» »

Blade Runner 2

Blade Runner 2

««
6 / 14
»»

oo7 ::

Zgleda hudo ni kaj.

Igralska zasedba odlična.
Glasba je dobra
Režiser je dober
In seveda mojster Ridley Scott kot prodcunet.

Prvi dan v kinu definitivno ;)

Kurzweil ::

Zanimiv prikaz dogajanja...

road to Blade Runner 2049

ahac ::

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bambam20 ::

PO trailerju sodeč bo film preveč akcijsko naravnan, slabo tempiran tempo, ki bo prehiter?, zgodba pa že znana, saj se bo ukvarjala z replikanti.

Res ne morejo narediti filma, ki bi odličen misteriozen, da da človeku razmišjat z minimalno akcijo.

D3m ::

Drive je znal misliti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

oo7 ::

Blade Runner 2049 Movie Clip - Bigger Than You (2017)

oo7 ::

Budget filma 185 mio $.

Se upa kdo napovedat kakšen bo obisk v kinu?

jype ::

oo7 je izjavil:

Se upa kdo napovedat kakšen bo obisk v kinu?
Ja, jaz: Dober.

Kurzweil ::

Najprej naj povem da mi je skrajno debilno ocenjevat film po gledanosti in zaslužku. Edino kar mene zanima je kvaliteta filma in da je na nivoju oz. vreden sequela takšnega kultnega filma. Recimo ogromne zaslužke nosijo franšize, kot so Fast and furious, ki so po mojem subjektivnem mnenju milo rečeno debilne in imajo seveda veliko gledanost zaradi avtov, na katere večina pali, na tistih par igralk, ki igrajo in na neko kozmetiko, ki prepriča večino. Sem pa tudi jaz mnenja, da bo gledanost vseeno dobra, zaslužek pa gotovo ne bo nek bajen pri takšnem vložku. Mimogrede, trenutno na nizek vložek razturava novi "It".

Težko je pričakovati kampiranje pred kino dvoranami, pri žanrih, kot je Blade Runner, ni to za povprečne ovce in zame je denar in obisk povsem nepomemben faktor... studio ne bo bankrotiral, vedno bolj pogosto pa se dogaja, da je flop pri sequelu celo dobra stvar, da ne pokvarijo franšize dokončno. Čeprav za tole imam soliden občutek, tekmo let sem se naučil zbijat pričakovanja in ignorirat razne hype, bom šel v kino brez pričakovanj in to je to.

Sicer sem prebral knjigo že večkrat, film pogledam vsako leto parkrat, sem pa zadnjič šel čez vse release:

1982 Original workprint (failed in audience tests, not released):
- no voice over
- no happy ending
- no unicorn dream

1982 US theatrical release:
- voice overs
- happy ending (Deckard and Rachel drive through the countryside)
- no unicorn dream

1982 International release:
- more violence in certain scenes

1992 Director's Cut (not done by Scott, but approved by him):
- no voice overs
- no happy ending (Deckard and Rachel just leave Deckard's flat)
- unicorn dream (suggesting that Deckard could be a replicant)

2007 Final Cut (Scott's final version):
- same content as Director's Cut. Plus new scene Deckard at piano and outside club.
- many technical improvements

Se pa sprašujem, zakaj na tem seznamu ni Slovenije... :|

BigWhale ::

irc.sioff.net #slo-whine tja pejte.

Sarkozy ::

tole bo pa kmalu
komaj čakam :D
Ils sont fous ces Slovenes!

Kurzweil ::

Egidij88 ::

Prequele ste pogledali?

Kurzweil ::

BigWhale ::

Na Slo Techu so rekl, da bo zanic. Teli kritiki nimajo pojma. ;>

nurse013 ::

Je tako
:)
you gotta be kidding me...

Sheteentz ::

kje bi si bilo najbolje to reč ogledat? najboljša kvaliteta in brez mularije s kokicami in podobno?

Han ::

Cineplexx, zadnja predstava.

D3m ::

Torrent, doma.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: ahac ()

Han ::

Pa si ob 70% užitka. Tak film si zasluži ogled na velikem platnu v brezhibni projekciji in fenomenalnem prostorskem zvoku! 8-)

vostok_1 ::

Glede na to da ima Ridley prste vmes. Bo najboljše počakat na "DVD".
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Han ::

Gospod velemojster Ugankar je dal samo keš. >:D

Kurzweil ::

Kdor je fan Blade Runnerja je milo rečeno idiot, če ne gre stvari gledat v kino, ker gre poleg dobre zgodbe seveda tudi za izrazito audio-vizualno doživetje. Jaz grem gledat stvar že kar na premiero, če bo mogoče in cena vstopnice sploh ni noben faktor. Ne poznam trenutnega stanja dvoran v okolici, ampak bi šel tole gledat v kakšno bolj proper dvorano z res dobrim ozvočenjem in projekcijo, kot rečeno cena ni pomembna, verjetno se najde kaj v Avstriji ali v Hrvaški. Sam sem sicer dobro miril konje, ampak ko sem včeraj bral vtise kritikov, ki so še pod "embargom" je nemogoče, da bi ostal ravnodušen. Če se tudi tokrat dokaže Denis Villeneuve z Blade Runnerjem 2049, ga bom počasi začel uvrščati v klub top režiserjev ever (po Arrivalu, Incendies, Prisoners, Sicario) in mu obenem dajem zeleno luč tudi za reboot Duna, ki ga ima na lagru za v bodoče in ki je še ena od meni svetih "franšiz".

vostok_1 ::

Ajde. I concede. Pejte gledat in mi argumentirajte, če se mi splača dat za znižano vstopnico...
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

AmokRun ::

Tukaj je še ena zanimiva analiza originala z vidika scenarista.

bambam20 ::

Sheteentz je izjavil:

kje bi si bilo najbolje to reč ogledat? najboljša kvaliteta in brez mularije s kokicami in podobno?


Za kvaliteto cineplexx, kino bežigrad.

Kokicam se boš pa težko izognil. Ne smeš iti gledat med vikendom zvečer in ne prve dneve.

BigWhale ::

Ce morda se kdo ni dojel, da se sporocila brisejo v paketih in s prvim pobrisanim sporocilom odletijo vsa ostala, ki so se navezovala na to sporocilo. Ce bi radi, da vasa vsebina ostane na forumu potem ne odgovarjajte ocitnim trolom.

Ce je bilo sporocilo, ki je imelo legit vsebino, potem lahko prosite za povrnitev sporocila. Moderatorji naceloma ne beremo vsebin sporocil, ki so bila pobrisana zaradi navezovanja na druga sporocila. Je vecino casa prevec zamudno.

Sheteentz ::

mater, bilo bi epsko, da bi bilo kje za videt v enem (ali pa v dveh zaporednih večerih) oba filma. zdi se mi, da sem original ene par let nazaj gledal v kinoteki ali kinodvoru in bilo je epsko.

MrNighthawk ::

Han je izjavil:

Pa si ob 70% užitka. Tak film si zasluži ogled na velikem platnu v brezhibni projekciji in fenomenalnem prostorskem zvoku! 8-)


V slovenskih kinih še nisem doživel brezhibne projekcije, "fenomenalni" zvok je pogosto pomešan z zvokom kokice, zvonenja telefona,.... Mogoče 2 meseca po premieri, ko si sam v dvorani.

Kurzweil je izjavil:

Kdor je fan Blade Runnerja je milo rečeno idiot, če ne gre stvari gledat v kino, ker gre poleg dobre zgodbe seveda tudi za izrazito audio-vizualno doživetje.


Idiot? Really? Ne vem no, mogoče je to veljalo za leto 80, ko TVji pač niso bli to kar so zdaj. Večino filmov, ki jih pogledam v kinu pogledam še doma.... in je vedno boljša izkušnja iz vseh zornih kotov.

Kurzweil je izjavil:

in mu obenem dajem zeleno luč tudi za reboot Duna, ki ga ima na lagru za v bodoče in ki je še ena od meni svetih "franšiz".


Samo, da mu ti daješ zeleno luč ;) Upam samo, da bo reboot Duna, bolj zvest knjigi kot je bil originalni film. Sem ga pogledal kar nekajkrat vedno z upanjem, da bom odkril "globino" filma. Mi je bila ScyFy mini serija bolj všeč.

Kurzweil ::

@MrNighthawk, je že bilo večkrat povedano, da če greš ob za mulce neugodnih terminih, da se lahko temu izgubneš. Po kakšnem 5. predvajanju pa so tako pri nas dvorane že prazne. Ja tudi danes imajo v dvoranah boljše projektorje z več lumni, HD,... to pa da dajem zeleno luč, pa mi je žal, da moram objasnjevat, škoda da ne razumeš kako je bilo mišljeno, razmišljanje na glas, da boš razumel... kar se Duna tiče mi stvar ni bila tkao slaba, ker sem gledal Dune praktično par let po tem ko je bil posnet, potem pa PC igra, ki je bila za tiste čase super, šele potem ko sem šel v srednjo šolo sem bral knjige, ampak takrat sta mi bila tako filma, predvsem pa igra (tudi tam imamo Ordose recimo, ki jih pod takšnih imenom ni v nobeni izmed slabih 20 knjih) že kultna zadeva... bi si pa Dune zaslužil AAA produkcijo in full budget recimo pri HBOju, ker je materiala preveč in tam lahko potem greš, kar se zgodbe tiče v globino. Poanta je v tem, da je Denis Villeneuve očitno res dober režiser v kupu današnjih režiserjev... pa počakajmo še Blade Runner, da vidimo.

@BigWhale, v preteklosti so bila sporočila editirana oz. odstranjeni sporni stavki/besede, toliko da je ostala stvar v kontekstu. Ti pa si očitno len in se ti zdi izguba časa om brišeš kar vse, pa magari gre cel topic v maloro in postane nesmiselen - ekskluzivno zaradi tvojega časa oz. lenobe, očitno za moderiranje nimaš časa, volje in znanja, ne vem zakaj raje ne prepustiš delo drugim, da ne bo slo-tech tako slabo moderiran. In ker bo to preveč resnice zate in ker nimaš časa, boš verjetno izbrisal cel post, namesto 2. odstavka, ker nimaš časa... škoda je slo-techa res, tako slabega moderiranja na STju ni bilo v preteklosti!

MrNighthawk ::

Kurzweil je izjavil:

Poanta je v tem, da je Denis Villeneuve očitno res dober režiser v kupu današnjih režiserjev... pa počakajmo še Blade Runner, da vidimo.


Mnja Ridley Scott je tudi dober režiser... potem je pa posnel Prometheusa, Robin Hood pa še kej :)

Kurzweil ::

O Ridleyu Scottu smo se nekje že pošteno razgovorili, pa mislim, da pod debato o Prometeju. Velika večina se nas je seveda strinjala, da je bil nekdaj velik, z leti pa je začel postajati vedno bolj povprečen, da se diplomatsko izrazim. Glede na količno in retrospektivno njegovih filmov je Ridley povprečen režiser, pa ti to govori nekdo, ki je bil na začetku njegovega ustvarjanja njegov velik fan. Po drugi strani pa imaš par režiserjev, kot je denimo Christopher Nolan, ki pa težko naredi slab film, Denisu Villeneuve zaenrat tudi dobro kaže, pogledal sem vse njegove filme in jih je večina res na nivoju.

vostok_1 ::

1. Ridley je dober pri scenah. Pri writingu in integraciji pa pogrne
2. Še posebej sedaj ko vrjetno ne snema, če prej ne sprazne pol flaše JD-ja.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

oo7 ::

Saj Ridley zelo malo piše scenarije on je za kamero in snema ;)

Kurzweil ::

Za kamero in snemanje na sploh je zadolžen mojster Roger Deakins

Nikec3 ::

Sheteentz je izjavil:

kje bi si bilo najbolje to reč ogledat? najboljša kvaliteta in brez mularije s kokicami in podobno?

Ne bodite preveč asocialni, Blade Runnerja mularija s kokicami ne pozna. Kino bo verjetno dokaj prazen. Če vseeno ne želite tvegat pojdite gledat takrat ko so najdražje karte, če greste v MB idite raje v Cineplexx - je manj frocovja.

D3m je izjavil:

Torrent, doma.

Ti "Kino hejterji" z argumenti da je doma boljše gledat pri meni pogorijo. Kino je še vedno kino. Kdor je zamudil Avatarja, Mad Maxa, Interstellarja, Dunkirka... v kinu, ne bo te izkušnje doma nikoli izkusil.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

bambam20 ::

Nikec3 je izjavil:

[
Kdor je zamudil Avatarja, Mad Maxa,


Sam sem gledal Avatarja v kinu pa lahko mirno rečem, da tudi, če bi ga doma bilo vseeno. Povprečen film nevreden kino vstopnice.


za MAx MAxa se pa strinjam, da kdor si ga ni ogleal v kinu v 3D je pa zamudil izjemno izkušnjo.

matobeli ::

A bo BR2 tudi v 3D?

Pomojem bi se dal marsikaj narest s tistimi stolpnicami in spinerjem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

Kurzweil ::

še 6 dni... push... push... push... Mimogrede Blade Runner 2049 traja 2h 43min, vostok_1 pravi, da bo prehitro minilo.

vostok_1 ::

Pejte gledat in če mi dobro poargumentirate, morda bom plačal karto s popustom. Morda.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

jype ::

Mislim, da bi bilo pametno, da se vnaprej dogovorimo in vostoku spoilamo film, a mu hkrati ne povemo, da je v resnici zanič.

Sarkozy ::

hehe :D
Ils sont fous ces Slovenes!

vostok_1 ::

The verbal wrath i'd unleash on this thread, would be unfathomable.


Sicer pa don't worry. Ne vrjamem, da gre lahko nižje od covenanta. Pa še zanjga sem dal polno ceno.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Sarkozy ::

tole bo verjetno vizualna poslastica
da o zvoku sploh ne govorim
kino je obveza
verjetno v soboto 8-)
Ils sont fous ces Slovenes!

vostok_1 ::

Vizualna poslastica?
Meh, don't care.
Zvok...meh.

Dajte vseeno recenzijo po ogledu.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Ales ::

Bom šel po moje kar takoj v četrtek, ker imam ravno priliko. Po želji napišem semle kako je bilo, da se lahko do petka potem odločite kako in kaj. >:D

Sicer pa ne pričakujem presežkov. Blade Runner je le en, tole pa upam da bo soliden film, več od tega pa niti ne more biti, kljub vsemu hypu.

MrNighthawk ::

vostok_1 je izjavil:

Vizualna poslastica?
Meh, don't care.
Zvok...meh.

Dajte vseeno recenzijo po ogledu.


Potem pa predlagam da gledaš fan made production.

Starodavni ::

Vostok_1

daj nehaj smetiti teme o filmih s tem tvojim pol slovenskim pol angleškim jamranjem.

Izgini, tvoje jamranje že preseda čez vse meje, nisi sposoben normalne komunikacije in kritike, sam pljuvaš in pljuvaš. Alien: covenant, blade runner 2049, Star trek nova serija so zaradi tvojega jamranja čisto zasmetene.

Naredi nam vsem uslugo in ODIDI iz teh tem.

Pač razumemo da ti filmi niso všeč, svoje si povedal, nadaljno zlivanje gnojnice pa noben noč več prenašat, a prav.

vostok_1 ::

Kaj bluziš. Ne brat, če te moti.
Ta tvoj post je brezvezni osebni napad, in smetenje nepovezano s temo. Se pa ne pritožujem.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

bambam20 ::

vostok_1 je izjavil:


Ne vrjamem, da gre lahko nižje od covenanta. Pa še zanjga sem dal polno ceno.


Kaj je sedaj to?

A nisi rekel, da ne boš šel v kino gledat, ker ni vreden denarja? Razočaral si me.

Starodavni je izjavil:



Izgini, tvoje jamranje že preseda čez vse meje, nisi sposoben normalne komunikacije in kritike, sam pljuvaš in pljuvaš. Star trek nova serija so zaradi tvojega jamranja čisto zasmetene.




Za novi Star trek je dovolj, da pogledaš igralsko zasedbo in veš, da ni dobra zadeva.

Ales je izjavil:

Bom šel po moje kar takoj v četrtek, ker imam ravno priliko. Po želji napišem semle kako je bilo, da se lahko do petka potem odločite kako in kaj. >:D


Ti kar napiši, samo kakšnih očitnih spoilerjev se izogni.


Lahko pa napišeš predvsem vzdušje v dvorani, če so veliko žrli kokice, srebali litrske coca cole in se nažirali s smrdečimi nachosi.

Za to informacijo ti bo Invictus zelo hvaležen. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()
««
6 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Time to Die

Oddelek: Sedem umetnosti
383257 (1954) Kurzweil
»

Najboljši film zadnjih 5 let (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5210958 (7414) gus5
»

TOP filmi 2017

Oddelek: Sedem umetnosti
408521 (6120) bambam20
»

Filmi 2017

Oddelek: Sedem umetnosti
101627 (1240) Nikec3

Več podobnih tem