» »

Disk clone

Disk clone

PrihajaNodi ::

Ali je možno klonirati disk z vso prorgramsko opremo, tako da daš ti nazaj v računalnik clone sam pa obdžiš original. Se prenese tudi windows in deluje popoloma tekoče?

Na prejšnem so se določeni podatki izbrisali in bo potrebo obnoviti zadeve.

Hvala

L.p.
Nodi

b0root ::

Ja. Recimo z brezplačno Clonezillo.
"There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't."

PrihajaNodi ::

Kako je z licenčnimi windowsi. Ne gre potem to za nelegalno krajo OS-ja?

b0root ::

Če misliš ta disk potem uporabljat na drugem PC-ju, in licenca tega ne pokriva, potem ja. Če gre pa samo za varnostno kopijo, ki je v rezervi, pa ne, saj ga ne uporabljaš. S tem da na drugem kompu zadeva ne bi bila ravno uporabna že zaradi neustreznih gonilnikov.
"There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't."

solatko ::

Trenutno je tole orodje eno od najboljših in uporabniku najbolj prijaznih. Je zastonj, z njim pa lahko preneseš kompleten sistem na drug disk, lahko kopiraš cel disk (clone disk), opraviš vsa dela s posameznimi particijami, poleg tega pa ima vgrajeno tudi orodje za Window to goo.

http://www.disk-partition.com/free-part...

Vsa opravila narediš z nekaj kliki.
Delo krepa človeka

PrihajaNodi ::

Ja, pa dela celotna programska oprema ko zadevo kloniraš? Predpostavljam da imamo na firmi dva računalnika enaka, na enem od diskov so se izgubili določeni podatki pa bi jih rad dobil nazaj, pri čemer pa je ta disk potreben zaradi programske opreme in dela na njem? Je torej zadeva izvedljiva?

kloko ::

Če govorimo o običajni programski opremi, da, po "kloniranju" in prenosu diska v drug (do neke mere enak) računalnik bo na drugem računalniku delovalo vse popolnoma enako, kot na prvem, z enakimi podatki, kot v trenutku kloniranja.
Obstajajo pa programi, ki so lahko na različne načine "zaklenjeni" na točno določen računalnik ali kos strojne opreme v njem. V takšnem primeru po "kloniranju", kljub popolnoma enaki vsebini diska, na drugem računalniku takšen program ne bo deloval.

Ker ne poveš, kaj natančno te žuli, ti za tvoj primer ni možno garantirati ali bo ali ne bo delovalo, dokler ne pojasniš točnih okoliščin tvojega vprašanja.

L.p., Kloko

ToniT ::

Če želiš prenesti Windowse na drugi računalnik, boš moral prej pognati Sysprep, ker bo drugače problem. (enak SID na istem omrežju itd.)

solatko ::

PrihajaNodi - Z AOMEI programom, katerega link sem ti dal, lahko na drug disk preneseš trenutno delujoč sistem v celoti. Delalo bo vse tudi na drugem računalniku, samo pri zagonu ti bo namestilo gonilnike za nov računalnik - velja za w7 >. Ti bo pa sistem zahteval registracijo in večina programov, ki so plačljivi tudi.
Pri cloniranju diska, pa je odvisno od nastavitev, ki jih boš dal pred prenosom - active, primary partition......

V primeru, da imaš dve mašini z enakimi podatki pa se ti ena sesuje, lahko narediš popolno verzijo iz drugega računalnika. Vse bo identično.
Delo krepa človeka

PrihajaNodi ::

Če te prav razumem bodo tudi windowsi zahtevali na drugem pc-ju registracijo, ali pa recimo adobe photoshop.

Sicer gre za programsko opremo javne uprave plus oficova orodja...Sem res iskal neko preverjeno verzijo, ker splet ima polno vsega in je težko napraviti selekcijo.

Super, hvala

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Niti ni nujno da bo zahtevalo ponovno registracijo, če imate UEFI bios, bo potegnilo veljavne kode in ne bo težil noben program, so pa prenosi sistema preverjeno identični in delujoči brez dodatnih posegov in nastavitev.
Delo krepa človeka

PrihajaNodi ::

Hvala

L.p.

Nodi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje diska SATA na NVME in Win10 boot problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
272357 (1705) alkoo
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
475003 (4009) gruntfürmich
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5716509 (10001) opeter
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10621298 (14007) MrStein
»

kloniranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
354573 (3703) solatko

Več podobnih tem