjavil:

Cervantes je izjavil:

Načeloma ni nobenih razlik. Ustanovne sicer imajo morda kakšno ugodnost kot je npr. britanski rabat. Pa tudi to, da nekatere nimajo evra, kar pa niti ni povezano z vrsto članstva.

UK niso ustanovna članica. Za nameček jim je De Gaulle celih deset let blokiral vstop v EU (marsikdo bi danes potrdil, da je možakar že vedel zakaj).

So pa vse stare članice, skozi pristopna pogajanja za vstop v Evropsko unijo, zase iztržile kakšne ugodnosti. Ko je na vrsto prišla drugorazredna Evropa pa je ugodnosti zmanjkalo. Tough luck :|
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

Eno so formalne razlike, nekaj čisto drugega pa neformalne. JJ lahko napiše 100 tvitov, pa bodo vsi skupaj imeli pol teže enega tvita od Merklove.

O.

Saj se mi kar smili model... zadnji borec proti komunizmu na severni polobli, da doživi tak debakel... da šef še pisma ne prebere... šit.
Ujetega ptiča tožba.
BTW, a je ptič kaj čivkal danes? Nisem nič zasledil.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Eno so formalne razlike, nekaj čisto drugega pa neformalne. JJ lahko napiše 100 tvitov, pa bodo vsi skupaj imeli pol teže enega tvita od Merklove.

O.

To je pa dejstvo. Takšno kot če odpreš vrata, lahko samo ugotoviš, da so odprta.

Teža in vpliv pa nimata nobene povezave z nespoštljivim odnosom. Evropa temelji na svobodi in enakosti, enakopravnosti, nikakor pa ne na izključevanju, kar se po tej izjavi sodeč gre g. Juniper.

Novemu predsedniku evropske komisije je uspelo združiti Slovence, kajti proti Bratuškovi so vsi, piše nemški FAZ.
;)

Mogoče je pa Juncker razmišljal takole - če vzamem levega, mi bo zamerilo pol Slovencev, če vzamem desnega, mi bo zamerila druga polovica, najbolje da mi zamerijo vsi, vsaj ne bo mogel nihče reči, da dajem prednost levim ali desnim.;)

O.

Matako ::

Kot so zdaj že skoraj vsi faktorji in nefaktorji v Deželici, od Murgelj do Puščave opazili: Jean-Claude ni kaj dosti razmišljal, ker se pač s tem ni kaj dosti ukvarjal. Zanj je bil to stranski čevap na žaru. Poznate občutek, ko je na hitro treba kupiti buteljko ali šopek za darilo in pač pobašete prvi artikel, ki izgleda kolikor toliko ok?
Povedano po gikovsko: sicer je šlo za nek proces, ampak je bil tak, nizke procesorske utilizacije.

In počasi tudi dojemamo, kako odlično igro pred golom je izvedla Lenči. Kapo dol, če citiram Katanca. Lahko bi rekli, da je dala izrazu "bitch-slap" čisto nov, drugačen pomen. Auč. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Ja, Lenči ma jajca.
Nepopisno uživam, ko gladam vse te foušljive zafrustrirance, ki se jim cedi slina "ja, zdaj jo bo pa ja protikorupcijska...etc, etc..."
In če prav pomislimo, eno leto in pol je skupaj držala tako razvejano koalicijo, od SD, pa preko Kahla pa do Viranta... not an easy job.
Punca po mojem je sposobna, itekako.
Zato je tudi nobeden ne mara. Spet foušija?
Najbulj mi je bil pa všeč tazadnji stunt.
Eviva!:))

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

A maš štokholmski sindrom?

Jean-Claude ni kaj dosti razmišljal, ker se pač s tem ni kaj dosti ukvarjal. Zanj je bil to stranski čevap na žaru.
Ne vem, kateri čevap na vrsti je bil, ampak možakar (in njegov štab) je preigral mali milijon kombinacij, ker je moral zadovoljiti apetite kupa držav, vseh velikih skupin v EU-parlamentu, pa ženske kvote in še kaj.

Sam je povedal, da je zanj Bratuškova tako rekoč popolna kandidatka, ker je potreboval žensko (zaradi kvot), ex-premierko (ali vsaj ministrico, zaradi ugleda same ekipe komisarjev) in liberalko (zaradi zahtev EU-parlamenta). Stranski čevap na žaru zanj v resnici ni Bratuškova, ampak mnenje slovenske politike o njej.

O.

ZaphodBB je izjavil:

A maš štokholmski sindrom?

Imam vse sorte sindromov, tega pač ne. Mogoče bruseljkega?:8)
Sploh mi pa povej, kaj je narobe z mojim zgornjim postom, da si se tako razburil?

BTW, kot sem danes opazil, se poslanec Janša pridno udeležuje sej raznih odborov. Ako je temu tako, kje je ovira, da ne bi predsedoval odboru za nadzor tajnih služb? S tem ma pa ja nekaj izkušenj.
8-)

Cervantes je izjavil:

BTW, kot sem danes opazil, se poslanec Janša pridno udeležuje sej raznih odborov.

Zanimivo ne? Svoje čase se je redno uvrščal med parlamentarce z največ urami odsotnosti, sedaj pa je postal prav marljiv politični delavec.

Puščava človeka spremeni.
/\/\.K.

Malajlo ::

Vonj po svobodi, ja. Je čist drugače. Bo pa odsedel celo kazen očitno, ker se noben ne ukvarja več z njim. Če kaj čvikne, še nekaj prahu dvigne, sicer pa tišina. In prav je tako. A se kdo s Prijateljem ukvarja? Binetom? Igorjem? Al pa Francijem iz tiste vasi pod hribom.

Mr.B ::

Malajlo,
sej maš članek na verodostojnem mediju, v lastništvu davkoplačevalcev, kako so povezali Neonaciste z SDS, pa da so za proteste krivi neonacisti s strani SDS. Res pa da ne smeš brati komentarjev... Hm, me zanima, kdo od vas se bo sedaj bunil, ker je članek plačljiv..... Lastniki ste pa davkoplačevalci /bralci.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matako je izjavil:

Cervantes je izjavil:

BTW, kot sem danes opazil, se poslanec Janša pridno udeležuje sej raznih odborov.

Zanimivo ne? Svoje čase se je redno uvrščal med parlamentarce z največ urami odsotnosti, sedaj pa je postal prav marljiv politični delavec.

Puščava človeka spremeni.

Kakšna Puščava. Desert!
Marljiv družbeno-politični delavec je nekoč že itak bil in mu to ni nič novega.
Pa še "izlaz u grad" pade, cool.

@B: ta cajteng ni v državni lasti.

Zgodovina sprememb…

ToniT ::

Hm, me zanima, kdo od vas se bo sedaj bunil, ker je članek plačljiv..... Lastniki ste pa davkoplačevalci /bralci.

Koliko vidim je lastnik nekdo drug....

Lastništvo Delo d.o.o.:

PIVOVARNA LAŠKO, D.D. 80,83 %

RADENSKA D.D. Radenci 19,17 %

Eh, tisti Delov članek je nekakšen trnek za on-line izdajo. Ker v tiskani je še manj, imaš pa zato štiri "kronološke" slike na eni je mojster Breivik, samo je vse skupaj nekam shizofreno. Poanta je po mojem v okenčku, ki vabi na splet ;)

Marketinško je ideja zdrava: Rabote naceljnov v povezavi z jajotom? Kupim!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Okapi je izjavil:

Sam je povedal, da je zanj Bratuškova tako rekoč popolna kandidatka, ker je potreboval žensko (zaradi kvot), ex-premierko (ali vsaj ministrico, zaradi ugleda same ekipe komisarjev) in liberalko (zaradi zahtev EU-parlamenta).

Bratušek liberalka? :)

Sicer dvomim, da gre za solo akcijo. Je med potjo najbrž postala dolžna kar nekaj uslug.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bratušek liberalka?
PS (in Zavezništvo) spada v ALDE - Alliance of Liberals and Democrats for Europe. AFAIK mora (oziroma hoče) imeti Juncker 5 sekretarjev, ki pripadajo tej eu-parlamentarni skupini.

O.

Ma dejte fantej. A ste se od "nastanka", cerar koalicijske vlade ukvarjali s öem drugim kot AB.

Doslej se ni bilo še s čim drugim ukvarjati. Šele zdaj, ko so znani ministri, lahko kaj rečemo o tem. Sploh pa bo treba počakati na prve dejanske ukrepe.

O.

Mufasa ::

U Matthaiev šef, pravosodni minister.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Meni je predvsem žal za aroganco NSi, da niso pristopili v koalicijo. Dobili so klic k narodni enotnosti, a nič od njih, ker ne razumejo, da pri takem konceptu vlade (narodne enotnosti), ne morejo zahtevati več reform kot so jim volilci nameni glasov. Bog naj jim pomaga. Zdaj bo Kahl mastuhbihal, pa SD solil pamet.

Me je pa tudi Cerar precej razočaral oz. njegova stranka bolj kot on.

ZaphodBB ::

ulemek je izjavil:

Meni je predvsem žal za aroganco NSi, da niso pristopili v koalicijo. Dobili so klic k narodni enotnosti, a nič od njih, ker ne razumejo, da pri takem konceptu vlade (narodne enotnosti), ne morejo zahtevati več reform kot so jim volilci nameni glasov. Bog naj jim pomaga. Zdaj bo Kahl mastuhbihal, pa SD solil pamet.

Zakaj bi vstopili, da bi potem vsi zlivali gnojnico po njih? Saj lahko tudi iz opozice glasujejo za ukrepe s katerimi se strinjajo.

NSi v tej vladi nima kaj iskat.

ZaphodBB je izjavil:

ulemek je izjavil:

Zakaj bi vstopili, da bi potem vsi zlivali gnojnico po njih? Saj lahko tudi iz opozice glasujejo za ukrepe s katerimi se strinjajo.

NSi v tej vladi nima kaj iskat.

Eno so polarizirane vlade, pa tudi obstoj teh je odvisen predvsem od programov in volilnih izidov. V tako razdeljeni Sloveniji pa je to skoraj nemogoče. Imamo proporcionalni sistem, ki je dober, a ga je potrebno razumeti, še bolj pa si prizadevati za kompromise. To je edini način za sestavo trdne vlade.

Nimajo kaj iskati? A niso vsi nabijali o narodni enotnosti za izhod iz krize? Tudi ti ne razumeš koncepta vlade narodne enotnosti? S pogodbo bi dorekli, kaj bodo lahko uresničevali in pika. Nobene potrebe po gnojnici ni. Morda pa so nas dosedanje opcije preveč navadile na gnojnico, to se strinjam. A temu bo potrebno začeti delati konec. Iz opozicije nimajo možnosti niti za en predlog, iz koalicije bi imeli proporcionalno najmanj toliko reform kot so dobili glasov.

Cerar je dejansko naredil napako, da ni spravil v koalicijo NSi in ZAB. Imata kar nekaj skupnih "neoliberalnih" točk, okoli katerih bi ju lahko prepričal. Namreč, z njima v koaliciji bi ga Desus ne mogel izsiljevati. Tako pa vlada brez soglasja Desusa ne more storiti praktično nič, oziroma mora iskati glasove v opoziciji, kar je rahlo težje. Je pa seveda res, da če je Cerarjeva usmeritev bolj leva kot sredinska, bo s takšno koalicijo, kot je, veliko lažje delal.

O.

thramos ::

Ugotovili so, da v pogodbo ne bi bilo možno vpisati nobenega od ukrepov, za katere so se zavezali svojim volilcem, da jih bodo poizkušali uresničit. Kar je glede na volilni rezultat popolnoma normalno. V takšni situaciji je vstop v koalicijo popolnoma nesmiseln.

Matthai bo imel spet polne roke dela

Mramor (http://www.rtvslo.si/slovenija/mramor-f... že napoveduje zategovanje pasu in višanje davkov. Tega, da bo reševanje iz krize drago, sem se dotaknil tu: https://slo-tech.com/forum/t619798/p455...

S tem ni toliko narobe, saj racionalno gledano drugega izhoda ni. A če ne bomo dobili jasnih obljub (tudi pravno zavezujočih) v zameno za breme, bo še en polom. In vsi moramo enako nositi to breme.

Zgodovina sprememb…

ulemek,
ko boš nehal verjeti v populizem....boš odrasel. SŽ dobiva višje plače, seveda so izjemo uspešni... JS&JU je dobila donosnost z 8%, ker jim pripada...
Lahko pa preskočiš na gopodarsvo, na kakšen populiste, tipa Janković, Popovič, Une v verodostojnih medijih - ki jih neomenjamo...

mtosev ::

v SŽ so rekli, da bodo naslednje leto imeli manjšo maso za plače,ker se ljudi v SŽ upokojujejo btw
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev,
samo cca 2 mijarde na letnem nivoju zmanjka za nujne zadeve delovanja socialne države / proračuna. Hm, kaj misliš da bodo maso plač zmanjšali za 50% ? Lanko leto smo imeli 14% primanjkljaj, pa bi ga morali imeti le 3.5%. Kja misliš da bo letos manjši ? glede na to da niso upoštevali niti plač JU&JS, Bruselj je pa poslal Befel, in v jasnem naznanilu prihodu tega befela, so igrali jokerja na podlagi katerega je AB v Brsulju.
No 2015, se boš pa posral na to kar je zapisano v ustavi na temo koliko smemo zapraviti. Morda so zaradi tega obresti tako lepe, ker zunaj poleg spoštovanja ustave spoštujejo tudi državo.....

Moje naznanilo je, in ostaja, da se bomo letos zadolžili še za dodatnih 4 mijarde€, in bomo presegli EU uravnilovko, ki govori v povprečni zadolžitvi EU držav.

Hm mtosev, kaj točno praviš, da je Slovenija izplavala...

Mr.B je izjavil:

ulemek,
ko boš nehal verjeti v populizem....boš odrasel. SŽ dobiva višje plače, seveda so izjemo uspešni... JS&JU je dobila donosnost z 8%, ker jim pripada...
Lahko pa preskočiš na gopodarsvo, na kakšen populiste, tipa Janković, Popovič, Une v verodostojnih medijih - ki jih neomenjamo...

Med populizmom in dobrimi rešitvami je razlika, za ene je treba garati, za druge pa držati figo v žepu. In ne, ne dobre rešitve ne zvenijo dobro, vsaj, če ničesar, kar sodi zraven ne zamolčiš.

Mr.B je izjavil:

mtosev,
samo cca 2 mijarde na letnem nivoju zmanjka za nujne zadeve delovanja socialne države / proračuna. Hm, kaj misliš da bodo maso plač zmanjšali za 50% ? Lanko leto smo imeli 14% primanjkljaj, pa bi ga morali imeti le 3.5%. Kja misliš da bo letos manjši ? glede na to da niso upoštevali niti plač JU&JS, Bruselj je pa poslal Befel, in v jasnem naznanilu prihodu tega befela, so igrali jokerja na podlagi katerega je AB v Brsulju.
No 2015, se boš pa posral na to kar je zapisano v ustavi na temo koliko smemo zapraviti. Morda so zaradi tega obresti tako lepe, ker zunaj poleg spoštovanja ustave spoštujejo tudi državo.....

Moje naznanilo je, in ostaja, da se bomo letos zadolžili še za dodatnih 4 mijarde€, in bomo presegli EU uravnilovko, ki govori v povprečni zadolžitvi EU držav.

Hm mtosev, kaj točno praviš, da je Slovenija izplavala...

Zelo verjetno. Sej druge rešitve kot posojilo ni. Moramo pa vedeti, kaj bomo za to posojilo dobili. Zdaj so samo nekaj mrmrali in obljubljali. Ni dvakrat reči, da sedaj ne bo isto.

Zgodovina sprememb…

ulemek,
a znaš preračunati, kolikošno gopodarsko rast bi rabili da pokrijemo najmanj 2 mijard€ veliko letno luknjo ? Potem pa me razsvetli, o razliki
populizmom in dobrimi rešitvami je
. Potem pa dobro razmisli, ali misliš da boš z garaštvom "delo osvobaja" prišel tako daleč.
Leta 2010 sem rekel, da je potrebno porabo oklestiti za 2 mijardi€ letno, trenutna vlada pravi, da bi to naredili po petih letih ?

Damjan o zadolževanju in nastanku krize:

Martin Wolf, glavni ekonomski komentator Financial Timesa, ki je nedavno izdal knjigo "The Shifts and the Shocks", pravilno ugotavlja, da je monetarno stimuliranje gospodarstva prek pumpanja ogromnih količin denarja v banke ali odkupovanja enormnih količin podjetniških vrednostnih papirjev (prek QE) bistveno bolj nevarno od fiskalnega stimuliranja gospodarstva prek povečanih javnih deficitov. Monetarno stimuliranje namreč spodbuja zadolževanje zasebnega sektorja in napihovanje finančnih in nepremičninskih balonov, kar je natanko tisti glavni razlog, ki je povzročil sedanjo krizo. Krize ni sprožila preveč potratna država (javno trošenje), pač pa divje in nekontrolirano zadolževanje zasebnega sektorja prek bank, ki jih je nato država morala reševati.

Torej povečano javno trošenje za spodbuditev gospodarske rasti je v tej situaciji bolj na mestu kot pa pumpanje denarja v finančni sektor. Država lažje nadzoruje in uravnava svoj dolg kot pa zasebni sektor.

One of the arguments in my view for using fiscal policy more and monetary policy less was that it is one way of reducing precisely the risk you supposed. People seem to have this very strange idea that fiscal policy -- which of course means government borrowing more -- is somehow much more dangerous than monetary policy, which you rightly say means the private sector borrowing more.

But the one lesson we learned from this crisis is having the private sector borrowing vast amounts it can't afford is not great either. So this assumption that fiscal leverage is bad and private leverage is good just strikes me as completely unsubstantiated and unsupported by the evidence.

...

There is, of course, the even more radical possibility, suggested by of all people Milton Friedman, of helicopter money, which means direct monetary financing of larger government deficits on a permanent basis. That would have been a perfectly possible policy -- in my view, the most effective of all possible policies. Of course it was seen as completely inconceivable.

Mimogrede, tudi tole je bilo objavljeno v Financah:
http://damijan.org/2014/09/15/formula-z...
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

Fritz je izjavil:

Torej povečano javno trošenje za spodbuditev gospodarske rasti je v tej situaciji bolj na mestu kot pa pumpanje denarja v finančni sektor. Država lažje nadzoruje in uravnava svoj dolg kot pa zasebni sektor.

Še sreča, da mi pumpamo denar v _državni_ finančni sektor. Poleg tega slovenska država nima pravih vzvodov za uravnavanje svojega dolga. Na papirju ja, v praksi pa ....

Primerjave med državami so vedno dvomljive vrednosti.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

drvo ::

Novi infrastrukturni minister že kaže znake Slovenija je Ljubljana. Drugi tir ni več strateškega pomena, sredstva za dokončanje avtocestne povezave na štajerski avtocesti do Gruškovja pa bi pustil, da ostane slepo črevo in sredstva preusmeril v Ljubljano. BRAVO!!

http://www.rtvslo.si/slovenija/gasperic...

bluefish ::

Zdaj čakajo na potezo Kitajcev: http://www.siol.net/novice/gospodarstvo...

:)

vostok_1 ::

Če pade luka koper, lahko kr pol slovenije odpišemo. Upam vsaj, da bi se odgovorne za malomarnost pred zid postavilo.

drvo ::

Se strinjam, trenutno je misija nemogoče in močno zamujamo. Bi pa mogla bit eden izmed prvih infraskturnih projektov ne pa med projekti, ki se jih bo zavrglo, še bolj pa je smešna argumentacija tega, da so nas tokovi že obšli. In ker so nas obšli moramo zaradi tega z glavo v pesek, ali kaj storiti? V glavnem počasi Tržaško in Reško pristanišče prehitevata našega in glavni prometni tokovi grejo mimo nas mi pa se delamo kod da se nič ne dogaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()
««
11 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22844600 (37841) Jupito

Več podobnih tem