Forum » Pomoč in nasveti » LPT1 ne dela
LPT1 ne dela
tomazjur ::
Imam matično ploščo k7s5a, amd athlona.
Port za printer mi ne dela. Ne vem kaj je vzrok.
Predvsem me zanima ali se da kaj storiti, da bi stvar spet delala?
Zanima me tudi, če veste, kaj bi lahko bili vzroki te okvare.
Naj povem, da mi je pred dvema mesecema kar na lepem crknil integriran sound blaster.
Očitno se nekaj pregreva ali pa so kakšna napetostna nihanja. A mate kakšne komentarje na to?
Lp
Tomaž
Port za printer mi ne dela. Ne vem kaj je vzrok.
Predvsem me zanima ali se da kaj storiti, da bi stvar spet delala?
Zanima me tudi, če veste, kaj bi lahko bili vzroki te okvare.
Naj povem, da mi je pred dvema mesecema kar na lepem crknil integriran sound blaster.
Očitno se nekaj pregreva ali pa so kakšna napetostna nihanja. A mate kakšne komentarje na to?
Lp
Tomaž
Highlag ::
Preveri najprej če imaš LPT prižgan v biosu.
Povej kakšna okna imaš oziroma poglej v Device manager, če imaš LPT port vpisan in če je v delujočem stanju (enabled), lahko imaš tudi slab kabel si že preveril z novim?
Povej kakšna okna imaš oziroma poglej v Device manager, če imaš LPT port vpisan in če je v delujočem stanju (enabled), lahko imaš tudi slab kabel si že preveril z novim?
Stratus ::
Premal podatkov si povedal. Najprej preveri v biosu če je omogočen paralel port. pol pa glede na OS ki ga imaš preveri v device managerju če imaš kašen klicaj ali rdeč križec. Će je vse v redu preveri še kabel ki je prklopljen na LPT port.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI LPT karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 2022 (1832) | ender |
» | Vrata tiskalnika v okvari?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2704 (2559) | Duhec |
» | Sprememba naslova LPT portaOddelek: Pomoč in nasveti | 1030 (972) | Jackal |
» | Kako omogočiti LPT port v Windows XP!!!!!Oddelek: Programiranje | 1122 (952) | ql000 |
» | LPT port karticaOddelek: Strojna oprema | 1429 (1252) | Kr_Edn |