» »

Solidworks, pretvorbe formatov .pkg ter Me10 .mi format

Solidworks, pretvorbe formatov .pkg ter Me10 .mi format

M-XXXX ::

Večja firma trenutno uporablja zelo zastarel SolidDesigner in bo kmalu (če bo vse štimalo) migrirala na SolidWorks. SolidDesigner shranjuje v .pkg formatu, podpira pa tudi shranjevanje v .iges format katerega SolidWorks odpre brez problema.

Zdaj pa vprašanje: Obstaja kakšno orodje za množično pretvorbo .pkg formata v .iges oziroma v kakšen drug format katerega podpira SolidWorks? Tukaj se govori na več tisoč dokumentov (cca 15 let zgodovine firme).

Prav tako je v uporabi zelo zastarel Me10 program, ki shranjuje v formatu .mi katerega SolidWorks tudi ne prebere. Imamo možnost shranjevanja v .dwg format (katerega SolidWorks seveda odpre) vendar se tukaj spet govori o več 1000 dokumentih, kar spet odpade ročno pretvarjanje vsega.

Tako da podobno vprašanje: kako iz .mi formata spraviti v nekaj kar podpira SolidWorks?

Nasveti, ideje, kje se pozanimati (firma, ki trži SolidWorks nima nekega pametnega odgovora, kako proces pohitriti)?

Isotropic ::

macro

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

SolidDesigner in ME10 sta izdelek firme CoCreate (nekoč del HP-ja), ki jo je pred leti kupil PTC (Pro/E, Wildfire, Creo...). Te formate odpira PTC-je free modeler, ki ga dobite tukaj (potrebno si je odpreti račun):

http://www.ptc.com/products/creo-elemen...

Obrnite se na http://www.audax.si/, mogoče poznajo oni kak način za masovno pretvorbo dokumentov.

LP

Jože

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konstrukterski programi

Oddelek: Programska oprema
197268 (4854) Machete
»

Maya ali 3DS Max - Začetnik

Oddelek: Programska oprema
122320 (2202) dottor
»

grafična za Solidworks

Oddelek: Strojna oprema
433260 (2559) Icematxyz
»

Koliko uporabnikov Slo-tech-a..uporablja Profesionalne CAD/CAM programe tipa Solidwor

Oddelek: Strojna oprema
292833 (2373) HyperGL
»

Delovna postaja za CAD aplikacije? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506591 (5645) Person

Več podobnih tem