» »

Bolniška

Bolniška

Ovi ::

Mi lahko kdo razloži kaj pomeni kraj bivanja? Kje je to definirano? Sem na bolniški vendar brez fizičnih omejitev... Le kraja bivanja ne smem zapustiti. Torej to pomeni ...? Ne smem izven svojega dvorišča? Ne smem iz vasi? Ne smem iz krajevne skupnosti? Ne smem iz občine? Do kod je meja?

111111111111 ::

Odvisno od bolniške. Če si bolan in ne moreš v službo, potem moraš biti doma.

Če pa si na okrevanju po čem hujšem (zdravnik predpiše gibanje v naravi toplice itd...), potem pa nimaš nekih omejitev na katere bi se lahko obesil delodajalec.

krucymucy ::

Kje so sploh napisane te omejitve?

Ovi ::

V bolniški kartoteki je zapisano :) Piše mi pa: Brez omejitev glede gibanja v kraju bivanja.

Sem vprašal če se lahko ukvarjam s športom je rekla da ni problema, ven lahko grem brez časovne omejitve, ampak naj ne pretiravam (npr. da bi visel cele dni in noči na žurkah).

Se pravi, teoretično lahko začnem zidat hišo lastnoročno, vendar ne smem zapustiti vasi? To je malo čudno, a ni? Razumel bi kraj bivanja kot občino ali kaj takega... Okolica 10km mogoče? Pojma nimam

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Mr.B ()

krucymucy ::

Potem moram pa zdravnika vprasat naslednjic kako je s tem.

MadMicka ::

Kraj bivanja ni nikjer konkretiziran, tako da se mora uporabljati v širšem smislu in v korist delavca. Zdej, če živiš v mestu, je to super, ker kraj je lahko mesto , če pa živiš na vasi, kjer je deset hiš, kolikor je potrebno, da dobi naselje ime, je pa malce drugače, bolj dolgčas. Če bi rad šel recimo na morje, prosi osebnega zdravnika, da ti za potrebe rehabilitacije, recimo plavanje je vedno koristno, dovoli odhod na morje, kar zapiše v osebni zdravstveni karton in je zadeva urejena. Pomoje, če v vasi npr. ni trgovine in greš v trgovino v sosednji večji kraj, to ni kršitev delovne zakonodaje. Po tej logiki bi moralo isto veljati tudi npr. za kino ali kaj podobnega.

Tu maš en primer iz sodne prakse, sam pa skušaj najti še kakega..

http://sodnapraksa.si/?q=kraj%20bivanja...

Scylla ::

Jaz vem ko je oče bil na bolniški, ni smel iz hiše..kontrole so prihajale nenapovedano, in če nisi bil doma (razen če si imel pregled pri zdravnici itd..), si dobil čestitko v poštni predal kjer je pisalo katerega datuma in ob kateri ure se je izvajala kontrola, in da te takrat ni bilo na tem naslovu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scylla ()

MadMicka ::

Scylla, to sigurno ne drži, da oče ni smel iz hiše, razen, če bi bilo tako izrecno pisno navodilo zdravnika! Zagotovo ti tudi delodajalec nič ne more, če te kontrola ne najde doma. Pač si šel v trgovino, amen.

Scylla ::

Ne vem kaj in kako točno je bilo takrat, ker je bilo par let nazaj, vem samo da je bil takrat oče v 100% bolniški.
In lih takrat ko je šel zdravnici, je kontrola prišla, sporočila firmi da ga ni našla doma, oče pa je moral priložit napotnico, kjer jasno piše da je tega datuma ob tej uri bil pri zdravniku...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scylla ()

spirit ::

če je kaj resnejšega, da naj bi moral biti doma potem moraš biti doma, nema sem šel v trgovino. Vse je odvisno kakšen je razlog bolniške in ja kontrole se lahko izvajajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

4 ure na bolniški, 4 ure dela, določila?

Oddelek: Loža
4616539 (14731) val46
»

Nadzor bolniškega staleža

Oddelek: Loža
3610632 (8547) SeMiNeSanja
»

Delo med bolniško

Oddelek: Loža
348244 (6769) jusv
»

Bolniška: Kaj lahko počnem?

Oddelek: Loža
239008 (8145) St235
»

Delodajalec zbira podatke o svojih zaposlenih. Katere lahko ?

Oddelek: Problemi človeštva
356772 (5114) BlueRunner

Več podobnih tem