Forum » Operacijski sistemi » Instalacija windows 7 z drugega CD-ja
Instalacija windows 7 z drugega CD-ja
Scylla ::
Lep pozdrav!
Imam manjši problemček in se spet obračam na vas...
Ženin računalnik je star približno 5 let, in seveda se je v tem času na njem nabralo dosti svinjarije (od nepomembnih programov do vse druge vrste datotek in tudi kakšna igrica se najde)
in posledica tega je počasnejše delovanje računalnika.
Ker na tem računalniku nimava nobenih pomembnejših datotek, bi rada windows ponovno instalirala. Problem je v tem da ne najdeva originalnega CD-ja od windowsov...Na računalniku je sicer že ko sva ga kupila bil naložen windows, CD pa sva zgleda nekam založila (sicer se sploh ne spomnim da sva ga dobila zraven računalnika), medtem sva se tudi selila, tko da bog vedi kje je CD..
Zdaj pa sem razmišljal da bi vzel CD windowsov od svojega računalnika in ga uporabil za instalacijo na njen računalnik, samo da bi številko "product key-a", ki se nahaja na kišti, seveda vpisal od njenega računalnika.
Bi bilo to možno narediti? Sicer je moj OS 64 bitni, njen pa je 32, ampak ima 4 gb rama, tako da mislim da bi šlo?
Prosim za nasvete in pomoč
Hvala, lp
Imam manjši problemček in se spet obračam na vas...
Ženin računalnik je star približno 5 let, in seveda se je v tem času na njem nabralo dosti svinjarije (od nepomembnih programov do vse druge vrste datotek in tudi kakšna igrica se najde)
in posledica tega je počasnejše delovanje računalnika.
Ker na tem računalniku nimava nobenih pomembnejših datotek, bi rada windows ponovno instalirala. Problem je v tem da ne najdeva originalnega CD-ja od windowsov...Na računalniku je sicer že ko sva ga kupila bil naložen windows, CD pa sva zgleda nekam založila (sicer se sploh ne spomnim da sva ga dobila zraven računalnika), medtem sva se tudi selila, tko da bog vedi kje je CD..
Zdaj pa sem razmišljal da bi vzel CD windowsov od svojega računalnika in ga uporabil za instalacijo na njen računalnik, samo da bi številko "product key-a", ki se nahaja na kišti, seveda vpisal od njenega računalnika.
Bi bilo to možno narediti? Sicer je moj OS 64 bitni, njen pa je 32, ampak ima 4 gb rama, tako da mislim da bi šlo?
Prosim za nasvete in pomoč
Hvala, lp
Opkow ::
Ponavadi imajo danasnji sistemi recovery particijo sistema na disku. S pomocjo katere vpoztavis OS na prvotno stanje. Zato ne dobis nobenih CDjev zraven.
Poglej v navodila oz sporoci model in oznako racunalnika.
Poglej v navodila oz sporoci model in oznako racunalnika.
feryz ::
Ti kar naloži s kateregakoli CD-ja želiš, le verija mora biti enaka (Home, Pro...), če ne ključ ne bo zagrabil.
64-bitni bodo bolj primerni kot 32.
64-bitni bodo bolj primerni kot 32.
Nisem mislil nalagat na ključ, samo svoj CD sem mislil vstavit v tadrugi računalnik in instalirat windows z njenim CD keyem..Potem pa ko bom jaz rabil enako, bom pač naredil isto z istim CD-jem, samo potem bom vpisat svoj CD key..To se da?
Upam da me razumete, da nisem preveč zakompliciral..
Upam da me razumete, da nisem preveč zakompliciral..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scylla ()
Gapi ::
Da se. CD key ki je na računalniku paše samo na isti operacijski sistem. Tako kot ti je že feryz napisal. Na windows home cd key ne boš inštaliral Proffesional verzijo in obratno.
No person is rich enough,to buy back his past.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gapi ()
Se opravičujem, ampak dal sem napačne informacije...3 gb rama mam na tem računalniku, ne 4...Ima to kakšne veze?
radmannsdorf ::
Ampak on ima original svoj CD ki je 64bit, žena pa ima key od 32bit. In bi zdaj rad inštaliral 64bit, uporabil pa 32bit key z ženine kište. A to gre?
Torej bi šlo..Super..Torej samo vsatvim CD, sledim navodilom, vtipkam CD key z ženinega računalnika in to je to?
Kaj pa opcija, ki jo je killer omenil? Je to boljša/lažja varijanta?
Kar se pa tiče verzije, je ista, ja...
Kaj pa opcija, ki jo je killer omenil? Je to boljša/lažja varijanta?
Kar se pa tiče verzije, je ista, ja...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scylla ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je ta licenca legalna?Oddelek: Operacijski sistemi | 7035 (4764) | beni |
⊘ | Poceni Windows?Oddelek: Operacijski sistemi | 9282 (7964) | solatko |
» | Windows Vista Home Premium Install CDOddelek: Operacijski sistemi | 4095 (3345) | ender |
» | Kako zamenjati CD KEY za Windows XP z legalnim??Oddelek: Operacijski sistemi | 4655 (4524) | zk_eu |
» | Dell OEM Win XP in izgubljen CDOddelek: Operacijski sistemi | 2254 (2254) | Paramedic |