Forum » Pomoč in nasveti » čiščenje nepotrebnega XP
čiščenje nepotrebnega XP
Ikspe ::
Naložil sem winXP sp3 in imam zaradi manjše C particije samo še 200 mega prostega. Zanima me kako in kaj naj izbrišem da bom imel vsaj 500 mega.
radmannsdorf ::
kaj pa če bi particijo povečal? ob 200 ali 500mb prostega, ti bo računalnik enako na škrge dihal.
krneki0001 ::
poišči verzijo tiny XP, kjer je že vse nepotrebno okleščeno in boš imel dovolj prostora.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Zraven XP imam na particiji še antivirusni in adobe reader ki gre avtomatsko na C particijo.
( Particija C ima velikost 4.6 GB, cel disk pa 40 GB. Nekoč sem poskušal particiji C in D združit ampak ni šlo )
Trenutno piše da je prostega 400 MB.
( Particija C ima velikost 4.6 GB, cel disk pa 40 GB. Nekoč sem poskušal particiji C in D združit ampak ni šlo )
Trenutno piše da je prostega 400 MB.
gddr85 ::
je treba mislm da prej zbrisat ta drugo particijo (delete volume) in potem na c: extend volume in imaš spet eno particijo
3 particije so.
Ko sem ravno vse na novo instairal, PC pa uporablja foter za brskanje po internetu bi rad samo počistil in naredil da se ne bodo nalagale odvečne zadeve v spomin.
Bo šlo?
Ko sem ravno vse na novo instairal, PC pa uporablja foter za brskanje po internetu bi rad samo počistil in naredil da se ne bodo nalagale odvečne zadeve v spomin.
Bo šlo?
Ker sem ravno vse na novo instairal, PC pa uporablja foter za brskanje po internetu bi rad samo počistil in naredil da se ne bodo nalagale odvečne zadeve v spomin.
Lahko dobim informacije katere stvari in kako označim/izbrišem? Bo pač malo na škrge dihalo.
P.S.: v tistih časih ko se je na disk prvič naložilo win95 je bilo 5 giga na particiji kar precej.
Lahko dobim informacije katere stvari in kako označim/izbrišem? Bo pač malo na škrge dihalo.
P.S.: v tistih časih ko se je na disk prvič naložilo win95 je bilo 5 giga na particiji kar precej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ikspe ()
gddr85 ::
kolk imaš placa na ostalih dveh particijah? če ne lahko stvari preneseš iz ene particije na drugo in potem eno zbrišeš in si povečaš plac na c: particiji in imaš potem 2 particiji
če ne pa disk c (desni klik - properties) disk clean up in odklukaš kaj zbrisat (temp. files, itd.) oz. instaliraš ccleaner in tam odklukaš kaj in ti spuca odvečno kramo
če ne pa disk c (desni klik - properties) disk clean up in odklukaš kaj zbrisat (temp. files, itd.) oz. instaliraš ccleaner in tam odklukaš kaj in ti spuca odvečno kramo
s6c-gEL ::
Uporabi http://www.partitionwizard.com/partitio... in povečaj kolikor se da sistemsko particijo.
vorantz ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12375 (7856) | carota |
» | Združitev particijOddelek: Pomoč in nasveti | 3128 (2764) | MIHAc27 |
» | Novi prenosniki in varnost podatkovOddelek: Programska oprema | 2398 (2142) | solatko |
» | Pri urejanju ne pokaže vseh particijOddelek: Operacijski sistemi | 3594 (3075) | Malajlo |
» | Problem s particijoOddelek: Pomoč in nasveti | 1356 (1265) | masevc |