Forum » Pomoč in nasveti » SSD disk ni zaznan
SSD disk ni zaznan
lojze8 ::
Sistemski disk Crucial M4 64GB, star 2 leti in pol na katerem je sistem in programi se čedalje pogosteje ne zažene. Če pa se, dela nekaj časa, nakar zamrzne in pri ponovnem zagonu javi obvestilo, da je potrebno vstaviti boot disk. Menjan sata kabel in vstavljen na drugi sata port - ni sprememb. Celoten računalnik je enake starosti, zato najbolj sumim da se ssd-ju izteka življenska doba. Vsako mnenje na opisano je dobrodošlo.
hojnikb ::
updejtaj firmware. m4 je mela nek bug, ki je po 5k ur metal podobne probleme ven.
#brezpodpisa
lojze8 ::
kobra111 ::
Bom kar tole temo uporabil za pomoč. Pred tremi dnevi sem sestavil nov računalnik in vse je delovalo dobro do danes (za sistemski disk uporabljam crucial ssd mx100 256gb). Windows se je danes updejtal in po končanem postopku je sledil ponovni zagon. Ko se je računalnik hotel znova prižgati je sledil black screen z obvestilo da ni mogoče bootati in da naj vstavim dvd (zato ker sem imel na sekundarnem boot mestu dvd pogon). Računalnik sem resterial in šel naslednjič v bios, kjer sem ugotovil da Ssd sploh ni zaznan. Poiskusal sem večkrat z resetom, ssd sem priklopil tudi v drug sata priključek a brez uspeha. Ssd še kar ne zazna, tako da dlje od biosa na računalniku sploh ne morem priti...
A bi mi lahko kdo pomagal? Hvala
A bi mi lahko kdo pomagal? Hvala
gddr85 ::
sem sam na hiter preletel in spregledal da ga ne zazna
potem mu tud druga sata kabl ne pomaga če je prej delal
potem mu tud druga sata kabl ne pomaga če je prej delal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
chucki ::
Šel je v valhallo. Meni ga enako ni zaznalo
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
mkonci ::
SSD disk OCZ vector SATA 3 solid state drive 128GB, na katerem je sistem ni viden v biosu.
Zjutraj je bilo se vse ok, nato mi je enkrat zmrznil racunalnik ko je bil screensaver, naredu sem restart in je spet delalo BP. Potem po naslednjem screensaver je ponovno zastekal. Po ponovnem restartu je bil black screen in napis da naj vstavim boot disk.
Naredu sem ponovni restart in nastavil boot iz cd first na ssd first. Prislo je v windows, vendar je kmalu zastekal. Po ponovnem restartu sm prisel do chkdisk, nasel je nekaj errorjev potem pa zastekal, po nekaj urah se se vedno ni odzival zato sem ga resetiral.
Zdej je vedno isto vstavi boot disk. Bios ne vidi tega diska.
Kaj zdej, a se SSD kar tako pokvari, se ga da ozivet, kako?
Zjutraj je bilo se vse ok, nato mi je enkrat zmrznil racunalnik ko je bil screensaver, naredu sem restart in je spet delalo BP. Potem po naslednjem screensaver je ponovno zastekal. Po ponovnem restartu je bil black screen in napis da naj vstavim boot disk.
Naredu sem ponovni restart in nastavil boot iz cd first na ssd first. Prislo je v windows, vendar je kmalu zastekal. Po ponovnem restartu sm prisel do chkdisk, nasel je nekaj errorjev potem pa zastekal, po nekaj urah se se vedno ni odzival zato sem ga resetiral.
Zdej je vedno isto vstavi boot disk. Bios ne vidi tega diska.
Kaj zdej, a se SSD kar tako pokvari, se ga da ozivet, kako?
mkonci ::
Faaaaakkkk.... 3 dni sem se j.... Delal sem en filemcek za 60 letnico, sem ga tudi dokoncal, vse slike so na drugem disku ravno zaradi tega ce sistem crkne, narjeni filemcek pa sem zaradi hitrosti pustil na c:
Aaaaa
A je mogoce se kej kar lahko naredim, al samo se garancija?
Aaaaa
A je mogoce se kej kar lahko naredim, al samo se garancija?
hojnikb ::
zloadaš si parted magic in poženeš utility za erase. maš navodil kako to nardiš kolker češ...
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22234 (9501) | nsa_ag3nt |
» | PO NEUSPEŠNI INŠTALACIJI WIN10 x64 IZGINIL DISKOddelek: Pomoč in nasveti | 3336 (2699) | abaximan |
» | Ne morem bootat iz SSD diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2037 (1462) | branc |
» | Se je pokvaril SSDOddelek: Strojna oprema | 815 (577) | chucki |
» | Sata in qdi socket 754 problemiOddelek: Strojna oprema | 915 (841) | The B |