» »

TP-LINK TL-WA901ND Wireless N300 Access Point, 300Mbps problem

TP-LINK TL-WA901ND Wireless N300 Access Point, 300Mbps problem

abaximan ::

Hoj,

Sosed je nabavil v naslovu omenjen AP in pri njemu ga nikakor ne morem pripraviti do tega, da bi delal oziroma sem ga do tega pripravil, po nekem času pa je nehal delati. Signalne lučke sicer gorijo in AP se dela, da opravlja svojo dolžnost, samo temu ni tako .)
Za povezavo ponovno kaže samo ena črtica, tako da se laptop očitno povezuje direktno na modem, takoj po inštalaciji pa je bil signal odličen, tudi ni bilo nobenih problemov z povezavo...dejansko je bila edina stvar, ki se je spremenila, to da je šel laptop v spanje.

AŠ je nastavljen na universal repeater mode, preko wifi pa je povezan v zaščiteno omrežje nastavljeno na siol modemu. ujemajo se tudi vse nastavitve za varnost, tako da tukaj ne vidim nobenega problema.

Doma sem zadevo vezal preko wifi na WRT54GL in je delalo iz prve, AP se mnosil po celi hiši in še nekam zadaj na dvorišče (ene 40 m stran od mojega WRT54GL), pa je delalo na polno.

Edina potencialna težava, ki jo vidim, je mogoče oddaljenost? Siol modem je namreč v tretjem nadstropju, AP pa v pritličju, samo mi potem ni jasno zakaj potem nekaj časa po inštalaciji dela, potem pa crkne.

Glede na moje izkušnje s Siolom, nekoliko sumim, da se kaj zaštrika pri njihovem modemu, ampak mogoče, pa tokrat ni njihov junk kriv :)

V glavnem...sem brez idej, se, sicer tole zadevo prvič postavljal, samo očitno sem nekaj že moral narediti prav, glede na to, da je pri meni delalo cel dan bp.

Bi mogoče moral nastaviti kaj drugega kot na repeater mode?

LP, hvala za vse konstruktivne odgovore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z WIFI - router

Oddelek: Pomoč in nasveti
302423 (1843) Cifix63
»

Router kot repeater - nekaj vprašanj

Oddelek: Omrežja in internet
165017 (2530) mile
»

Brezžičen AP

Oddelek: Pomoč in nasveti
152009 (1719) beni
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
586069 (5048) ...:TOMI:...
»

Router z dobrim dosegom.. potrebujem nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
111523 (1333) gendale

Več podobnih tem