Forum » Izdelava spletišč » ZVOP in WHOIS privacy
ZVOP in WHOIS privacy
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
estons ::
Ko sem pred časom (vsaj 2 leti nazaj) registriral domeno pri slovenskemu podjetju, so bili moji podatki v WHOIS zaščiteni zaradi zakona o varovanju osebnih podatkov, vsaj takšna je bila obrazložitev. Par dni nazaj sem registriral eno drugo domeno pri drugemu slovenskemu podjetju, ampak ZVOPa nikjer niso omenjali in so moji podatki šli direkt v WHOIS. Resda imajo brezplačen WHOIS Privacy, ki sem ga takoj vklopil, ampak me zanima, a torej ZVOP pri WHOIS ne drži več?
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Ales ::
Če gre za domeno .si, potem zaščito podatkov v whoisu opravi sam ARNES. Podatki fizičnih oseb niso javno dostopni v whoisu za .si domene.
Če pa ne gre za .si domeno ampak za kako drugo, potem je to vprašanje malo bolj kompleksno. Npr. vsi ponudniki za registracijo .com in .net domen pri nas so le posredniki za tuja podjetja, tako da vprašanje jurisdikcije ni tako enostavno. V bistvu se ti podatki posredujejo tujim pravnim osebam, ki z njimi upravljajo pod svojimi pogoji.
Če pa ne gre za .si domeno ampak za kako drugo, potem je to vprašanje malo bolj kompleksno. Npr. vsi ponudniki za registracijo .com in .net domen pri nas so le posredniki za tuja podjetja, tako da vprašanje jurisdikcije ni tako enostavno. V bistvu se ti podatki posredujejo tujim pravnim osebam, ki z njimi upravljajo pod svojimi pogoji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup domeneOddelek: Omrežja in internet | 2976 (2842) | knesz |
» | .SI domena - anonimnostOddelek: Omrežja in internet | 1555 (1127) | c3p0 |
» | Arnes nudi digitalna strežniška potrdilaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4476 (3699) | poweroff |
» | Lastniki domen?Oddelek: Omrežja in internet | 4146 (3924) | Bakunin |
» | Novi znaki v imenih domenOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2968 (2968) | BuDi79 |