Forum » Loža » Soglasje s sosedom
Soglasje s sosedom
betmen ::
Zanima me, ali ima kdo kakšen vzorec napisan za soglasje med dvemi sosedi, da se postavi ograja v določeni višini. To soglasje je potem potrebno overit.
Ograja bi bila visoka cca. 2m, ker sta hiši zelo blizu ene zraven druge in druge rešitve ni.
Ograja bi bila visoka cca. 2m, ker sta hiši zelo blizu ene zraven druge in druge rešitve ni.
bluefish ::
Ne rabiš posebnega nakladanja. Zadošča generičen "A se strinjam (soglašam), da B postavi ograjo takih in takih specifik..."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
M-XXXX ::
Dobro bi bilo priložiti informacije na kateri (oziroma med katerima) parcelama se omenjena ograja nahaja.
RejZoR ::
Pametno je po izgradnji ograje naredit še sliko, ko bo že vse končano, da imaš nek dokaz kako izgleda končana. Da ne bi pol kdo dobil idejo pa to kakorkoli višal ali podaljševal in širil. Sej veš, ko ponudiš roko pa ti odgriznejo še obe nogi al kako že gre...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
OK, kaj pa, ko je zraven hiše cesta, kjer zdaj v zemljiški knjigi gledam, da so lastniki 3, in sicer to so vsi 3 ki imajo hiše okoli te ceste.
Ta cesta je služnostna cesta, ni asvaltirana. Mi bi seveda tudi na to stran postavili ograjo. A to pomen, da morjo vsi trije sosedi dat še eno posebno soglasje? Ali lahko, ko že urejam s tem taprvim, uredim tudi to zadevo. Se bojo lohk pol ostali kej bunili ker tudi oni niso podpisali, ali je dost če sam on?
@RejZor
Ograjo bi delali mi, na svoji strani meje in vsemi našimi stroški. Tako da on nima kaj šarat nikol po njej. Edino se mi pa gre, zato ker bomo butnil 2m zid, in da se nau pritoževal kej kdaj čez čas.... ker že zdaj ima take izpade bolane, da je še 2 metra zidu premalo.
Ta cesta je služnostna cesta, ni asvaltirana. Mi bi seveda tudi na to stran postavili ograjo. A to pomen, da morjo vsi trije sosedi dat še eno posebno soglasje? Ali lahko, ko že urejam s tem taprvim, uredim tudi to zadevo. Se bojo lohk pol ostali kej bunili ker tudi oni niso podpisali, ali je dost če sam on?
@RejZor
Ograjo bi delali mi, na svoji strani meje in vsemi našimi stroški. Tako da on nima kaj šarat nikol po njej. Edino se mi pa gre, zato ker bomo butnil 2m zid, in da se nau pritoževal kej kdaj čez čas.... ker že zdaj ima take izpade bolane, da je še 2 metra zidu premalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: betmen ()
Pol pa sploh vse navedi in magari še slikovno podpri, če tip rad teži in komplicira.
A nebi blo boljše dobiti soglasje pred gradnjo?
Ti misliš da naredimo soglasje pred gradnjo in po gradnji še enkrat al kako?
Ti misliš da naredimo soglasje pred gradnjo in po gradnji še enkrat al kako?
Pač ko bo končano poslikaj zase. Ni treba nikjer navajat. Tolk da imaš dokaz kako je kaj stalo, po možnosti slikaj iz obeh strani. Zdele sicer nimam ideje kje bi ti to prišlo prav ampak nikoli ne veš pri takih bolnikih... Imamo tud mi okoli same čudake in mal poznam kako je s tem. Moraš vse podokumentirat in imet dokaze, da te potem nikakor ne morejo drkat v glavo ampak jih lahko s pravimi dokazi mirno odjebeš že iz dvorišča brez sodnikov in podobnih neumnosti.
Aja, to za lastno evidenco pa bom... Imel bom fotografije pred in potem. Ej pa jst ne vem kje se vedno najdejo... vedno mora bit vsaj en tak... pa sploh ne živi tukaj niti bo naslednjih 10 let, ampak nima izobrazbe in ne spozna se v nič, a ne morš mu nič dopovedat, ker tupi svoje še naprej... tukaj bi porabil 1000 vrstic, da povem kaj je vse rekel na zadnje ko je bil tukaj... mah brez veze, rad bi sam, da se ogradim od njega (tako fizično kot birokratsko)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Arso prek privat parcele dostopa do vremenske postajeOddelek: Loža | 5097 (4049) | Go-ahead |
» | ograja pri mejiOddelek: Loža | 8566 (8008) | Aston_11 |
» | Prijava škode- 12 piščancev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10263 (7794) | jan01 |
» | Problem s sosedi - gradnja preblizuOddelek: Loža | 11726 (10211) | Daniel |
» | Kam se ubrniti če te sosed hoče zazidati?Oddelek: Loža | 6354 (4477) | DavidJ |