» »

Kam na faks?

Kam na faks?

Turar8 ::

Pravkar končujem 3. letnik Gimnazije Bežigrad s prav dobrim uspehom. Naslednje šolsko leto bo že matura in z njo tudi vpisi na faksi, jaz pa nimam ideje kam bi šel.

Doma mi priporočajo medicino, saj je cela družina usmerjena v to stroko, in mislim, da bodo starši razočarani če se ne bom vpisal na medicino ali pa prišel nanjo. Meni osebno se poklic zdravnika zdi v redu, perspektiven, ljudje bodo vedno zbolevali - tako da bo ta služba vedno potrebna. Bojim pa se, da zaradi ocen ne bom moral priti na medicino. Naslednje leto se bom vsekakor potrudil, a če bom spet prav dober je zelo malo možnosti, razen če bom potem perfektno pisal maturo.

Zanimivi so mi čisto vsi predmeti v gimnaziji, nasploh pa me že od malega zanima geografija, ki jo poznam kot svoj lastni žep. Moja idealna služba bi bila, da bi potoval, fotografiral in pisal članke za kakšno revijo kot je National Geographic. Ampak želje so eno, realnost glede zaposlitve pa drugo.

Tako da bi res potreboval vaše nasvete, hvala.
  • poskusilo klonirati: Turar8 ()

Invictus ::

Turar8 je izjavil:

Zanimivi so mi čisto vsi predmeti v gimnaziji, nasploh pa me že od malega zanima geografija, ki jo poznam kot svoj lastni žep. Moja idealna služba bi bila, da bi potoval, fotografiral in pisal članke za kakšno revijo kot je National Geographic. Ampak želje so eno, realnost glede zaposlitve pa drugo.

Bi rekel da za tole ne rabiš faksa, ampak malo avanturistične, pisateljske in fotografske žilice. Konkurenca je pa najbrž kar huda na tem področju.

Začneš pa lahko kar po Sloveniji. National Geographic na zanima faks, ampak zanimiv članek. Seveda boš moral pa prej objaviti cel kup člankov v drugih revijah da te bodo sploh opazili ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mavrik ::

Tema točno za take pogovore obstaja v oddelku šola.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetujte - kam na faks?

Oddelek: Šola
153443 (2942) bluefish
»

Rad bi prišel na medicino, potrebujem nasvete.

378939 (7147) lemonaid
»

Slovenske računalniške revije - še obstajajo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5316563 (14394) Phantomeye
»

Ali izbira predmetov za maturo vpliva na možnosti vpisa na univerzo?

92159 (2052) hiiipower
»

Na katero revijo se naročiti?

Oddelek: Loža
203858 (2886) mikena

Več podobnih tem